Nog meer mensen die niet meer relaxed met hun hond lopen?

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95, Firelight

 
 

Wintu
Berichten: 1117
Geregistreerd: 30-01-23

Nog meer mensen die niet meer relaxed met hun hond lopen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-06-23 01:05

Ik heb een hond van bijna vier jaar oud. Toen hij 10 maanden oud was is hij gegrepen door een Deense dog. Dat is hij nooit helemaal te boven gekomen, sindsdien waren andere honden niet meer leuk, hij is bang en stelt zich stoer op om de andere hond af te schrikken. Hij focussed dan ook te veel. Dus we leiden hem vaak af met een speeltje wat erg goed gaat. Voertjes werken bij hem niet, hij heeft darmproblematiek en voer is een issue. Dus daar kunnen we hem niet mee verleiden.
Het ging allemaal supergoed, totdat de plaatselijke hondenschool langs kwam. Allemaal loslopende honden, waarvan 1 Anatolische herder van een 65 kilo of meer. Ze waren op een 50 meter afstand en hij komt aangerend samen met een paar andere honden. Eigenaresse kon 1 hond terug roepen, twee vlogen boven op mijn hond. Ik dacht dat ie dood ging, zo heftig. Eigenaresse deed niks, zei enkel dat ik niet zo hysterisch moest doen en bleef op afstand staan. Heb beide honden een rotschop verkocht. Met mijn hond kon ik naar de dierenarts, narcose en oor en nek gehecht. Mijn andere hondje had niks, maar is van sociaal ding nu ook achterdochtig naar andere honden. Echter nu zijn andere honden helemaal niet meer leuk. Ik merk dat ik enorm gespannen met mijn hond loop. Ik loop op de raarste rijden en loslopers kan ik niet meer hebben en mijn hond ook niet.
Info over mijn hond, heeft nog nooit en te nimmer gebeten, hij leeft in een roedel en is de puber van het stel, andere honden thuis begroet hij altijd vriendelijk. Alleen buiten bij andere vreemde honden is hij bang en maakt zich groot.
Hoe doen andere mensen dit, zijn er lotgenoten die toch met een vorm van angst en beven met hun hond aan de wandel gaan?


Haarbal

Berichten: 3441
Geregistreerd: 07-04-03
Woonplaats: Wierden

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-06-23 01:19

Hier een soortgelijk iets. Mijn kees x border collie van 11 kg is twee keer door twee loslopende buurhonden (Australische herders) gegrepen (destijds een topic van geweest met het hele verhaal, want een van de twee werd aangereden door een auto omdat ze op mijn hond doken samen) en is sindsdien ook bang voor alles dat groter is. Helaas wonen deze honden 1 straatje verder, dus ik loop ook op rare tijden en hou de buurt in de gaten. Vooral ook omdat desbetreffende eigenaren hun honden nog steeds los laten lopen. Ik pak soms de auto en zoek een andere plek op, en s'avonds ben ik vaak bij mijn ouders in een andere wijk en doet mijn vader de 'grote ronde'. Maar nee, hier in mijn eigen buurt loop ik zeker niet lekker meer.

Ik weet gelukkig ondertussen redelijk wat het schema van deze buurhonden is, en op deze tijden loop ik 300% zeker niet. Soms lastig, maar het is niet anders. Vorig jaar kwamen we ze onverwacht toch tegen, nou tegenkomen is een groot woord. De eigenaar had ze loslopen op de parkeerplaats van het station, en ik kon aan mijn hond merken dat er iets niet pluis was toen we in een straat richting het station liepen. Even om een hoekje gegluurd en jahoor... Dus wij zijn mooi rechtsomkeerts gegaan, want deze krengen van honden hebben een hyperfocus op mijn hond en duiken er met zijn tweeën meteen bovenop. Een andere keer liepen we aan de andere kant van het spoor, achter een geluidswal, en was mijn hond ook mega nerveus. Toen we bij de spoorwegovergang kwamen zag ik waarom. Dat wief weer op de parkeerplaats met beide honden los... Mijn hond had ze dus al lang en breed geroken/gehoord. Dus toen maar gewacht tot ze weg waren. Ik word er soms wel een beetje moe van, en als ik ze zie in de auto ofzo word ik altijd beetje pissig, want ze hebben ondanks een aanrijding NOG STEEDS standaard de honden los!

