Wat te doen?!? ):

Moderators: RianneH, Neonlight, Melissa0304, balance, Ymor

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Ellebel123
Berichten: 207
Geregistreerd: 03-08-16

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-16 20:16

Ik zie dat het je verzorgpony is, ik zou dan geen vrijheidsdressuur doen, want als hij eenmaal het truukje weet is het moeilijk af te leren en soms ook irritant, met name voor de eigenaar.

Lekker lang poetsen, fijn voor de ontspanning. Parcour neerleggen met balkjes en daar overheen stappen aan de hand, je kan ze bijvoorbeeld ook in waaiervorm leggen. Wandelen, goed voor het leiderschap en vertrouwen, langs weggetjes gaan, slootjes, struiken het is leuker dan je denkt.
Onder het zadel dingen doen zoals ronde om de wereld, dameszit, met 1 hand rijden en zonder stijgbeugels.
Creaties maken met de manen, mini vlechtjes, knotjes en staart(wortel)vlechten, wees creatief en verzin iets moois.Ellebel123
Berichten: 207
Geregistreerd: 03-08-16

Re: Wat te doen?!? ):

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-16 22:16

Ik leer mijn paard geen vrijheidsdresuur, wel doe ik grondwerk dat bestaat uit wijken voor druk en lichaamstaal, achteruitlopen, zijwaards, wegsturen en stilstaan op commando dit is is voor de dus voornamelijk leiderschap en vertrouwen, een paard zou dit niet voor je doen als je niet de leider bent. Dit is zonder snoep of klikker misschien stem om het comando duidelijk te geven. Een stukje opvoeding is het eigenlijk.
Hoe leer je vrijheids dressuur volgens jou dan aan, met snoepjes, klikker?
Er zijn ook meerdere topics over waarom je je verzorgpaard zulke dingen niet zou moeten aanleren.
Als je het toch nog graag wil, even met de eigenaar overleggen. Als het je eigen paard zou zijn is het niet erg om vrijheidsdressuur te doen, dan is het je eigen verantwoordelijk heid.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot en 0 bezoekers