nieuw paard

Moderators: RianneH, Neonlight, Ymor, balance, Melissa0304

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
jpawillems
Berichten: 17
Geregistreerd: 08-07-20

nieuw paard

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-09-20 21:35

hey!
Ik ben begonnen met paardrijden en wil heel graag een paard ik ben zelf bijna 13 en had een goed plan:
zelf kom ik natuurlijk moeilijk aan het geld voor een paard en ik ben ook een meisje dat onzettend veel van shoppen houdt. Maar als ik mijn kerst en verjaardag geld spaar en mijn zakgeld niet uitgeef komen we al best ver. Mijn droom is om voor mijn 14e verjaardag een paard te krijgen en ik denk ook wel dat als ik een soort filmpje maak over voordelen en als ik geen geld uitgeef en bewijs dat ik verantwoordelijk ben krijg ik er waarschijnlijk wel een. Maar alsnog wil ik graag nog manieren om geld te verdienen om zoveel mogelijk te kunnen betalen van het paard zelf en misschien een deel van de stalling, voer, hoefsmid, etc.

Hebben jullie misschien ideeën voor een baantje voor een 13 jarige of andere manieren om (leuk) geld te verdienen en hebben jullie tips om mijn ouders over te halen en om mijn moeder over haar paarden angst heen te krijgen?


jpawillems
Berichten: 17
Geregistreerd: 08-07-20

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-09-20 13:11

bedankt iedereen voor de antwoorden!
Laatst bijgewerkt door jpawillems op 16-09-20 13:12, in het totaal 1 keer bewerkt

jpawillems
Berichten: 17
Geregistreerd: 08-07-20

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-09-20 13:11

Liekemo schreef:
Hey jpawillems!

Een eigen paard is ook zeker mijn grootste droom en ik denk dat we die nog met heel veel andere mensen delen!

Ik denk dat veel mensen zullen zeggen dat je wel echt goed moet weten wat je doet op meerdere vlakken, geld en tijd besef. En zoals je zelf al goed zegt wat lever je er voor in. Bijvoorbeeld minder schoppen.

Je zegt dat je al best ver bent, mag ik vragen hoe ver?

Ik ben hier zeker niet om je droom te verdrijven en heb een aantal tips! Ik zal niet offtopic gaan door uitgebrijd te vertellen wat je voor een paard allemaal nodig hebt ;)

Om geld te verdienen raad ik een goeie vasten oppas aderes aan, een kranten wijk levert vaak voor een paard (te) weinig op. Als je een vast oppas aderes kan vinden waar je 2x per week kan oppassen levert dat vaak best goeie centjes op!

Je ouders “over halen”, als je al het andere in orden hebt (al is dat nu of over 20 jaar) gaat dat uiteindelijk wel goed komen. Als je echt gedreven bent en erg je best doet zonder te zeuren “mag ik alsjeblieft een paard” dan komt het wel op je pat.

Je moeder over haar angst heen helpen, helaas is dit iets wat ze echt zelf moet doen en willen. Als iemand een angst ergens voor heeft, en (nog) geen behoeften om er over heen te komen is dit iets wat je met rust moet laten. Natuurlijk kan je haar mee nemen en laten zien dat ze mier zoet zijn, uit eindelijk moet ze het als ze er echt angst voor heeft zelf doen!


Ik hoop dat je je droom ooit in je leven zult berijken. En ik denk dat als je het maar graag genoeg wil dat het er ooit gaat komen. Ikzelf ben nu 16, ik verdien rond de 300 euro per maand, en nu (ik ben dol gelukkig) zijn ik en mijn moeder het samen serieus aan het overwegen.

hey! als ik goed spaar heb ik over een jaar ongeveer 1500 euro zonder baantje. Ik ga natuurlijk opzoek wat ik kan doen als 13 jarige voor een extra zak centje en ik zou het niet heel erg vinden als ik nog wat meer jaartjes door moet sparen. Dankjewel voor de tips!

