Verhuizen van Australie naar Nieuw Zeeland

Moderators: EvelijnS, Essie73, xingridx, Muiz, NadjaNadja, Firelight

 
 

Nagini
Berichten: 11023
Geregistreerd: 04-06-05
Woonplaats: Auckland, NZ

Verhuizen van Australie naar Nieuw Zeeland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-03-21 12:31

Ik wilde graag dit topic openen om een beetje van me af te schrijven, en je een kijkje te geven wat er allemaal bij komt kijken om internationaal te verhuizen tijdens corona tijd.
Mijn vriend en ik verhuizen samen met onze 2 honden, Lenyx en Zelda EN twee konijnen Tane en Arya.

Na 5 jaar in Australie hebben we besloten om (terug, voor m'n partner) naar NZ te verhuizen.
Corona etc heeft ons doen besluiten dat we liever bij (zijn) familie zijn, voornamelijk omdat m'n vriend's moeder ziek is. Melbourne heeft een van de heftigste lockdowns (in de wereld?) gehad en het heeft er goed ingehakt.

Het besluit om naar NZ te gaan is ongeveer in November genomen. We hadden mijn partner-werk visum aangevraag en verbazingwekkend genoeg werd dat binnen 4 dagen goedgekeurd. Suck it, Australia! (Die doen overal tergend lang over).

Nu kwam de volgende sprong, wanneer gaan we? Om NZ binnen te komen moet je een correct visa hebben en op het moment zijn die heel, heel limited. Gelukkig is die van mij er een. Maar, een visa alleen is niet genoeg. Je moet namelijk ook een plek hebben in the 'Managed Isolation Quarantine Facility' (vanaf nu MIQ genoemd). Nou zijn deze MIQ spots waanzinnig moeilijk aan te komen. Een beetje zoals tickets krijgen voor Beyonce. Uitendelijk kreeg Matt 23 Maart en ik heb 10 April.

De reden dat we niet samen vliegen is ivm de honden en konijnen. Als we samen gingen, waar moesten de honden dan naar toe? Dus... kozen we ervoor apart te gaan en de kosten voor mij maar voor lief te nemen (destijds $3100 NZD).

De kosten voor MIQ zijn als volgt berekend:
- Ben je een NZ citizen of Permanent Resident (PR) die terug komt betaal je niets (tenzij je na 11 Augustus 2020 NZ verlaten hebt) en je blijft langer dan 90 dagen.
- Reis je MET een NZ citizen of PR en verblijf je in dezelfde hotelkamer? Dan betaal je niets.
- Ben je niet bovenstaande, dan betaal je $3100.

Maar, waarom zou alles goed gaan.. deze kosten zijn inmiddels verhoogd naar $5500 NZD. }:0


23 maart 2021
Vandaag is Matt vertrokken. Melbourne Airport was eery. Leeg en verlaten. Op een hele dag vlogen er maar 6 vluchten. Alle balies dicht. Meeste lichten uit.
Afbeelding
We vroegen ons af of we echt in Terminal 2 moesten zijn. Yep. T2 was de juiste plek.

We checkten Matt in, samen met z'n 63 kg aan bagage. Ja, ik lieg niet. 63 kilo!

Matt vliegt 3 weken voor mij uit aangezien er nog steeds geen travel bubble is tussen Australie en Nieuw Zeeland en we dus 14 dagen in hotel quarantine moeten. Dit betekend dat we elkaar 32 dagen niet zien.
Dus een koffer was besteed aan quarantaine dingen. Computer scherm zodat hij kon werken, toetsenbord, nintendo switch, diffuser voor essentiele olien. Bestek en een bord. Koffiebonen.
Maar natuurlijk ook kleding en schoenen voor wanneer hij uit iso komt en de container nog niet aan is gekomen met al onze spullen.

Afbeelding

Anyway.
Als je een MIQ spot boekt, weet je niet waar je naar toe gaat trouwens. Je vliegtuig land in Auckland, en dan komt het leger het vliegtuig in. Deze vertellen dan waar je naar toe gaat.
Er zijn 32 deelnemende hotels in Nieuw Zeeland. De meeste zijn in Auckland maar er zijn er ook een paar in Roturoa, Hamilton, Wellington en... Christchurch.