Ik heb wel eens overwogen een paraplu of een stok mee te nemen just in case, maar dat doe je ook niet standaard... Verder let ik ontzettend op de omgeving, of ik ze zie, en als ik een grotere hond tegemoet loop steek ik vaak even over voor de internal peace van mijn hond, hahaha. Daarnaast heb ik wel wat "noodplannen" bedacht mocht ik ze toch tegenkomen en ze weer op mijn hond duiken, zoals hond oppakken en over een tuinhek kieperen, of op een auto of kliko ofzo zetten. Realistisch? Geen idee. Maar je haalt je rare dingen in je hoofd.

moonsparkle
Berichten: 21286
Geregistreerd: 21-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-06-23 06:59

Ik herken het, mijn poedel was 2 x gegrepen. Twee keer gelukkig goed afgelopen maar ik was echt zo ontdaan. Beide keren heb ik zelf de andere honden eraf getrokken. Ik doe dat uit automatische reflex. Hij liep altijd netjes met een boog om andere honden heen maar ik durfde gewoon niet meer naar losloop gebieden.

Nu ben ik weer aan het kijken voor een pup en ik probeer voor mezelf goede ervaringen op te doen door bijvoorbeeld naar de hei te gaan en te zien hoe ontzettend veel honden daar fijn spelen zonder dat het misgaat. De angst zit er bij mij namelijk nog steeds goed in.

Wist je dat veel planten eetbaar zijn en dat sommige ook heel gezond zijn? Je leert er meer over tijdens een wildplukwandeling

Jacquelinee_

Berichten: 1507
Geregistreerd: 10-08-08
Woonplaats: Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-06-23 07:38

Onze jack russel komt uit het asiel. Daar is helaas ooit de riem kapot gegaan tijdens het uitlaten, is naar een andere hond toegerend en die heeft 'm toen gegrepen (zonder letsel gelukkig).

Vervolgens is dus het gedrag ontstaan dat iedere hond die we tegen komen hij ontzettend gaat grommen en in zijn riem gaat bijten.

Hier zijn wij hard mee aan de slag gegaan kwa training en bij veel honden reageerde hij weer normaal.

Toen wij hem hadden zijn we een loslopende hond zonder baasje (Amerikaanse stafford) tegen gekomen van t kamp, die wilde m bijten, maar voordat hij z'n mond dicht had, had ik m al een rotschop verkocht waardoor hij alleen een klein schrammetje bij zijn oog had.
Die stafford is uiteindelijk in beslag genomen na meerdere bijtincidenten.

Helaas gedrag alleen volledig weer terug.
Weer mee aan t oefenen gegaan, maar vreemde honden bleef hij wantrouwen en in zijn riem bijten.

2 jaar geleden is hij toen door een rottweiler gebeten, vastgepakt, in de lucht gegooid en geschud.
Schade leek op eerste gezicht mee te vallen, 3 gaten en bij de dierenarts liep hij nog. Maar eenmaal onder narcose (voor hechten) en scheren, bleek de schade toch groter dus hebben ze foto gemaakt.
Hierbij heeft hij zijn bekken gebroken, was zijn ruggenmerg losgescheurd en organen lagen buiten het buikvlies.
Lang revalidatietraject geweest (3 nachten kliniek, 6 weken benchrust), zijn bekken is nooit genezen, maar de losse botdelen zijn ingekapseld en kunnen geen schade meer veroorzaken en hij heeft er geen pijn meer aan.

