Mijn kat heeft lymfklierkanker

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Haloooww123
Berichten: 146
Geregistreerd: 27-06-12

Mijn kat heeft lymfklierkanker

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 19-03-19 12:04

Afbeelding


Mijn allerliefste Sjaakie is ziek ;( . Hij heeft kleincellig alimentair lymfoom en B12 deficiëntie.
In 2007 hebben we hem gekocht, ik was toen 12, samen met onze andere poes Snoopy. Ze komen van twee verschillende plekken, maar na een week waren ze al beste vriendjes. Sjaakie is al vanaf het eerste moment mijn schaduw geweest. Hij was altijd heel erg bang, maar als ik er was, was alles goed. Hij ligt nu ook weer op mijn schoot te slapen, ik ben met hem opgegroeid en kan me echt niet voorstellen hoe het is als hij er niet meer is....

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Dit zijn Sjaakie en ik in 2007:

Afbeelding

We hebben in totaal 4 katten:


Afbeelding

Laila is de rode Maine Coon (poes), Vince is de andere Maine Coon (kater), Snoopy de rode poes en dan natuurlijk Sjaakie.

Woensdag 26 december 2018 kreeg Sjaakie diarree, we hebben dat een paar dagen aangekeken en op donderdag 3 januari hebben we zijn ontlasting laten onderzoeken. Vrijdag 4 december zijn we met hem naar de dierenarts geweest en zij heeft hem toen ook nog onderzocht. Uit het ontlastingsonderzoek is gebleken dat hij giardia had. Aangezien dat besmettelijk is moesten we gelijk ook alle andere katten behandelen (Snoopy, Laila en Vince), we zijn begonnen met Panacur. De behandeling leek niet te werken bij Sjaakie. Na 5 dagen moesten we een pauze van 7 dagen inlassen, de ontlasting zou al beter moeten zijn, maar dit was helaas niet het geval. We zijn toen bij Sjaakie met een ander medicijn begonnen. Dit leek ook niet echt te werken, op zondag 27 januari bleek Sjaakie 250gram afgevallen te zijn in 12dagen.
Woensdag de 30e zijn we weer naar de dierenarts gegaan. Zij voelde een opgezette lymfeklier in zijn buik, dus zij heeft ons doorverwezen voor een echo naar het MCD (Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam-west). Maandag 4 februari was de eerstvolgende mogelijkheid. Tijdens de echo zijn er geen bijzonderheden gevonden, behalve die lymfeklier, maar daar maakten ze zich niet echt zorgen over. We hebben toen met de internist afgesproken dat we nog een ontlastingsonderzoek zouden doen om tritrichomonas ook uit te kunnen sluiten. Als hier niks uit zou komen zouden we een endoscopie gaan doen van zijn maag en darm. Tussen 27 januari en 6 februari is hij 200gram afgevallen, hij woog toen nog 3,56kg, terwijl hij normaal rond de 4,5kg weegt.
Dit is hoe hij er nu vaak bij zit:

Afbeelding
Hij kijkt niet gelukkig

Dit is hoe hij normaal kijkt:

Afbeelding

Aangezien er van drie verschillende dagen ontlasting nodig was duurde het even voor we de ontlasting op hebben gestuurd. Anderhalve week na de echo kregen we de uitslag: hij heeft geen giardia meer en geen tritrichomonas. In de daaropvolgende twee weken leek het steeds iets beter te gaan. Zijn ontlasting werd beter en hij voelde zich beter. Aangezien Sjaakie zich toch niet 100% als zichzelf gedroeg hebben we donderdag 21 februari de endoscopie laten doorgaan. Hij moest daarvoor 24uur nuchter zijn. Aangezien hij nog gewoon zijn eetlust had was dit voor hem natuurlijk niet fijn.

