Gerbils na ruim 2 jaar ineens ruzie

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Kim_Asterix

Berichten: 1194
Geregistreerd: 24-04-10
Woonplaats: Onna / Havelterberg

Gerbils na ruim 2 jaar ineens ruzie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-09-16 22:29

Hallo bakkers!

Ik hoop dat er toevallig nog een kenner online is.

Ik heb 5 gerbils, gesplitst in 2 groepen. 1 groep van 2 mannen en 1 groep van 3 mannen. Een week terug mochten de groepen in een grote ren (meter doorsnee) samen spelen toen hun hok een grote beurt kreeg. Dit heb ik zo al veel vaker gedaan en ze gingen altijd samen spelen of zelfs slapen. Een week terug ging het mis. Een man van het groepje van 2 (Tommie) sprong op een man van het groepje van 3 (Mazzel). Gelukkig zag ik het direct en trok ik ze letterlijk uit elkaar. Beiden wondjes maar niks ernstigs gelukkig.
Ik heb ze direct gescheiden en zo het hok schoongemaakt.

Nu een week later valt Mazzel Mickey ineens aan. Ik weet niet of dit wat te maken heeft met het feit dat Mazzel vorige week is aangevallen of dat Mickey oud wordt en zwak wordt. Mickey zonderde zich altijd wel wat af van de andere 2 maar kon er verder prima mee omgaan. Nu verstopt hij zich voor Mazzel en piept hij erg als Mazzel komt. Hij heeft ook een klein wondje op z'n neus door Mazzel. Mazzel springt er bovenop zodra hij Mickey ziet. De 3e, Mellow, negeert ze maar trekt wel naar Mazzel toe zoals altijd.

Ik heb nu Mickey op de bovenste verdieping opgesloten. Maar dit is natuurlijk niet tof omdat ze zo allemaal maar een klein deel hebben en omdat Mickey nu alleen zit. Het deel van Mickey is 120 bij 50 cm. Het deel van de andere 2 bestaat nog uit 2 andere verdiepingen van 40 bij 50 en 70 bij 50.
Mickey is nu 2 jaar en 4 maanden uit mijn hoofd, net als zijn broertjes.

Nu mijn vragen:
- laat ik ze nu gescheiden en laat ik ze dan voor altijd gescheiden?
- kan Mickey in zijn eentje leven? Normaal slapen ze altijd met zijn 3en bovenop elkaar.
- is het hok zo nog groot genoeg?

Asterix: B+2 dressuur, B+22 - L+0 springen & B+21 sgw


Kim_Asterix

Berichten: 1194
Geregistreerd: 24-04-10
Woonplaats: Onna / Havelterberg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-09-16 23:02

Ja wij hebben toen ik jong was ook 3 mannen gehad maar die waren juist super met elkaar zoals die van mij tot vandaag ook waren en uiteindelijk stierf er 1 heel snel door een gezwel en toen was er dus ook geen sprake van vechten.

Deze 3 die ik nu heb waren als enige over in hun nest dus heb ik ze destijds als drietal genomen. Mijn andere paar zat in een groter nest dus daar heb ik er expres 2 van gekozen.

Ik denk persoonlijk dat Mickey een beetje aan het einde zit van zijn leven. De vacht wordt minder en hij zonderde zich steeds meer af als de andere 2 druk waren met spelen. Misschien dat het dus om een kwestie van macht gaat en dan gaat opnieuw koppelen niet werken.
Toch laat ik hem ook liever niet alleen, maar ik wil er geen jong beestje bij zetten dat dan ook weer alleen achter blijft zodra Mickey sterft...

Ik heb de bovenverdieping van Mickey nu volgezet met hun vertrouwde huisje, wat hooi, badzand en houten speel- en knaagmateriaal. Toch interesseert hem dat nu weinig en probeert hij bij z'n broertjes te komen. Net liet ik hem nog even los en meteen dook Mazzel er boven op dus dat is geen optie.

Asterix: B+2 dressuur, B+22 - L+0 springen & B+21 sgw

Kim_Asterix

Berichten: 1194
Geregistreerd: 24-04-10
Woonplaats: Onna / Havelterberg

Re: Gerbils na ruim 2 jaar ineens ruzie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-09-16 11:11

Ja het is nog wel een idee om Mickey dan te koppelen aan 2 jonge mannen, maar ik heb geen idee hoe dat werkt.

Mogen de jonge mannen elkaar al wel goed kennen? Hoe zie ik het dat het mis gaat? Hoe oud mogen de jongen maximaal zijn? Is het hok van 120 bij 50 groot genoeg? En waar kan ik de jongen het beste vandaan halen? Mickey heb ik toevallig uit een dierenwinkel, maar ik haal ze veel liever bij een fokker vandaan.

Asterix: B+2 dressuur, B+22 - L+0 springen & B+21 sgw


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: crazyy_caro, Fataal, gaucho, Xyris en 57 bezoekers