Ervaringen verwilderd kitten tam maken en behandelen

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Amable

Berichten: 9677
Geregistreerd: 04-10-03
Woonplaats: Eindhoven

Ervaringen verwilderd kitten tam maken en behandelen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 09-07-15 11:26

Ik heb vorige week van stal 2 kittens mee naar huis genomen, de hitte vorige week maakte dat ik het niet vertrouwde dat ze het zouden overleven. Het jongetje is eienlijk heel makkelijk, die vond het op stal al best aardig om geaaid te worden en oppakken, ach, als jullie dat willen moet je dat vooral doen, heel gemoedelijk. Die is nu bij mij thuis eigenlijk al vrijwel gelijk aan een gewoon in huis geboren poes. Het andere kitten, het meisje, is veel schuwer en wantrouwiger. Ik mag haar sindskort wel een beetje aanraken / aaien als ze in een mandje ligt en ze heeft daar zelfs al een keer bij gespint. Als ze rondloopt en me ziet vlucht ze meestal nog opzij, als ik zit probeert ze vooral buiten bereik te blijven. Spelen vind ze wel leuk, maar ook dat doet ze voorzichtig.
Om haar wat tammer te krijgen geef ik blikvoer uit de hand, zodat ze mijn handen met leuke dingen gaat associeren. Over het algemeen pakt ze het en rent met haar verworven buit hard bij me vandaan, hoewel het eigenlijk de laatste dagen juist wat beter ging.

Helaas hebben ze beide nog steeds diarree, ik heb het even afgewacht omdat er natuurlijk vanalles verandert was, maar gisteren toch naar de DA gegaan. Ik heb nu een soort pasta gekregen wat ik in het bekkie moet smeren, vanmidddag komt er nog een medicijn bij tegen eventuele Giardia, het is niet onderzocht of ze het hebben, maar het risico is aanwezig, vandaar uit voorzorg behandelen. Ook wilde ze graag dat ik de kittens, vanwege de eventuele besmetting zou wassen, de kontjes waren ook erg vies van de diarree. Het ventje heb ik gisteren dan ook in bad gestopt, maar het meisje, tja, ik denk dat als ik dat met haar doe dat ze het me nooit meer vergeeft. Medicijn toedienen is al lastig, ben bang dat ze me straks ook in het mandje niet meer in de buurt laat komen.

Ik was dus eigenlijk benieuwd naar ervaringen. Hoe makkelijk eten kittens iets wat vies is en verstopt zit in eten. Ik kan niet heel veel eten geven want ze eten natuurlijk nog niet zoveel, dus in een stuk worst verstoppen is niet zo handig :+
Ook vroeg ik me af hoe de ervaringen zijn met het tam maken van kittens in combinatie met een dierenarts behandeling, blijven dat altijd wantrouwigere dieren?
En zijn er eventueel nog tips? Dingen die ik nog doen kan waar ik nog niet aangedacht heb? Ben benieuwd naar jullie ervaringen en gedachtes!

pluisbeer

Berichten: 960
Geregistreerd: 16-09-04
Woonplaats: cuijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-15 11:35

Misschien lusten ze de medicatie wel opgelost in kattenmelk.
Ik heb zelf 2 angstige katjes uit het asiel gehaald in februari en die moeste antibiotica. Pilletje fijnprakken me theelepeltje en dan wat kattenmelk erbij en dat likten ze zo op.(vraag 2 extra pillen aan de dierenarts, dan kun je een beetje proberen wat kan)
Verder niet teveel dwingen en er veel bij gaan zitten(boekje lezen, beetje spelen). Zorgen dat ze niet het hele huis door kunnen maar wel geconfronteerd worden met jouw aanwezigheid. Bijvoorbeeld maar in 1 kamer houden eerst(ik ging er ook bij slapen, onder de dekens was ik een stuk minder eng vonden ze)
Ik kon ze uiteindelijk voor het eten aaien en met spelen kwamen ze erg dichtbij. Kleinste is nu haar angst echt kwijt. De grotere aai ik met 2 handen en kan ik af en toe een stukje optillen(en zet ik meteen weer neer) nu en vind knuffelen wel ok. Dat doe ik dan vooral voor ik het eten neerzet. dAn is hij toch gefixeerd op het eten en merkt dan dat het wel meeviel. Die is echt banger maar dat komt ook wel goed.
Op sommige sites van asiels staan ook nog wel tips voor angsthaasjes, die hebben er veel ervaring mee.

