Bokt.nl • [VRAAG] Luminar en Aurora HDR
Pagina 1 van de 1

[VRAAG] Luminar en Aurora HDR

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-10-20 07:38
door germie
Wie gebruikt er Luminar en Aurora HDR. Ik heb dit ongeveer 6 weken geleden gekocht en al het beloofde lijkt niet waar gemaakt te worden. Mensen zijn lyrisch over deze pakketten, maar om eerlijk te zijn, zelfs stofjes wegwerken lijkt al niet echt te kunnen.

Ik kan in Lightroom bijvoorbeeld eenvoudig met radiale filters werken, met filters langs de zijkanten, enz. Dat kan Luminar zo te zien niet. Ook kun je niet bijvoorbeeld alleen geel uit een foto verwijderen.

Andere opties als lucht verbeteren vallen voor mij ook af omdat ik alleen onder water fotografeer. Daar lijken overigens al die AI onderdelen niet goed te werken. De HDR foto's die dus met virtuele HDR gemaakt worden (want ik kan immers onder water geen echte hdr maken) worden te extreem doorgevoerd, als je dit in een oude LR versie doet krijg je het wel netter.

Ik heb 1 keer een foto boven water door Luminar gehaald en daar had ik best een leuk resultaat mee. Maar ligt het er dus aan dat onder water alles zo anders is dat alle AI onderdelen gewoon niet werken? Of is Luminar echt veel beperkter in nabewerkingsopties dan een LR?

Re: Luminar en Aurora HDR

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-10-20 08:19
door Bagheera_206
Kun jij je geld dan niet terug vragen? :=

Helaas geen ervaring met onderwater fotografie en Luminar en Aurora HDR. Ik gebruik zelf Photomatix in combi met Lr/Ps voor mijn HDR's. Laatst was Photomatix basic wel gratis door corona.