Helaas is Matt naar Christchurch gestuurd. Meer een 'helaas', omdat dit extra reistijd is en hij in Auckland moet zijn .. en niet precies in het zuidelijke punt van NZ op een ander eiland. Maarja, je hebt niet te kiezen. Gelukkig is zijn hotel wel mooi ruim, schoon en nieuw.
Het eten bevalt tot nu toe ook wel! Al heeft hij het met de fohn op moeten warmen want op het moment is zijn 'bewegingstijd' rond de tijd dat lunch en avondeten word afgeleverd.

Je krijgt 2-3 bewegings tijden waar je mag rondlopen op een afgezette parkeerplaats voor 'n uur. Rondjes, rondjes, rondjes lopen. Matt en ik hebben beide afgesproken dat we op z'n minst 10.000 stappen per dag maken.

Qua eten hoef je dus lekker niet te koken! Je krijgt ontbijt, lunch en avondeten naar de kamer gebracht en je krijgt de keuze tussen vegetarisch of vlees of vegan etc. Je kan ook ubereats bestellen of een supermarkt order doen.
Je hebt geen contact met anderen in MIQ isolatie (behalve als je naar buiten mag, maar dan strikt afstand houden) en op dag 3 en 12 moet je een covid test ondergaan.

En ik? Ik blijf achter in Melbourne tot 10 april. Mij wacht de taak om de honden en konijnen op het vliegtuig te zetten, om de verhuizers het huis te laten inpakken, de auto in de container te doen en het huurhuis op te leveren.

In de komende maand zal ik blijven posten over alles wat erbij komt kijken en over mijn eigen isolatie avontuur.

Mocht iemand vragen hebben beantwoord ik ze graag.

*edit; spellings fouten
Laatst bijgewerkt door Nagini op 24-03-21 12:52, in het totaal 1 keer bewerkt

Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end.
www.thecompletecanine.com.au


Suzanne F.

Berichten: 37564
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-21 12:36

Jeetje wat een avontuur. En wat een gedoe joh met die MIQ’s. Op zich wel goed want op deze manier hebben ze het virus heel goed buiten de deur weten te houden. Dat is hier in Nederland kansloos. Alles komt zo maar binnen en reist door het binnenland in. Ik volg, spannend!

"Through dangers untold and hardships unnumbered, I have fought my way here to the castle beyond the Goblin City to take back the child that you have stolen. For my will is as strong as yours, and my kingdom is as great - You have no power over me"

Mando

Berichten: 13572
Geregistreerd: 11-06-06
Woonplaats: Siegerswoude... of all places.

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-21 12:37

wow, wat een geregel en wat een stap op deze manier in deze tijd.

Ik volg graag mee, mooi om te lezen hoe het er aan de andere kant van de wereld aan toe gaat.

Succes voor Matt en voor jou met de laatste loodjes en geregel.

Wat jij van mij vind mag je houden, het is niet van mij.
Mando woont langs de A7 bij HMp 187,6.;-)

__Sannne
Berichten: 4996
Geregistreerd: 12-10-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-21 12:38

Oh ik volg! Zelf destijds juist van Auckland naar Melbourne verhuisd met mijn ex, dat was gelukkig zonder Corona. :)) Willen jullie in Auckland gaan wonen?

Sunnda

Berichten: 6354
Geregistreerd: 28-12-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-21 12:43

Jullie komen nu uit Melbourne?
Dat zal voor jouw dan een hele stap zijn gok ik zo. :D NZ en Aussie zijn niet te vergelijken om te wonen vond ik. Auckland is nog steeds een vriendelijk dorp, terwijl Aussie gelukkig ook de 'echte steden' kent. (Terwijl ik in NL tegenwoordig in een gehucht woon haha)

Ik heb er nog steeds vrienden wonen en moet zeggen dat ik superblij ben dat in er niet meer woon. Ik vond de lockdown te extreem en veel mensen hebben het heel zwaar gehad.

Heel veel plezier en geluk in NZ. Een speciaal land met een bijzondere plek in mijn hart. <3

Nagini
Berichten: 11023
Geregistreerd: 04-06-05
Woonplaats: Auckland, NZ

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-03-21 12:44

24 Maart 2021

Vandaag is de eerste dag dat Matt er niet is... en het is ook gelijk de rotste dag. Vandaag moet ik met Lenyx en Zelda naar de dierenarts.

Afbeelding
(Zelda links Kelpie x Koolie, Lenyx rechts (amstaff x english staff).