Maar zijn reactie is heftiger dan ooit, staat ook ontzettend te trillen.
En ik ben ook ontzettend op m'n hoede voor loslopende honden. Als ik die zie til ik m standaard op.
Bij alle andere honden die ik tegenkom steek ik over en als dat niet meer gaat til ik m ook op. Alles om zijn stress te verminderen.
Die rottweiler draagt nu eindelijk sinds een paar weken een muilkorf (dat weigerden ze na de aanval, nu 2 jaar geleden) daar ben ik wel echt ontzettend blij mee want hij woont bij ons in de straat dus kwamen m nog wel eens tegen..

Don't worry, be happy schoentje :)

DiantaM
Berichten: 11219
Geregistreerd: 10-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-06-23 08:14

Hier ook een hond die soms uitvalt aan de riem nadat hij meerdere keren door andere reuen is gebeten.

Heel sneu vind ik het. We zijn al wel aan de slag gegaan met een gedragsdeskundige, maar het is gedrag wat toch best lastig op te lossen is. Vooral omdat onze hond niet zo voer gericht is.

Met loslopen gaat het eigenlijk altijd goed. Dan pakt hij de ruimte en loopt hij weg.

8nnemiek

Berichten: 42165
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Re: Nog meer mensen die niet meer relaxed met hun hond lopen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-06-23 08:52

Mijn hond is vroeger een paar keer door een herder aangevallen en er is een paar keer een akita en een husky achtige hond bovenop gedoken, en sindsdien vind ze herders en alle honden met een grijzige vacht en blauwe ogen doodeng. Meestal kruipt ze achter me, maar soms wil ze zich direct verdedigen en begint ze te blaffen.
Ik heb het er voor een groot deel uit gekregen door gewoon veel plekken te bezoeken waar brave honden lopen en elke keer te belonen als ze achter me gaat staan in plaats van te blaffen. Als een hond aan komt lopen en mijn hond vertrouwt het niet dan ga ik er zelf al tussenin staan, dat lijkt ook te helpen.
In het dorp wonen een aantal gemene honden waar ik bij uit de buurt blijf. De buren hebben er een die echt niet lief is, dus als ik de deur uit stap en de hond zie lopen dan ga ik de andere kant op.
De gemene herder aan de andere kant leeft gelukkig niet meer, maar die lieten het dier gewoon los lopen waardoor ik eigenlijk jaren lang niet in mijn eentje die route durfde te lopen.

Op zoek naar een trouwvideo/fotograaf? ABCreatief Videoproducties                 ❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎                 Ons project; ⛵️ Van opknapper naar wonen op een zeilschip

Paardjes83
Berichten: 92
Geregistreerd: 20-04-23

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-06-23 09:07

Lastig mijn hond is nu 2 keer gegrepen terwijl we gewoon over straat liepen. 2e keer heeft er duidelijk meer ingehakt. Daar waar de eigenaar woont en de hond dus zit lopen we nog steeds versneld door. Het is iets gesleten we zijn nu 2 jaar later en ik kom er vaak langs.

Merk sindsdien wel felle reactie naar sommige andere honden. Zeker niet alle. Voor dat bijtincident nooit aan de hand gehad. Zeker wel nog steeds een sociale hond gelukkig.

Blijft een ding hier kan het ook slecht op die momenten doorbreken merk ik.

Knikmops57
Berichten: 157
Geregistreerd: 12-05-19

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-06-23 09:21

Ik herken het helaas...
Ik moet tegenwoordig heel creatief omgaan met tijdstippen van uitlaten, locaties, andere honden en baasjes vermijden, noem het maar...
Ik heb nu 7 jaar een Grieks rescue teefje, die ondertussen behoorlijk reactief gaat uitvallen naar sommige honden, terwijl ze vanuit zichzelf geen vlieg kwaad doet. Veel honden begrijpen kennelijk haar lichaamstaal niet.
Vanmorgen nog te maken gehad met een lompe herder die haar benaderde, beide honden liepen los want dat is daar toegestaan.
Mijn hond geeft duidelijk aan niet op deze wijze te willen spelen en ik heb mijn hond uit de situatie gehaald maar de herder ging stug gewoon door met om haar heen draaien, ik vroeg de eigenaar vriendelijk om de hond bij zich te roepen omdat mijn hond de situatie niet leuk vond.
Reactie van baas, “ze gromt toch niet...?”

