licht maar opgericht?

Moderators: Dyonne, Apple, Coby, petraaken, SayaJones, A_nouk, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-03 10:27

Astragirl schreef:
Heb advies gekregen mijn teugels wat korter te houden, en wat meer opgericht en ronder te gaan rijden nu. Hoe leer je dat een jong paard aan zonder dat ze gaan hangen of zwaar worden? Hoe en wanneer schakel je over van lang en laag naar hoger? Bedankt voor antwoorden... *LOL*


je hebt hier 2 vragen die ik beide kan beantwoorden met 1 antwoord: beide los je zo op; van achteren naar voren rijden. En dat doe je door snelle overgangen voorwaarts te maken, en door korte tempiwisselingen. Daarbij draait alles om het vertrek. Het paard moet vlot voor je been vertrekken, accelereren. Dat kost namelijk kracht vanuit de achterhand en daar gaat het om. Vergeet je handengebruik, daar los je niets mee op. Je kunt heel snel zijn met je handen door heel kort te sluiten om te voorkomen dat de neus helemaal de lucht in gaat bij het vertrekken, maar vergeet daarna niet vooral in de hand te ontspannen, anders wordt de druk alleen maar groter i.p.v. lichter.

Mocht het paard hierdoor minder rond zijn, dat is dan jammer. Het moet toch beginnen vanuit het achterbeen. Dat ronde komt daarna wel.

Hier, in deze topic hetzelfde probleem maar dan van iemand anders. En hetzelfde antwoord, maar dan van iemand anders:
[RT] Oprichting....& de achterhand eronder rijden.....

De hond is de betere mensDesiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-03 11:05

Astragirl schreef:
bedankt desiree! dus eerst van achter naar voor rijden en dan komt de voorkant ook omhoog?

Yep, gebeurt vanzelf. Het optillen van de voorhand doe je met je benen, niet met je handen. uiteraard moet je het paard wel eens van voren opvangen om te voorkomen dat hij onder je uit loopt als je hem van achteren aandrijft, maar dat is alles.

wees dus voorzichtig dat je paard niet alles omzet in sneller lopen. Hou hetgeen je er achter in stopt (door aan te drijven) onder je en laat het aan de voorkant niet wegvloeien door het paard te laten ontsnappen.

De hond is de betere mens

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-03 11:22

nou, dan laat jouw vriend dan maar die antwoorden hier eens lezen.

het paard met de handen rijden i.p.v. met de benen is net zo slecht als rijden op de verkeerde manier met de slof. En in het blad "hemel op paarden" staat daar een interessant artikel over.

De hond is de betere mens


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: kreekie en 2 bezoekers