Zelda heeft geen problemen bij de dierenarts. Ze houd van ALLE mensen. Lenyx daarentegen.. niet. Toen Lenyx 6 maanden was heeft ie z'n teen gebroken en uiteindelijk leidde dit tot amputatie. Sindsdien is ie een moeilijke hond bij de DA. We gaan normaal naar onze vaste dierenarts, maar aangezien onze dierenarts $800 per hond voor het bloedwerk vroeg, zijn we dan toch maar met die van JetPets gegaan, die specialiseren in transport werk.

Dus, muilkorf mee. Video van mijn dierenarts mee over hoe ze hem behandelen. Alle goede hoop mee. Helaas moest ie toch verdoofd worden.

Ondanks dat ik ontzettend veel training heb gestopt in dierenarts werk, blijft hij erg moeilijk en wantrouwig wanneer vreemden dingen moeten doen rondom hem. Mijn eigen dierenarts kan alles bij hem doen, maar vreemden dus niet.
Zelda en ik hebben bij 'm gezeten terwijl hij uit de verdoving kwam.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding


Helaas terwijl we bij 'm zaten kreeg ik twee onprettige nieuwtjes.
1. Immigration New Zealand (INZ) had 2 aanvullende documenten nodig voor mijn Permanent Residency aanvraag (PR). Beide dingen moesten worden ingevuld door Matt en terug opgestuurd. Lekker handig, nu hij net in isolatie zit tot 6 april. Documenten moeten voor 15 April aangeleverd worden.
Nu willen wij heel, heel graag dat mijn PR doorkomt voordat ik UIT isolatie ben, want als ik een PR heb hoeven we dus niet de $5500 voor MIQ te betalen.

2. De vlucht voor de honden is met een dag verschoven naar 9 april. Dat is een probleem aangezien we op een heel strak schema zitten.
Ze zouden origineel opgehaald worden op 7 april en dan vliegen op 8 april.
Op 7 april komen ook de verhuizers het hele huis inpakken en opladen, en ik wilde graag de honden uit huis al dan. Bovendien, die avond van 7 april tot 10 april zou ik bij vrienden blijven aangezien het huis leeg is.. en op 8 april de schoonmaker komt om te zorgen dat ik het huis kan opleveren.
Nu dus het conundrum: ze vliegen op 9 April. Gaan ze dan 2 dagen de kennel in ipv 1 dag? En hoe reageert Lenyx daarop met z'n anxiety?
OF vind ik een Airbnb zodat we samen kunnen blijven tot 9 april.


Alsof dat nog niet genoeg is, gaf de consulente van JetPets aan dat ze het zorgwekkend vond dat Lenyx gesedeert moest worden.. en gaf aan dat als hij te angstig is/aggressief dat de luchtvaartmaatschappij dan de optie heeft om hem aan boord te weigeren. -O-
Nou, dat is NIET iets wat je wilt horen, kan ik je wel zeggen. Dus, heb ik het meeste van de dag lopen snotteren en lopen zoeken, zoeken, zoeken naar oplossingen. Want als er iets geen optie is, is dat mijn hond niet mee gaat.

Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end.
www.thecompletecanine.com.au

Nagini
Berichten: 11023
Geregistreerd: 04-06-05
Woonplaats: Auckland, NZ

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-03-21 12:48

__Sannne schreef:
Oh ik volg! Zelf destijds juist van Auckland naar Melbourne verhuisd met mijn ex, dat was gelukkig zonder Corona. :)) Willen jullie in Auckland gaan wonen?


Niet in central Auckland.
We hopen ergens tussen Mangawhai & North Shore. Matt werkt in Whangarei en hij moet het kunnen doen qua rijden aangezien hij 3 dagen thuis werkt (dichter bij AKL) en dan 2 dagen northland.


Sunnda schreef:
Jullie komen nu uit Melbourne?
Dat zal voor jouw dan een hele stap zijn gok ik zo. :D NZ en Aussie zijn niet te vergelijken om te wonen vond ik. Auckland is nog steeds een vriendelijk dorp, terwijl Aussie gelukkig ook de 'echte steden' kent. (Terwijl ik in NL tegenwoordig in een gehucht woon haha)

Ik heb er nog steeds vrienden wonen en moet zeggen dat ik superblij ben dat in er niet meer woon. Ik vond de lockdown te extreem en veel mensen hebben het heel zwaar gehad.