Helaas was de kleinste ook veel ziek in het begin maar gelukki gis ze over alle dierenartsbezoeken heengekomen. Ik spoot altijd feliway in het mandje. En ik had geluk dat ze de medicatie door de melk innam. En anders inderdaad wat je al doet. Na de medicatie meteen wat lekkers geven en dan met rust laten.

Komt vast goed. Succes en plezier met de kleintjes!

Anoniem

Re: Ervaringen verwilderd kitten tam maken en behandelen

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-15 15:08

Wat wil je eigenlijk met deze kittens. Ga je ze houden of moeten ze dadelijk alsnog weg.
want in dat laatste geval zou ik je adviseren dat nu al te doen, dan kunnen ze meestal wel in een gastgezin opgroeien.
Als je ze zelf wilt houden dan negeer bovenstaand maar.

Zelf heb ik geen ervaring met wildere kittens. Maar ik denk als je ze goed socialiseert ze prima zouden kunnen opgroeien tot leuke katten.
Afhankelijk van je eigen inzet ook uiteraard.

Wat Pluisbeer ook zegt inderdaad, rustig aandoen. Maar, als het de bedoeling is dat het echte huiskatten worden zal je ze wel door een periode heen moeten helpen, dus binnen houden.

Anders kan je altijd een kattenopvang, asiel, dergelijke benaderen voor tips.

Britta31

Berichten: 13139
Geregistreerd: 26-11-13
Woonplaats: Naast Britt,Nappie,Aag en Sasa en Max.

Re: Ervaringen verwilderd kitten tam maken en behandelen

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-15 15:45

Heel veel geduld hebben. :j

TinGu

Berichten: 1637
Geregistreerd: 27-08-10

Re: Ervaringen verwilderd kitten tam maken en behandelen

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-15 15:54

Mijn ouders hebben een 1,5jr oud poesje in huis genomen, heel schuw, zat vooral in een kist op zolder weggedoken. Ze kon wel goed met hun kater overweg, dus veel de kater geaaid als zij hem kon zien. En na 2 maanden kwam ze toch ook een aaitje halen (met 1 vingertopje kon je haar aaien). Nu, 9mnd later, zit ze op schoot, komt bij je slapen, en is heel relaxed. Alleen als mensen door het huis lopen gaat ze aan de kant, maar als iedereen zit blijft ze in de buurt.

Na het geven van de vlooiendruppels vond ze mij even wat minder lief, maar dat was binnen 1 wk over (kom denk 1-2x/wk bij mn ouders). Dus vooral belonen als je haar mag aaien, en verder lekker met rust laten en niet pushen.

Amable

Berichten: 9677
Geregistreerd: 04-10-03
Woonplaats: Eindhoven

Re: Ervaringen verwilderd kitten tam maken en behandelen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 09-07-15 20:53

Thanks voor de input!

Het meisje mag blijven het jongetje gaat tzt naar een ander thuis, dat is al geregeld. Maar voor de socialisatie wil ik ze nog even samen houden.

Ik had vanmiddag wat van de pasta in wat blik voer verstopt, ze had het meteen in de gaten :') kon d'r uiteindelijk redelijk stressloos pakken en het medicijn toedienen, maar ik denk dat ik haar niet vaak meer zo kan verrassen :+

ellepel

Berichten: 47338
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-15 20:57

Ik heb er twee die eerst ook schuw waren.
bij hen deed ik de wormenkuur in wat leverpastei,goed prakken zodat het poeder word en dan mengen.
dat wil met je pasta misschien ook wel.