Kennis van mij zegt altijd “pas op, mijn hond heeft schurft...”
Schijnt toch vaak te helpen. :j

Absolem

Berichten: 2688
Geregistreerd: 27-11-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-06-23 09:45

Knikmops57 schreef:
Ik herken het helaas...
Ik moet tegenwoordig heel creatief omgaan met tijdstippen van uitlaten, locaties, andere honden en baasjes vermijden, noem het maar...
Ik heb nu 7 jaar een Grieks rescue teefje, die ondertussen behoorlijk reactief gaat uitvallen naar sommige honden, terwijl ze vanuit zichzelf geen vlieg kwaad doet. Veel honden begrijpen kennelijk haar lichaamstaal niet.
Vanmorgen nog te maken gehad met een lompe herder die haar benaderde, beide honden liepen los want dat is daar toegestaan.
Mijn hond geeft duidelijk aan niet op deze wijze te willen spelen en ik heb mijn hond uit de situatie gehaald maar de herder ging stug gewoon door met om haar heen draaien, ik vroeg de eigenaar vriendelijk om de hond bij zich te roepen omdat mijn hond de situatie niet leuk vond.
Reactie van baas, “ze gromt toch niet...?”

Kennis van mij zegt altijd “pas op, mijn hond heeft schurft...”
Schijnt toch vaak te helpen. :jJa maar herders gaan drijven . En bij gebrek aan training weten ze ook niet wat ze met zichzelf aan moeten . Daarom vermijd ik ze ook als ze pest . Want de ellende is dat als die een keer doorslaan van frustratie het gelijk ook finaal mis gaat .

Dat vinden wij alleen maar heel bijzonder!

jiehaaa

Berichten: 4927
Geregistreerd: 28-08-05

Re: Nog meer mensen die niet meer relaxed met hun hond lopen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-06-23 09:51

Ik neem geen honden meer om die reden. De lol is er vanaf gegaan.

Inujojo

Berichten: 1405
Geregistreerd: 19-06-08
Woonplaats: Glasgow

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-06-23 10:19

Op dit moment zitten wij met onze hond ook in een gelijksoortige situatie. Dobermann van 2.5 jaar oud, en wij hebben hem nu net 3 maanden. In de kern een ontzettend lief beest, maar wel een lockdownpup en hoewel ik niet het idee heb dat hij actief mishandeld is, hebben de vorige eigenaren wel enorm veel steken laten vallen bij zijn opvoeding en socialisatie.
Hij kan zichzelf zo verschrikkelijk de paniek in werken als er dingen zijn die hem triggeren, en op dit moment is dat ongeveer alles behalve auto's :+. Vogels, konijnen, eekhoorns (waar we er hier heel veel van hebben), wandelaars, mensen met honden, geluiden die hij niet kan plaatsen. En dan is ie gewoon weg - blaffen, janken, springen. Daarbij loopt hij heel slecht aan de riem zodra je richting in de mix gooit.
Dus wij hebben nu 10 stappen terug genomen en proberen niet meer op straat met hem te wandelen. Hij gaat of naar een (prive) honden veld, of ik stop hem in de auto en rijd met hem naar het veldje onderaan de heuvel waar wij wonen( :+ zo'n 500 meter, maar ik heb er een half uur voor nodig en een hond compleet over de zeik om hem aan de onderkant van de heuvel te krijgen ) om daar twee keer per dag te oefenen.
Hij gaat gelukkig wel beter nu - het veldje is niet triggervrij, maar heeft wel veel meer overzicht dan de straat en het bos. Dus we kunnen daar aan z'n triggers werken. Maar hij heeft nog een lange weg te gaan voor hij weer gewoon uit kan.