Heel veel plezier en geluk in NZ. Een speciaal land met een bijzondere plek in mijn hart. <3


Oh ik heb veeeel meer met NZ dan met Australie. Ik kijk er echt naar uit. Ik heb me in Australie eigenlijk nooit echt geaard. De echte steden heb ik niet zo heel erg meer nodig. We willen meer ruimte, vrijheid en natuur. En.. geen slangen! *\o/*

Welke lockdown vond je extreem? NZ of Melbourne?
Beide waren extreem maar die van Melbourne vond ik heftiger, omdat het korter was. Die van Melbourne heeft me echt heel diep geraakt.

Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end.
www.thecompletecanine.com.au

Bellatrix
Correspondent Shadowhunter
Always & Forever

Berichten: 82335
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-21 12:49

Wow wat streng allemaal!
Wel interessant, ik volg.

Fotoshoot boeken? http://www.marliestrapfotografie.weebly.com
Op zoek naar een fijne trainer omgeving Ede? Marlies Maathuis kan je helpen!
http://www.mmhorsetraining.nl --> Zadelmak maken, western en dressuurles, coaching en meer!

Nagini
Berichten: 11023
Geregistreerd: 04-06-05
Woonplaats: Auckland, NZ

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-03-21 12:50

Suzanne F. schreef:
Jeetje wat een avontuur. En wat een gedoe joh met die MIQ’s. Op zich wel goed want op deze manier hebben ze het virus heel goed buiten de deur weten te houden. Dat is hier in Nederland kansloos. Alles komt zo maar binnen en reist door het binnenland in. Ik volg, spannend!


Ja het is zeker effectief, maar ook erg lastig!
Leuk dat je volgt!


Mando schreef:
wow, wat een geregel en wat een stap op deze manier in deze tijd.
Ik volg graag mee, mooi om te lezen hoe het er aan de andere kant van de wereld aan toe gaat.
Succes voor Matt en voor jou met de laatste loodjes en geregel.


Super veel geregel! Ik had graag gewild dat het anders was!
Dankjewel!

Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end.
www.thecompletecanine.com.au

wortel115

Berichten: 1334
Geregistreerd: 14-06-11
Woonplaats: Kooloonong, Australië

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-21 12:53

Jeetje dat is een hele verhuizing zo met alle regels.
Ik kan me niet genoeg voorstellen hoe het was in Melbourne met de lockdown. Wij hadden het helemaal niet slecht in NW Vic. Hopelijk hebben jullie het straks beter naar je zin in NZ. Succes met de laatste dingen regelen hier.

Never give up, if you want to succeed. Life has no limitations, except the ones you make.

Nagini
Berichten: 11023
Geregistreerd: 04-06-05
Woonplaats: Auckland, NZ

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-03-21 12:59

wortel115 schreef:
Jeetje dat is een hele verhuizing zo met alle regels.
Ik kan me niet genoeg voorstellen hoe het was in Melbourne met de lockdown. Wij hadden het helemaal niet slecht in NW Vic. Hopelijk hebben jullie het straks beter naar je zin in NZ. Succes met de laatste dingen regelen hier.


Ja, ik vond het heel heftig.
Zeker aangezien wij in Metro Melbourne waren dus vanaf Juli tot Oktober mochten we niets.
Avondklok om 8 uur, 5 km radius van je huis. Maar met 1 persoon boodschappen doen, maar 2 uur uit je huis per dag. Overal mondkapjes dragen. 0 bezoekers in huis. Het nodig hebben van een vergunning om naar je werk te mogen en als je 'm vergeet het risico van een fikse bekeuring.
Snelweg afzettingen zodat je niet naar rural kon... alle winkels en restaurants dicht. Geen enkele service toegestaan in je huis behalve als het nood was (gaslek, geen verwarming, waterleiding gesprongen).

En dit allemaal met politie aanwezigheid. Buren die politie bellen mochten ze denken dat je iemand op bezoek hebt. Mensen die constant boos zijn op elkaar. En de torenhoge bekeuringen. Of het risico van een torenhoge bekeuring.
En vooral niet weten wanneer het eindelijk ophoud. En de constante verlengingen.

Ik maak geen grapje dat toen we terug in lockdown waren voor 5 dagen ik echt een PTSD moment had hoor. En vele met mij.

Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end.
www.thecompletecanine.com.au

__Sannne
Berichten: 4996
Geregistreerd: 12-10-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-21 13:01

Ik heb ook veeeeel meer met NZ dan met Australie haha. NZ heeft echt mijn hart gestolen, Australie gingen we naartoe ivm beter loon voor hetzelfde werk. North Shore is erg leuk! Succes met de hondjes, hopelijk komt het allemaal goed en krijg je ook zo snel mogelijk je PR!

