Fokkers van de kleine keeshond?

Moderators: Ods, NadjaNadja, Duhelo, Muiz, MirandaT, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Ansie

Berichten: 1229
Geregistreerd: 16-03-05
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-16 23:00

Hoi,

Informeer eens bij de Nederlandse keeshonden club, daar zijn erkende fokkers bij aangesloten, die ook aangesloten zijn bij Raad van Beheer.

Wat betreft gezondheid valt bij de dwergjes te letten op gebitjes, Patella Luxatie (knieschijf), Syringomyelie/SM (te kleine schedel), Black Skin Disease (slechte ondervacht/kale plekken). Met name de laatste twee ziekten komen steeds meer voor, nu het ras steeds populairder wordt.

Import is ook populair maar dan moet je echt goed weten waar je mee bezig bent en liefst zelf op gaan halen. Laatste tijd veel nare berichten van te jonge pups die ziek geïmporteerd worden.

Eerlijk gefokte hondjes zijn schaars. Dwergkezen krijgen maar ong 2-3 pups per nest en ik meen dat Raad van Beheer maar 1 nest/teef/jaar toestaat.

En verder zijn het fantastisch leuke en slimme hondjes. Wel erg volhardend en willen altijd bij je in de buurt zijn, daar moet je tegen kunnen. Ook vaak wel vrij eenkennig en kunnen kefferig zijn. Maar altijd vrolijk en zin om met hun baas op pad te gaan.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _N_, BlueWhite, brokjes, Earth, Eelmo, Emj_23, GoogleAdsense, Kim90, Mar_X, naomiiiii, Wenta en 46 bezoekers