Gini
Berichten: 17511
Geregistreerd: 18-10-06
Woonplaats: Belgje

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-06-23 10:24

Jee, wat heftig dat jouw hond op jonge leeftijd al twee serieuze incidenten heeft meegemaakt. Mijn hond is ook van het schuchtere type dat van veel honden niets moet weten. Ondanks dat de schade niet zo groot was als bij jouw hond, hebben twee aanvallen haar vertrouwen in andere honden ook een deuk gegeven.

Mijn oplossing is om te doen waar ik me goed bij voel, ongeacht wat als normaal beschouwd wordt. Standaard passeer ik andere honden zo ruim mogelijk met mijn lichaam tussen de andere hond en mijn hond in. In het overgrote deel van de gevallen is dit ook voldoende en verloopt alles gewoon goed. Vertrouw ik het toch niet 100% (dynamiek tussen baas en hond heb je vaak al snel in de gaten), dan doe ik waar ik me op dat moment veilig bij voel. Een ander pad nemen, dieper in de berm gaan stilstaan, me niet laten overhalen door het 'die van mij doet niets hoor', ... Bij een heel nonchalante groep wandelaars heb ik zelfs al eens gebluft dat die van mij bijt, je moet eens zien hoe goed ze dan opeens opletten. Die smoes kan ik echter niet vaak gebruiken omdat ze haar uiterlijk en lichaamstaal op dat moment tegen heeft. :D

Ik heb mijn hond ook al eens meteen opgepakt omdat een loslopende Border Collie niet naar het eerste commando van baaslief luisterde en we op een smal pad met 0 uitwijkingsmogelijkheden zaten. Ik ga dan niet afwachten of die naar het tweede bevel wel wilt luisteren. Mijn hond hoeft geen proefkonijn te zijn, en dan nog, mijn hond vindt het niet leuk als er een andere hond recht op haar af komt gelopen, goede intenties of niet. Het plezier van de andere hond staat niet boven dat van mijn hond. En ja, dan kan het zijn dat de eigenaar van de Border Collie vindt dat ik overreageer. Zijn gevoelens en gedachten zijn echter niet mijn verantwoordelijkheid. Het welzijn en de veiligheid van mijn hond wel.

Rangeela

Berichten: 739
Geregistreerd: 25-02-08
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-06-23 10:27

Ik bedenk me dat ik mijn persoonlijke problemen helemaal niet beoordeeld wil hebben door bokt gebruikers.

Ik heb er veel aan gehad om goed na te denken over hoe jij mijn verantwoordelijkheid kan pakken in omgang met mijn hond en de omgeving waarin ik me met mijn hond beweeg.
Laatst bijgewerkt door Rangeela op 03-06-23 10:38, in het totaal 2 keer bewerkt

DiantaM
Berichten: 11219
Geregistreerd: 10-04-04

Re: Nog meer mensen die niet meer relaxed met hun hond lopen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-06-23 10:29

Hebben jullie er al een gedragsdeskundige bij gehaald?

Ik vond dat toch erg leerzaam, al heb ik al heel mijn leven honden.

herr_balou
Berichten: 1141
Geregistreerd: 03-06-19
Woonplaats: Zuiden van Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-06-23 10:46

jiehaaa schreef:
Ik neem geen honden meer om die reden. De lol is er vanaf gegaan.

Precies dit.
Vreselijk dat hele tijd moeten opletten welke honden ergens lopen. Plus dat eigen hond prima de hondentaal spreekt maar ook zeer streng is, dus als een hond niet luistert dan is de correctie nogal heftig. Dat probeer ik te voorkomen maar veel hondeneigenaren letten niet op (lopen telefonerend voorbij bijvoorbeeld) of lijken opvoeden niet nodig te vinden waardoor er toch soms een correctie wordt uitgedeeld.

