Operatie kruisbanden bij grote hond

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

 
 

karrij
Berichten: 303
Geregistreerd: 13-04-21

Operatie kruisbanden bij grote hond

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-12-21 06:27

Hallo

Vrees dat het een lang verhaal gaat worden, excuses, dank als je het helemaal uit gelezen hebt en ons nuttige adviezen kunt geven.

Onze Golden Retriever nu 6,5 jaar oud, staat sinds ongeveer augustus moeilijk op.
Hij komt moeilijk in de benen, maar als hij staat dan rent vliegt en rollebolt het er op los!

We hebben hem in eerste instantie een week of 2 riemrust gegeven, maar daar werd het op staan probleem niet beter van.

Begin september met hem naar de plaatselijke dierenarts geweest en deze heeft foto's gemaakt, arthrose werd uitgesloten.

2 weken een pijnstiller en voorzichtig aan doen was het advies en verduld het leek te verbeteren, tot de pijnstiller op was en uitgewerkt. Mmmmm oliebol en nu?

Op advies van dezelde dierenarts een afspraak gemaakt bij mevr Heukels in Putten orthomanueel dierenarts, zij vermoedde een ruggewervel die niet lekker zat, ok kan dus gelijk behandeld.
Na een week of 2 geen verbetering.

We hebben haar weer gebeld dat het toch niet de goede kant op ging, helaas.
Zij raadde ons aan om naar een orthopedisch dierenarts te gaan, ze gaf ons een naam van een arts door waar zij goede ervaringen mee heeft. Ik noem hier nu liever niet de naam van deze arts, omdat ik hier deze week geweest ben en we nu druk in overpeinzing zijn wat te doen. Maar we hebben gegoogled en hij staat echt goed aangeschreven! Dus geen twijfel hierover.


Wij zijn op 11 november voor het eerst bij deze dierenarts geweest.

Onze honden, allebei goldens, komen bij een goede vriendin van ons, die we natuurlijk het probleem ook voorgelegd hebben en ze heeft het moeilijke opstaan zelf gezien.

Zij vermoedde, of een lage rughernia of wellicht de kruisbanden.

Wij hebben dit beide op 11 november ook aan deze dierenarts voor gelegd.

Hij dacht zelf aan kneuzing tussen zijn laatste wervel en het heiligbeen en omdat hij niet gelijk een ct scan wilde maken heeft hij ons medicatie mee gegeven voor een paar weken, Gabapentine en metacam. Hij heeft onze hond onderzocht en wij mochten daar niet bij zijn! Wij waren op dat moment een beetje overdonderd, want dat hebben wij nog nooit mee gemaakt dat een baasje niet bij het onderzoek mocht zijn. Toen hij met onze hond terug kwam zei hij, nou nou hij durft wel naar mensen uit te halen zeg! Wij schrokken hier best van omdat onze hond echt de liefheid zelve is en echt nooit uit haalt naar iemand, wij dachten dan zal hij toch echt wel pijn hebben.

Nu moet ik ook nog zeggen dat de hond een echte bikkel is en we hebben hem al die tijd nooit horen piepen oid als hij opstaat hij geeft dus geen teken van pijn.

Afgelopen maandag toch weer gebeld en kon gelijk gister komen. Blij mee.

Nu kreeg ik gisterochtend een vreselijk bericht te horen dat een goede vriendin van mij maandag is verongelukt. Was/ben er helemaal van slag van.

Na overleg met mijn man gistermiddag toch naar de dierenarts gegaan.

Ik heb gister nogmaals gezegd dat die vriendin (fokster) een hernia of kruisbanden vermoedde.
Dit kon volgens hem zeer goed het geval zijn en wilde hem hierop onderzoeken , dus foto;s van de knie en ct scan van de rug. Ook heb ik hem gezegd dat wij de vorige keer geschrokken waren dat onze hond zo naar naar hem uitgehaald had. Dit kon hij zich absoluut niet meer herinneren en zei ook dat hij zich dit niet voor kon stellen. Dit keer mocht ik wel bij het onderzoek zijn en haalde de hond ook niet uit

Wat wij dus vemoedden bleek waar, slechte kruisbanden, niet door gescheurd maar gerafeld!
Op de CT scan waren geen bijzonderheden aan de rug te zien, ook geen hernia.