En anders vragen om wormenkuur in pilvorm,die zijn echt heel klein.verder proberen wat ze erg lekker vinden?
die van mij kreeg ik tam met heeeeeeeel veel geduld, heeel veel lekker hapjes en spelen!
Door met ze te spelen met een touwtje of veren komen ze dichterbij en kun je spelenderwijs ze aanraken :j

Vooral het spelen met ee touwtje heeft die van mij enorm geholpen.ik ben al 2 jaar verder, bij mij zijn ze nu helemaal relax,alleen visite vinden ze eng en komen ze niet in de buurt.

Succes!

Amable

Berichten: 9677
Geregistreerd: 04-10-03
Woonplaats: Eindhoven

Re: Ervaringen verwilderd kitten tam maken en behandelen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 10-07-15 08:23

Maar is iets als leverpastei dan niet weer behoorlijk gekruid wat weer voor problemen kan zorgen?

In ieder geval fijn om de reacties te lezen van katten en kittens die als heel schuw begonnen en toch na verloop van tijd vertrouwder met je worden :) Ik heb eigenlijk alleen ervaring met katten die van jongs af aan mensen gewend zijn en dat is toch wel heel erg anders dan dit. En als ze geen schoot/knuffelkat wordt is dat geen probleem, ik heb nog 3 katten die allemaal graag op schoot liggen en knuffelen, dus kom wel aan mijn trekken :P Maar zou het wel fijn vinden als ik haar aan kan raken zonder dat ze meteen in de stress schiet En op zich gaat het denk ik helemaal niet verkeerd, als in haar mandje ligt mag ik haar wel aaien, ze kijkt wel heel argwanend, maar laat het wel toe. Ik heb haar de pasta nu ook al een aantal keren gegeven toch door haar op te pakken en het in haar bekje te smeren, dit vind ze uiteraard heel stom, maar ze komt daarna toch wel weer in de buurt voor het blikvoer wat ze daarna krijgt.

ellepel

Berichten: 47338
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-15 08:33

Kruiden? Nee joh is gewoon leverpastei, de kinderen eten het ook op brood,dat spul :j
en het werkte toen wel, ze vielen er op aan alsof het wolven waren.
nu niet meer,de dames lusten alleen nog maar duur voer haha .

Maar bij de katten bij mij was spelen dus echt het toverwoord
dat vonden ze leuk, en als in daarna dan op de bank ging zitten dan kwamen ze zomaar even gluren :j
maar je moet geduld hebben...

Poess91

Berichten: 2651
Geregistreerd: 13-11-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-15 08:34

Heel wat jaren geleden was ik met mijn oom en tante op vakantie. Daar heeft m'n tante toen 2 zwerfkittens gevonden en mee naar huis genomen.
Het jongetje was toen ook meteen wat makkelijker en het meisje heel schuw.
Zij is met allebei de dikste maatjes geworden. Het meisje bleef voor vreemde alleen wel wat schuw. Maar tegenwoordig komt die ons ook gewoon opzoeken als wij langs komen.

Hobby

Berichten: 1408
Geregistreerd: 16-05-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-15 08:54

Ik vang regelmatig wilde kittens op en mijn ervaring is dat je ze juist met een verplichte knuffeltherapie het snelst tam krijgt. Wij beginnen altijd met spel als ze echt nog heel schuw zijn (dit is ook een beetje afhankelijk van de leeftijd, onder de 10 weken kan ik ze vaak meteen oppakken en knuffelen). Daarnaast voeren we met blikvoer waarbij we ze aaien tijdens het voeren. Verder pakken we de kittens veel op om ze vervolgens een tijd te knuffelen of te spelen op schoot. Meestal vallen ze dan na een tijdje spinnen in slaap op schoot.
Bij de oudere kittens boven de 10 weken duurt het vaak wat langer voordat je ze op kan pakken of kan aaien. Zorg dat je vol zelfvertrouwen het kitten benaderd. Bij twijfel gaat het kitten ook twijfelen.