Neonlight
Moderator Kantine

Berichten: 77415
Geregistreerd: 20-12-03
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-06-23 11:55

Heel herkenbaar. Mijn hond is niet aangevallen geweest, maar onzeker, bang voor andere honden en wil weinig met andere honden te maken hebben. Gaf altijd netjes van een afstand de signalen, maar honden kwamen nog op haar af gedenderd. Zij stelt zich nu ook "stoer" op en reageert als "aanval is mijn beste verdediging". Ben dus ook bang dat haar wat overkomt omdat zij uitvalt naar andere honden, terwijl haar uitvallen vooral veel herrie is, maar het is natuurlijk wel een trigger voor de andere hond om terug in de aanval te gaan.
Helaas kom ik veel loslopende honden tegen, met de mededeling "mijn hond doet niets, wil alleen maar spelen" en niet aanlijnen of terugroepen. Als ik terugroep van "maar mijn hond doet wel iets" krijg ik zelfs nog ooit de reactie van "dan leert mijn hond het wel af". 8)7 Tja, en ik wil dat mijn hond leert dat ik het wel regel voor haar en dat ze op mij moet vertrouwen en niet uit hoeft te vallen, maar dat lukt zo dus echt niet.
Mijn hond is wel "gesocialiseerd" maar ze heeft gewoon niets met andere honden. Ze is nu 7 jaar oud, en we gaan wekelijks naar de cursus waar ze ook (aangelijnd) tussen de andere honden is.

Een ster was je altijd al, nu zul je als een ster aan de hemel fonkelen.
Dotje, 5 mei 2009- 21 januari 2010

[IM] Dag lieve Neon...
[IM] Dag lieve Michael, zeg je hallo tegen Neon?

Marcella

Berichten: 35464
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Ergens onder een brug.

Re: Nog meer mensen die niet meer relaxed met hun hond lopen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-06-23 13:05

Jep bekend probleem.

Mijn hond is blind ook nog, maar een paar keer een loslopende projectiel op zich gehad. En sinds die tijd grote problemen gehad om andere honden normaal te passeren. Het gaat langzaam steeds beter en eigenlijk 85% van de keren kunnen we normaal langs lopen.

RIP Hero (Sunhild) 21-05-1997 (sinds 29-10-2000 eigenaar) - 17-05-2019 [HTT] We wecken een eind door met antieke potten en nieuwe potten. Informatie over wecken.
https://www.unitedconsumers.com/vriende ... id=6JRwR!P = Vriendenbonus

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 36188
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is FrNl

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-06-23 13:14

Ik wandel om die reden alleen nog in aanlijn gebieden :j dan heb je een stuk minder niet luisterende honden. Ze zijn er nog hoor los, maar een heel stuk minder. Lange rollijn van 8 m waarmee ze haar (en destijds hun) ei kwijt kunnen met rennen gewoon maar een stuk minder stress.

Mocht ik irritante honden tegenkomen blok ik die, en desnoods na een brul naar de baas gebruik ik gepast geweld om mijn hondje te beschermen. Pas een lomp geval van zeker 40 kilo die zich op mijn hoog bejaarde dametje van 11,5 kilo wilde storten spelend. -:(- Baas stond er maar uiig bij te kijken. Ik was rap genoeg om de hond bij zijn oren en halsband op te vangen en terug te slepen naar de baas. Gelukkig waren we met zijn tweeen toen.

Helaas mijn witte herder was ook altijd de pineut bij groepen loslopende honden. Die hadden het dan altijd op hem gemund. En hij was al zo bang. Een keer met een uitlaatdienst had hij er drie aan zijn staart en kont hangen letterlijk vastgebeten terwijl hij de auto in probeerde te komen. Gelukkig had hij dik en veel haar waardoor er geen fysieke schade was. Die honden hebben ook een enorme rotschop gehad. En een deur tegen hun kop. En daarna melding gemaakt bij de terreineigenaar wat er gebeurd was. De vergunning om te wandelen was toen rap over voor die dienst.

Gek genoeg heb ik in het buitenland minder last van dergelijke irritante honden en baasjes. Ook op plekken waar meer honden komen.

