Hagedis los in de kamer?

Moderators: Warboel, Essie73, Muiz, MirandaT, Ods

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

kiwiwitje

Berichten: 8305
Geregistreerd: 22-08-09
Woonplaats: Berlicum

Re: Hagedis los in de kamer?

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-18 14:20

T kan zeker. Er zijn genoeg reptielen houders die bijvoorbeeld een Tokeh los laten in de reptielen kamers om ontsnapte voederdieren op te eten. Maar heb daar zelf geen ervaring mee. Je zal wel rekening moeten houden met de temperatuur.

Geen andere opties voor de vliegen? Zelf vliegenvallen maken bijv? Plakstrips? Of zo'n ''rooster'' .

SVI Beveiligingstechniek http://svibeveiligingstechniek.nl

Special Muchi - Staffordshire Bull Terriers http://specialmuchi.nl/ - https://www.facebook.com/specialmuchi/kiwiwitje

Berichten: 8305
Geregistreerd: 22-08-09
Woonplaats: Berlicum

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-18 17:14

gerpiegorp schreef:
Ik denk niet dat het heel geschikt is, het is geen kat die je gewoon kan laten lopen. Reptielen zijn koudbloedig en hebben dus echt warmte nodig. Onze schildpadden bijvoorbeeld moeten minimaal 28 graden hebben, het liefste warmer. Je kan ze best even los laten lopen maar niet te lang en onder toezicht. Terug laten komen naar het terarrium kun je denk ik wel vergeten :D Al lopen onze tokehs wel los (in een kas) en die blijven redelijk dichtbij hun voer-/broedplaats.

Maar hoe zou jij het voor je zien? Tenzij je overal dode vliegen op de grond hebt liggen, denk ik niet dat een reptiel effectief vliegen voor je vangt eigenlijk.

Hoe denk je dat ze dat in de natuur doen? Bijna alle reptielen krijgen levend voedsel. In veel reptielen kamers hebben ze wel iets los lopen om ontsnapte voederdieren te vangen.

SVI Beveiligingstechniek http://svibeveiligingstechniek.nl

Special Muchi - Staffordshire Bull Terriers http://specialmuchi.nl/ - https://www.facebook.com/specialmuchi/


kiwiwitje

Berichten: 8305
Geregistreerd: 22-08-09
Woonplaats: Berlicum

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-18 08:38

Het vangen van insecten word wel echt gedaan. In verschillende landen heb je zelfs gewoon gekko’s in je huis rondlopen. Dus opzich is de gedachte niet perse gek. Maar ja, poep zal je wel moeten ruimen indd. Ik ken er wel een paar die een of meerdere gekko’s rond hebben lopen. Maar hier gebeurt dat ook niet. Maar ik zou ook veel te bang zijn dat ik t gekke beest ineens ergens anders tegen kom..

SVI Beveiligingstechniek http://svibeveiligingstechniek.nl

Special Muchi - Staffordshire Bull Terriers http://specialmuchi.nl/ - https://www.facebook.com/specialmuchi/Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Boemklatsch, Dani, Freekfuchs, olijf, Pantykous, pollie1997, sterregoud, Wenta, wisja en 60 bezoekers