Hoe 3 jarige rijden?

Moderators: C_arola, Dyonne, Apple, Coby, petraaken

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Sintara
Berichten: 1796
Geregistreerd: 07-03-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-19 13:43

Je houdt je zo te horen te veel vast aan wat een paard hoort te doen.
Als het stuur en de gangen er nog niet duidelijk in zitten, zorg dan dat er iemand in de bak staat met een longeerzweep die je hierin kan ondersteunen als dat nodig is.. Blijf zelf rustig en eerlijk. Beloon en bevestig véél meer. Geef minder druk en doe ook veel minder. Ga ervan uit dat je minder ver bent dan je voorganger.

Als je been geeft en je paard gaat eigenlijk harder naar voren dan je wilde, gewoon rustig blijven en bevestigen want de reactie an sich is goed, alleen JIJ hebt de hulp te hard gegeven.
Als je je paard terug in stap wilt en hij gaat stilstaan, dan is de reactie goed alleen heb JIJ de hulp te hard gegeven.
Als je de bak oversteekt en je paard gaat aan de overkant de kant op waar je heen wilt, dan bevestig je dat dat braaf is. Ongeacht hoe die bocht er dan uitziet.

Pas als je paard zeker is in deze dingen, ga je ze steeds ietsje pietsje meer verfijnen. En dan nog niet straffen als het niet vanzelf beter wordt, maar extra te belonen als hij voor de eerste keer iets een beetje beter doet. Ministapjes, maar ze gaan heus heel snel als je ze leert dat ze fouten mogen maken en dingen mogen proberen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot en 0 bezoekers