Om 11.15 moesten we bij het MCD zijn. Aangezien één van onze andere katten, Laila, ziek was hebben we haar eerst naar onze eigen DA gebracht, daarna zijn we met Sjaakie doorgereden naar het MCD. We mochten er gelukkig bij zijn toen Sjaakie onder narcose gebracht werd. Hij werd ook geïntubeerd waar we bij waren, daarna mochten we wachten in de wachtkamer. Na ongeveer 40minuten kreeg mijn moeder de uitslag al in haar mail. 5 minuten daarna werden we binnen geroepen. Er is niks afwijkends gevonden in zijn mond, keel en slokdarm. Zijn maag was bleek en gezwollen, daar zijn ook biopten van genomen. In zijn dunne darm zijn ook biopten genomen, ook al werden daar geen bijzonderheden gezien. We mochten Sjaakie gelijk mee naar huis nemen. Hij mocht nog 4uur niet eten en drinken ivm verslikkingsgevaar. De biopten werden opgestuurd naar de patholoog en binnen 7 tot 10 dagen zouden we de uitslag krijgen.

Vrijdag 1 maart werd mijn moeder gebeld over de uitslag. Dit is wat er in de brief stond:
“* Maag: geringe tot milde en plaatselijk matige chronische lymfocytaire gastritis.
* Duodenum: sterk verdacht kleincellig intestinaal lymfoom. PARR test volgt (eigenaar bellen als binnen) “
Op donderdag 14 maart werden we gebeld en de uitslag van die test is dus helaas positief gebleken. Hij heeft lymfklierkanker.

Sinds 5 maart was hij al aan de Prednison ivm diarree. Vrijdag 15 maart zijn we naar het MCD gegaan om de mogelijkheden te bespreken. We hebben ervoor gekozen om hem te gaan behandelen met chemo. Hij krijgt 4 dagen Leukeran, dan 2,5 week rust en dan weer 4 dagen Leukeran. Voordat de derde kuur begint gaan we terug naar het MCD voor bloedonderzoek. Ze gaan dan kijken of zijn afweer nog wel hoog genoeg is, als dit niet het geval is kan de dosis van de Leukeran aangepast worden. Ondertussen blijft hij de hele tijd op de Prednison staan. Ook krijgt hij 5 weken lang elke week een injectie met vitamine B12.

De meeste dieren ervaren geen bijwerkingen van chemo, helaas heeft Sjaakie zaterdag overgegeven, daarvoor hebben we hem Cerenia gegeven. Gelukkig heeft hij daarna niet meer overgegeven. Als de behandeling aanslaat zou hij nog enkele jaren een fijn leven kunnen hebben. Dat is ook waar we het voor doen. Zodra hij zich niet op korte termijn beter gaat voelen is het voor ons klaar.

Eén van de redenen waarom ik dit op Bokt zet is omdat ik zelf erg weinig recente ervaringen van chemotherapie bij dieren kon vinden op internet. Dit is dus ook een informatief topic voor mensen die hier in de toekomst mee te maken gaan krijgen. Ook is het voor mezelf fijn om alles op te schrijven, zodat ik dit ook nog terug kan lezen. Als er nog vragen zijn hoor ik het graag, ook ervaringen goed of slecht vind ik fijn om te lezen.

Als jullie meer informatie willen over chemotherapie bij dieren kunnen jullie dat hier lezen: https://www.mcvoordieren.nl/chemotherapie.

Ik hoop echt heel erg dat hij nog een paar mooie jaren heeft, ik kan echt niet zonder hem ;(

Afbeelding

Afbeelding

AnnickT

Berichten: 1465
Geregistreerd: 14-07-15

Re: Mijn kat heeft lymfklierkanker

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-03-19 12:30

Wat een verhaal. Ik hoop dat de behandeling aanslaat bij Sjaakie en dat ie nog een paar mooie jaren met jou mag hebben!

Poekkie

Berichten: 7343
Geregistreerd: 29-10-16
Woonplaats: Belgie

Re: Mijn kat heeft lymfklierkanker

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-03-19 13:00

Veel sterkte voor Sjakie!
En ongelofelijk fantastisch dat jullie zo veel moeite doen voor jullie dieren!

Neonlight
Moderator Kantine

Berichten: 78498
Geregistreerd: 20-12-03
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-03-19 13:00

Arme Sjaakie. Gelukkig dus nog wel goede eetlust. Hij mag zich gelukkig prijzen met zijn baasjes, de liefde voor hem straalt er van af.
Ik hoop dat de kuren zijn werk doen en dat jullie nog heel veel jaren samen hebben.