Wat betreft de diarree zou ik eerst fatsoenlijk ontwormen. Na de ontworming kan de diarree nog twee dagen aanhouden. Vaak ontstaat diarree door de grote verandering van voedsel. Persoonlijk zou ik geen kuur tegen giardia geven terwijl er geen test is afgenomen. De medicijnen zijn er belastend voor een kitten. Pillen kun je het makkelijkst met een beetje blikvoer geven, meestal eten ze het dan zo op.
Wassen gaat vaak het makkelijkst in een emmer of gootsteen waar je het kitten langzaam in handwarm water laat zakken. Vaak laten ze zich dan helemaal slap hangen en gewillig wassen. Bij mij zijn ze nog niet in paniek geraakt tijdens het wassen. Mocht je dat toch te lastig vinden, dan zou je ze met een washand kunnen wassen.

Hoe oud zijn de kittens en wat krijgen ze te eten?

Amable

Berichten: 9677
Geregistreerd: 04-10-03
Woonplaats: Eindhoven

Re: Ervaringen verwilderd kitten tam maken en behandelen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 10-07-15 09:17

Dank voor de tips!

Kittens worden vandaag 8 weken oud, ze zijn zaterdag 27 juni ontwormd, toen zaten ze nog op stal. De ene met stronghold en de andere met broadline, beide spot-on. (stalhoudster had van de dierenarts 2 verschillende pakketjes ontworming gekregen).
Op stal kregen ze supermarktvoer, aldi of lidl, ik heb dat nog enkele dagen gegeven gemixt met voer waar ik zelf meer vertrouwen in heb, ze krijgen nu applaws kittenbrok, almo nature blikvoer en animonda carny, alles dus met hoog vlees percentage. Eerste dagen heb ik nog KMR kittenmelk bij gegeven, nu had ik Viyo (https://www.petsplace.nl/kat/snacks-ver ... l~M-060497) gevonden bij de dierenspeciaalzaak en dacht dat dat wellicht een goed idee was om bij te voeren. Ik weet dat onze siamees bij mijn ouders dat kreeg als kitten om ook wat aan te sterken.

Spelen op schoot is inderdaad iets wat ik nog wel doen kan. Op zich lees ik dat ik verder wel goed bezig ben, ik speel veel met ze, blikvoer geef ik soms wat uit de hand en ik aai als ze uit het bakje eten, ze heeft dan wel de neiging om met volle mond weg te rennen, elders te eten en dan weer een hap te komen nemen. Heb gisteren heel bewust telkens maar heel kort geaaid, kleine aanraking en als ze niet meteen weg rende ook direct stoppen en niet door aaien, net zoals ik paarden desensibiliseer :+ Merkte wel dat het werkte, ze begon er bij te ontspannen.

Het wassen vond meneer toch echt niet leuk, probeerde toch wel via mijn handen het water uit te klimmen en bleef heel strak in de spieren. Misschien had ik dat ook met iemand samen moeten doen, dan kan de ene vasthouden terwijl de andere wast.

Ik had nog zitten lezen over Giardia, dit zijn de symptomen volgens internet:

Braken
Diarree
Koorts en sloomheid
Slijmerige ontslasting
Bloed bij ontlasting
Stinkende ontlasting

Toevallig heeft 1 gisteren gebraakt, maar verder heb ik nog geen braaksel gevonden, ze zijn erg actief en spelen graag, de ontlasting bevat normaal geen bloed en geen slijm en stink niet meer dan normaal. Ook hadden ze bij de dierenarts geen verhoging. Hoe groot is dan nog de kans op Giardia? Wat ik nu geef is trouwens iets wat de diarree zou moeten indikken, ben nu niet thuis dus kan niet op de verpakking kijken wat het is :\

Hobby

Berichten: 1408
Geregistreerd: 16-05-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-15 10:20

