Longeren, maar weer eens....

Moderators: Dyonne, Apple, Coby, petraaken, SayaJones, A_nouk, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-04-01 20:15

Met Berber is het iedere keer weer een gevecht.
Als ik Berber longeer, komt ze heel vaak even naar binnen zetten. Dat doet ze ongeveer 1x per 3 rondjes of als ze aan het werk moet.
Ze vind longeren waarschijnlijk echt niet fijn. Ze komt een stukje naar binnen zetten, kijkt heel kwaad en laat het wit in haar ogen zien. Ik toon geen reactie, want ik weet dat ze me niets doet. Ze doet dit overigens al jaren en heb al heel veel geprobeerd. Boos worden, de zweep erover. Negeren en gewoon doorgaan. Veel afwisselen, stap- draf- stap- draf. Geen werking.
Ik heb het idee dat ze z'on hekel aan longeren heeft, omdat ze dan haar spieren moet gebruiken. Ik wil haar een beetje longeren, omdat ze dus onder het rijden soms behoorlijk lastig kan zijn. Zie eerdere posts.
Ik hoop dat ze beter op mijn stem gaat reageren, ook al doet ze dat eigelijk al perfect, maar goed. Daarnaast wil ik haar iets soepeler maken. Aangezien ik haar onder het zadel slecht dressuurmatig kan rijden, wil ik dat zo af en toe met longeren proberen te verbeteren.

Maar iemand een goede tip om dat gemene eruit te krijgen? Ook al is ze niet echt gemeen, ik bedoel ze grijpt me niet. Maar doordat ze dus steeds "aanvalt" kan ik haar niet fatsoenlijk longeren/ laten werken. Ik kan geen concentratie van haar krijgen, ze wil niet aan het werk lijkt het.


jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-04-01 08:07

Ja ik begrijp het. Ik heb haar aan bijzetteugels, ook al heb ik ze niet te strak, want ze heeft moeite met buigen. Een klein beetje nageven vind ik voor haar voldoende, want ik weet dat ze dat moeilijk vind, ook mede door de bouw van haar hals. (ontwikkelde onderspieren ipv bovenspieren, dat is overigens de laatste jaren een stuk beter geworden. Ze heeft een beetje een "plankjesnek")
Ik doe dan veel overgangen, stap- draf en af en toe een rondje galop om haar attent te houden en achterhand te activeren. Vooral als ze van stap naar draf moet dreigt ze.
Wijzen met de zweep naar haar buik had geen effect, ik wijs naar haar hoofd. Soms doet ze het zo sterk dat ik zelfs met de zweep tegen haar kaak "prik", ze loopt er gewoon tegen aan en dan gaat ze weer snel naar haar plaats.
Het is een beetje een maf paard Lovers

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-04-01 19:08

Dat is dus een klein beetje een probleem Laura. Ze is dus niet onder de indruk van welke zweep dan ook.En geloof me, ik heb hem gebruikt zoals het niet hoort. Vol op haar kont met al mijn kracht. Niet iets wat ik graag doe, maar het heeft niet echt geholpen. Ik heb zelfs een klein gewichtje aan het uiteinde van de zweep gehad, zodat het uiteinde van de zweep beter aan kwam. Gauw er weer afgehaald, want ze wordt alleen maar kwaaier.
Wat dat betreft heeft het gedrag negeren beter geholpen... Maar over gaat het niet helemaal.. Verdrietig

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-04-01 08:32

Dat doe ik ook vaak. Doorgaan tot ze braaf is en dan stoppen. Dus als ze goed haar best gedaan heeft en alle spiertjes aan het werk gehad heeft mag ze stoppen. Ik ga geen uren longeren.

Maar daar geef je misschien een goed tip Lovely, ik kan haar natuurlijk aan de dubbele longe gooien. Als ik de buitenste teugel wat strakker houd, kan ze niet naar binnen komen enkan ik haar in principe gewoon sturen. Lachen
Maarre, als ik haar aan de dubbele longe heb, kan ik dan ook bijzets er aan doen?
Ik heb de bijzets altijd aan de binnenkant een gaatje korter, zodat ze een beetje stelling aan moet nemen. Als ik haar nu terug zou sturen, komt ze dan niet in de knoei met haar hals?

Ik kom er iedere keer weer achter, longeren is een tak van de sport apart!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 bezoekers