Verschillende dieren bij elkaar

Moderators: MirandaT, Ods, Warboel, Muiz, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

tamary

Berichten: 21517
Geregistreerd: 19-06-02
Woonplaats: Drenthe

Re: Verschillende dieren bij elkaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-13 20:53

Kalkoenen zijn behoorlijk gevoelig voor de ziektes waar de andere vogels weinig last van hebben. En kippen samen met watervogels geeft een vergelijkbaar probleem (+ gevaar voor kuikens die niet waterdicht zijn bv). Je zit dus snel vast aan (preventieve) medicatie en dat is zowel kostbaar als ongezond. Daarnaast zijn de voerbehoeften anders en kan van elkaars eten snoepen zelfs gevaarlijk zijn.

Schapen en geiten mogen elkaars krachtvoer niet ivm kopergehalte, al hebben een aantal primitive schapenrassen juist wel weer (extra) koper nodig. Komt nog bij dat geiten meer browsers zijn (bomen en struikjes knabbelen dus), dan grazers zoals de schapen. Je loopt dus meteen al tegen een afwijkend fourageerpatroon op.

Er zijn zeker mogelijkheden, maar dan moet je heel precies weten wat elk dier nodig heeft en er moet inderdaad genoeg ruimte zijn (kleinere rassen kiezen kan daarbij ook helpen). Alles per soort apart kunnen voeren en heel erg goed schoonhouden van de verblijven is wel noodzakelijk.

Je eerst echt goed inlezen dus voordat je een definitieve wensenlijst maakt.

[o]
Bayo - 01-01-1996 - 15-04-2017 ;(
“Technological progress has merely provided us with more efficient means for going backwards.” – Aldous Huxley –


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: __Leonie, cinniz123, gerlienke, Googlebot, maresie, meintje, merithshadow, Rebecca_E, RoronaZorro, Vernon, willemlover, xMaritt en 85 bezoekers