Stronghold is als ontworming niet voldoende, dan zou ik ze nu nog een keer ontwormen met Milbemax. Ze hebben redelijk wat voerwissels gehad. De merken die je geeft zijn prima, ik zou dit nu voorlopig blijven voeren als ze het er goed op doen en niet nog een keer wisselen. Ze zijn oud genoeg voor vast voedsel.
Ik weet niet wat je als kuurtje hebt meegekregen tegen giardia, maar met name metrobac is bocht. Als het niet is vast gesteld, zou ik het niet zomaar geven. Als ze twee dagen na de ontworming nog steeds diarree hebben, dan zou ik de ontlasting laten testen. Waarschijnlijk heb je finidiar pasta meegekregen voor het indikken van de diarree. Hou even goed in de gaten of ze niet uitdrogen. Voor extra vocht zou je een beetje water door het blikvoer kunnen roeren.
Ik zou het dametje meer gaan oppakken, echt knuffeltherapieën. Als je haar kan aaien tijdens het eten, kun je haar waarschijnlijk ook pakken. Gewoon lekker erbij gaan zitten op de grond. Daarna tegen je aandrukken en gaan knuffelen. Vaak beginnen ze dan al vlot te spinnen en kan je ze weer bij de voerbak neerzetten om na een tijdje opnieuw op te pakken.

Te voorzichtig benaderen leidt er vaak toe dat het socialiseren langer duurt. Ik denk dat je zeker goed op weg bent!

Flux

Berichten: 2493
Geregistreerd: 10-06-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-15 10:31

Mijn ervaring is dat als wilde kittens voor 8 weken oud in een gastgezin worden opgenomen ze nog zeer goed te socialiseren vallen. Boven de acht weken is niet voorspelbaar en zal ook samenhangen met karakter. Omdat jouw mannetje zich wel goed laat oppakken denk ik eigenlijk dat het ook goed gaat komen met het poesje :)

Ik zou vooral de dingen doen die je altijd doet en niks laten of voorzichtiger zijn (dus niet extra rustig benaderen oid). De kittens zijn er pas een week dus dat één nog schuw is, is helemaal niet raar. Geduld is het keyword denk ik hierin! :j

Voor het geven van medicijnen bestaat de easypil, dit is een soort kneedbare gum die je om het pilletje kunt vouwen. Ik durf alleen niet te zeggen of dit al geschikt is voor kittens, daar kun je natuurlijk even naar vragen.

Verder; gewoon doorgaan met wat je nu doet en de kittens blootstellen aan een huiselijke omgeving. Mocht je schuwe kitten zich verstoppen dan vooral niet direct forceren. Het kan ook zijn dat ze liever de situatie van boven bekijkt; dan kan een verhoging of krabpaal waar ze op mag helpen en rust bieden :)

8nnemiek

Berichten: 43395
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-15 10:35

Ik heb ooit een nestje wilde katten opgevangen, en die waren echt zo verschillend van karakter.. Van heel lief en aaibaar tot echt wíld.. Eentje was zo erg, die spuugde en gromde en schreeuwde als je er maar naar keek. Piranha hebben we die toen genoemd :+ Zo'n soort katten worden na castratie meestal gewoon als muizenvanger bij een boerderij gezet, dat zullen nooit knuffelkatten worden.
Medicijnen.. Wij rolde ze in een handdoek, pilletje erin en klaar. Dan weet je in ieder geval zeker dat ze het allemaal hebben gehad. Maar deze katjes hadden wel allemaal niesziekte, dus het was toen wel belangrijk dat ze allemaal de goede dosering kregen.

Brievenbus
Berichten: 2116
Geregistreerd: 25-01-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-15 10:40

Ik heb ooit mijn kater van een half jaar opgehaald uit een huis vol met dieren en rommel. Hij was doodsbang de eerste dagen en kwam alleen snachts uit zn verstop plekkie om te eten ed. Na heel veel geduld, veel snoepjes en lekkers heb ik zijn vertouwen gewonnen en is hij niet meer weg te slaan bij me :) alleen visite is hij niet dol op en gaat hij naar boven.
Ik denk dat je vooral veel geduld moet hebben :j succes!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-15 10:44

Hahaha Daniëlle, nu ga ik jou ook weer volgen met je kittens! :=
Zo te lezen pak je het super aan. Als iemand haar kan laten zien dat (de meeste) mensen niet eng zijn ben jij het toch? Qua tactiek maakt het niet uit of je met een paard, mens of kat werkt misschien voor het desensibiliseren?
Hopelijk zijn ze lekker gezond.

