welk effect heeft een mexicaanse neusriem?

Moderators: Coby, petraaken, C_arola, Dyonne, Apple

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 

Cemlys

Berichten: 13467
Geregistreerd: 13-01-03
Woonplaats: Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-04 07:04

patsur schreef:
mag je starten dan met een mexixcaanse neusriem?? dat wist ik niet! Wat betreft de hoge of lage neusriem: waarom kies je wat je mooi vind?? Het gaan om het paard, niet wat jij mooi vind! Je kunt bij sommige winkels gewoon een hoofdstel kopen, en er dan een lage neusriem bijkopen. Zo beginnen ze bij jonge paarden ook, lijkt me het meest logische om dat bij jouw paard ook te doen. Zelf vind ik een aannoerneusriem lekker vastmaken, maar het gevaar is dat je die te snel te strak gaat doen en dat is neit helemaal de bedoeling. Had ik eerst ook gedaan bij Penotti, die tripte iedere keer. Het bit moet je aan laten raden denk ik. Gewoon het probleem uitleggen en dan vragen welk bit het beste bij jou en je paard past. Als ze niet zo behulpzaam zjn bij die winkel, neem dan gewoon een dubbelgebroken watertrensje ofzo. Lekker standaard, en werkt ook niet hard in.

patsur: ik denk dat heel wat mensen gewoon het effect niet kennen van een mexicaanse neusriem. bij ons op de manege rijden verschillende mensen met een mexicaanse, enkel en alleen omdat ze hem zo mooi vinden.
pharagirlke: bij divoza kun je idd gemakkelijk bestellen ook al woon je in belgie. dit doe ik ook soms en ik heb er ook mn hoofdstel besteld. ik heb een hoofdstelletje met aansnoerneusriem en ik vind die gemakkelijker dan een gewone, maar het is eerder een gemakskwestie vind ik. het is enkel een beetje minder gepruts en ze staanmooi ook.
ik rijd elk paard op een dubbel gebroken bitje, die vind ik het leukst om mee te werken en bijna elk paard reageert er goed op.


Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Anoniem51423 en 4 bezoekers