Nu hebben ze eerst de CT gemaakt en daarna pas foto's. Hadden ze dit maar andersom gedaan, dan had er geen CT gemaakt hoeven worden, had ons ruim 1000 euro gescheelt, gister bijna 1300 euro betaald!

Ik heb dit niet gezegd, maar dacht het wel , zat natuurlijk door het overlijden van mijn vriendin hoog in mijn emotie.

Dus conclusie van dit laatste onderzoek is beschadiging aan beide kruisbanden, dus links als rechts.

Hoge kosten, 2600 euro per knie, exclusief nabehandeling!
Ketsjing dus zo'n 5200 .

Nu is het geld niet het probleem echt niet, maar hij kan ons geen "garantie"dat de problemen dan voorbij zijn. ik snap best dat garantie geven ook niet kan, maar het zou toch enorm zuur zijn als dit dan ook niet werkt en je bent in totaal een slordige 6500 euro kwijt en je hebt nog een hond die zo moeilijk op staat.

Het enige dat hij me kon zeggen is dat ze goede ervaringen hebben met deze operatie.

Pfffff wat een beslissing, wat een vragen hebben we nog, die gaan we hem natuurlijk ook nog stellen.

Ik heb hem gisteravond nog een mail gestuurd om alles nog even via mail uiteen te zetten.Daar wachten we natuurlijk nog op.

Zouden jullie nog verder "shoppen" want je ziet zulke verschillende prijzen van deze operatie's
Hebben jullie ervaring met dergelijke operatie's ?

Vriendin(fokster) vond het ook vreemd dat er eerst een CT gemaakt is en niet eerst een foto.

Ik wil niet twijfelen aan zijn kunde, want hij schijnt echt heel goed te zijn, maar toch na de ervaring van deze 2 bezoeken zijn wij toch aan een aantal dingen gaan twijfelen.

Waarom wilde hij onze hond de 1ste keer zonder ons onderzoeken en wist hij gister niet meer dat hij zo naar had uitgehaald naar hem de vorige keer.

En waarom niet eerst een foto, dan was dit gelijk al naar voren gekomen.

lang verhaal bedankt voor het lezen en hopelijk goede opvolle ervaringen /tips/adviezen van jullie kant.


een paar dagen nadat de Metacam op was begon ook het moelijke opstaan weer, balen

Vandeweek weer gebeld en kon gister op afspraak komen


viphorse

Berichten: 1155
Geregistreerd: 28-07-09

Re: Operatie kruisbanden bij grote hond

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 06:46

Onze grote hond was erg jong toen hij beide kruisbanden doorhad opereren was bijna niet mogelijk omdat de groeischijven niet compleet dicht waren maar zo doorlaten lopen was geen optie.
Uiteindelijk toch geopereerd en hebben ze de kruisbanden gemaakt en iets met de meniscus gedaan.

Een aantal maanden geleden liep hij mank en ging steeds zitten ik hield mijn hart vast want hij heeft helaas ook ed. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om naar een orthopeed te gaan die uiterst kundig is en die goed aangeschreven is. Doordat de groeischijven dicht zijn gegaan is aan zijn rechterbeen het ijzer verschoven.

Conclusie opnieuw opereren een tta rapid dit keer . Totale kosten 2000 euro en dat bovenop de 2x eerdere operatie . Onze pech was dat hij erg slap was geworden waardoor de knie steeds eruit schoof maar dat is opgelost door 2x anabolen te spuiten .

Het zijn dure operaties die van ons was 2000 euro .

