Honden fokken is dierenmishandeling!

Moderators: Warboel, Essie73, Muiz, MirandaT, Ods

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 

Lumea

Berichten: 1357
Geregistreerd: 16-08-12
Woonplaats: Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-13 21:27

Wij hebben twee Nederlandse Schapendoezen moeder en dochter. Moeder gekocht, dochter gefokt. Uit de dochter is ook nog een prachtpup gekomen, maar die is verkocht omdat het een reutje was. Wij fokken echter gewoon voor de hobby. (2 nestjes gehad, een met moeder, en een met dochter).
Nou zit er een heel bestuur achter het fokken van de Nederlandse Schapendoezen. Ze moeten aan allerlei punten voldoen. Onze honden moesten allerlei testen doorstaan (oogtesten etc.) voor er gedekt mocht worden, dan moesten we ook een goede reu die niet te vaak heeft gedekt, niet voorkomt in de familie en nog nooit met ons teefje had gedekt uitzoeken, en als de pup er is ook weer meteen getest.
Onze honden zijn dus ook kerngezond zonder afwijkingen.
En ja, dan moet je iets meer geld neerleggen, maar dan heb je ook gezonde honden. Al die honden met platgedrukte neuzen, oververhitte vachtjes etc. vind ik maar zielig!
Volgens mij waren het de bulldogs die ook niet natuurlijk kunnen dekken omdat de reu dan te moe is en niet meer van het teefje af kan komen ofzo? Sneu toch! Niet echt hondwaardig..

A mind is like a parachute, it only works when it is open


Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 29 bezoekers