Cattery Westminster, brits korthaar kittens(?)

Moderators: Essie73, Duhelo, Muiz, Dani, Firelight, NadjaNadja

 
 
SolarHertog
Berichten: 228
Geregistreerd: 22-06-18

Cattery Westminster, brits korthaar kittens(?)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-10-18 10:38

Hey Bokkers!

Eindelijk kan ik hier een bericht plaatsen.

Wij zijn namelijk een cattery begonnen voor het brits korthaar ras. We willen af en toe een nest fokken maar bovenal zijn onze katten huisdieren.

Wij hebben alle testen gedaan, gezondheidsverklaring, HCM PKD, Fiv & Felv zowel kater als mama. En inmiddels in Queen Toulouse naar de dekkater geweest.

Heel spannend, we mogen vanaf 1 oktober rekenen en dat zou betekenen dat zij volgende week op 25 dagen zit en we kunnen gaan scannen. Ik twijfel om dit te gaan doen, aangezien het meer in ons belang is dan in Toulouse haar belang. We weten nog helemaal niet of mevrouw uberhaubt drachtig is ze kan natuurlijk morgen zomaar weer krols worden.

Voor ons is dit de eerste keer. We hebben heel erg goed contact met haar fokker en de eigenaar van de dekkater maar tips zijn altijd welkom.

Natuurlijk weet ik dat er genoeg dieren in het asiel zitten. Maar er is toch een grote vraag naar britse kortharen en daarom wil ik graag ervoor zorgen dat er bewust en verantwoordelijk gefokt wordt. Daarnaast hebben wij twee HTK die 'gered' zijn dus ik denk dat ik mijn droom nu verantwoordelijk waar mag maken.

Ik wil graag een foto plaatsen van Queen Toulouse maar ik ga nog even uitdokteren hoe dit moet.

Het is een Lilac poes zuiver korthaar. Ze is gedekt door een Blauwe langharige kater. Beiden hebben een stamboom en dit zullen de kittens ook krijgen.

Groetjes! *\o/*


Afbeelding

Queen Toulouse op show vorig jaar.

Afbeelding

Scherpte gaat wat uit de foto maar dit is Queen Toulouse ( lousje) nu.

En ons Logo: Afbeelding

En ik twijfel of ik ook een website wil.
Laatst bijgewerkt door MirandaT op 17-10-18 12:53, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Berichten samengevoegd en 'reclame' verwijderd


SolarHertog
Berichten: 228
Geregistreerd: 22-06-18

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-10-18 11:08

Evelien_vp schreef:
Wat een mooie kleur heeft ze <3 ! Ik ben aan het kijken om in de toekomst ook terug een kitten in huis te nemen maar de keuze gaat nog tussen een britse korthaar of een ragdoll. Ik heb alvast je fb pagina geliked, wel benieuwd naar de kittens van die combinatie.Wat ontzettend leuk zeg! Ik zou gewoon van elk ras één doen haha! Ik wilde eerst ook altijd een Ragdoll nemen maar uiteindelijk gezwicht voor een brits korthaar, waarom precies weet ik eigenlijk niet eens.

uit deze combinatie zullen alleen maar Lilac of blauwe kittens worden geboren en alleen kortharige kittens die langhaar dragen.

Maar goed ik wil niet te hard van stapel lopen, ben nog steeds veel te bang dat ze alsnog krols wordt één deze dagen.

Bedankt voor het liken op Facebook!

linda_arnold schreef:
Wat een leukerd!

Wij hebben een 10 jarige choco ex-kater. Heerlijk eigenzinnige dikzak!( Ook een 2e hands ;-) van marktplaats, officieel gefokt via een cattery, met testen en stambomen, en daar aangekocht. Helaas werden ze ( er waren er 2, ik heb er 1) te druk en te harig voor de exeigenaren.)

Wens je veel succes met je cattery en de mogelijke zwangerschap van je knappe poes.

