Te diep in galop

Moderators: Dyonne, Apple, Coby, petraaken, SayaJones, A_nouk, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Kieffertje

Berichten: 1704
Geregistreerd: 23-11-01
Woonplaats: leiden

Te diep in galop

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-04-03 15:13

Ik heb een hele lieve pony, en het rijden gaat ook al steeds beter, maar ik heb een probleempje met de galop. Als Evita al nageeflijk loopt (wat steeds vaker, maar nog lang niet altijd het geval is) loopt ze vaak te diep. Ze kantelt dan een beetje voorover en gaat aan de teugels hangen. Dit gebeurt niet altijd, soms loopt ze heel goed, maar wat kan ik er aan doen?
Evita is wel een beetje overbouwd, daar zal het ook wel mee te maken hebben. Maar ze kan het wel, heb ik gemerkt. Iemand een idee?


Kieffertje

Berichten: 1704
Geregistreerd: 23-11-01
Woonplaats: leiden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-04-03 11:48

Dank jullie wel allemaal! Ik zal het zeker proberen. Laatst was Evita aan het klieren, ze wilde niet goed aanspringen in galop op de rechterhand. Toen ik haar een flinke tik gaf, bokte ze één keer maar daarna liep ze wel supermooi! Opeens was ze veel losser en galopeerde ze ook niet meer 'op dr kop'. Hoe komt dit eigenlijk? Op de linkerhad was ze later wel weer iets zwaarder. Maar toch was het een hele vooruitgang!

Kieffertje

Berichten: 1704
Geregistreerd: 23-11-01
Woonplaats: leiden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-05-03 11:33

Nu heb ik even weer een ander probleem met rijden. Inplaats van te zwaar, is Evita soms te licht. Dat klinkt misschien een beetje stom, maar ik weet niet hoe ik het anders moet omschrijven. Ze kan soms opeens haar hoofd in de lucht gooien en dan is alle lengte in haar hals weg. Ook verliest ze tempo. Dit gebeurt vooral in draf en galop, met het verschil dat ze in galop geen tempo verliest. Daarna loopt ze dan (in draf, galop bleef erg) wel weer mooi, maar ik had te weinig contact en niet het gevoel dat ze echt fijn nageeflijk liep, eerder in zo'n houdinkje. Wat kan ik hier aan doen?
Gister ging het trouwens gelukkig wel iets beter dan eergister.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: OleJon en 4 bezoekers