Inslapen , een moeilijke keus

Moderators: RianneH, Melissa0304, Neonlight, balance, Ymor

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

vikki

Berichten: 14257
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-18 07:20

Het is een van de moeilijkste beslissingen om te nemen, maar het hoort er helaas soms toch bij. En het alternatief van een leven zonder dieren zou ik nog vele malen moeilijker vinden!

Hoe oud is jouw vriendin als ik vragen mag? Iedereen reageert natuurlijk anders op een emotionele situatie, maar niet meer voor je andere dier willen zorgen omdat je bang bent dat daarmee hetzelfde gebeurt, daar schrik ik eigenlijk wel een beetje van. Want het andere dier heeft die zorg gewoon nodig, als ze daar zoveel moeite mee heeft dat ze die zorg niet kan geven, dan hoop ik dat ze toch wel iets goeds geregeld heeft voor haar andere pony.

Ik heben mijn merrie in maart 2017 in moeten laten slapen, vreselijk, maar ik ben er wel van overtuigd dat het de enige juiste beslissing was. En die beslissing is natuurlijk niet over 1 nacht ijs gegaan, in eerste instantie heeft een vriendin me met raad en daad bijgestaan, daarna heb ik de situatie voorgelegd aan stalgenootjes en aan mijn dierenarts en daar kwam unaniem dezelfde reactie uit; dit kon niet langer meer. Het moment zelf was natuurlijk heel naar (ik ben een emotioneel typje, dus ik pilletjes gekregen van de huisarts om rustig te blijven) en ik heb mezelf daarna 2 dagen gegeven om even te zwelgen in mijn verdriet. Die 2 dagen heb ik mijn andere paard (de zoon van mijn merrie) laten verzorgen door iemand anders, maar op dag 3 ben ik dat weer zelf gaan doen en hij bood (en biedt) juist veel troost en afleiding.

Met mijn kat (lang geleden) heb ik het (door zijn leeftijd en het onverwachte van de situatie) misschien wel iets zwaarder gehad, maar wat mij toen hielp was contact met mensen die op dat moment in hetzelfde schuitje zaten.

Iig, ook mijn advies is om te proberen je vriendin te overtuigen om samen naar de andere pony toe te gaan (al is het maar 10 minuutjes), voor de broodnodige afleiding, maar ook omdat dieren een heel therapeutisch effect kunnen hebben...en bovenal omdat haar pony haar aandacht natuurlijk gewoon verdient.

Wens je vriendin maar sterkte en vertel haar dar ze dit kan als dierenliefhebber!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 bezoekers