De enige tip die ik je kan geven is zorg dat je altijd garant kunt staan voor je fokproducten, ook als de eigenaar er niet meer voor kan en/of wil zorgen. Dat houdt ze van marktplaats en asiels weg.


Bedankt voor jouw leuke bericht!

Wij willen inderdaad contact houden met de kopers van de kittens en zullen inderdaad altijd garant staan. Ik denk dat het onwijs moeilijk is om de kittens straks te verkopen, maar ik wil wel echt alleen de aller beste huisjes voor ze vinden.

Wij gaan ook werken met een koop contract en daarin zullen wij ook inderdaad opnemen dat mocht er iets zijn zoals een allergie, scheiding, verhuizing of iets dergelijks wij altijd willen bemiddelen en opvang kunnen en willen bieden voor de kat en dat de kat absoluut niet doorverkocht mag worden zonder inlichting van ons. Ook zit er een fokverbod op sowieso de katers en de poesjes mogen echt alleen in heel goed overleg voor de fok weg maar liever niet.

Ik ben hier al heel lang mee bezig en ik lees vaak dat inderdaad een poes die niet vruchtbaar lijkt te zijn herplaats wordt bij andere cattery's of wanneer zij te oud is ook weer herplaatst wordt. Dit doet me altijd erg zeer. Ik zal altijd uit het belang van Toulouse kiezen en mocht zij niet zwanger kunnen worden, of wat dan ook, dan zal zij altijd als eerst als huisdier en niet als fokdier behandelt worden. Het is soms een harde wereld.
Laatst bijgewerkt door MirandaT op 17-10-18 12:53, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Berichten samengevoegd, graag de WIJZIG knop gebruiken


SolarHertog
Berichten: 228
Geregistreerd: 22-06-18

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-10-18 11:21

Donkydonkje schreef:
Hehe, eindelijk eens iemand die een duidelijk fokdoel heeft ;) Ja dan mag je inderdaad zeggen dat je hier aan mag beginnen. Succes met je eerste nestje!


Aah zo lief!

Ja het is soms wel een tweestrijd hoor als ik al die andere lieve katjes zie, maar toch, er is vraag naar dus dan liever dat ik het doe dan een broodfokker haha!

SolarHertog
Berichten: 228
Geregistreerd: 22-06-18

Re: Cattery Westminster, brits korthaar kittens(?)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-10-18 08:57

@Lindaarnold

Wat een fijn verhaal! Het oogt gewoon heel professioneel en dat wil ik dus ook uitstralen, maar dan tegelijkertijd ook huiselijk over komen. Ik ben heel benieuw hoe het allemaal zal gaan met de kitten kopers. Wij verkopen ook alleen een kitten wanneer mensen inderdaad uitleg geven over hun gezin en situatie en kittens worden niet alleen of zonder andere katten geplaatst omdat ze hier gewend zijn aan een groep katten.

Verder gaan ze pas weg na 12 a 13 weken en hebben ze dan een chip, entingen, stamboom, gezondheidsverklaring en dus een contract. Ook willen we dat de kopers minimaal twee keer komen kijken en brengen wij het kitten zelf weg naar zijn nieuwe huis zodat we een indruk hebben en eventueel kunnen zeggen, NEEEEE.

@Tallie1979 bedankt !

@Gaby12 Ja ik weet hoe ik inderdaad kan kijken of ze misschien drachtig/zwanger is. Alleen vind ik mijzelf niet objectief. Ik wil het zó graag dat ik bang ben dat ik dingen zie die er niet zijn. Ze zou nu op dag 18 kunnen zitten en waarschijnlijk gaan we inderdaad 25 oktober naar de DA. Aan de andere kant denk ik, als ze niet krols wordt dan is dat ook genoeg bewijs aangezien mevrouw vorig jaar gewoon ook in de winter krols werd.

@Lauraaxx ja leuk zijn ze he! Wij hebben drie katten, een HTK, een boerderij kat en Toulouse dus.

