Jong paard doet iets stouts: negeren of straffen???

Moderators: petraaken, A_nouk, C_arola, Nicole288, Dyonne, SayaJones, Apple, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

XoNo

Berichten: 21435
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Assen

hmmz

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-12-01 22:54

Uit je verhaal is niet op te maken wat voor reden het paard heeft om te bokken. Kijk eens goed hoe hij zich gedraagt wanneer hij bokt, oren naar achteren, nijdig kijken. Is dit het geval dan moet je hem straffen. Begin niet gelijk een harde straf, maar zacht, je kunt hem bijvoorbeeld een paar flinke schoppen vooruit geven, dan heeft hij ook minder kans te bokken wanneer hij wat sneller en voorwaarts loopt. Tikjes geven helpt soms, maar de meeste paarden worden er alleen maar nog bozer van en op die manier ga je een onnodig gevecht aan. Zorg gewoon dat hij weet dat je boos op hem bent, ook aan het geluid van je stem kan hij dat merken hoor! Ik neem aan dat je niet bang bent, zo kom je in ieder geval niet over, maar word je dat wel, dan moet je je uiterste best doen dat niet te laten merken, hij heeft het meteen in de gaten en neemt je in de maling.

Jonge paarden moeten op een goede manier (en dus niet te hard) gestraft worden wanneer zij iets fout doen. Je hebt kans dat de nare eigenschap blijft steken en het blijft doen. Je moet iets stout in ieder geval NOOIT negeren!

Bovendien las ik wat over een vreugdesprong. Ik persoonlijk tolereer dat niet, niet wanneer IK op zijn rug zit! Dat doet hij maar wanneer hij los loopt! Wanneer ik op hem rijdt, heeft hij naar mij te luisteren. Als mens moet je inderdaad altijd het laatste woord hebben, en zeer consequent blijven. Ik hoop dat je er wat aan hebt.

Mensen die het niet met me eens zijn, graag reacties *LOL*

From the looks of this place, my ass has got a lot of catching up to do.
http://www.crperformancehorses.nl


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 bezoekers