Over het angst heen komen zal ze inderdaad zelf moeten doen en haar angst begon op haar 14e toen ze op vakantie een ezel tocht ging maken maar toen op een groot paard werd gezeten, de paarden gingen bijten en uiteindelijk hebben de 2 begeleiders die erbij waren dat door in galop te gaan te paarden 'rustig' te krijgen mijn moeder moest in volle galop zonder instructies en sinds dien maakt ze een grote bocht om paarden heen.
Wat ik wil proberen is om als zij dit oké vind haar vaker naar de paardjes mee te nemen en haar laten zijn dat ze ook schatjes zijn. Maar dit laat ik ook aan haar over.

Verder zou mijn moeder de maandelijkse kosten uiteindelijk wel willen betalen en als ik bijvoorbeeld 16 ben en goed verdien in ook zelf een stukje moet mee betalen.

Nogmaals bedankt voor je antwoord

jpawillems
Berichten: 17
Geregistreerd: 08-07-20

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-09-20 13:29

hallo iedereen bedankt voor de antwoorden!
Natuurlijk ben ik er al van op de hoogte dat een paard heel veel kost niet alleen in geld maar ook in tijd.
Zelf kan ik natuurlijk niet alles betalen maar waar het kan zal ik het proberen.
Ook weet ik dat na een jaar rijden je kennis niet groot genoeg is. Ik heb tegenover mijn huis een gezin met meerdere paarden waar ze over een paar maanden misschien een verzorger zoeken anders moet ik natuurlijk verder kijken. Ik was daarom ook van plan om een verzorg paard te zoeken voor ervaring en voordat de keuze word gemaakt een paar keer een paard te leasen. Verder zoek ik als ik een eigen paard zou krijgen natuurlijk eerst goed nadenken of ik hier klaar voor ben. Hoe graag ik het ook wil als ik er niet klaar voor ben gaat het niet. Als ik er dan goed over heb nagedacht en het zeker weet (samen met mijn ouders natuurlijk) zou ik iemand zoeken die mij kan begeleiden voor de eerste maanden.

jpawillems
Berichten: 17
Geregistreerd: 08-07-20

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-09-20 13:35

opisop_shop schreef:
Hoe kom je als 13 jarige in vredesnaam aan zoveel geld per jaar? Dat is dan al je zakgeld, verjaardagsgeld en kerstgeld? Fijn dat je zoveel krijgt, dat zal voor velen niet gelden denk ik (of ik ben ouderwets haha).

Houd er rekening mee dat je vast ook leuke dingen wilt doen met je zakgeld, een mooi streven is het wel maar begin anders met de helft zodat het ook werkbaar is?
En zoek in de tussentijd een verzorgpaard, daar leer je veel van en je kunt ook aan je ouders laten zien dat je serieus bent.


Hallo! ik krijg inderdaad veel per jaar.
Ik krijg nu nog 3,50 zakgeld en over 2 maandjes krijg ik 4,00. Dit is natuurlijk heel veel en heb hier ook geluk mee dat ik dit krijg.
Verder krijg ik voor mijn verjaardag nog centjes en met kerst leuke cadeautjes en dan geven mijn opa en oma mij en mijn broer ons veel te veel geld.
Natuurlijk heb ik hen al vaker gezegd dat dit echt niet nodig is alleen het echt van die mensen die als ze al 40 jaar met de zelfde theepot doen en ze hem ik weet niet hou in elkaar moeten houden nog geen nieuwe willen kopen. Dan zeggen ze ja dat is niet nodig en we willen jullie liever nu centjes geven dan dat jullie opeens heel veel krijgen als we sterven.
Verder is het natuurlijk altijd nog leuk om dingetjes te kopen van je zakgeld en heb daarom express mijn baantje niet mee geteld. Zo kan ik als ik een baantje heb sparen en ook soms wat leuks doen.


jpawillems
Berichten: 17
Geregistreerd: 08-07-20

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-09-20 05:56

opisop_shop schreef:
Per week leek mij maar moet inderdaad wel per dag zijn. Jeetje


nee hoor


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 bezoekers