Cayenne
Crazy Bird Lady en onze Berichtenkampioen!

Berichten: 110639
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Haaren (NB)

Re: Mijn kat heeft lymfklierkanker

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-03-19 13:09

Poeh, wat een verhaal!
Ik heb geen ervaring met chemo bij dieren, maar ik hoop dat hij nog even zonder pijn bij jullie mag blijven!

Leandra

Berichten: 1591
Geregistreerd: 06-01-03

Re: Mijn kat heeft lymfklierkanker

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-03-19 02:04

Lieve TS, wat een verhaal! Ik heb wel zoiets vergelijkbaars gezien bij een patiënt van ons (werk in een dierenkliniek)
Een kater, Britse korthaar, bleek leukemie te hebben. Eigenaren hebben ook gekozen voor chemo. De kat is er goed doorgekomen en uiteindelijk is de chemo zo goed aangeslagen dat hij schoon verklaard is een aantal jaar geleden. Ondertussen is het denk ik iets van 8 jaar geleden dat hij chemo heeft gehad en het gaat nog steeds erg goed met hem.

Heel veel sterkte met jullie lieve Sjaakie. Ik duim voor net zo'n succes verhaal. Hij zit in ieder geval op de beste plek bij de liefste baasjes.

pompadour
Berichten: 1120
Geregistreerd: 10-06-18

Re: Mijn kat heeft lymfklierkanker

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-03-19 02:17

Veel sterkte.

ik vind het niet leuk om te zeggen.
Chemo werkt niet bij katten, ook niet bij honden.

Ik heb een kat gehad. Een siamees gehad en hij had schildkier kanker. Dierenarts wilde ons door sturen voor zoiets. Wij hebben het niet gedaan. En wij hadden een " besluit" genomen.

Sourire
Berichten: 814
Geregistreerd: 15-08-11
Woonplaats: Groningen

Re: Mijn kat heeft lymfklierkanker

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-03-19 03:08

Laatst vertelde een dierenarts (op tv? weet het niet meer zeker) dat hij zijn eigen dieren nooit een chemokuur aan zou doen. Vaak werkt het niet en de bijwerkingen zouden niet mild zijn. Ik verbaas mij er dan ook over dat jij schrijft dat het dier er geen last van zou hebben. Naast dat ik mij dat haast niet kan voorstellen ben ik heel benieuwd waar je die info op basseert. Dier zal niet snel laten merken dat hij last heeft. Heb je een bron? Puur interesse hoor.

Ik hoop natuurlijk dat het voor jullie goed komt!

Cayenne
Crazy Bird Lady en onze Berichtenkampioen!

Berichten: 110639
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Haaren (NB)

Re: Mijn kat heeft lymfklierkanker

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-03-19 07:05


pompadour
Berichten: 1120
Geregistreerd: 10-06-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-03-19 10:26

Sourire schreef:
Laatst vertelde een dierenarts (op tv? weet het niet meer zeker) dat hij zijn eigen dieren nooit een chemokuur aan zou doen. Vaak werkt het niet en de bijwerkingen zouden niet mild zijn. Ik verbaas mij er dan ook over dat jij schrijft dat het dier er geen last van zou hebben. Naast dat ik mij dat haast niet kan voorstellen ben ik heel benieuwd waar je die info op basseert. Dier zal niet snel laten merken dat hij last heeft. Heb je een bron? Puur interesse hoor.

Ik hoop natuurlijk dat het voor jullie goed komt!

Klopt chemo werkt niet bij dieren .Een goede DA zal het óók niet doen.

Sourire
Berichten: 814
Geregistreerd: 15-08-11
Woonplaats: Groningen

Re: Mijn kat heeft lymfklierkanker

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-03-19 10:51

Nouja, er staat niet dat het niet werkt in die link. Wel dat het maar jn een beperkt aantal gevallen werkt en vaak terugkomt. Ik weet niet of ik er aan was begonnen..

Pandora2
Berichten: 19854
Geregistreerd: 04-01-13
Woonplaats: Belgie

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-03-19 10:54

pompadour schreef:
Klopt chemo werkt niet bij dieren .Een goede DA zal het óók niet doen.