Pandora2
Berichten: 15971
Geregistreerd: 04-01-13
Woonplaats: Belgie

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-21 13:56

Ik kom ook graag meelezen.
Herinner mij je topic nog toen je ging verhuizen naar Australië ! Is dat al 5 jaar geleden ? :wow:
Ja, toch ? Of mis ik mij met iemand anders :o

Ik duim mee dat alles op zijn pootjes terecht komt voor jullie honden en ze beide mee de oversteek kunnen maken.

Heb het boek Dwars door Oceanië nu ondertussen al een keer of 5 ( :') ) gelezen en het blijft mij echt heel erg boeien.

purny

Berichten: 20262
Geregistreerd: 08-06-06
Woonplaats: Den haag

Re: Verhuizen van Australie naar Nieuw Zeeland

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-21 14:24

Wow, superstreng allemaal! Misschien daarom ook dat de cijfers zo laag zijn!
Ik ga jullie volgen.

Omdat ik een verstandelijke beperking heb begrijp is het voor mij moeilijk om bepaalde onderwerpen juist te begrijpen. Ik lees de dingen net iets anders dan jullie bedoelen. Communicatie is dan ook niet mijn sterkste punt

Wildgirl

Berichten: 10573
Geregistreerd: 14-11-03
Woonplaats: Drenthe

Re: Verhuizen van Australie naar Nieuw Zeeland

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-21 14:29

Wat een geregel ts, niet grappig meer.
Hoop dat alles op zijn pootjes terecht komt voor jullie

http://www.bouwenaanjepaard.nl
Voor (sport)massage & instructie

hahahatsjoe

Berichten: 908
Geregistreerd: 01-05-12
Woonplaats: Friesland

Re: Verhuizen van Australie naar Nieuw Zeeland

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-21 15:05

Heimwee... jaloers... ik volg.

Nieuwe paardenspullen in mijn advertenties op de Bokt Markt...
Zie ook http://verkopers.marktplaats.nl/583321 waar ik van alles verkoop (en veel is nieuw of zo goed als nieuw)...
paardenspul, (retro) hebbedingen, poppenhuisgoed, merkkleding, schoenen, tassen, etc.

xlisza

Berichten: 2369
Geregistreerd: 05-04-09

Re: Verhuizen van Australie naar Nieuw Zeeland

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-21 15:15

Ik ga volgen! Wat een geregel nu extra in deze gekke tijd. Hopelijk komt alles uiteindelijk op zn pootjes terecht ook qua termijnen! Veel succes en goede reis.

Wil jij weten of essentiële/etherische oliën iets voor jou kunnen betekenen? Volg me via https://instagram.com/vinus.essentials of kijk op: https://myyl.com/vinus-essentials
O. & E.<3 <3

woepsie90

Berichten: 2634
Geregistreerd: 08-12-15
Woonplaats: Weert

Re: Verhuizen van Australie naar Nieuw Zeeland

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-21 15:25

Wauw wat heftig :(:) Hopelijk kan je hond gewoon mee! Verhuizen tijdens corona is echt K...
Wij hebben dat ook gedaan, ook vanwege corona. Het was niet uit te houden op het eiland waar we toen woonden, vanwege de lockdown regels etc. Mijn man was daarnaast ook piloot en mocht het eiland niet meer op dus dochterlief en ik zaten 8 weken zonder hem en buitenstaanders zoals familie uit NL mochten sowieso niet naar binnen. En daarnaast nog de standaard regels zoals scholen dicht, je mag nergens heen, geen visite, etc. Dus zijn we terug naar Nederland verhuisd. Was heel heftig, maar toch blij dat we nu hier zitten.
Ik wil jullie veel sterkte en geluk wensen :(:)

Help with Hooves: gediplomeerd hoefbekapper + webshop voor hoefproducten + blogs over hoefgezondheid
https://www.helpwithhooves.com
Ook op Instagram en Facebook!

Skippy01

Berichten: 6345
Geregistreerd: 01-11-06
Woonplaats: Brabant

Re: Verhuizen van Australie naar Nieuw Zeeland

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-21 15:35

Jeetje wat een avontuur op deze manier!
Ik hoop dat het met de hond uiteindelijk goed komt, dat is echt niet iets dat je wil horen inderdaad...

Sica
Moderator Algemeen1
No drama, no glory!

