Poes met struviet/blaasgruis

Moderators: EvelijnS, Essie73, xingridx, Muiz, NadjaNadja, Firelight

 
 

Haloooww123
Berichten: 130
Geregistreerd: 27-06-12

Poes met struviet/blaasgruis

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-05-21 09:26

Gister is de urine van mijn poes Lola onderzocht en daaruit is gebleken dat ze blaasgruis (struviet) heeft. Ze begon vorige week donderdag/vrijdag met in huis sproeien én plassen. Eerst was nog onbekend wie van onze drie katten het was, totdat ze vrijdagavond 4x in 30minuten op de bak ging. De spoedkliniek zei dat dit geen spoed was, want het was waarschijnlijk een blaasontsteking. Dus hebben we op zaterdag een afspraak gemaakt voor de middag.

Lola is toen onderzocht en haar blaas was helemaal leeg. We hebben metacam meegekregen en de boodschap dat we haar urine nog moesten laten onderzoeken. Aangezien ze zo vaak plaste moest ze eerst de pijnstilling krijgen zodat ze genoeg zou plassen om de urine te kunnen laten onderzoeken. De urine moet zo vers mogelijk zijn, dus de eerste mogelijkheid voor ons was gister (woensdag). Uit dat onderzoek is dus blaasgruis gekomen.

We moeten nu een zak S/D voer van Hill's gaan voeren om de struviet op te lossen en dan als de zak op is weer urine laten onderzoeken. Als het dan goed is moeten we over op een onderhoudsvoer (C/D voer bijvoorbeeld).

Lola wordt soms gepest door haar broertje(s), meestal is James de pestkop, maar soms ook Charlie. We hebben nu een kattenluik geplaatst in de deur naar boven, zodat Lola zich daar veilig voelt.

Mijn vraag is of iemand ervaring heeft met een poes met blaasgruis? Heb je tips of dingen waar ik op moet letten? Misschien ook tips over welk voer we kunnen gaan geven? Als er nog dingen zijn die ik vergeten ben te vermelden, vraag ze dan gerust!

Het is natuurlijk erg vervelend/vies dat ze in huis plast, maar ik vind het vooral heel vervelend voor haar. Ze is duidelijk niet helemaal gelukkig en dat wil ik wel graag voor haar.

Dit is de lieve dame waar dit verhaal over gaat:

Afbeelding


En dit zijn haar broertjes:
James

Afbeelding


Charlie

Afbeelding

Iris, Sjaakie, Snoopy, Laila en Vince <3


Flower033

Berichten: 255
Geregistreerd: 15-09-12
Woonplaats: Otterloo

Re: Poes met struviet/blaasgruis

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-21 09:31

je heel goed houden aan het voorgeschreven voer. Met ander (helaas meestal goedkoper) voer heb je waarschijnlijk direct weer problemen (= blaasontsteking en overal plassen). Wij hebben een paar katten gehad met blaasgruis. En sinds dien koop ik alleen nog maar het betere voer bij de dierenspeciaalzaak of dierenarts.

Met het juiste voer heeft je kat er waarschijnlijk helemaal geen last meer van.

Macaron B+6
Vingino M1+8

Annick75

Berichten: 1673
Geregistreerd: 16-09-09
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-21 09:41

Flower033 schreef:
je heel goed houden aan het voorgeschreven voer. Met ander (helaas meestal goedkoper) voer heb je waarschijnlijk direct weer problemen (= blaasontsteking en overal plassen). Wij hebben een paar katten gehad met blaasgruis. En sinds dien koop ik alleen nog maar het betere voer bij de dierenspeciaalzaak of dierenarts.

Met het juiste voer heeft je kat er waarschijnlijk helemaal geen last meer van.


Dit inderdaad en met het oog op mogelijke stress zou je nog kunnen overleggen of je straks van de hill's C/D de urinary stress variant kan geven. Overigens kun je die online bij bv zooplus of bitiba aanzienlijk goedkoper bestellen dan bij de dierenarts.

Om te zorgen dat ze goed drinkt kun je ook natvoer C/D erbij geven, dan uiteraard wel wat minder brokjes, en daar wat warm water overheen doen. Dat deed ik bij mijn blaasgruiskater destijds ook op advies van de DA. Katten zijn van nature geen geweldige drinkers. Overal lees je dat je moet zorgen voor dagelijks vers water, maar die van mij hadden het liever wat minder vers. Ik had dus 2 bakken staan en verste de ene dag de ene en de andere dag de andere bak, vonden ze lekkerder.

'Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan ~ Pippi Langkous

Muiz
Moderator Algemeen2
No worries, be happy!

Berichten: 4940
Geregistreerd: 21-12-12
Woonplaats: Wijk bij Duurstede

Re: Poes met struviet/blaasgruis

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-21 10:36

Komt je kat ook buiten de tuin? Onze kat met blaasproblemen ging helaas voer van andere (buiten) katten op eten omdat schijnbaar goedkoop supermarkt voer toch lekkerder is dan het uitgezochte voer. Dat is wel een dingetje om in de gaten te houden want anders heeft je dure blaasprobleem voer niet zo veel nut.

Flower033

Berichten: 255
Geregistreerd: 15-09-12
Woonplaats: Otterloo

Re: Poes met struviet/blaasgruis

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-21 10:38

En niet te veel voeren, het 'duurdere' voer is vaak veel calorierijker Voor je het weet heb je een hele dikke kat.

Macaron B+6
Vingino M1+8

Goof

Berichten: 23995
Geregistreerd: 12-05-05
Woonplaats: Zuid Holland

Re: Poes met struviet/blaasgruis

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-21 10:39

Katten kunnen het hun hele leven prima doen op speciaal voer. Goed blijven voeren dus.

Hevonen

Berichten: 4688
Geregistreerd: 21-01-04
Woonplaats: up north

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-21 10:48

Heb een poes gehad met dit probleem (ze is op 20-jarige leeftijd overleden, maar op haar negende geopereerd aan een (grote) blaassteen. Nu heeft een van mijn katers geregeld blaasontsteking en ook last van struviet.

Omdat het apart laten eten van mijn katten eigenlijk onmogelijk is, geef ik ze allemaal speciaal voer (urinary van Sanabelle). Dat is tenminste enigszins betaalbaar en het bevalt heel goed. Er staat altijd een bak brokjes; ze kunnen eten wanneer ze willen en omdat het er altijd is wordt er niet geschrokt (ik heb mijn hele leven al zwerf- en asiel- katten, nooit een te dikke gehad)

Vanwege de blaasproblemen krijgt hij dus niets anders, behalve dagelijks ongeveer 1 eetlepel 'natvoer' (1 zakje van 80 g Felix vis in saus gemengd met 1 zakje water voor 3-4 katten).

Het is erg belangrijk dat een kat met zo'n probleem veel drinkt, ik heb dus veel waterbakken en ook een kattenfonteintje, dat helpt wel.

Voor bijzondere (niet paardgerelateerde) replica's en living history spullen.
ARRE remaining history
Zij werken ook op bestelling! (smeedwerk, hout-, hoorn- en beenbewerking, leer, huiden, en nog veel meer)

Captain

Berichten: 16857
Geregistreerd: 15-10-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-21 10:51

Ja wij hebben ook een poes gehad met blaasgruis. Was bij haar stress gerelateerd. Kwam eens in de zoveel jaren opzetten. Na een kuurtje ging het altijd weer goed. Is er erg oud mee geworden. Mocht zij altijd zo gepest worden kun je wellicht nog denken aan haar herplaatsen, een kat die altijd stress heeft van mede-katten en daar medische problemen aan overhoud is ook niet wat...

Walkure

Berichten: 959
Geregistreerd: 03-03-14
Woonplaats: Tiel

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-21 10:59

Goed voeren, zorgen voor genoeg drinkplekken & drinkgedrag stimuleren, stress verminderen > Hebben de katten verschillende plekken om te eten, drinken en plassen?

En zo min mogelijk bijvoeding :) Verder kunnen katten daar inderdaad prima oud mee worden!

I haven't been everywhere, but it's on my list

Princesj

Berichten: 4435
Geregistreerd: 02-01-06
Woonplaats: Almere

Re: Poes met struviet/blaasgruis

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-21 11:56

Als je over mag stappen naar de C/D kun je het beste kiezen voor de Uriany Stress variant, gezien je aangeeft dat ze spanning heeft. Daarnaast zou je een Feliway friends kunnen ophangen, in de hoop dat ze allemaal wat gemoedelijker worden.