Waarom zou chemo niet werken bij dieren ? Alvorens het voor mensen op de markt komt, wordt het toch echt uitgebreid op dieren getest. Helaas :7

TS, ik hoop dat het aanslaat en je die prachtige poes nog heel wat jaartjes bij je kan houden.
Ik duim mee !

Hilli

Berichten: 22948
Geregistreerd: 28-07-04
Woonplaats: My home is where my horse is...

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-03-19 10:59

Pandora2 schreef:
Waarom zou chemo niet werken bij dieren ? Alvorens het voor mensen op de markt komt, wordt het toch echt uitgebreid op dieren getest. Helaas :7

De dierenmodellen waar testen op worden gedaan zijn meestal geen katten (maar bijvoorbeeld muizen en ratten) en het is bekend dat resultaten uit het ene dier soms niet of heel moeilijk vertaalbaar zijn naar het andere dier. Meestal hebben we het dan over de vertaling muis-mens, maar een kat is net zo goed een ander dier als een muis ;-) en of het dus werkt is maar de vraag. Daarom denken wetenschappers ook heel hard na over andere manieren om nieuwe behandelingen/ideeën te testen.

TS, heel veel beterschap voor je kat, ik hoop dat de behandelingen zin hebben.

pompadour
Berichten: 1120
Geregistreerd: 10-06-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-03-19 11:12

Pandora2 schreef:
pompadour schreef:
Klopt chemo werkt niet bij dieren .Een goede DA zal het óók niet doen.


Waarom zou chemo niet werken bij dieren ? Alvorens het voor mensen op de markt komt, wordt het toch echt uitgebreid op dieren getest. Helaas :7

TS, ik hoop dat het aanslaat en je die prachtige poes nog heel wat jaartjes bij je kan houden.
Ik duim mee !

Als een DA dat zelf zegt, zij weetn het beter dan wij.

Jessix

Berichten: 16429
Geregistreerd: 22-08-06
Woonplaats: Utrechtse Heuvelrug

Re: Mijn kat heeft lymfklierkanker

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-03-19 11:24

TS sterkte met je kat.

Ik weet nog niet zo wat ik moet denken van chemo. Ik ken het alleen bij mensen en zie de hel waar ze doorheen gaan. Bij dieren zeggen ze dat het minder is. Ik weet het niet. Ik heb mijn bedenkingen erover.

JlnG

Berichten: 286
Geregistreerd: 13-03-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-03-19 11:33

Sterkte met je kat. Wij hebben helaas onze poes laten inslapen op 8 maart... In september kleine knobbeltjes laten weghalen incl tepel (DA vond het al straf dat we ze opgemerkt hadden), op RX was geen uitzaaiing te zien.
Labo-onderzoek van het weggenomen weefsel wees uit dat het om een kwaadaardige vorm van kanker ging. DA had ons ook afgeraden om een chemokuur op te starten, omwille van leeftijd en bijwerkingen. We hebben gewoon heel erg genoten van de tijd dat poes "goed" was... We waren er op voorbereid dat het terug zou komen, maar wanneer .. Was in ons geval sneller dan gehoopt, maar na controleonderzoek (nieuw knobbeltje ontdekt) bleken haar longen vol uitzaaiingen te zitten. Toen hebben we de knoop doorgehakt en afscheid genomen van de frummel. Ze heeft zover we haar kenden geen pijn gehad, of toch niet in de mate dat ze ongemak heeft aangetoond.

Ik hoop van harte dat de chemo bij jullie Sjaakie aanslaat en dat je hem op z'n minst een zorgeloze en pijnvrije tijd kan geven.

Haloooww123
Berichten: 146
Geregistreerd: 27-06-12

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 20-03-19 12:13

Bedankt voor alle reacties!! Zoals ik al verwachtte zijn niet alle reacties positief, maar toch bedankt dat jullie eerlijk zijn.

