Kat uit logeren bij andere katten: kennismaken? Zo ja, hoe?

Moderators: Dani, NadjaNadja, Duhelo, Muiz, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Century

Berichten: 3992
Geregistreerd: 19-10-09
Woonplaats: Uden (NB)

Kat uit logeren bij andere katten: kennismaken? Zo ja, hoe?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-10-18 23:46

Hoi :wave:

Over een week gaat mijn kat voor ruim twee weken uit logeren bij mijn ouders, die zelf ook katten hebben. Dit in verband met een vakantie. Mijn kat heeft tot nu toe een grote hekel aan andere katten in het algemeen laten zien, en vecht/blaast/gromt met/tegen ze. Bij mijn ouders hebben we het idee om mijn kat boven te houden en hun eigen katten beneden, als mijn ouders er niet zijn. Mijn kat houdt echter wel veel van aandacht, en ik zou het jammer vinden als hij nooit beneden kan zijn.
Mijn vraag is of het mogelijk is ze toch met elkaar kennis te laten maken en een soort van 'tolerantie' voor elkaar te krijgen. Zo ja, hoe kan ik ze het beste kennis laten maken? Kat eerst boven laten wennen? Of gelijk in het diepe gooien (maar er zelf bij blijven natuurlijk?). Of kan ik ze beter altijd gescheiden houden voor die twee weken?
Mijn kat kent zowel mijn ouders als hun huis als hun katten niet. Katten van mijn ouders zijn ook fel naar andere katten in hun territorium (bijv. tuin).


Century

Berichten: 3992
Geregistreerd: 19-10-09
Woonplaats: Uden (NB)

Re: Kat uit logeren bij andere katten: kennismaken? Zo ja, hoe?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-10-18 23:16

Het is voor zo'n 2,5 week, dus ik heb hem liever niet alleen thuis :). Bedankt allemaal voor de reacties! Nog best verschillende meningen dus.


Century

Berichten: 3992
Geregistreerd: 19-10-09
Woonplaats: Uden (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-10-18 12:08

Mijn kat is uit logeren sinds maandag :) We hebben hem eerst goed laten wennen aan de slaapkamer waar al zijn spullen staan, en waar ik ook verbleef en heb geslapen. Zo kon hij goed wennen. Hij vond het erg spannend, maar ging wel ontdekken en wilde ook gewoon bij me op bed zitten en liggen spinnen.
Overdag mag hij rondstruinen op de eerste en tweede verdieping. De andere katten blijven in de woonkamer. 's Avonds mogen die echter ook naar boven, maar dat is dan dus onder toezicht. De eerste confrontatie is dus geweest. We hebben besloten ze wel kennis met elkaar te laten maken, zodat mijn kat niet opgesloten hoeft te blijven. De eerste confrontatie ging erg goed, mijn kat ging wel blazen, maar is er niet bovenop gesprongen. De andere kat trok zich terug, en zo is er geen gevecht geweest.
Gisteren hoorde ik dat ze zelfs in de zelfde kamer rondlopen nu, ze mijden elkaar maar vechten niet. Ik denk dat mijn kat aanvoelt dat hij op bezoek is, en de katten van mijn ouders zijn geen ruziezoekers maar erg zachtaardig. Gizmo heeft ook een tijd in een pleeggezin gewoond voor ik hem kreeg, en daar ging het net zo. Hij was te gast, en meed de andere katten. Ik denk wel dat het heel belangrijk is dat hij zijn eigen kamer heeft waar hij zich veilig voelt. En overdag zijn ze dus gescheiden van elkaar.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 18 bezoekers