Gulonia (Biscayo x Wolfgang), Daicomar V (Haico x Samber), Femke (Jouwe 485 x Doaitsen 420)

Qerty
Berichten: 1772
Geregistreerd: 18-09-02
Woonplaats: Naast de windmolen

Re: Poes met struviet/blaasgruis

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-21 12:15

Hier ook een kat met veel aanleg voor stress en een struviet verleden.
Zoals hierboven beschreven, goed aan het dieetvoer houden. Ik bestel het online omdat het hier bij de dierenarts en de lokale dierenwinkel ontzettend hartstikke duur is.
De mijne is nu al 4 jaar klachtenvrij.

proudmama

Berichten: 1468
Geregistreerd: 23-05-03
Woonplaats: Assendelft

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-21 12:53

Hier ook een poes die op 2 jarige leeftijd al begon met blaasontsteking en gruis.
Meteen op urinary stress c/d van Hills gezet en nooit meer last gehad.
Ze hebben natvoer en brokjes. Bij zooplus hebben ze de beste aanbieding hiervan maar het blijft duur voer. Ik besteed voor 2 katten ( ik geef het allebei mijn katten want ze eten elkaars eten op) zeker €100 per maand .


Mijn lijfspreuk:
Als ik iets doe, dan doe ik het goed, anders begin ik er niet aan !

XxLiEsJuHhxX

Berichten: 5174
Geregistreerd: 17-01-06
Woonplaats: Vive la france

Re: Poes met struviet/blaasgruis

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-21 13:47

Hier helaas veel ervaring.

Mijn vorige kat kreeg het met 6 maanden. Hij heeft zijn leven lang blaasgruis voer gehad tot het zijn nieren kapot gemaakt had en hij overleed aan nierfalen met 12 jaar.

Nu hebben we 3 katten waarvan er ook 1 blaasgruis heeft. Deze keer begon het iets ouder maar ook onder 1 jaar. Hij had veel stress nog van zijn hormonen. Na de castratie merkte wij dat hoe minder hormonen stress hij had hij er minder last van had (een poes heeft ongecastreerd et zoveel last soms van hormonen, weet niet of ze gacastreerd is, anders is dat zeker iets om mee te nemen).
Verder is deze kat heeel gevoelig voor stress dingen, dit voorkomen wij dus wel deels wat. Gelukkig word hij wel steeds makkelijker met vreemde mensen, maar mensen met honden die achter katten aan jagen vragen wij om de hond niet mee te nemen en kinderen vragen wij de 1e dagen iets rustig te blijven (zover dat kan natuurlijk want een kind is een kind natuurlijk) zodat hij kan wennen.
Hij heeft eerst het voer van royal canin gehad maar bleef hier erg mager van. We zijn toen met onze 2 andere katten over gestapt op een voer met maar weinig granen en dit voer is geschikt voor katten met blaasgruis problemen. Dit voer krijgt hij nu bijna 1 jaar en het gaat onwijs goed, hij is weer actiever, meer speels, zijn vacht is mooier dan ooit en hij is mooi op gewicht.

Moet ik wel zeggen dat wij die overstap met hem heel rustig gemaakt hebben en we die overstap pas maakte doen hij er zo geen last meer van had. Maar ik ga nog liever zelf zijn voer samen stellen met rauw vlees enz dan dat ik hem terug zet op blaasgruis voer zo lang hij geen problemen heeft, het is zo weinig vlees percentage en zo veel zouten dat ik het voer gewoon niet meer zo vertrouw om jaren lang te geven.

The Oily Barn, volg mij via insta voor leuke diy producten voor in en buiten huis en voor dieren. 100% natuurlijk en gezond

Haloooww123
Berichten: 130
Geregistreerd: 27-06-12

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-05-21 19:07

Bedankt voor het meedenken allemaal!

Annick75, bedankt voor de tip over dat voer! Die kende ik nog niet, ik ga dat zeker met mijn dierenarts bespreken :). Wij hebben gelukkig een vijver in de tuin waar ze overdag veel uit drinkt, ik ga voor de nacht dan toch maar weer een fonteintje aan zetten in huis.

Muiz, ja (helaas) komt ze ook buiten de tuin, dat is iets wat ik zelf liever anders zou zien, maar die discussie win ik niet van mijn vriend. Ik hoop dat het voer alsnog zijn werk kan doen.

Flower033, bedankt dat is ook wel handig om te weten. ze is nu prima op gewicht.

Goof, dat gaan we zeker doen!

