Wat moet ik doen?

Moderators: Lous, RianneH, Neonlight, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

0000
Berichten: 5120
Geregistreerd: 04-06-10

Re: Wat moet ik doen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-18 16:26

Wat vervelend dat je geen leuke ervaring hebt gehad.

Als je moet stoppen vanwege je rijniveau is het niet perse zo dat je slecht rijd, maar komt dat omdat je rijniveau lager blijkt te liggen dan men had verwacht. Immers ze zijn van te voren, op basis van het contact en de info die jij hebt gegeven akkoord gegaan om je te laten rijden. Dat betekent dus dat je de volgende keer zou kunnen proberen een beter, reƫler, beeld te geven van je niveau. Bedenk dat als je achteraf toch iets beter blijkt dan verwacht, zon beetje iedereen daar blij mee zal zijn dus eigenlijk hoef je nooit bang te zijn dat je iets te voorzichtig bent. Andersom, als je niveau toch niet helemaal is wat men had verwacht na je beschrijving, dat levert in de paarden als snel gevaarlijke situaties op of je kan simpelweg onvoldoende voldoen aan het vereiste niveau. Ben dus liever wat aan de voorzichtige kant daarin.

Verder, kies een paard dat bij je past. Als je een niet zo zekere of zelfs wat angstige ruiter bent, moet je wegblijven van jonge, drukke of lastige paarden. Heb je enorme ambities in de sport, dan kan je beter geen shetlander gaan verzorgen. Probeer dus kritisch te zijn en te zorgen dat het echt een match is. Dan is de kans op een samenwerking voor de langere termijn veel groter.

En hele belangrijke tip, als je nog niet zo goed kunt rijden, is het een hele grote plus als je wilt investeren in lessen. Goed lessen is heel belangrijk als je in deze sport een klein beetje handig wil worden en vooruit wil blijven gaan. Mensen waarderen het als je laat zien dat te begrijpen en als je ook echt ervoor gaat om jezelf te verbeteren.

Niet opgeven dus, wel kritischer zijn in de informatie die je doorgeeft en op zoek naar een paard en eigenaar die beter bij je passen.

Dressuuramazone voor training, doorrijden, uitbrengen en les. Regio Venray.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 bezoekers