STAKEN

Moderators: petraaken, Apple, Coby, Nicole288, SayaJones, A_nouk, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-01 10:07

Zo'n soort probleem heb ik ook wel eens gehad, het was niet echt staken, maar wel bijna. Eerst afstappen en paard aan de longe laten lopen om te zien of ie soms ergens pijn heeft, dat bleek niet zo te zijn. Weer op het paard en dan is het uitvogelen wat de juiste aanpak is. Bij mijn paard was het die ene tik recht uit mijn hart die het m deed. Die ene welgemeende tik werkte wel. Mijn paard was zover dat ie mij dus echt beledigde en toen ging het goed.


Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-01 13:35

Er zijn al verschillende voorbeelden geweest van de 'harde' aanpak en meestal is dat ook wel iets wat goed werkt. Als je paard stout is, dan krijgt ie op zijn lazer; simpel.

Maar, sommige paarden zijn gevoeliger voor de 'doe-of-je-neus-bloedt-methode', dat is dus het juist niet reageren ipv het juist wel reageren. Bedenk wat het tegenovergestelde is van reageren en dat is hetgeen je doet.
Het gaat namelijk hierom: je paard moet op jou reageren en niet jij op hem. Een beetje reactie is vaak al 'einde straf' tenzij het een reactie is in de vorm van bokken en steigeren, dan niet natuurlijk.

Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-01 16:34

Het is een beetje link om voor dit soort problemen een enkele oplossing aan te dragen, juist omdat het per paard verschillend is. Soms zijn ze gewoon vervelend en soms zijn zie niet alleen maar vervelend.
Die ene klap van mij toen was niet eens zo hard, vooral erg gemeend, ik was het zoooo zat.
Wat ik ook meenam in het geheel was dat mijn paard de zandkorrels van de binnenbak zo langzamerhand wel kende en blijkbaar wat meer afwisseling (geen rust!) moest hebben. Of misschien was hij al het gedressuur wel wat zat geworden. Een beetje ten onrechte want ik doe altijd mijn best om niet teveel van hetzelfde te doen, maar soit paarden zijn paarden.


Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-01 11:42

Dat heeft mijn paard ook geprobeerd. Na een tijdje besloot ik om de teugels niet losser te laten, maar gewoon te houden zoals ze waren. Hij tegen de hand, nieuw probleem, ik gaf alleen echt niet toe helaas voor hem. Na een paar keer gaf hij het op.
Teugels gewoon houden en been blijven geven,meer niet.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Eefjahh, Femke_Alex, Googlebot en 10 bezoekers