Berichten: 3566
Geregistreerd: 03-01-05
Woonplaats: Een klein durp

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-21 16:04

Omdat alle emigratie topics op [BEU] Bokt Erop Uit staan, verplaats ik deze ook daarheen.

Maik79

Berichten: 1078
Geregistreerd: 27-04-06
Woonplaats: Baarn

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-21 16:27

Zo dat is behoorlijk streng! Wel erg mooi om zo mee te kunnen lezen, dank daarvoor! Hopelijk gaat de reis voor jou en de dieren voorspoedig.

Voor wat betreft deze documenten: kan Matt ze digitaal invullen (incl handtekening via touchpad) en terugsturen? Of printen, tekenen en foto maken en doorsturen?

Nagini schreef:
24 Maart 2021

Helaas terwijl we bij 'm zaten kreeg ik twee onprettige nieuwtjes.
1. Immigration New Zealand (INZ) had 2 aanvullende documenten nodig voor mijn Permanent Residency aanvraag (PR). Beide dingen moesten worden ingevuld door Matt en terug opgestuurd. Lekker handig, nu hij net in isolatie zit tot 6 april. Documenten moeten voor 15 April aangeleverd worden.
Nu willen wij heel, heel graag dat mijn PR doorkomt voordat ik UIT isolatie ben, want als ik een PR heb hoeven we dus niet de $5500 voor MIQ te betalen.

Nagini
Berichten: 11023
Geregistreerd: 04-06-05
Woonplaats: Auckland, NZ

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-03-21 04:52

Pandora2 schreef:
Ik kom ook graag meelezen.
Herinner mij je topic nog toen je ging verhuizen naar Australië ! Is dat al 5 jaar geleden ? :wow:
Ja, toch ? Of mis ik mij met iemand anders :o

Ik duim mee dat alles op zijn pootjes terecht komt voor jullie honden en ze beide mee de oversteek kunnen maken.

Heb het boek Dwars door Oceanië nu ondertussen al een keer of 5 ( :') ) gelezen en het blijft mij echt heel erg boeien.


Tijd gaat snel he!
Dat boek ken ik niet. Zal het eens opzoeken.
Ze gaan beide de oversteek maken, no way dat ik Lenyx achter laat.

@Oepsie90 jemig heftig zeg.
Waar zaten jullie? Ik kan niet wachten tot dingen weer wat normaler worden. Ik zou eigenlijk op bezoek zijn geweest in NL in September.. en m'n ouders komen normaal elk jaar.. maar dat gaat nu nog wel even duren.

@Maik79; helaas niet.
Want 1 formulier moet getekend worden met een Justice of the peace (of een notaris). De andere moet hij vingerafdrukken nemen en dat kan nu hij in NZ is alleen bij NZ postkantoor. En hij kan natuurlijk pas uit isolatie op 6 April.


Ik zal later vanavond wat meer schrijven over visa procedures en wat we op het moment van plan zijn om Lenyx succesvol mee te laten gaan.

Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end.
www.thecompletecanine.com.au

Cayenne
Crazy Bird Lady en onze Berichtenkampioen!

Berichten: 102445
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Haaren (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-21 05:15

Wauw, wat een interessant topic! Ik volg!
En wat een heftige maatregelen! Daarbij vergeleken hebben we in Nederland nog maar lichte maatregelen :=
Ik hoop dat de 5500 boete jullie bespaard mag blijven!

*\o/* Het kweekseizoen van 2021! Volg jij weer mee? *\o/*
"Alles van waarde is weerloos" ~Lucebert

ruitje

Berichten: 9781
Geregistreerd: 29-06-03

Re: Verhuizen van Australie naar Nieuw Zeeland

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-21 06:53

Ik volg, wat weet je het ook boeiend te omschrijven.

24/7 buiten en een binnenbak in de Randstad? Het is er:
insta: https://www.instagram.com/staldegroenemeer website: https://www.staldegroenemeer.nl

Escada

Berichten: 3271
Geregistreerd: 25-10-07
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-21 08:34

Ik volg ook! Hoop dat het jullie meezit, wat een gedoe en geregel zeg :(:)
Zelf ook mijn hart verloren aan NZ, mooiste land dat er is ;)

Volg onze sprookjesbruiloft!
[LZP] Van Tinder tot Trouwen!

Vragen over Bengalen? Stuur gerust een PB!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Lara_, siloux, sterregoud en 5 bezoekers