Paard 'weet' dat hij moet halthouden in de proef

Moderators: C_arola, Dyonne, Apple, Coby, petraaken

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

bigone
Berichten: 21914
Geregistreerd: 03-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-03-19 14:06

Sommige paarden verbinden de klanken van de voorlezer aan de proef, echt. Dus ze horen halthouden of galop en dan gaan ze. Maar ik ben het zeker met Peelie eens, onbewust bereid jouw lichaam zich voor op het halthouden want je wilt het natuurlijk wel goed doen en dat voelt je paard. Mag je blij mee zijn maar daar zal je dus een oplossing voor moeten zoeken.


bigone
Berichten: 21914
Geregistreerd: 03-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-03-19 14:26

Ga thuis eens het hele protocol van op wedstrijd gaan door, gooi er de knotten in(dan werd een van onze beesten al vrolijk) , rijd los zoals op wedstrijd en laat de proef voorlezen. Wees zelf ook net zo oplettend als op wedstrijd. Weetje, sommige dieren hebben maar een aangespannen spiertje van de ruiter nodig om te reageren. En dat gaat voor de ruiter 99 van de 100 keer onbewust. En een paard weet heel goed dat hij op wedstrijd gaat, en desnoods bij iemand anders een proef rijden, dan komt hij ook nog op de trailer en lijkt het nog meer op wedstrijd.
Ook kun je gewoon de min 2 pakken wanneer je ergens anders halthoud , dus niet op de plek waar het moet volgens de proef maar 10 meter eerder.

bigone
Berichten: 21914
Geregistreerd: 03-08-09

Re: Paard 'weet' dat hij moet halthouden in de proef

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-03-19 15:40

Voordat we hier gaan beweren dat paarden denken, super slim zijn, nee dus. Het is een actie reactie die er in sluipt. Paard hoort bvb halthouden en wanneer er binnen twee seconden halt word gehouden dan pakt hij dat na max vier keer automatisch mee. Geef je een paard één keer een snoepje en de keren daarop niet, niks aan de hand, herhaal het vier keer achter elkaar en ze worden zeer vervelend vaak wanneer je de vijfde keer geen snoepje hebt.

bigone
Berichten: 21914
Geregistreerd: 03-08-09

Re: Paard 'weet' dat hij moet halthouden in de proef

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-03-19 15:48

Je kunt het slim vinden maar paarden zijn oliedom, hebben wel een fenomenaal geheugen vandaar dat aangeleerd gedrag zo moeilijk weer af te leren is.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 bezoekers