Als je aarzelt, groeit je angst; als je waagt, groeit je moed

KimD

Berichten: 17753
Geregistreerd: 02-01-10
Woonplaats: Vijlen

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 06:50

Een kruisbandoperatie is een dure bedoening hoor omdat het twee hele aparte behandelingen zijn. Beide kruisbanden worden niet samen gedaan, eerst één, daarvan revalideren en dan de ander. Samen wordt echt in hele uitzonderlijke gevallen gedaan maar is helemaal horror met herstel.

Ik vind €2600,- vrij ruim per knie, hier in de omgeving (Limburg) gaan we allemaal naar de dichtsbijzijnde specialist net over de grens bij België en daar betaal je tussen de €1500,- & €1800,- inclusief opname, medicijnen, nazorg en telefonische check-ups. Dat vind ik dus nogal een verschil.

Wat betreft de volgorde, dat vind ik niet zo gek. Er waren al foto's gemaakt en die dierenarts heeft niks benoemd. Als jullie dat als baasje hebben doorgegeven en op advies van de 'fokker' hebben gehamerd op hernia óf kruisbanden vind ik eerst de scan niet zo gek, daar is veel meer op te zien.

Daarom geef ik mijn honden, als ik wordt doorgestuurd naar de specialist, altijd blanco af. Zij hebben ervoor gestudeerd en moeten kunnen ontdekken wat het probleem is. Tenzij dat het probleem al is vastgesteld en we gaan voor een verder behandelplan. Nooit zelf 'dokteren'. Dan had hij zeer waarschijnlijk wel eerst de foto's gemaakt want kruisbanden is bij dit ras helemaal geen gekke gok en die 'gok' had de DA waarschijnlijk ook wel genomen.

Het zonder baasjes onderzoeken gebeurt in meerdere klinieken momenteel, dat is vooral ook door de corona regels. Zeker de praktijken waar veel mensen dagelijks over de vloer komen was dit geen gekke regel, zo hielden ze de behandelkamers 'schoon'. Veel mensen komen namelijk met de hele familie naar de DA. Er zijn ook genoeg praktijken die de regel hebben teruggedraaid of hebben beperkt tot één iemand omdat directe info tijdens het onderzoeken vaak handig is. Het is lang nog niet overal, ik kan er zo drie in de omgeving noemen waar je nog steeds niet bij je dier mag zijn tijdens het onderzoek. Mijn keuze zou het overigens ook niet zijn maar gelukkig hebben wij ook honden die het niet toelaten.


Wat een hondenleven! Volg jij ons al?
Website; Vihaan Aditi - Border Collie / Smooth Collie
Facebook; Vihaan Aditi

viphorse

Berichten: 1155
Geregistreerd: 28-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 06:55

Wij hebben eerst bij eerder consult foto’s laten maken maar de tta rapid was 1750 euro maar dat is zonder foto maar wel met nazorg controle foto etc etc .
Onze hond is in Eersel geopereerd erg tevreden mee top orthopeed !

Als je aarzelt, groeit je angst; als je waagt, groeit je moed

karrij
Berichten: 303
Geregistreerd: 13-04-21

Re: Operatie kruisbanden bij grote hond

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-12-21 06:59

Zelf dokteren zouden wij ook zeker nooit doen,maar we hebben hem vorige maand alleen gevraagd naar de opties hernia en kruisbanden,maar hij vermoedde dat het tussen de laatste wervel en heiligbeen zat

KimD

Berichten: 17753
Geregistreerd: 02-01-10
Woonplaats: Vijlen

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 07:03

karrij schreef:
Zelf dokteren zouden wij ook zeker nooit doen,maar we hebben hem vorige maand alleen gevraagd naar de opties hernia en kruisbanden,maar hij vermoedde dat het tussen de laatste wervel en heiligbeen zat


Dan is de scan geen gekke zet. Als dat het wel was geweest en hij had het toevallig andersom gedaan had je hetzelfde probleem gehad.

viphorse schreef:
Wij hebben eerst bij eerder consult foto’s laten maken maar de tta rapid was 1750 euro maar dat is zonder foto maar wel met nazorg controle foto etc etc .
Onze hond is in Eersel geopereerd erg tevreden mee top orthopeed !


