Springtips gezocht

Moderators: C_arola, Dyonne, Apple, Coby, petraaken

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Kendra

Berichten: 7062
Geregistreerd: 08-12-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-19 11:13

Springen is niet ingewikkeld.... onze jonge (spring)paarden maken als ze een paar maand onder het zadel zijn rustig wat sprongetjes. Leuk voor ze en ze worden er sterker van. Stuur is wel belangrijk. Meezitten ook. Altijd voorwaarts rijden, je paard opsluiten tussen je benen en ruimte geven aan de voorkant.
Aanleg zegt natuurlijk wel iets. Je kunt ook eerst kijken of je je paard kunt wennen door los te springen. Je moet dan wel een lijntje uitzetten, het liefst met prikpaaltjes of zo - zodat ze niet uit kunnen breken. Zorg dat je goede afstanden hebt, het moet logisch aanvoelen voor een paard. Zorg voor goede grondlijnen (dus een drafbalkje er voor en bij de hindernis ook een balk laag bij de grond). Begin met alleen de balkjes en bouw daarna op.
Voor het springen onder de man is het opsluiten (dus een balk aan de zijkant of tegen de hoefslag aan) wel handig. Begin altijd met een kruisje. Ook hier: goede grondlijnen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: DeMolenhoek, Dorella_L, Ingrid_92, mino1, RobinSputnik, Selina, Vleddertje1, xMarizka, xRoossie95 en 13 bezoekers