Casarell

Berichten: 9603
Geregistreerd: 15-02-06
Woonplaats: Drunen

Re: Ervaringen verwilderd kitten tam maken en behandelen

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-15 10:56

Hier een poes gehad die ook niets van ons mensen moest hebben en altijd met haar vriendin was..
Totdat haar vriendin dood ging en ze geen vriendinnetje meer had (ondanks andere katten in huis), toen zocht ze mij voorzichtig op..
Na vele (licht gedwongen; als ze uit zichzelf bleef kreeg ze vrijheid) kriebeltjes en de vele snoepjes is ze nu super aanhankelijk.

Dit gebeurde toen ze 9 was.. dus leeftijd zegt ook niet alles.. :o

Daihyo

Berichten: 88043
Geregistreerd: 01-06-01

Re: Ervaringen verwilderd kitten tam maken en behandelen

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-15 11:15

Hier ook een zwerfkatje opgevangen vorig jaar. Ze was toen een week of 12, gevonden in een weiland.
Wij hadden ook verplichte speel- en knuffeltijd. Elke keer 10 minuutjes, een paar keer op een dag. In eerste instantie op afstand (stokje met veertjes), maar zo steeds dichterbij. Ook eten geven in jouw bijzijn.
Kleine Faye gromde en blies in het begin ook naar me. Maar nu (bijna een jaar later) is het de grootste knuffelkont van allemaal. Ik heb haar overigens al wel heel snel bij mijn andere katten gedaan. Ze brak de boel af op zolder (kattenkamer) en de rest beneden om op zolder te komen :+
Binnen het uur werd ze gewassen door mijn sociale kater en na 2 dagen was ze met allemaal dikke mik. Nu is het wel een brutaal ding en echt bizar nieuwsgierig. Dat scheelt ook. En door de knuffeluurtjes was ze met 2 weken ook heel sociaal naar mensen toe.

De maag en darmen kunnen ook van slag zijn door het andere voer. Die omschakeling is voor oudere katten al wennen, laat staan voor jonge kittens die nog niets gewend zijn.

Dagmar80

Berichten: 1851
Geregistreerd: 07-11-12
Woonplaats: Borger

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-15 11:39

Je bent inderdaad al goed op weg! Mooi dat je ze meegenomen hebt! :)

Ik heb zelf 3 ex-zwervertjes die nu bijna 8 jaar zijn, eentje daarvan was echt héél erg bang, blazen, slaan etc. en ook hij is nu een schootkater geworden. Binnen een week kon ik hem oppakken zonder gekrabd te worden. Ik schat dat ze ongeveer 7 weken oud waren toen ik ze gevangen heb. Gijs is wel wat sneller bang dan de andere twee, maar verder heel sociaal geworden!

Momenteel weer pleegkittens van het asiel in huis, ik ben vorig jaar begonnen met plegen, en we doen eigenlijk niet speciale dingen bij bangere dieren. Gewoon oppakken, mee spelen, laten wennen, tot nu toe allemaal sociale kittens gehad. Moet ik zeggen dat mijn eigen Gijs eigenlijk wilder was dan alle kittens die ik tot nu toe opgevangen heb :p

Hierboven ook al veel goede tips gelezen! Succes met het stel! (heb je ook foto's?)

Amable

Berichten: 9677
Geregistreerd: 04-10-03
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 10-07-15 11:41

Thanks voor de input!

Hobby> Ik ga dan inderdaad maar eens wat meer verplichte knuffelmomenten inlassen :) Ook wel goed als ik haar niet alleen maar pak wanneer ik er medicijn in wil duwen :)

Volgens mij heb ik inderdaad fiinidiar meegekregen :j Doet alleen tot op heden nog niet zo heel veel, maar goed, ook pas 3 keer wat van gehad en de dosering is een beetje lastig. Ze moeten 0,125 hebben, dat houdt in 1/4 van 1 streepje... Het idee van de assistente om 1 streepje op een bordje te doen en dat met een mesje in 4 te delen is leuk, maar daar is het te vloeibaar voor, de cohesie zorgt ervoor dat het onder het mesje door bij elkaar blijft :+

Ik merk dat de dierenarts pas na 4 weken weer wil ontwormen, maar ik lees o internet veel dat kittens elke 2 weken ontwormd worden. Moet er vanmiddag toch nog langs, zal dan ook meteen om een milbamax voor kittens vragen. Ook voor degene die met broadline ontwormd is?