Maarten zeker? Ook echt een topper!


Wat een hondenleven! Volg jij ons al?
Website; Vihaan Aditi - Border Collie / Smooth Collie
Facebook; Vihaan Aditi

viphorse

Berichten: 1155
Geregistreerd: 28-07-09

Re: Operatie kruisbanden bij grote hond

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 07:19

Klopt Maarten en idd zo goed geholpen hij zag vrijwel meteen wat er aan de hand was.

Als je aarzelt, groeit je angst; als je waagt, groeit je moed

XxDiandraxX

Berichten: 3719
Geregistreerd: 07-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 07:26

Kruisband operaties zijn prijzig inderdaad. Ik heb een vermoedde bij wie je bent geweest en die is wel echt heel goed. Je zou ook eens kunnen informeren bij alain bergenhuizen, die zit is Mol geloof ik (belgie). Ook heel goed maar meestal wat betaalbaarder maar dan zul je er wat verder voor moeten reizen.
Verdiep je ook eens in de methode die ze willen toepassen. Je hebt er verschillende maar de ene is geschikter dan de andere vij een grote hond.

Ook als kruisbanden niet doorgescheurd zijn is het diagnostiseren ervan niet altijd makkelijk en ik snap dat je baalt van de ct kosten. Maar zoals kim hierboven zei, als het wel het heiligbeen was geweest en het andersom had gedaan had je hetzelfde gehad.

Overigens snap ik wel hoor dat hij zich het uithalen van vorige keer niet meer kan herinneren, ze zoen daar zoveel mensen. Ook het niet mee mogen met de onderzoeken is momenteel met corona geen uitzondering helaas.

Maldu(v. Lyckangs Tempo X Sonja v. Jarbo) drachtig van Kventin (1 mei 2022).
Reesa (Lavi X Sitske van den Bosdries v. Almglimt).
Yuna van de Vossenberg (v. Gamleskolens Thule X Maldu)

viphorse

Berichten: 1155
Geregistreerd: 28-07-09

Re: Operatie kruisbanden bij grote hond

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 07:30

Alain scheelde met prijzen niks met Maarten beide wel erg goede orthopeden .

Als je aarzelt, groeit je angst; als je waagt, groeit je moed

karrij
Berichten: 303
Geregistreerd: 13-04-21

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-12-21 07:31

Ik woon in het noorden van het land,dan is België wel een heel eind ;-)

Kinke
Berichten: 18743
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 07:41

onze hond is 2 1/2 jaar geleden geopereerd, ook een TTA rapid. Ik had ook eerst prijzen vergeleken, maar uiteindelijk ontloopt het elkaar niet veel. Wij hebben ook een grote hond, dus dan ben je ook duurder uit helaas. Wij zijn op aanraden van iemand naar dierenkliniek Kortenoord in Wageningen gegaan. Was een eindje rijden, maar de moeite waard. Marese van Hanegem is hierin gespecialiseerd. Heel prettige arts ook in de omgang. Zij heeft enorm veel ervaring en ze opereert ook veel grote honden. Na traject kon ook met filmpjes die we dan telefonisch bespraken. Uiteraard wel op controle geweest. Op hun site staat een filmpje over deze operatie:
https://kortenoord.com/uw_dier_in_goede ... euring_tta
Laatst bijgewerkt door Kinke op 08-12-21 07:44, in het totaal 1 keer bewerkt

XxDiandraxX

Berichten: 3719
Geregistreerd: 07-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 07:41

viphorse schreef:
Alain scheelde met prijzen niks met Maarten beide wel erg goede orthopeden .

