Bokt.nl • Help!Jonge duif zit al een paar uur op schutting?
Pagina 1 van de 1

Help!Jonge duif zit al een paar uur op schutting?

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-08-12 09:55
door Eske_B
:wave:

Er zit hier in de tuin al 2 uur een jonge duif op de schutting. Je kan naar hem toe lopen, hij blijft gewoon zitten.
Hij knippert alleen met zijn oogjes en draait soms zijn koppie, maar that's it. Mijn moeder en ik willen het even aankijken, en hem anders vangen en de vogelopvang bellen.
Wat kunnen we het beste doen?
Foto:
Afbeelding

Moeten we hem nou vangen en de opvang bellen of laten zitten?

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-08-12 10:08
door Eske_B
Hij zat net bij de buren in de tuin, die hadden het er ook net over, en toen ging de buurvrouw even kijken, nu zit hij op het dak van hun schuur.

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-08-12 10:09
door 8AngelEyes8
Goed opletten als de ouder dieren ook in de buurt zijn die hem voeren.. (Wat ik niet meer denk op deze leeftijd)
Als hij echt zijn oogjes dichtknijpt en weer open doet heeft hij vermoedelijk erge dorst..

Zit hij er al 3 uur zonder ouders, dan kan je hem het beste pakken (nakijken op wondjes), en even met zijn snavel in een bakje water houden..
Even in een doosje zetten met wat tortelduivenvoer op de bodem (mocht je dit niet hebben kan je ook wat strooi voer voor de buitenvogels erbij leggen) Om het uur even met zijn snavel in een bakje water en kijken als hij dan al wat opknapt zodat je hem weer los kunt laten.. Mocht hij niet opknappen en zo blijven kan je beter de vogel opvang bellen..

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-08-12 10:11
door Kazoo
Waarschijnlijk komt vader/moeder duif straks wel een keer met voer. Duiven-ouders zijn niet zo verzorgend. Wij hebben een aantal keer een nest duiven op het balkon gehad. Vaak laten ze de jongen al uren alleen als ze nog niet zijn uitgevlogen. Als ze het nest gaan verlaten, zijn ze ook nog wat hulpeloos, kunnen nog niet goed vliegen. De ouders komen dan nog wel af en toe voeren. Waarschijnlijk gaat het wel goed, tenzij hij wordt gegrepen door een kat.

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-08-12 10:11
door Eske_B
Ondertussen zit hij op het dak bij een andere schuur. Ik zal even aan de buren vragen of ze willen opletten of er een ouder bij komt :)

edit: buren gaan erop letten, die zitten in de tuin

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-08-12 10:12
door Pluttersput
Hij ziet er niet lekker uit. Veertjes opgezet, in elkaar gedoken... Als hij er over een uur nog zit zou ik hem invangen en naar de vogelopvang brengen.

Re: Help!Jonge duif zit al een paar uur op schutting?

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-08-12 10:14
door Eske_B
Hier in de straat woont 1 kat, maar die is al wat ouder en niet zo actief met dingen vangen, er wonen wel katten in de buurt, maar die komen hier niet zo vaak :)

Re: Help!Jonge duif zit al een paar uur op schutting?

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-08-12 10:44
door dierenfan
jonge vogels leren vanaf de grond vliegen. Sommigen vrij vlot en bij anderen duurt het 2 รก 3 dagen. Hou het gewoon in de gaten en als de ouders zich er nog druk om maken dan vooral vanaf blijven en met rust laten.
Gaat het slechter dan kan je de duif altijd vangen en in een doosje doen en de dierenambu bellen als die in jou regio ook voor vogels rijd of de vogel naar het dierenasiel brengen (mits die vogels op vangt) of de duif bij de dichtsbijzijnde vogelopvang af zetten.

Re: Help!Jonge duif zit al een paar uur op schutting?

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-08-12 11:59
door Eske_B
Ondertussen is de vogel weggevlogen, dus hij zal wel even hebben moeten uitrusten van zijn vliegles :)