Die link die Cayenne heeft gepost geeft meer informatie over chemo bij katten en honden. De artsen die wij gesproken hebben (meerdere internisten van het MCD) hebben erg veel ervaring met chemo bij dieren. Ik vind het wel erg jammer dat er gezegd wordt dat dit dus geen goede dierenartsen zijn. Ze hebben zich gespecialiseerd en zijn dus zeker wel heel kundig. Als er geen kans op kwaliteit van leven meer is zullen zij dat ons ook eerlijk vertellen. Ik ken Sjaakie al ruim 11 jaar en ik merk ook precies aan hem hoe hij zich voelt. Daar letten we nu natuurlijk ook extra scherp op. Als chemo helemaal niet zou werken zouden ze dit niet voorschrijven. Het hangt natuurlijk ook heel erg af van de soort kanker die de kat heeft. Sjaakie heeft kleincellig, maar je hebt dus ook grootcellig, die reageert weer anders en moet dus ook anders behandeld worden.

De bijwerkingen van chemo zijn bij katten vaak verwaarloosbaar, dat komt omdat dieren behandeld worden om hun kwaliteit van leven te behouden en niet om te genezen. Je kan dieren natuurlijk niet uitleggen dat ze eerst ziek moeten worden om daarna beter te worden. Bij mensen wordt een veel hogere dosering per kg lichaamsgewicht gebruikt, omdat bij mensen vaak wel voor genezing wordt behandeld.

We houden Sjaakie heel goed in de gaten en zodra wij het niet meer eerlijk vinden naar hem toe is het klaar. We hebben veel contact met onze eigen dierenarts en met het MCD. De dierenarts heeft ook gezegd dat we niet binnen twee dagen een wonder kunnen verwachten, het duurt even voor het werkt. Ook zijn ernstige B12 tekort is niet 1 2 3 opgelost, dus dat heeft ook tijd nodig. Die geven we hem dan ook.

Zoolgangster

Berichten: 9571
Geregistreerd: 08-04-06
Woonplaats: 587 km van Londen

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-03-19 12:39

Sourire schreef:
Laatst vertelde een dierenarts (op tv? weet het niet meer zeker) dat hij zijn eigen dieren nooit een chemokuur aan zou doen. Vaak werkt het niet en de bijwerkingen zouden niet mild zijn. Ik verbaas mij er dan ook over dat jij schrijft dat het dier er geen last van zou hebben. Naast dat ik mij dat haast niet kan voorstellen ben ik heel benieuwd waar je die info op basseert. Dier zal niet snel laten merken dat hij last heeft. Heb je een bron? Puur interesse hoor.

Ik hoop natuurlijk dat het voor jullie goed komt!


Wat ook zelden vantevoren gezegd word bij een chemokuur (dat hoor je pas als de chemo in je dier zit) is dat je zo'n dier NIET mag aaien, knuffelen, kortom: niet aanraken, want het is puur gif, en van dat spul kun je zelf ( en de dierenarts die het toedient) ook kanker krijgen. En juist als je dier zo ziek is, wil je hem graag een extra aai geven... maar dat mag dus niet. Zo zeiden mensen die ik tegenkwam het later: "als we dat van tevoren geweten hadden, waren we er nóóit aan begonnen". :\

Verder is chemo tijdrekken, als het al werkt. Naar om te moeten schrijven, ik snap dat het niet iets is wat je wil horen. Probleem met lymfklierkanker is dat het wel een vorm van kanker is die (bij mensen en honden tenminste) goed kan reageren op chemo, wat dus inderdaad een dilemma kan geven maar ja, is het je dat waard... verder worden katten sowieso geen 80 jaar oud, en heeft je kat al een respectabele leeftijd, laat dat meewegen in je beslissing...

pompadour
Berichten: 1120
Geregistreerd: 10-06-18

Re: Mijn kat heeft lymfklierkanker

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-03-19 14:39

Als een hond en kat aan lymfklierkanker heeft dan heeft ie uitzaaiingen,

Ik heb het met mijn flatcoated teefje die ervaring.
Zij had een agressieve vorm.

Furrow

Berichten: 3615
Geregistreerd: 07-01-14

Re: Mijn kat heeft lymfklierkanker

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-03-19 14:51

In de serie bionic vet komt vaak chemo voorbij. Misschien een kijktip?