Hevonen, ik ga dat merk opschrijven en overleggen met mijn dierenarts, bedankt voor de tip!

Captain, je heb deels een punt, maar voordat we zulke stappen gaan ondernemen ga ik bijvoorbeeld liever een kattengedragsspecialist inschakelen. Het is pas net bekend, dus ik wil er eerst alles aan doen, voordat ik zulke extreme stappen ga ondernemen.

Walkure, ze hebben inderdaad verschillende plakken voor hun eten en drinken, ze hebben ook meerdere kattenbakken. Lola is nu de enige die naar boven mag, we hopen heel erg dat ze hierdoor haar eigen rustige plekje heeft.

Princesj, we hebben al een gewone Feliway verdamper hangen, maar de Feliway Friends is ook zeker een optie.

Qerty, proudmama, ik ben al vaste klant bij Zooplus, dus dat gaat goed komen! Zo hé dat is wel een groot bedrag zeg, ik ga wel proberen om de katten apart te voeren, als dat lukt zou dat behoorlijk schelen voor de portemonnee.

XxLiEsJuHhxX, ze is inderdaad gecastreerd, ze heeft dus gelukkig niet last van haar hormonen. Wij voeren nu al voer met een redelijk hoog percentage vlees, ik heb dat ook nog nagevraagd aan de dierenarts, maar zij zegt dat ook dit voer voor de blaasstenen kan zorgen. Ik ga me er nog wel wat meer in verdiepen, maar als ik het zo lees is het grootste deel van de mensen wel tevreden met het speciale blaasdieetvoer.

Fijn om te lezen dat veel katten een lange tijd zonder problemen leven, ik hoop dat hetzelfde voor Lola geldt! Ik sta open voor nog meer tips als iemand die heeft _/-\o_ .

Iris, Sjaakie, Snoopy, Laila en Vince <3

Flower033

Berichten: 255
Geregistreerd: 15-09-12
Woonplaats: Otterloo

Re: Poes met struviet/blaasgruis

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-21 08:58

Blaasgruis kan vaak wegblijven met het juiste voer. En normaal oud worden. We hebben meerdere katten met blaasgruis (uit het asiel) gehad en zij zijn aan iets anders gestorven op een normale leeftijd. Succes!

Macaron B+6
Vingino M1+8

XxLiEsJuHhxX

Berichten: 5174
Geregistreerd: 17-01-06
Woonplaats: Vive la france

Re: Poes met struviet/blaasgruis

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-21 10:33

Het voer wat wij voeren is een 70% vlees en draagt ook bij om gruis te voorkomen, gruis zal hij hier normaal gesproken dus nu zomaar van krijgen. Ik sluit het niet uit als er een ultra stress periode zou zijn maar dan denk ik dat het voer van royal canin van de dierenarts ook niet zou helpen (duurde op het begin ook bijna 4 maanden voor het acceptabel was).

Neemt natuurlijk inderdaad niet weg dat mijn vorige kat 11 jaar kern gezond met deze brokken geleefd heeft en nooit meer gruis ontwikkeld heeft op een niveau wat problemen gaf. Maar sinds die tijd ben ik wat beter gaan kijken naar wat ik zelf eet en ook wat ik mijn dieren voer enz. en zo zijn wij uit gekomen bij deze brok waar gelukkig alle katten het hier super op doen :D

The Oily Barn, volg mij via insta voor leuke diy producten voor in en buiten huis en voor dieren. 100% natuurlijk en gezond

Annick75

Berichten: 1673
Geregistreerd: 16-09-09
Woonplaats: Eindhoven

Re: Poes met struviet/blaasgruis

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-21 10:57

@TS, je hebt verschillende soorten gruis en stenen. Struviet en calciumoxalaat zijn, voor zover ik weet de meest voorkomende. Het C/D voer is er op gericht de ph-waarde van de urine op een punt te houden waar struviet eigenlijk geen kans krijgt om te vormen. Blaasontsteking kan dan natuurlijk wel nog steeds voorkomen, door stress of zeldzamer bij katten door een bacterie.

Risicootje bij zulk voer is wel dat de kans op oxalaatstenen wat schijnt toe te nemen, maar dat wil dus niet zeggen dat ze die daadwerkelijk zal krijgen. Mijn oude kerel kreeg ze wel, dus dat was pech, maar die mankeerde nog wel meer (HCM, vernauwde lichaamsslagader, dus gene direct verband met zijn gruis/stenen).

