Dagelijkse Verzorging

Moderators: Sica, RianneH, Neonlight, Melissa0304, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
RedKiwi

Berichten: 159
Geregistreerd: 23-08-16

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-18 12:57

Het ligt er heel erg aan op wat voor stal je gaat staan, wat je met je paard wilt en wat je voor paard dan hebt.

Stal: ga je op een all inclusive stal staan, dan heb jij geen klusjes etc maar wordt alles voor je geregeld, je hoeft alleen te komen voor het rijden en knuffelen. Het uitmesten, voeren en buitenzetten wordt voor je gedaan. Hier staat wel tegenover dat je per maand meer betaalt dan een doe het zelf stal. Als je alles zelf moet doen, hou dan rekening met in de ochtend voeren (ruw voer en krachtvoer vzvt), buitenzetten/beweging, liefst door de middag voeren als hij binnen staat, en dan eind van de middag/avond ook weer voeren en beweging als dat nodig is (afhankelijk van hoeveel beweging je paard dan al heeft gehad en waar je voor traint). Dan ook uitmesten, eens in de week de hele stal, en afhankelijk of je een paard hebt dat zijn stal netjes houdt of niet tussendoor een paar keer.
Ik zit bijvoorbeeld op een all inclusive stal omdat ik ernaast werk en dus geen tijd heb om alle klusjes te doen, maar nu ze geblesseerd is ben ik er elke ochtend, elke avond, en elke dag uitmesten want anders maakt ze dr een zooitje van (ze moet twee maanden boxrust houden, dus mag niet naar buiten).

Wat jij wilt: train je voor wedstrijden, of rij je alleen recreatief? Dan kan je trainingsschema erg verschillen. Mijn merrie wordt elke dag gereden/longeren/grondwerk (als ze niet geblesseerd is zoals nu), met een dag in de week vrij, maar dan wel lekker in de paddock minimaal een uur waar ik dan bij blijf, dus niet 'vrij' voor mij. En met rijden zou ik rekening houden dat je dan een paar uur op stal bent, je wilt de tijd nemen om uitgebreid te poetsen/verzorgen, checken op wondjes/kwaaltjes, dan rijden, en daarna goed ontspannen en weer schoon naar bed. Ik reken ongeveer 3 uur in de avond als ik ga rijden, dan zit alles daarin inbegrepen.

Wat voor paard: Het kan nogal verschillen per paard, de een heeft veel aandacht nodig (zoals nu bij een geblesseerd paard, elke dag minimaal 2x per dag naartoe maar weinig beweging, vooral aandacht geven), of je staat op een weiland met een opa paard dat eigenlijk niet zoveel extra's nodig heeft. Kijk dus goed naar ras, karakter, leeftijd en achtergrond.RedKiwi

Berichten: 159
Geregistreerd: 23-08-16

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-18 13:01

Brainless schreef:
Welkom op Bokt.

Misschien is het leuk voor jou om ergens in de buurt mee te kunnen lopen met iemand die paarden heeft.
Daar kun je veel van leren.


Wat Brainless hierboven zegt, vraag iemand om je mee te nemen in het dagelijkse wel en wee van een paard hebben, daar zal je echt vanalles van leren en je komt er bovendien ook achter dat er veel meer bij komt kijken dan je zou denken :D

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: YandexBot en 1 bezoeker