Ik weet geen orijzen van Maarten maar in vergelijking met de orthopeden hier in de buurt is Alain wel voordeliger over het algemeen.

Vanuit het noorden van het land is het dan wel een heel eind inderdaad.

Maldu(v. Lyckangs Tempo X Sonja v. Jarbo) drachtig van Kventin (1 mei 2022).
Reesa (Lavi X Sitske van den Bosdries v. Almglimt).
Yuna van de Vossenberg (v. Gamleskolens Thule X Maldu)

Kinke
Berichten: 18743
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 07:45

karrij schreef:
Ik woon in het noorden van het land,dan is België wel een heel eind ;-)


Wij hebben onze tijd gedood in de dierentuin (in de buurt) en hebben de Grebbeberg bezocht. En geluncht in Wageningen :)

Bo_Y

Berichten: 4150
Geregistreerd: 29-11-06
Woonplaats: ergens bij mijn grote liefdes

Re: Operatie kruisbanden bij grote hond

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 07:51

De golden van 4,5 van mijn moeder had dezelfde klachten en dat bleek ook de kruisband te zijn. Die is geopereerd in Drachten en na 6 weken rust in een bench langzaam opgebouwd en doe doet alles weer. Staat ook weer soepel op.

ღ Bo! ღ 16-05-05 —- 28-08-2020
ღ Sinelia! ღ 21-04-99 --- 27-03-13

kiwiwitje

Berichten: 17910
Geregistreerd: 22-08-09
Woonplaats: Berlicum

Re: Operatie kruisbanden bij grote hond

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 07:55

Voor kruisbanden zou ik naar eersel gaan of naar kranendonk in putten.

BarkKing Hondensnacks - https://www.barkkinghondensnacks.nl/
Special Muchi - Staffordshire Bull Terriers http://specialmuchi.nl/ - https://www.facebook.com/specialmuchi/
SVI Beveiligingstechniek http://svibeveiligingstechniek.nl

jenneke1029

Berichten: 553
Geregistreerd: 07-07-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 07:59

Ik heb bij Daan kranendonk operatie gehad van de kruisband bij 1 van onze bullmastiffs die zit rond de 1500. Dit is per knie. Nabehandeling zit er bij in.
Ik woon ook in het noorden maar rij graag naar putten hiervoor hele kundige mensen.
We gaan ook altijd voor HD en ED daarnaartoe.
Prijs is wel van vorig jaar, weet niet of ze inmiddels iets duurder zijn geworden.

Betty van de flintstones stables z1+1
http://www.fanitroaske.nl

WillemYntJee
Berichten: 6229
Geregistreerd: 16-02-05
Woonplaats: Ljouwert

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 18:05

Als je in t noorden woont ben je vast bij Hendrik wagter of bij hopmans geweest. 2600 is voor een orthopeed een redelijk normaal bedrag. Mocht je nog wat andere goede opties in t noorden zoeken dan kun je me een pb sturen.

_Zsazsa_
Berichten: 4360
Geregistreerd: 30-01-06

Re: Operatie kruisbanden bij grote hond

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 18:11

Wij hebben €1700,- betaald in Eersel voor een nieuwe kruisband van onze Cane Corso teef enkele jaren geleden. Al met al met vooronderzoeken etc €2300,-

candalisa

Berichten: 2283
Geregistreerd: 02-08-10
Woonplaats: Wijchen

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 18:17

Mijn rottweiler heeft een tplo operatie ondergaan toen zij 7,5 was. Een heftige ingreep omdat ze de onderbeen andersom terugzetten. Bij haar was haar kruisband door en meniscus verbrijzeld. Zij heeft fink moeten revalideren maar heeft bijna 12 mogen worden zonder al teveel last. Heel af en toe liep ze een dag minder rad door slecht weer of overbelasting maar verder heeft zij nog gewoon hond mogen en kunnen zijn.
Zij is geopereerd in Tilburg kosten 2800 euro incl foto’s en operatie plus medicatie

