Corrigeren of stil blijven staan.

Moderators: SayaJones, Apple

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Locanda

Berichten: 2471
Geregistreerd: 17-08-03
Woonplaats: Haarlem, soms Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-03 10:12

wel corrigeren, mits je zelf alle rijtechnische factoren goed doet, anders corrigeer je het paard voor iets waar hij helemaal niks aan kan doen.

Maar ja er zijn natuurlijk ook paarden die niet echt door hebben wat ze nou moeten, dus ook vierkant zetten bij het optuigen, en aftuigen, niet in stal, de stal is haar eigen domein, en is niet geschikt om dit soort oefeningen in te doen, in de stal moet je een paard in zijn waarde laten.

Maar verder, zodra hij stilstaat en niet vierkant, ze je gewoon zijn been erbij, even oppakken en goed zetten, of aanraken met de zweep, niet slaan! maar zachtjes erlangs halen, of even tikken, net alsof je een vlieg wegjaagt.

Ga maar na, als het paard stilstaat, je weer verder rijd en weer gaat stilstaan, heeft ie zoiets van: ,Hey, net deed ik het ook zo, dus nu weer, dat zal wel goed zijn.' Maar als je hem die keer daarvoor hebt gecorrigeert, heb je er meer kans op dat hij net zo gaat staan als je hem die keer ervoor gezet hebt.

instructie bij 'probleem'paarden omg. Amsterdam/Utrecht Klik hier voor informatie! of via PBLocanda

Berichten: 2471
Geregistreerd: 17-08-03
Woonplaats: Haarlem, soms Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-03 10:28

maar er zijn ook paarden, die terwijl er rijtechnisch niks aan schort, toch altijd een achterbeen ongelijk zetten, en dit kan ook aan de spieren in dat achterbeen liggen. En dan is het kiezen, of dat been zoveel bijdrijven dat het er wel bijkomt, waarbij de meeste paarden dan scheef in het lichaam gaan staan, of het paard aanleren wat nou de bedoeling is.

En om vierkant te controleren is het, heel goed voelen met je zit, maar het beste iemand ernaast hebben die het vanaf de grond kan bekijken, scheef hangen en kijken is inderdaad geen goede optie

instructie bij 'probleem'paarden omg. Amsterdam/Utrecht Klik hier voor informatie! of via PB

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 5 bezoekers