Nest van 14 pups (wegen)

Moderators: Muiz, Essie73, MirandaT, Ods, Warboel, Duhelo

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
vilheide

Berichten: 1050
Geregistreerd: 20-01-06
Woonplaats: Veenendaal

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-17 09:46

Zo, dat is een flink nest. Mijn hond heeft 2x een nest van 10 pups gehad. Ik had voor elke pup een gekleurd bandje. In een schrift maakte ik kolommen en schreef bovenaan de kleur en geslacht en dan het gewicht. Ik woog ze dagelijks en de pups die te weinig aankwamen legde ik wat vaker aan. Zeker bij een groot nest is het belangrijk om te wegen en de gewichten in de gaten te houden.

Groetjes Jolandavilheide

Berichten: 1050
Geregistreerd: 20-01-06
Woonplaats: Veenendaal

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-17 11:20

Faruba schreef:
Maar pers.zou ik die losse lappen weg halen. Pup kan daar makkelijk onder kruipen en niet gezien worden door de teef waardoor ze erop kan gaan liggen.Je kunt bij bouwmarkten,Praxis,enz....,hele goedkope vloerbedekking kopen. Als het vies is gooi je het weg en weer schoon stuk er in. Voordeel daarvan is dat de pups goede grip hebben om zich voor te bewegen en niet uit glijden.


Op zich zijn de dekens niet zo'n heel groot probleem denk ik. Nu ik door jou opmerking wat beter naar de foto keek, zag ik wel dat de dekens zo op de plavuizen vloer ligt en dat lijkt me vrij koud. Pups hebben behoorlijk wat warmte nodig en nu kun je er wel een lamp boven hangen maar de kou die vanuit de vloer optrekt lijkt me niet prettig voor de pups. Ik lag eerst kranten op de bodem van de werpkist en vervolgens een oud dekbedovertrek of deken. Maar ik had dan ook een kist met bodem.

Groetjes Jolanda

vilheide

Berichten: 1050
Geregistreerd: 20-01-06
Woonplaats: Veenendaal

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-10-17 08:48

Onze pups waren tijdens het wegen ook altijd erg bewegelijk. Zoals eerder al gezegd was het wegen en gewichten noteren geen probleem maar het goed aflezen van het getal op de weegschaal wel. Ik heb Hollandse herders gefokt en daar leken bijna alle pups op elkaar, dus we hadden gekleurde bandjes. Je hoeft zelfs niet voor alle pups een andere kleur te hebben want een reutje en teefje kunnen best allebei een rood bandje hebben.

Groetjes Jolanda


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 47 bezoekers