CC Justa Sally Doll *Sal*
[ITP] Waar het allemaal begon ...
Just one Fantasy *Sydney*
[KS-ITP] Mijn eigen Champagne Fantasy
*Sterre*

anca

Berichten: 1125
Geregistreerd: 08-10-03
Woonplaats: drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 18:44


hartelijke groeten,
anca

Mayasfrenk

Berichten: 1258
Geregistreerd: 23-09-10
Woonplaats: Emmen

Re: Operatie kruisbanden bij grote hond

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 19:16

Aller eerst gecondoleerd met het verlies van je vriendin....

Onze tchech had 1 kruisband helemaal door. Liep echt op 3 poten en vreselijke pijn. Die is in klijndijk geopereerd. Vrouwelijke dierenarts die daar 1 of 2x per week op de kliniek orthopedie spreekuur en operaties deed. Naam weet ik niet meer... waren wij echt super tevreden over! Ondanks dat de hond al 10 was en meerdere problemen had al een aantal jaren, super goed hersteld. Boven verwachting eigenlijk. Wij waren geloof ik voor alles bij elkaar 1300 euro kwijt.

Beterschap voor de hond. Wat een lastige rot situatie... heel eerlijk ik heb het idee dat jullie geen goed gevoel hebben bij deze dierenarts.... ik ging voor een ander dan. Dat alleen onderzoeken zou heel goed door corona kunnen zijn. Hier word er aan de telefoon gezegd 1 persoon per dier. Liefst doen ze de onderzoeken met een assistente inplaats van de eigenaar, maar als je dat beslist niet wilt mag je mee de kamer in maar houden zij je dier vast zodat je niet met de gezichten zo bij elkaar bent. (natuurlijk allemaal met mondkapje)

karrij
Berichten: 303
Geregistreerd: 13-04-21

Re: Operatie kruisbanden bij grote hond

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-12-21 05:51

Volgende week maandag wordt onze Golden geopereerd, wij hebben er alle vertrouwen in dat het goed komt. Hij zal in goede handen zijn.

We zien alleen heel erg op tegen de revalidatie, hoe zal hij zich de eerste tijd voelen? Ik hoop zo dat hij niet al te veel pijn heeft, vreselijk vind ik het als je een dier hulpeloos ziet.
Maar goed , we hebben vanaf volgende week kerstvakantie tot aan 10 januari, dus wel kunnen hem veel TLC geven.

Cemlys

Berichten: 14240
Geregistreerd: 13-01-03
Woonplaats: Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-21 06:30

karrij schreef:
Ik woon in het noorden van het land,dan is België wel een heel eind ;-)

Waar ben je geweest dan? Mag via pb, ik zit ook in het noorden en ken wel een paar plekjes waar de prijzen nog te doen zijn, lees tussen 1500 en 2000

Yesterday is history, tomorrow is mystery, today's a gift, that's why it's called present!

Kinke
Berichten: 18743
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Operatie kruisbanden bij grote hond

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-21 08:28

krijgt hij een TTA rapid? Ik vond het reuze meevallen. Was voor onze hond goed te doen met pijnstilling. De dag na de operatie was hij niet in goede doen, daarna ging het stukken beter.

viphorse

Berichten: 1155
Geregistreerd: 28-07-09

Re: Operatie kruisbanden bij grote hond

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-21 09:55

Wij hebben het nu 3x meegemaakt aan de achterpoten en onze hond liep de dag erna voorzichtig rond en ervaarde het als een opluchting tenminste zo zag hij eruit dat alles gemaakt was.
Nu inmiddels 10 weken verder na zijn laatste operatie en wij zien hem nog steeds vooruitgang boeken en hij loopt prima

Als je aarzelt, groeit je angst; als je waagt, groeit je moed


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, Hemellichaam, sjantje2525, Tarico, turtlelito en 72 bezoekers