Geen auto, 100000 euro of een mooie reis maar wél dit prachtige onderschrift
Karuna is een sociaal wat onthande computergebruiker met myopie
En dan ben je opeens weg. Mutsje het is goed zo Dag oude man

lor1_1984

Berichten: 11650
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-06-23 14:08

Een van mijn honden is net wat te vaak ondersteboven gerend en onderuit geschoffeld door überlompe 'hij wil alleen maar spelen' honden van vaak tegen de 30kg of groter terwijl de mijne nog geen 7,5kg is.
Op den duur liep hij bij bepaalde types of op bepaalde plaatsen met een -O- uitdrukking op zijn kop.
Mijn andere hond vindt vreemde honden erg eng en reageerd er hysterisch op.
Door haar hysterie werd er juist niet zo gezellig op haar gereageerd waardoor zij bevestigd werd dat vreemde honden idd heel eng zijn. :knuffel:

Mijn oplossing?
Geen contact met vreemde honden.
In eerste instantie door op afwijkende tijden te gaan lopen wanneer mogelijk en zo niet over te steken zodra we een andere hond aan zagen komen.
Lukte dat niet dan was ik de barricade en als daar te weinig ruimte voor was ging de bangerik op de arm.
Na verloop van tijd zijn we vreemde honden gaan introduceren die ik vertrouw, het type dat zo ongeveer doodgemept moet worden willen ze reageren zegmaar. _/-\o_
Inmiddels zitten er in die groep ook honden die ietwat pittiger kunnen zijn maar wel eerlijk en hooguit een grauw en een snauw geven als ze te ver gaat ofzo.

Nog steeds loop ik liever op afwijkende tijden, loopt gewoon relaxter.
Maar de drukkere tijden vormen geen probleem meer hier, laatst heeft de bangerik een vreemde hond op 10m afstand gepasseerd met een slap lijntje, heel even gekeken en intussen stoer en netjes doorgelopen. *\o/*
Ze vertrouwt er ook heel erg op dat 'mama' het oplost voor haar en door haar dus een paar jaar vrijwel niet in contact te hebben laten komen met onbekende honden hebben we een nieuwe start kunnen maken.
Scheelt ook dat ik een tweede hond heb waar ze mee kan spelen enzo dus volledig geen contact met andere honden was het ook niet.
En in de familie en close bekenden kring zijn ook nog wat vriendelijke, betrouwbare honden waar ze mee in contact was en zelfs één waar ze mee speelt. :D

6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.

Femke_Tweety

Berichten: 11880
Geregistreerd: 02-04-10
Woonplaats: Utrechtse Heuvelrug

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-06-23 14:14

Ik herken het.

Mijn hond is sociaal zat,
Maar ik loop nooit echt volledig ontspannen, en soms zelfs gewoon écht met stress, hoge hartslag, onrust etc

Mijn vorige hond is op een haar na dood gebeten door een hond waar de musketon van knapte.
4 volwassenen nodig om die hond er weer af te krijgen.

Is nu 11 of 12 jaar terug.
Heb er nog altijd af en toe beelden van, en dus stress als ik met mijn huidige hond loop.

Ayasha
Blogger

Berichten: 57230
Geregistreerd: 24-02-04

Re: Nog meer mensen die niet meer relaxed met hun hond lopen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-06-23 14:21

Hier drie mechelse herders en ik loop eigenlijk ook zelden ontspannen. De oudste is als pup aangevallen door een stafford. De eigenaar daarvan vindt het nog steeds niet nodig om zijn hond bij zich te houden ondanks dat ie ook al een poging gedaan heeft bij onze middelste herder. :x :x dus ik ging een beetje verder op de dijk wandelen met hem en daar kwamen we een mixje tegen waarvan de eigenaar zei "hij is niet zo goed met herders" maar terwijl liet ie wel de lijn gewoon lang. :x :x (onze mechelaars lopen altijd tegen ons been. )