Flux> Op zich vindt ze verder niets eng, alleen mij :+ Ze sjouwt rustig de hele bovenverdieping over als ik de deur van hun kamertje open zet, meneer is zelfs al beneden wezen kijken toe ik de trap niet voldoende gebaricadeert had :+ Als hij met me knuffelt kan zij ook zo toekijken van jemig, zou je dat nou wel doen? Straks eet dat mens je ineens op ofzo :roll: Ze passeert me ook gewoon, maar wel altijd met een versnelling of een grote boog. Ik heb haar als kleintje van 3 weken ook al een aantal keren vast gehad, toen al liep hij rond en kon je hem zo pakken en verstopte zij zich...

Tica > Zo blijven we bezig he?! :D Haha. En ja, met paarden weet ik prima mijn weg en eigenlijk weet ik het met katten ook wel, maar mis met verwilderde katten dan net een stukje ervaring. Daarnaast is een paard door zijn oorsprong als kudde dier in sommige dingen ook echt net weer anders als een kat die van oorsprong solitair is, dus dan zijn wat meningen en vooral ervaringen wel erg fijn :)

Amanda > Ik had helemaal niet door dat Faye indertijd ook wel echt een "wild" katje was, dacht dat die gedumpt oid was. Als ik erbij ben mogen de grote katten ook erbij, met Fleur gaat het prima, had ik ook niet anders verwacht, zolang ze haar maar met rust laten en als ze dat niet doen dan blaast ze een keer :+ Kiska vindt het donders interessant, ook wel gek en spannend, maar die is zelf natuurlijk nog niet eens een jaar, naast die kleintjes wel ineens een erg grote poes :wow: Gisteren speelden ze zelfs heel even samen, dus dat gaat best aardig. Anushka houdt niet van verandering en heeft moeite met andere katten, die negeert ze dus zoveel mogelijk en als ze ze ziet blaast ze direct. Ik moet opletten, want zij kan de stress die ze ervaart afreageren op de andere katten, dus ben met haar wel heel voorzichtig, maar ook dat gaat best aardig, op tijd oog contact verbreken, haar afleiden en eventueel meenemen en knuffelen zodat het stress niveau weer zacht. Grappig, bij haar zakt het stressniveau van knuffels, bij het kleine meisje stijgt het stressniveau van knuffels :+

Ik zal nog even een fototje bij voegen van het stel :) Vooraan de jongeman en achteraan het meisje :)

Afbeelding

En ja, deze zijn echt op de hooischuur bij ons op stal geboren uit een zwart witte moeder en zwarte vader. Waarschijnlijk inteelt, maar dat maakt deze schatjes niet minder knap :)

Anoniem

Re: Ervaringen verwilderd kitten tam maken en behandelen

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-15 11:52

Wow wat zijn ze knap!
Het lijken toch net sprekend heilige birmaantjes zo! :wow:

Casarell

Berichten: 9603
Geregistreerd: 15-02-06
Woonplaats: Drunen

Re: Ervaringen verwilderd kitten tam maken en behandelen

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-15 12:04

Zou zweren dat het raskatten zijn.. :=

Amable

Berichten: 9677
Geregistreerd: 04-10-03
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 10-07-15 12:13

Absurd he? Toen de stalhoudster zei dat ze wel eens siamees kleurige katjes hadden dacht ik dat dat gewoonwit zwart gevlekte katjes zouden waarbij ze er toevallig 1 gehad had met de vlekjes op de juiste plek, maar toen ze geboren waren zag ik wel dat ze echt gelijk had.

En ach, omdat het zo leuk is, nog een filmpje van het veel te schattige mannetje <3


Brievenbus
Berichten: 2116
Geregistreerd: 25-01-12

Re: Ervaringen verwilderd kitten tam maken en behandelen

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-15 12:15

Zoooohee, wie is zn ras-dek-kater uit het oog verloren? :+ knappe babies!