Haloooww123
Berichten: 146
Geregistreerd: 27-06-12

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 20-03-19 16:58

Sjaakie krijgt chemo pilletjes die wij zelf geven met speciale handschoenen aan. Wij hebben gelukkig wel van tevoren te horen gekregen dat we goed op de hygiëne moeten letten. We hebben speciale handschoenen meegekregen om de kattenbak mee schoon te maken. Ook moeten we elke keer als we hem geaaid hebben onze handen wassen. Dit geldt tot twee dagen na de laatste pil. Dus vanaf vanavond is dit niet meer nodig. Als er bijvoorbeeld kleine kinderen zijn, of iemand is zwanger/wil zwanger worden geven ze geen chemo.

@Zoolgangster, natuurlijk is chemo tijdrekken, maar als hij zich nog een tijdje goed kan voelen hebben we dit ervoor over. Dit betekent voor ons dat hij zich gewoon zichzelf moet voelen. Ik vind 11jaar niet heel oud voor een kat, daar kunnen zeker nog een paar jaren bij.

@Pompadour, één ervaring betekent niet gelijk dat het voor elk dier geldt. Ik vind het heel erg voor je dat dit je is overkomen, maar dat betekent niet dat onze situaties hetzelfde zijn. Dat zeggen onze dierenartsen ook, ze behandelen de patiënt, niet de literatuur.

Bedankt Furrow, dat ga ik eens opzoeken.

BarbaLala

Berichten: 9605
Geregistreerd: 13-11-04
Woonplaats: Omgeving Arnhem

Re: Mijn kat heeft lymfklierkanker

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-03-19 17:03

Tja, een kat van 12 met kanker...
Moet je zo'n dier nog ellende aan willen doen omdat je er zelf geen afscheid van wil nemen?
Ik vind van niet eerlijk gezegd.
Het is verdrietig, maar aan je foto's te zien heeft hij een heerlijk en lang leven gehad bij jullie. Gun hem dan ook een fijn einde en schuif je eigen emoties in deze opzij om het dierwaardig te houden.

Haloooww123
Berichten: 146
Geregistreerd: 27-06-12

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 20-03-19 17:15

Er is een redelijke kans dat hij nog een aantal jaar in goede gezondheid mee kan. Wij hebben ervoor gekozen om deze kans aan te grijpen in goed overleg met de dierenartsen. Zij behandelen hem om hem een dierwaardig leven te laten hebben. Ik respecteer het als mensen een andere keus zouden maken, maar wij staan hier nu achter. We houden hem super goed in de gaten en als we vinden dat het niet meer eerlijk is naar hem toe stoppen we ermee. Dat hebben we ook de hele tijd in ons achterhoofd.

Flygill
Berichten: 8044
Geregistreerd: 10-08-04
Woonplaats: Overloon

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-03-19 17:18

BarbaLala schreef:
Tja, een kat van 12 met kanker...
Moet je zo'n dier nog ellende aan willen doen omdat je er zelf geen afscheid van wil nemen?
Ik vind van niet eerlijk gezegd.
Het is verdrietig, maar aan je foto's te zien heeft hij een heerlijk en lang leven gehad bij jullie. Gun hem dan ook een fijn einde en schuif je eigen emoties in deze opzij om het dierwaardig te houden.


Ik ben het hier mee eens. Afgelopen jaar heb ik mijn 12 jaar oude kat in laten slapen ivm kanker. Ze had een tumor in de melkklieren, deze hebben we weg laten halen maar helaas kwam het terug. Ik wil niet dat mijn dier ongemak heeft, het moet inderdaad dierwaardig blijven.

WillemYntJee
Berichten: 6301
Geregistreerd: 16-02-05
Woonplaats: Ljouwert

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-03-19 17:24

Jammer dat er hier zo negatief gereageerd wordt naar TS. Behandeling is al gestart dus je kunt t sneu voor t beestje vinden of wat dan ook, maar hier heeft ze niets aan. Bovendien is ze daar het topic ook niet voor gestart.
TS veel succes met de behandeling! T mcd is een topkliniek dus ze zullen jullie vast goed begeleiden en informeren. Ik heb genoeg patiënten gezien (met name honden) die t nog een poos heel fijn hebben gehad dankzij chemotherapie.
Melkkliertumoren zijn ook wel heel iets anders dan lymfeklierkanker, zeker qua behandeling, dus in mijn ogen absoluut niet te vergelijken met elkaar.