Ik merk wel dat Toulouse iets kribbiger is naar onze andere katten. Ze jaagt Solar de boerderij kat de hele tijd op en hij is erg bang voor haar. Ik vind het wel grappig om te zien, een kater van 7kg tegen een poesje van 4kg. Hertog krijgt ook wel eens een mep maar die kan er iets beter tegen. We hebben Feliway Friends opgehangen maar ik heb niet het idee dat het iets helpt. Over het algemeen hebben wij een hele rustige groep waar geen ruzie is. Ik zie dit ook niet echt als ruzie, geen geblaas, dikke staarten of bange ogen maar meer als laten zien wie er de baas is.

Verder zijn Toulouse haar tepels roze, en zit er wel iets ruimte om de tepel maar moet ik ze nog wel echt zoeken. Ik lees op verschillende site's verschillende dingen. Bijvoorbeeld de ene zegt na drie weken begin je de tepels te zien en de andere na 2 weken. Mijn fokker zegt dat het kan verschillen per kat. Dus we wachten nog even af.

Verder is Toulouse 350 gram aangekomen sinds 1 oktober. En heb ik het idee dat ik een buikje ga zien, alleen dat kan ik mijzelf ook voorhouden.

Solar de boerderij kat Afbeelding

Hertog de HTK ( x brits korthaar)
Afbeelding

SolarHertog
Berichten: 228
Geregistreerd: 22-06-18

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-10-18 16:03

Ik durf het bijna niet te zeggen maar we denken echt dat Toulouse zwanger is!

Ze is nu ongeveer 500 gram aangekomen en haar tepels zijn enorm roze en gezwollen.

uit de combinatie kunnen dus alleen maar Blauwe of Lilac kittens komen in korthaar.

Wie gokt er mee?

Ik gok op twee kittens een kater Lilac en een kattin Blauw

SolarHertog
Berichten: 228
Geregistreerd: 22-06-18

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-10-18 16:34

lucifertje schreef:
Ik ben verliefd <3 wanneer kan ik er 1tje op komen halen? Zij/hij krijgt 2 Maine Coon vriendjes om mee te spelen, een lekkere tuin te ravotten (katproof) en een 1ste klas verzorging. *\o/*

Ik vind dat je je heel goed voorbereid en ingelezen hebt en dat je echt kiest voor je poes. Mij complimenten.
Wat ik heel erg fijn vond van een cattery is dat ze het kitten zelf kwamen afleveren. Ze wilden weten waar de kat terecht zou komen. Je merkte ook dat de kitten het erg fijn vond. Hij kwam in een nieuwe situatie terecht en ik merkte/zag dat hij het prettig vond dat zijn fokkers er nog waren om hem gerust te stellen.

Edit:
1ste nestjes kunnen wel eens wat groter zijn.
Ik gok 3 poezen waarvan 2 lilac en 1 blauw en 1 lilac kater!


Haha wat een leuke reactie. Ze is ongeveer 4 december uitgerekend. Dus als ze er zijn en alles goed gaat ben je altijd welkom om te komen kijken, het klinkt als een super plekje!

Groetjes

SolarHertog
Berichten: 228
Geregistreerd: 22-06-18

Re: Cattery Westminster, brits korthaar kittens(?)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-10-18 18:22

Toulouse is echt definitief zwanger! Ze groeit als kool mede als haar buik.

In de woonkamer hebben we een box geïnstalleerd waar we haar vanaf nu in gaan voeren en waar ze hopelijk in wil bevallen. Vanaf de eerste minuut willen wij de kittens in onze woonkamer hebben zodat ze aan de geluiden, geuren en dergelijke wennen. Dit vind ik erg belangrijk in hun socialisatie proces.

Ik zal nog even een leuke foto maken van de box, het ziet er erg gezellig uit en Solar en Hertog liggen er ook graag in al haha.

