Kat durft niet door kattenluik

Moderators: Muiz, NadjaNadja, Dani, Firelight, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

billionache

Berichten: 6466
Geregistreerd: 06-12-06
Woonplaats: België

Kat durft niet door kattenluik

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-11-18 22:04

Hoi allemaal :D Ik heb weer een vraagstuk voor jullie om mee over na te denken!

Momenteel hebben we 4 katten in totaal. De jongste is een poes van nu 1 jaar oud, die we eind vorig jaar gevonden hebben in de sneeuw. Het was de bedoeling om een nieuw thuisje voor haar te zoeken, maar ik zou mezelf niet zijn geweest als ze niet gewoon bij ons zou mogen blijven :+ ze is hartstikke lief, aanhankelijk en leuk. Maar we lopen al vanaf ze bij ons is tegen het probleem aan dat ze gewoon níet door het kattenluik wil.

Onze 3 andere katten deden het allemaal na een weekje wennen, we hebben verder zo lang ik me kan herinneren al katten thuis en allemaal gingen ze meteen door het luikje. Het is niet zo dat ze het niet snapt of niet weet hoe het werkt, ze ziet namelijk dagelijks zo'n 10x de andere katten er doorheen gaan en ik probeer haar er regelmatig ook zelf voor te zetten en door te douwen. Ook uren op m'n knieën voor het luikje gezeten met snoepjes, speeltjes, lekker broodbeleg, kattenkruid :') Ik geloof dat ze er bang van is (wellicht het geluid wanneer het weer dichtklapt?).

Ik heb ook al een paar keer van m'n hart een steen gemaakt en haar bewust buitengesloten onder het mom 'als ze echt zo'n honger of kou heeft komt ze vanzelf wel binnen' maar de laatste keer stortregende het heel hard en bleef mevrouw gewoon met haar koppige kop buiten zitten. Zoveel uur later trof ik haar helemaal doorweekt en uitgehongerd aan voor de deur :(:)

Momenteel glipt ze mee binnen of buiten als we de hond in de tuin laten voor z'n behoefte, of ga ik met regelmaat even de achterdeur checken, maar het is natuurlijk niet heel handig als we lange tijd niet thuis zijn (we hadden geen kattenbak binnen staan omdat ze allemaal hun behoefte buiten doen in het naastgelegen bos, en een tijdje terug had ze op mijn bed geplast omdat ze niet buiten kon/durfde). Zijn er daarom bokkers met de 'gouden tip' waardoor ze ook gewoon gebruik kan maken van het luik en wij ons geen zorgen meer moeten maken om het monster? :D

Regreso AS ♥
Volg ons op Bokt of Instagram!


billionache

Berichten: 6466
Geregistreerd: 06-12-06
Woonplaats: België

Re: Kat durft niet door kattenluik

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-11-18 22:41

Kattenbak staat inmiddels al binnen, vond het niet bepaald prettig toen ze m'n bed onder had geplast :+ wij zijn quasi omringd door bos en daar lopen ze dus altijd rond. Ze komen niet in de tuinen van de buren want daar lopen honden, dus de buren hebben geen last van ze.

Luikje open of magneetjes eruit is inderdaad wel een goed idee! Ik heb namelijk wel het idee dat ze het dichtklappen van het luikje eng vindt. Als ik het open houdt twijfelt ze eerst en vliegt er vervolgens doorheen.

Regreso AS ♥
Volg ons op Bokt of Instagram!

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Animal, elja89, elnienjo, Emj_23, L_Flo, love_mandy, NorwayFjord, paardjes123, Sumack en 64 bezoekers