Bak met open opening

Moderators: RianneH, Neonlight, Melissa0304, balance, Ymor

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Itsme_annie
Berichten: 174
Geregistreerd: 06-10-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-16 14:15

Een join up lijkt altijd heel mooi en makkelijk, maar dat is het echt niet helaas. Na heel veel grondwerken met mijn verzorgpaard en heel veel geoefend te hebben in leiderschap en vertrouwen krijg ik met hem nog steeds geen volledige join up voor elkaar. (En ja ik heb uren speurwerk op internet gedaan en video's gekeken en in real life een uitleg gekregen van iemand die al jaren join up toepast in het trainen en zadelmakmaken van paarden)

Je kunt de bak afsluiten met bijvoorbeeld hindernismateriaal. Maak er dan wel een stevig ogend obstakel van, want anders denkt pony misschien hindernis = springen en helpt het dus nog niet. Zorg dus dat de pony niet de neiging krijgt om er overheen te gaan door het obstakel hoog genoeg te maken en gebruik bijvoorbeeld veel balken om de hindernis 'massief' te maken.

Begin met elkaar een beetje te 'leren kennen' zonder dat touwtje ertussen en probeer uit hoe de pony reageert op jouw lichaamstaal en wat hij jou vertelt aan de hand van zijn lichaamstaal. Probeer veel informatie te verzamelen over (kudde)gedrag van paarden en het principe van de join up wat hierop gebaseerd is. Je komt er vanzelf! Verwacht niet dat dit in een keer lukt, want het is echt een kunst op zich, maar als het eenmaal lukt is dat wel een 'magisch' moment.

Het is wel leuk dat je er zo over nadenkt, want los grondwerk is zeker een leuke afwisseling op het rijden!

Heel veel succes en lekker blijven oefenen dan gaat die join up vanzelf wel een keer lukken!Itsme_annie
Berichten: 174
Geregistreerd: 06-10-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-16 14:27

Ai, zonder staanders word het inderdaad wel wat lastig om er echt iets voor te bouwen... Misschien proberen om er stoelen ofzoiets voor te zetten?
Wat staan er verder voor losse objecten die je er eventueel voor kunt zetten? Misschien kun je die gebruiken? Zolang er niks scherps of puntigs aan zit waaraan de pony zich kan verwonden zou ik zeggen dat je alles er zo'n beetje voor kan zetten.

Edit: Wees natuurlijk altijd voorzichtig met dit soort experimenten.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ubermetrics en 3 bezoekers