Toulouse krijgt nu elke dag verse vis en blijft ook op brokken zitten qua eten. In de laatste twee weken van haar zwangerschap zal ze ook kittenbrokken krijgen, deze hebben we nu al wel gegeven maar het heeft nog niet heel veel nut, plus Solar en Hertog hebben het binnen 10 seconden opgegeten.

SolarHertog
Berichten: 228
Geregistreerd: 22-06-18

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-10-18 20:44

LadyMadonna schreef:
Gefeliciteerd! Heb je ook een foto van de vader? Je schrijft dat dat een langhaar us, maar t ras is Brits korthaar :?


Brits Langhaar is de vader.

Omdat Toulouse zuiver korthaar is, zullen er uit deze combinatie alleen korthaar kittens komen, ik vind langhaar echter erg mooi.

Deze kater paste het beste bij haar en is al ervaren, en er zijn al verschillende kittens volwassen, dus ik kan de uitgroei ook mee nemen.

Dit is papa :


Afbeelding

Afbeelding

En dit is opa de vader van de vader :


Afbeelding

SolarHertog
Berichten: 228
Geregistreerd: 22-06-18

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-10-18 20:46

DiantaM schreef:
Wat een knapperds. Mijn ouders hebben een herplaatser via de rasvereniging. Schat van een dikzak. Ben gek op die heerlijke vacht. Ik zou er ook wel een willen maar ik vind ze wel bijzonder aan de prijs .


Tjah de prijs... Ik zal er in ieder geval geen winst op maken, het fokken is echt heel erg duur, en er gaat veel tijd in zitten. Ik vind de prijs wat ik voor Toulouse betaald heb echt meer dan waard.

Maar mijn HTK waren gratis, en net zo lief.( wel veel meer DA kosten aan gehad haha _/-\o_ )

SolarHertog
Berichten: 228
Geregistreerd: 22-06-18

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-10-18 20:46

Lau schreef:
Gefeliciteerd!!! Wat leuk ben heel benieuwd naar de kleintjes *\o/*


Ik houdt jullie op de hoogte!

Ik ben ook benieuwd.

SolarHertog
Berichten: 228
Geregistreerd: 22-06-18

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-10-18 09:14

lucifertje schreef:
DiantaM schreef:
Wat een knapperds. Mijn ouders hebben een herplaatser via de rasvereniging. Schat van een dikzak. Ben gek op die heerlijke vacht. Ik zou er ook wel een willen maar ik vind ze wel bijzonder aan de prijs .


Mwah voor een beetje raskat betaal je wel zo’n prijs. Ik vind het iig geen gekke prijs en heb dit ook voor mijn Maine Coons betaald.

Ik ga iig kijken als de kittens geboren zijn *\o/* ik vind de ‘familie’ echt onwijs knap!


Haha en ze zijn nog heel lief ook!!

We zien elkaar in december als alles goed gaat:) ! *\o/*

SolarHertog
Berichten: 228
Geregistreerd: 22-06-18

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-11-18 22:40

Nou weer even een update hoor!

Toulouse is inmiddels hoogzwanger. Ze heeft echt een enorme buik en slaapt heel erg veel. Eten gaan heel moeizaam maar gelukkig ben ik de komende tijd vrij dus kan ik haar lekker aanmoedigen met eten.
Ze krijgt onder andere kitten(poeder)melk, witvis, kittenbrokken, proteïne brokken, Hills AD voeding, en natvoer van AH( favoriet).
Ze is nu 5,18 kg en is dus flink in gewicht aangekomen.

Verder worden haar tepels echt enorm. Ze waren erg groot een droog en zelfs een beetje vuil. Tepels worden nu af en toe ingesmeerd met olie.

Ik heb ook een goede camera te leen gekregen van een vriendin dus vanaf morgen maak ik enorm scherpe foto's ( hoop ik)
Afbeelding

SolarHertog
Berichten: 228
Geregistreerd: 22-06-18

Re: Cattery Westminster, brits korthaar kittens(?)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-12-18 12:50

Oke, ik had me voorgenomen om eerst een weekje niets te plaatsen, maar nu er vraag komt ga ik toch een foto sturen. Het hele verhaal komt nog.

