Ruiterbewijs

Moderators: Neonlight, Sica, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Kairos
Berichten: 2753
Geregistreerd: 07-08-17

Re: Ruiterbewijs

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-23 21:38

Voor bepaalde natuurgebieden is het verplicht (bron: https://www.knhs.nl/paardrijden/paardri ... terbewijs/). Ook sommige maneges vragen het als je buitenritten wilt begeleiden.
Als je je ruiterbewijs haalt moet je verplicht lid worden bij de KNHS, dan krijg je een aanvullende verzekering bij je lidmaatschap https://www.knhs.nl/verzekeringen.

En mijn eigen ervaring:
Als je lekker pittig rijdt (als in: goede stevige zit, niet angstig), is het makkelijk te halen. De theorie heb ik gehaald met 1 dag van tevoren het boek grondig doorlezen, nou moet ik wel zeggen dat ik een snelle leerling ben, dus het kan zijn dat andere mensen het anders ervaren. En de praktijk, hoe het bij mij ging was dat je eerst een parcourtje ging springen (niet zo gek hoog) en als de examinator dat goed vond, ga je door met de schriktraining (en eigenlijk was iedereen die niet door gebrek aan balans was gevallen bij een simpele sprong door) en na de schriktraining hadden we het praktijkdeel op de weg. De pony die ik had was nieuw en vond de wegmarkeringen spannend, maar ze kijken vooral hoe je het oplost, dus ik was ook gewoon geslaagd.

~ The comeback is always stronger than the setback ~


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amazonbot, Ubermetrics en 2 bezoekers