Alle RT problemen kunnen worden opgelost!

Moderators: Dyonne, SayaJones, Apple, Coby, petraaken, A_nouk, C_arola, Nicole288

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Brendageene
Berichten: 1495
Geregistreerd: 12-07-03
Woonplaats: Den Bommel

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-11-03 09:55

ik ben het er helemaal mee eens dat alles op RT gebied met logica te begrijpen valt, of de problemen dan ook op te lossen zijn met logica betwijfel ik.

Vaak zijn die problemen er ingereden door een slechte ruiter, de eerste noodzaak is dan om die ruiter van het paard af te halen en op een wel correct gereden paard wel goed te leren rijden.
Ik denk niet dat als iemand een paard al verziekt heeft in het rijden die dat er weer uit kan rijden met logica, een paard onthoud dingen goed en zal waarschijnlijk weinig vertrouwen meer hebben in die ruiter, doordat als die ruiter op het paard rijdt het paard pijn of ongemak heeft.

Als je het zo stelt zou iedereen die een 'slechte' ruiter (of een onkundige ruiter, met weinig verstand van zaken, geen gevoel etc.) is en die daardoor RT problemen bij zijn paard heeft veroorzaakt (bewust of onbewust) dit dier aan iemand anders moeten overlaten en zelf prive les gaan moeten nemen op een wel correct gereden paard, om wel kundig te worden.
Aangezien dit nogal een duur grapje is en veel mensen niet inzien wat er fout gaat, zullen deze ruiters blijven bestaan en er dus ook niet correct gereden paarden blijven rondlopen.

Wat hierboven staat is allemaal logisch alleen veel mensen zullen het niet logisch vinden (of voelen) om hun paardje weg te moeten doen voor problemen die ze zelf hebben veroorzaakt en iemand anders het op te laten lossen. Mensen redeneren vaak zo: wat ik heb veroorzaakt moet ik zelf oplossen.

Ik geef aqua8horse gelijk dat de RT problemen opgelost kunnen worden met logica, mits dit door een kundige ruiter gebeurd, met een zeer goed ruitergevoel, en die er tegen kan de probelemen bij zichzelf te leggen i.p.v. het paard.

Degene die het paard al in de RT problemen heeft gereden, zal dus veel meer moeten doen dan alleen met logica de problemen oplossen.
Ague8horse zegt trouwens in de eerste post dat alle RT problemen op te lossen zijn met alleen gezond verstand, later wordt er toegegeven dat een goed ruitergevoel en een gecontroleerde zit middelen zijn om bij de oplossing te komen. Ik denk dat alles samenhangt met elkaar en je niet met 1 aspect alles op kunt lossen, maar daar zijn we het allemaal wel over eens volgens mij.

Ik ben het geloof ik met alles eens wat hierboven staat, wilde dit alleen even toevoegen *LOL*


Brendageene
Berichten: 1495
Geregistreerd: 12-07-03
Woonplaats: Den Bommel

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-11-03 13:22

ja ik ging net naar mijn pony en bedacht toen nog iets over dit onderwerp. Elk paard/pony heeft een eigen karakter en zo ook wat hij/zij leuk vind.
Koopt iemand een paard om mee te dressuren maar het dier wil eigenlijk alleen lekker buitenrijden dan krijg je ook snel RT problemen. Als je een RT probleem hebt kun je denk ik het beste eerst om advies vragen aan een instructice en is goed naar jezelf kijken. Misschien eens iemand anders op je paard laten rijden. Maar vergeet ook niet alsnog naar het paard zelf te kijken: heeft ie geen gezondheidsproblemen, ligt het zadel wel lekker? etc. En is het gebruiksdoel wat ik wil wel wat mijn paard wil?
Dus als je altijd dressuurt in de bak en het gaat nooit echt lekker, maak eens een buitenrit of zet een hindernis neer en misschien kom je erachter dat je paard dan opeens wel ontspant.

Ik heb ditzelfde probleem gehad met mijn vorige pony, ik wilde dat ze de oefeningen (dressuur) goed uitvoerde en zij wilde alleen maar hard rechtuit. Het enige wat ik haar heb kunnen leren is perfecte changementen (dan mocht ze galopperen en deed ze alles voor je)
Wijken of achterwaarts heeft ze nooit goed gedaan, altijd in staking.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Dutchie82, Googlebot en 1 bezoeker