De kittens zijn afgelopen maandag geboren, 11:47 uur had Toulouse een vruchtzak en de eerste kitten kwam 12:15 uur. Om 12:30 uur kwam het tweede kitten en om 13:00 uur de derde( zo snel mijn man kwam snel uit zijn werk maar was echt een beetje te laat). Toulouse at snel alle placenta's ( welke er gelijk uitkwamen) op en ging haar kindertjes wassen. Om 14:40 uur werd nummer 4 geboren, welke wat vruchtwater had binnen gekregen. Deze werd uitgezogen en ging daarna lekker piepen.

Toen werd toulouse rustiger en ging ze haar kindertjes wassen. Melkproductie kwam opgang en na ongeveer twee uurtjes waren de kittens aan het drinken.

We wisten door de foto's dat er vier a vijf kittens in haar buik zaten maar omdat het wat langer duurde en Toulouse heel relax was hadden we niet gedacht dat er nog één kwam. Na twee nachten waken op de bank met niet tot weinig slaap ben ik toen om 17:00 uur even gaan slapen en manlief bleef bij Toulouse. Binnen vijf minuten stond hij naast mijn bed dat Toulouse onrustig werd en ging schreeuwen. Toen werd kitten nummer vijf om 17:24 uur geboren. Deze lag doodstil en toulouse maakte geen aanstalten om het vlies te breken. Dit heb ik toen gedaan, wat lastig was want het kitten zat nog vast aan de navelstreng. Na heel wat uitzuigen bleef de kitten rustig en bewoog nauwelijks en maakte geen geluid. Gelukkig had ik de fokker van de dekkater als hulplijn ( geweldig mens ze heeft mij er echt doorheen gecoacht wat ik moest doen). Zij gaf aan dat we moesten blijven wrijven en eventueel nog uitzuigen. En daar was het piepje!!! Wat een opluchting. Ademhaling was niet goed, maar we hebben gedaan wat we konden. Het kitten ging heel erg snel drinken en werd met de tijd ietsje rustiger.

Wat een ervaring, en wat is dit spannend. Ik heb echt heel veel stress gehad en dat heeft te maken met onervarenheid met een vleugje perfectionisme. Gelukkig heb ik nauw contact met de DA en Brigitte welke veel geduld met mij hebben. Heel fijn en onwijs dankbaar.

Toulouse is een super moeder. De kittens zijn natuurlijk nog geen twee dagen oud en super kwetsbaar. Maar we vieren het leven hier en ik hoop dat ik snel écht kan genieten. ( ik ben zo bang dat het alsnog mis kan gaan). Kittens poepen, slapen en eten. Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

SolarHertog
Berichten: 228
Geregistreerd: 22-06-18

Re: Cattery Westminster, brits korthaar kittens(?)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-12-18 20:33

Ja, dat is kleur blauw. De rest is Lilac. Er is één inderdaad erg donker, wellicht veranderd die kleur nog iets maar ik vermoed van niet.

SolarHertog
Berichten: 228
Geregistreerd: 22-06-18

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-12-18 14:29

gaby12 schreef:
Gefeliciteerd met nestje en voor de misschien volgende keer een tip zorg dat je nutridrops en mellise ademgeest spray in huis hebt voor de kittens die problemen hebben :o


Ademspray had ik. Nutridrops niet, wat is dit precies?

Bedankt voor de tip.

SolarHertog
Berichten: 228
Geregistreerd: 22-06-18

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-12-18 16:39

girlyggirl schreef:
Tip voor een volgende x.. met 21 dagem kun je aan de tepels zien of ze zwanger is, wij doen nooit echos omdat die slecht te lezen zijn. Woj fokken overigens hobbymatig Burmezen♡


Oh wij wisten wel dat ze drachtig was, aan de tepels te zien en dergelijke. We hebben geen echo gemaakt maar een foto.. Hierop kun je zien hoeveel kittens er verwacht worden zodat je hopelijk niet te veel voor verrassingen komt te staan.