De steentjes zijn operatief verwijderd (2014) en daarna heeft hij nergens meer last van gehad tot zijn dood in februari dit jaar. Althans, qua gruis en stenen. Hij kreeg wel problemen met zijn nieren en heeft 2 bacteriële blaasontstekingen gehad in zijn laatste 1,5 jaar, maar dat staat los van het voer. Maar hij is ondanks al zijn mankementen ruim 17 geworden.

Catmoneo heeft ook wel een interessant stuk op de site staan over blaasgruis en voer: https://www.catmoneo.nl/beste-blaasgruis-dieet/

'Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan ~ Pippi Langkous

Dispar_Vulgo

Berichten: 2337
Geregistreerd: 23-12-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-21 11:16

Hier ervaring met blaasgruis -O-

Ik heb vorig jaar de kat van een vriendin overgenomen. Hij had bij haar al wat klachten, maar dierenarts heeft het nooit herkent.
Na verhuizing (stress!) naar mij werd het veel erger. Hij begon alles op te houden en in nood alles buiten de kattenbak te doen. Dus geen kleine plasjes heel vaak (daarom werd het niet herkend).
Lang verhaal kort, de volgende dingen werden ons geadviseerd:

- geen stress. We hebben deze anti-stress band in het begin gebruikt
- Hill's S/D kattenbrokken, dit verschil met je binnen 7-30 dagen (en daarna altijd onderhoudsbrokken)
- Aantal katten + 1 kattenbakken neer zetten
- Grootte van de kattenbak minimaal 1/3 groter dan de kat
- Eerste maand pijnstillers tot alles weer helemaal goed ging en daarna pijnstiller afgebouwd.
Onze kat kreeg door de pijn van het plassen een negatieve associatie met de kattenbak.

Uiteindelijk na 2 maanden afzien, wel echt een leuke lieve kat er voor terug gekregen.
Nu voeren we trouwens royal canin Fibre response. Dit is ook anti-blaasgruis, maar voorkomt ook obstipatie (voor onze andere kat :+ )

Haloooww123
Berichten: 130
Geregistreerd: 27-06-12

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-05-21 14:32

Flower033, dankjewel, ik ben heel blij met de voornamelijk positieve reacties :D .

XxLiEsJuHhxX, welke brok voer jij nu? Dan kan ik daar ook eens naar kijken.

Annick75, Lola heeft last van struviet, hopelijk wordt het opgelost met het S/D voer, zodat we over kunnen naar onderhoudsvoer. We proberen nu ook het stress gedeelte aan te passen. Lola heeft het hele huis+buiten tot haar beschikking en haar broertjes alleen de woonkamer/keuken+buiten.Wauw 17 is een mooie leeftijd! Ook al blijft het altijd moeilijk Y;( . Ik had al even vluchtig op die site gekeken, maar zal er binnenkort wat uitgebreider naar kijken!

Dispar_Vulgo, dat is inderdaad ook het advies dat wij hebben gekregen. De blaasgruis moet opgelost worden, maar de oorzaak (hoogstwaarschijnlijk stress) moet ook aangepakt worden. We gaan haar urine na een maand weer laten onderzoeken. Ze krijg nu inderdaad ook pijnstillers (Metacam). Dat van die negatieve associatie met de kattenbak heeft ze denk ik ook gekregen. Ik zie ook dat ze echt 'hard' moet plassen, dus ze zal er nu helaas nog wel wat last van hebben. Ze sproeit helaas ook nog, maar hopelijk is dat snel over met het goede voer.

Nog een toevoeging: het is niet dat Lola de hele dag gepest wordt door haar broertjes. Het is vooral in de avond als ze alle drie binnen zijn dat haar broertjes James met haar wil spelen. Hij rent dan heel enthousiast achter haar aan. Doordat ze dan wegrent (grommend) ziet hij het als een spelletje. Ik hoop heel erg dat de aanpassingen die we nu doen goed genoeg zijn, zodat Lola gelukkig gaat worden :(:) .

Volgende week is mijn eigen dierenarts weer terug van vakantie, dan ga ik ook met haar in gesprek hierover!

Iris, Sjaakie, Snoopy, Laila en Vince <3

Damoiseaux2

Berichten: 281
Geregistreerd: 03-03-10
Woonplaats: Roosteren

Re: Poes met struviet/blaasgruis

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-21 14:49

Je goed aan het voerdieet houden en zorgen dat ze niks 'anders' krijgen.