Heb mijn hond aan de andere kant genomen en zo ruim mogelijk gepasseerd maar hij viel alsnog uit (de andere) en gezien de eigenaar de lijn niet fatsoenlijk vast had was het dus aan mij om hem omhoog te trekken en "terug te geven". Gelukkig zijn onze mechels genoeg getraind dat ik na een "blijven!" mijn aandacht kon verleggen op de andere hond. :x :x

Nee, ik wandel ook niet echt relaxed meer. En dan heb ik niet eens een klein hondje bij me. Ik snap niet dat mensen hun honden niet gewoon opvoeden en/of fatsoenlijk bij zich houden. :\ :\ Ik zoek nu plekken op waar ik eventueel desnoods het bos in kan (dus van het pad af) om zo andere honden te ontwijken. :\

SusanH
Lid Bezwaarcommissie

Berichten: 33535
Geregistreerd: 27-06-07
Woonplaats: In het midden van het land

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-06-23 14:32

Ik laat mijn hond standaard naast me lopen als andere honden naderen, wanneer ze aangelijnd is. Er is nooit wat ernstigs gebeurd maar mijn ervaring is dat veel honden gewoon niet goed opgevoed cq gesocialiseerd zijn. Coco laat heel duidelijk blijken of ze het wel of niet iets vindt, ze was als pup heel onbevangen. Ze is nu anderhalf en meer gereserveerd. Daarom zoek ik het niet op en respecteer ik wat zij aangeeft. Dan houden we zelf de controle. Als ik in een losloopgebied ben gaat het altijd goed ze komt bij mij of loopt er met een boogje omheen. Vindt ze ze wel leuk, dan snuffelt ze even en is het ijs vaak snel gebroken.

higgins

Berichten: 1111
Geregistreerd: 26-08-06
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-06-23 14:56

Dit is de reden dat ik een gruwelijke hekel heb aan loslopende honden waar dat niet is toegestaan

Het zou fijn zijn als mensen wat meer rekening met elkaar, en elkaars honden, zouden houden.

“Winter is coming”

Majabeestje
Berichten: 3648
Geregistreerd: 07-02-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-06-23 15:29

Mijn hond is 3x gegrepen. Alle 3 de keren door herders.
Daar lopen we dan ook met een grote boog omheen of we draaien om. Ik neem geen risico meer.

Wintu
Berichten: 1117
Geregistreerd: 30-01-23

Re: Nog meer mensen die niet meer relaxed met hun hond lopen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-06-23 15:47

Ik ben niet de enige dus helaas. Mijn hond is een hele joviale boxer, een lief dier, altijd lief naar kleine hondjes, onbevangen en altijd vrolijk. Maar sinds hij dus 2 maal is gegrepen, is het bij het zien van een vreemde hond helemaal mis. Bij de ene hond kan ik hem afleiden met een balletje, maar bij sommige honden dan vind ie dat zich enorm moet maken. En dat triggert sommige honden dan weer. Die van 65 kilo zag er een bedreiging in en kwam met zijn hele roedel.

Ik heb aangifte gedaan bij zowel politie als gemeente, als zo een hond zelf zijn beslissingen gaat maken, dan moet ie gewoon niet los. Zijn baas is gedragsdeskundige :') met een hondenschool. Ze loopt gelukkig nu ergens anders.
Ik weet wanneer alle buurthonden gaan lopen en ik zoek daar een tijdstip voor of na. In het bos lopen vind ik tegenwoordig maar niks, want je ziet de loslopers niet aankomen dan. Verder heb je hier veel toeristen die vinden dat hun hond ook vakantie heeft en die mag dan het bos onveilig maken. Dus in de vakanties loop ik enkel langs de weg of in het bos heel vroeg (maar met de wolf hier vind ik dat ook een dingetje).

Gedragstrainers zeggen dat het heel moeilijk is om dit gevoel weer uit de hond te krijgen, die reageert instinctmatig.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bodan, ComscoreBot, Esplendido en 52 bezoekers