Ik ben echt wel een control freak en bij elke spreekwoordelijke scheet die ze laten schiet ik in de stres, niet echt fijn en ook niet goed voor mama. Het lukt me om ze nu al een aantal uren met rust te laten. Maar hoe doen jullie dat?

SolarHertog
Berichten: 228
Geregistreerd: 22-06-18

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-12-18 21:37

Nou de kittens groeien goed. Het kitten met de opstart problemen is het meeste gegroeid en weegt nu 145 gram. (+23 gram) ZOOOOO trost op ze en op Toulouse.

Vandaag een iets relaxtere dag gehad en tegen mijzelf gezegd dat ik Toulouse meer moet vertrouwen. En niet bij elk piepje ernaartoe schieten.

Goed, we hebben de kittens dus nog geen namen gegeven, de bedoeling is dat ze naar het Engels koningshuis genoemd worden, Harry, Megan, dat soort namen maar ook van vroeger, hier hebben wij onze cattery ook naar vernoemd.

Kitten Geel : Werd als eerste geboren en woog 110(!) gram bij de geboorte,
Dag 2: 131g
Dag 3: 146g
Dag 4: 162g
En we weten nu dat het een meisje is, dat verklaard dan ook dat zij iets minder 'snel' groeit dan haar broers. Het is een blauw meisje, welke het donkerste van het nestje is.

Kitten Roze: Werd als tweede geboren en woog 109 gram.
Dag 2: 133g
Dag 3: 150g
Dag 4: 170g(!)
Kitten is een mannetje arme vent, nu al allemaal roze, staat zo mooi bij zijn kleur haha! Je ziet dat zijn gewicht echt snel stijgt wat dus past bij het geslacht. Kleur is eigenlijk precies hetzelfde als van mama.

Kitten Paars: Werd als derde geboren en woog 103 gram en woog dus het lichts.
Dag 2: 127g
Dag 3: 147g
Dag 4: 167g
En zoals je aan de stijging van het gewicht kunt zien, is het ook een kater! Zelfde kleur als mama.

Kitten Groen:Werd als vierde geboren met een gewicht van 104gram. Had iets moeite met ademen maar kwam al heel snel goed.
Dag 2: 118g
Dag 3: 133g
Dag 4: 145g
En zoals je aan het gewicht kunt zien is dit een meisje. Ze kan heel hard gillen als je haar even optilt voor geslachtsbepaling en Toulouse wil haar dan eigenlijk gelijk weer in het nest tillen. Dit meisje heeft ook een blauwe kleur.

Neutraal : Geboorte gewicht was 104gram. Deze kitten heeft het echt heel erg zwaar gehad tijdens de bevalling en heeft waarschijnlijk te lang in het geboorte kanaal gezeten. Hij was erg benauwd en kon de eerste uren niet drinken. Hierdoor is hij de eerste nacht afgevallen waardoor zijn gewicht wat achter loopt maar hij maakt een ware inhaal slag. Ik ga er vanuit dat alles helemaal goed gaat komen maar het blijven natuurlijk kittens van een paard dagen oud wat ze enorm kwetsbaar maakt.
Dag 2: 107g ( uiteindelijk deze dag dus wel iets aangekomen na een ochtend gewicht van ongeveer 100gram)
Dag 3: 122g
Dag 4: 145g(!)
En dit kitten is een kater, met een lilac kleur en kan heel erg zielig piepen, kreunen haha!

En dan nu wat foto's !
Alle katers, en lilac kittens:
Afbeelding

Zo lief:
Afbeelding

Gezellig en lekker warm samen:
Afbeelding

Geen woorden nodig toch?
Afbeelding

Alles onder toeziend oog van mama.
Afbeelding

SolarHertog
Berichten: 228
Geregistreerd: 22-06-18

Re: Cattery Westminster, brits korthaar kittens(?)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-12-18 21:00

Ah super leuke namen!

