Terugvallen bij moeilijkere oefeningen

Moderators: Dyonne, Apple, Coby, petraaken, SayaJones, A_nouk, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-02-04 09:04

Als je merkt dat ze op de volte al terugvalt, NIET de volgende oefening in gaan zetten, eerst weer je basis terugpakken, dus het voorwaartse herstellen. Schakelen in tempo, scherp houden op je been. Pas als je volte goed was, rustig een paar passen sb of sv inzetten. Niet te lang, probeer je probleempunt NET voor te blijven. Paar pasjes dus, en dan RECHT eruit rijden, wat mij betreft liefst even met temposchakeltje erin.
Niet te snel resultaat verwachten, de kans dat je paard dit doet omdat hij het echt moeilijk vindt (cq nog niet sterk genoeg is), is groot. OF het moet luiheid zijn, maar jij bent de enige die dat kan beoordelen.
En hou 'm scherp he, dus niet elke keer na een volte sb of sv inzetten, maar ook rechtstellen en eens wegrijden, overgang naar stap inzetten op het punt waar je anders sb of sv zou vragen etc. Voldoe NIET aan het verwachtingspatroon van je paard.
En wat je natuurlijk ook kunt doen om je paard sterker en soepeler te maken, is gewoon op je volte (dan wel wat groter) wat spelen met je schouder- en heupcontrole. Steeds niet lang, maar even de reactie vragen en de spieren triggeren.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 bezoekers