te veel druk op de teugels.

Moderators: Coby, petraaken, C_arola, Dyonne, Apple

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Elisa2

Berichten: 18641
Geregistreerd: 31-08-04

Re: te veel druk op de teugels.

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-19 09:24

Jouw paard heeft heel weinig "nek" en een hele zware keel/hals uitsnijding wat zeker te weten met je "probleem" te maken heeft. Afbuigen als heel erg rond worden zal hij heel moeilijk kunnen met deze hals. Maar hij kan wel voorwaarts/ neerwaarts leren lopen.

Echter bij zo'n paard kan dat alleen als je hem echt super correct van achter naar voren gaat rijden, zodat hij helemaal door zijn lijf komt, je durchlassigheid krijgt en hij op die manier nageeflijk zal worden. Iedere vorm van dwang of druk zal hij averrechts op reageren.

Wat betreft je handen, een contactteugel is belangrijk..en de tips over je eigen zit en houding zijn al gegeven. Maar probeer eens een contactteugel te houden, en iedere keer als je druk voelt je handen gewoon 1/2 cm naar voren te brengen.

*Zodat hij niets heeft om op vast te houden*

http://www.correctedressuur.nl/page/ste ... in-de-mond

''De echte discipel van de rijkunst heeft niet de erkenning door andere mensen nodig maar veel meer het gevoel om met zijn paard een te zijn. Ontbreekt deze harmonie, dan ontstaat in het beste geval volmaakte techniek, maar er ontstaat nooit volmaakte (rij)kunst.''

-Kurt Albrecht-


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Anoniemk2, Nonna1984 en 3 bezoekers