We zijn eruit, bedankt voor het mee denken.

Elizabeth I of Westminster
Afbeelding
Philip of Westminster
Afbeelding
Charles of Westminster
Afbeelding
Mary of Westminster
Afbeelding
Louis of Westminster
Afbeelding

We zijn zo blij en trots op ze. Toulouse is een mega goede moeder, en zorgt super voor de kleintjes. De kittens zijn na 6 dagen bijna allemaal al verdubbeld in gewicht, het lijkt wel alsof Toulouse slagroom geeft.

Liefs Annemiek

SolarHertog
Berichten: 228
Geregistreerd: 22-06-18

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-12-18 21:56

Lau schreef:
Ik ben verliefd op Mary en Louis <3

ik ook, maar ook op de rest haha. :P

Mary en Louis zijn wel de kleinsten van het nest.

SolarHertog
Berichten: 228
Geregistreerd: 22-06-18

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-12-18 17:20

We Love Louis! Onze kleine gillende keuken prins.

Afbeelding


<3 <3 <3 <3
Afbeelding

SolarHertog
Berichten: 228
Geregistreerd: 22-06-18

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-12-18 19:03

Afbeelding
De kittens zijn vandaag 14 dagen en worden nóg schattiger

Alle kittens zijn 300+ gram en hebben de ogen open.

Ook zitten ze af en toe al op schoot en kriebelen we wat met ze af. De socialisatie begint nu al.
Laatst bijgewerkt door SolarHertog op 17-12-18 19:11, in het totaal 1 keer bewerkt

SolarHertog
Berichten: 228
Geregistreerd: 22-06-18

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-12-18 19:31

Celine_Famke schreef:
Leuk hé! Vanaf 3 weken worden ze pas echt leuk! <3
Sienna hoeft nog maar 2 weken! :D heb ook maar een topic geopend :)Ah spannend! Ga je ook een röntgen foto maken?

Ik ga jullie volgen!

SolarHertog
Berichten: 228
Geregistreerd: 22-06-18

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-12-18 21:00

Daphara schreef:
Leuk dat je bent gaan fokken en dan gelijk op een goede manier, met alle testen er bij!
Ik heb alleen jouw berichten gelezen TS, dus sorry als ik iets dubbel zeg. Ik kom ook erg “laat” in je topic kijken voor de adviezen hieronder, maar hopelijk heb je er de volgende keer wat aan.

Ik las dat je het lastig vond het laatste kitten uit het vlies te krijgen, een tip voor de volgende keer... haak je vinger in het vlies in de nek/onder het kinnetje, dat is de makkelijkste plek om het vlies te breken.
Zo doe ik het altijd; kitten er uit, meteen vinger in het vlies onder de kin haken en los trekken, dan een dot keukenrol/WC papier op/over het neusje (om vocht weg te trekken uit de mond en neusholte) en verder laat ik het moeders zelf lekker oplossen.
Zeker met nieuwgebakken moeders kan het anders te lang duren voordat ze actie ondernemen als ze moe van het persen zijn. De volgende keer gewoon even bij elk kitten oefenen, je zult zien dat je het zo in de vingers hebt om dat lastige vlies weg te krijgen.

Probeer ook bij elke bevalling te palperen tussen de geboortes in, om te voelen hoeveel kittens er nog in zitten, ook al heb je een RX laten maken, leer jezelf voelen, dat spaart je in de toekomst veel geld uit.
Ik heb 1 poes gehad die een RX echt moest, omdat die rustig 72 uur over een bevalling deed (dan is het wel fijner als je zeker weet wat er nog moet komen, want na 3 dagen zie je scheel van vermoeidheid), maar ik kan nu tijdens een bevalling heel goed voelen hoeveel er nog in zitten en waar ze zitten.
Ik heb in ruim 10 jaar 25 nesten gefokt en het nog maar 1x mis gehad of een poes leeg was of niet, leuke was dat de dierenarts het ook mis had, dus ik vind dat het niet echt telt. :P