Wij raden op de kliniek aan 6 wkn S/D en daarna overstappen op C/D. Mocht je merken dat ze weer wat last krijgt kan je weer een 'kuur' van 6 wkn S/D doen. S/D is niet goed voor levenslag, maar echt maar voor tijdelijk.

Je kan na de S/D natuurlijk ook op Urinary van RC of Purina overstappen. Dit zijn allemaal prima merken die goede resultaten hebben.

Als je 3 katten hebt, zorg er dan voor dat je minimaal 4 kattenbakken in huis hebt staan. Schijnt een rangorde dingetje te zijn, en zorgt weer voor minder stress.

Verder is drinken heel belangrijk voor het doorspoelen. Veel waterbakjes neerzetten, desnoods een drinkfonteintje aanschaffen, stimuleert veel katten! Lopende kraan drinken veel katten ook uit, maar om nu continu een kraan te laten lopen is ook zoiets :')

Wanliki (v. Stravinsky x Ursus) ZZ Zwaar + 9 R.I.P.
Winnaar kur op muziek IB 2016 Glamour Queens.
Future's Pride (Future x Caritas) ZZL + 1.
Jaccomo (Charmeur x Trento B) Z1 + 9.


TheJokerr
Berichten: 2635
Geregistreerd: 25-02-09

Re: Poes met struviet/blaasgruis

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-21 08:56

Zijn er hier mensen die hun kat op KVV/Barf hebben gezet na conclusie struviet?Stars don't disappear, they keep blazing

kiwiwitje

Berichten: 17013
Geregistreerd: 22-08-09
Woonplaats: Berlicum

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-21 09:02

TheJokerr schreef:
Zijn er hier mensen die hun kat op KVV/Barf hebben gezet na conclusie struviet?

Mijn broer. Steeds als ie terug op brok gaat ellende. En op kvv gaat t goed.

BarkKing Hondensnacks - https://www.barkkinghondensnacks.nl/
Special Muchi - Staffordshire Bull Terriers http://specialmuchi.nl/ - https://www.facebook.com/specialmuchi/
SVI Beveiligingstechniek http://svibeveiligingstechniek.nl

bigone

Berichten: 29758
Geregistreerd: 03-08-09

Re: Poes met struviet/blaasgruis

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-21 09:09

Heeft de DA geen kuur antibiotica meegegeven? Blaas is vaak toch geïrriteerd.

Damoiseaux2

Berichten: 281
Geregistreerd: 03-03-10
Woonplaats: Roosteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-21 10:30

bigone schreef:
Heeft de DA geen kuur antibiotica meegegeven? Blaas is vaak toch geïrriteerd.Niet altijd direct nodig. En wat dat betreft moet je toch een beetje voorzichtig met AB om blijven gaan en niet altijd maar leuk raak AB meegeven.

NSAID's zijn vaak ook ontstekingsremmend, dus ook prima voor een geïrriteerde blaas.

Wanliki (v. Stravinsky x Ursus) ZZ Zwaar + 9 R.I.P.
Winnaar kur op muziek IB 2016 Glamour Queens.
Future's Pride (Future x Caritas) ZZL + 1.
Jaccomo (Charmeur x Trento B) Z1 + 9.


Hevonen

Berichten: 4688
Geregistreerd: 21-01-04
Woonplaats: up north

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-21 10:44

Damoiseaux2 schreef:
bigone schreef:
Heeft de DA geen kuur antibiotica meegegeven? Blaas is vaak toch geïrriteerd.Niet altijd direct nodig. En wat dat betreft moet je toch een beetje voorzichtig met AB om blijven gaan en niet altijd maar leuk raak AB meegeven.

NSAID's zijn vaak ook ontstekingsremmend, dus ook prima voor een geïrriteerde blaas.


Mijn kater kreeg nooit antibiotica voor blaasontsteking, maar wel metacam, omdat door de pijnstilling de blaas al ontspant en beter gaat functioneren.

Voor bijzondere (niet paardgerelateerde) replica's en living history spullen.
ARRE remaining history
Zij werken ook op bestelling! (smeedwerk, hout-, hoorn- en beenbewerking, leer, huiden, en nog veel meer)


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Anoukjuuuhh, colinneke, Laura82, pien2010, redbutton, XXInKA en 70 bezoekers