Pup van 9 maand blaft naar voorbijgangers

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Valerie_91
Berichten: 540
Geregistreerd: 28-11-07
Woonplaats: Belgiƫ - Brecht

Pup van 9 maand blaft naar voorbijgangers

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-10-16 20:28

Hallo,

Ik heb een berner sennen teef van 9 maanden oud, verschrikkelijk lief beestje, soms iets te enthousiast maar dat ze de leeftijd zijn denk ik. Vanaf het begin mee naar de hondenschool aan het gaan en ze doet heel goed. Mijn vriend heeft een 4-jarige basset, die op zich ook braaf is, maar typisch voor dat ras haar geregeld laat horen (lees blaffen en piepen). Beiden kunnen ze het goed met elkaar vinden en zijn ze onafscheidelijk.

Overdag, als wij gaan werken zijn, zitten ze buiten. We hebben een grote tuin en ze kunnen hier hun eigen goed uitleven. 's Avonds zijn ze altijd bij ons binnen, 's morgens zijn we er ook veel mee bezig. Maar ze zitten overdag wel eens 6u alleen. Op zich pakken ze dat heel goed op, ze zijn flink buiten, ik dacht dat ze stil waren maar dit blijkt toch niet te kloppen. Nu kwam mijn zus vandaag met de opmerking dat de honden de laatste tijd overdag geregeld (en lang) blaffen. Wij wonen langs een bos waar veel wandelaars komen, de auto's worden hier ook voor de deur geparkeerd en mensen stappen daar (met hun hondjes) uit. Vroeger was er geen enkel probleem, maar sinds een maand blaffen ze naar alles wat voor bij komt en dit vooral naar wandelaars met honden.

Beide honden zijn goed gesocialiseerd met andere honden en mensen, dus het is niet dat ze een probleem hebben met andere dieren. Maar ik krijg de indruk dat het de pup is die begint met haar territorium te bewaken en daarbij ook de andere hond aanstookt. Ze is de laatste tijd heel attent als ze iets hoort en zal ook direct naar de poort stormen als er iemand aan komt, de basset loopt er dan maar als een dwaas achter al blaffend (typisch dat ras dus). Op het moment dat ze dit doen probeer ik hen te straffen, maar ik krijg er geen vat op omdat ze tijdens het blaffen aan de draad zitten en ik geraak er niet bij door de struiken.

Nu is mijn vraag, wat moet ik hier mee? Ik heb een kleiner huis gekocht met ook een kleinere tuin. Buren wonen daar dichterbij en ik wil niet na de eerste week van de verhuis al problemen met hun hebben omdat de honden overdag blaffen. Daarnaast vind ik het ook vervelend naar de voorbijgangers toe en naar de buren die in dit geval iets verder wonen. Ik heb me al liggen inlezen over blafbanden met trillingen, maar ik weet niet of dat dit een goed idee is voor zo'n jonge hond, ik wil ook geen agressief beestje krijgen? En ik veronderstel dat de andere dan ook zo'n blafband om moet? Ik ga zondag nog even navragen op de hondenschool hoe zij dit probleem zouden aanpakken, maar intussen lijkt het me slim om meerdere oplossing te proberen/horen. Hopelijk kunnen jullie me wat tips geven! :) alvast bedankt!


dierenfan
Berichten: 8218
Geregistreerd: 27-02-10

Re: Pup van 9 maand blaft naar voorbijgangers

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-16 23:49

Nieuw huis er gelijk bovenop zitten. Ik heb het ook gehad. Wij woonden vrijstaand met veel ruimte en rondom erfhonden. Mensen die langs kwamen om hun hond uit te laten werden aan alke kanten aan geblaft.

Na verhuis geen wandelaars meer langs de tuin maar wel aan 2 kanten directe buren. Eigenlijk geen seconde nodig gehad om qan te passen wat mijn honden betreft.

Nu zelfs verhuisd naar appartement 4 hoog zonder tuin. Echt totaal geen problemen gelukkig ook dit vinden ze helemaal oke en blaffen nu nooit als ik thuis ben. Ze zijn verder zelden alleen maar ook dan verwacht ik geen problemen

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ComscoreBot, xPabloBokt en 27 bezoekers