Poes van normaal 3,8 kg was 1,8 kg aangekomen met de zwangerschap, dus verwachtte een groter nest, na 3 kittens bleef ze verdacht rustig... ik palperend voelen en dacht echt een kitten te voelen... hele nacht gewacht en tegen de ochtend via de vagina in de baarmoeder gevoeld, daar voelde ik toch echt een neusje onder mijn vingertop, maar geen weeën, zelfs niet als reactie op mijn toucheren van de baarmoeder.
Dus naar de DA, die doet hetzelfde als ik, eerst palperen, hij voelt ook een kitten. Daarna inwendig, hij voelt ook een neusje... echo erbij, maar geen hartslagje te vinden... Spuit oxy, maar ook na 5 minuten nog geen weeën als reactie, het kitten moet er toch uit. Zijn collega neemt het over en zij loopt het riedeltje nogmaals door... uiteindelijk komen we met z’n drieën bij een keizersnede uit, want tja, dat dode kitten moet er toch uit. Als briljante ingeving vraag ik toch voor de zekerheid om een RX... met 3 dierenartsen en ik samen staan we uiteindelijk ongelooflijk naar de RX foto te turen... geen kitten te zien, maar wel een flink harde drol die waarschijnlijk met een punt precies omhoog tegen de baarmoeder ligt (het “snuitje”).

Ik grap nog steeds dat die poes is bevallen van 3 kittens en een hele dure drol!

Het nest daarna kwam ze weer 1,8 kilo aan, die keer was ik niet van plan om er in te trappen, dus verwachtte iets van 4 kittens... dat werden er uiteindelijk toch 8, waarvan 7 levend geboren. Alle 8 binnen 2,5 uur geboren, ik kwam toen echt handen tekort! Gewoon lopendebandwerk met die bevalling.

Fokken is echt leuk! Nou ja, meestal, soms is het drama, maar daarmee ga ik je nog even niet vervelen!


Ah thanks voor al je tips! Al doende leert men zullen we maar zeggen. Ik weet nog niet of we nog eens een nestje nemen, eerst maar eens kijken hoe dit allemaal afloopt. Ik vind het erg spannend en heb nu 3 maanden vrij genomen, wat natuurlijk heel fijn is, maar natuurlijk niet altijd kan. Ik denk ook niet dat het nodig is, maar het is super leuk om alles mee te maken.

Haha en die drollen -O- oeps.....

SolarHertog
Berichten: 228
Geregistreerd: 22-06-18

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-12-18 21:56

san4nie schreef:
Ik zie dit topic nu pas, maar wat schattig! Wij hebben ook een Brit, een (ex) kater van 11 maanden. Een flinke jongen.
We hadden net besloten er niet nog eentje bij te nemen, ivm het risico als het koppelen niet goed gaat. Maar als ik dit zie ga ik toch weer twijfelen.. ik smelt door die lieve pluisjes :oo


Oh je moet er gewoon niet een te erg ding van maken. Hier drie keer een kat toegevoegd en altijd goed gegaan.

Als je goed gesocialiseerde katten hebt zijn ze vaak zo ontdooid.

SolarHertog
Berichten: 228
Geregistreerd: 22-06-18

Re: Cattery Westminster, brits korthaar kittens(?)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-12-18 09:49

Hier weer leuke foto's van de kerstshoot.

De kittens zijn nu 3 weken oud en groeien als kool. Waar ze 400 gram zouden moeten wegen gaan ze al richting de 500 gram.

Mary :
Afbeelding

Afbeelding
De groep
Afbeelding
Louis & Elizabeth( Lowie en Lizzy)

Afbeelding
Afbeelding
Mama
Afbeelding
Solar & Mama Toulouse
Afbeelding

Afbeelding


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Flash111, Lisette0 en 32 bezoekers