[FOTO] Picture of the Week! Deel VI - 2018

Moderators: Muiz, NadjaNadja, Dani, Firelight, Essie73

 
 
Agossie

Berichten: 15855
Geregistreerd: 21-07-03
Woonplaats: De Meern

[FOTO] Picture of the Week! Deel VI - 2018

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-01-18 11:37

Daar is hij dan! Picture of the Week Deel 6!

We zijn begonnen met 2013: Picture of the Week! Deel I
En dit was 2014: Picture of the Week 2014! Deel II
En omdat Picture of the Week! Deel III - 2015 wederom een groter succes was dan 2014...
Zijn we in 2016 doorgegaan met Picture of the Week deel IV - 2016 en dat is nu weer gevolgd door Picture of the Week deel V. Helaas is er van het jubileum niet veel meer gekomen… Ik ben zelf erg weinig aan fotograferen toegekomen en heb zelfs het hele 'lijst maken' overgelaten aan JewEmm. (Mijn dank is zeer groot!)

Dan de statistieken. :D Want die hebben we wél bijgehouden. :j Wederom, op nummer 1: Calice! 5 jaar onafgebroken meedoen! Petje af! In totaal hebben 16 PotW'ers het hele jaar geplaatst zonder onderbrekingen. Dus 52 foto's. 4 hebben helaas 1 foto gemist. De 16 zijn: Bellatrix, BernetteO, Calice, horses_m, JewEmm, LoveSenna, LoveUggs, magda_90, Mariett, MarijeR, MarjanB, Marjoow, Murosch, Niobe, Quir en Revanches. De 4 die nét 1 foto hebben gemist zijn: Athelas (maar als het goed is plaatst zij vandaag nog haar laatste foto, dit heeft ze per pb aangegeven, dan komt ze in de lijst hierboven), rosslover en tesseke. Verder zijn we in week 1 begonnen met 60 bokkers en is dat aantal langzaam afgelopen naar 24 in week 52. Dieptepunt was week 51, met 23 deelnemers.

Iedereen die mee wil doen, mag mee doen, alleen let er wel op dat dit een topic is voor volhouders en niet om sporadisch een fotootje in te zenden, daar zijn andere topics voor.

De bedoeling van het topic:
Ik ben in 2013 het topic gestart om mijzelf te stimuleren om te fotograferen en dat is aardig gelukt al heb ik vorig jaar helaas veel te weinig gefotografeerd. Het is dus echt een stimulans om mee te doen en een uitdaging om het een heel jaar vol te houden.
De bedoeling is dat je elke week jouw favoriete foto van die week inzendt. Dit mag van alles zijn, we werken hier niet met thema’s.

Je hoeft echt geen topfotograaf te zijn om mee te doen, maar als je mee wil doen, gá er dan echt voor en houd rekening met (opbouwende) kritiek van andere fotografen. Ik heb werkelijk gezien dat fotografen flink vooruitgaan en de tips en lessen echt ter harte nemen. Heel goed. Dáár doen we het voor!

Inzenden
De inzending moet vóór zondag 22:00 uur geplaatst zijn. Dit is iets anders dan in 2017 om het voor JewEmm en mijzelf iets gemakkelijker te maken om de lijst te maken. Zet duidelijk “Foto van week X” boven of onder de foto en plaats de foto zichtbaar in het topic, zodat het duidelijk is en we zo min mogelijk foto’s missen voor de lijst. Een enkele keer wil het wel eens voor komen dat het niet lukt om te plaatsen en dat een link wel werkt. Laat dan wel duidelijk merken dat het jouw inzending is en dat het helaas in link is. Vaak zijn er dan collega-PotW’ers die het voor je in een afbeelding willen zetten.

We proberen de lijst dus op zondag 22:00 uur te plaatsen. Het kan wel eens voorkomen dat we te laat zijn, maar dan hebben zowel JewEmm en/of ik het druk of zijn we niet aanwezig of iets dergelijks. Het belangrijkst is dat de foto’s voor 22:00 op zondag geplaatst zijn. Dit is iets veranderd. Vorig jaar hadden we een uur langer, maar voor zowel JewEmm als voor mij is dat gewoon te laat.

Het kan zijn dat je een keer helemaal geen tijd hebt gehad om foto’s te maken. Plaats dan een foto “uit de oude doos” en vermeld dit ook, maar probeer dit zoveel mogelijk te vermijden anders sla je die plank wel een beetje mis…

Beoordelen
Het is niet verplicht om de foto’s van de andere fotografen te beoordelen, maar het is wel ontzettend leuk en leerzaam om goede feedback te geven en te krijgen. En nog belangrijker, het wordt enorm gewaardeerd. Schroom dus niet om foto’s te bekritiseren en echt goed te kijken. Leer ervan! :j Als je de lijst met inzendingen te lang vindt, doe dan alleen de foto’s waar je echt iets zinnigs over te zeggen hebt en geef aan dat je de foto’s waar je niets aan toe te voegen hebt, niet op de lijst zult zetten. “Als je niet op de lijst staat, vind ik je foto gewoon goed en heb ik niets toe te voegen!”

Spelregels
Dit jaar willen we dezelfde spelregels aanhouden als vorig jaar zodat het allemaal weer soepel kan lopen.
  • Als je een week niet kan, of je bent later, stuur mij en/of JewEmm dan even een pb’tje, dan kunnen wij het in de lijst thuis noteren. Liever niet in het topic zetten, want daar lezen we gemakkelijk per ongeluk overheen.
  • Als je 3 keer achter elkaar zonder te melden geen foto plaatst, wordt het voor ons erg moeilijk bijhouden en zul je helaas niet meer op de lijst komen die elke week wordt geplaatst. Wij nemen dit topic heel serieus en als je af en toe maar eens wat plaatst, is dat natuurlijk niet leuk voor iedereen die wel fanatiek elke week een foto plaatst.
  • Als je binnen 10 weken 5 keer zonder te melden geen foto plaatst, loop je hetzelfde risico als hierboven.
  • Instromen kan altijd, maar het leukste is om niet op het laatste moment nog even snel mee te doen. Dan is het beter om het topic te blijven volgen en het volgende jaar het hele jaar mee te doen.
  • De inzending vóór zondag 22:00 uur plaatsen, zodat wij de lijst op tijd kunnen maken. Dit geldt ook voor JewEmm en mijzelf. Mocht je weten dat je dit niet redt, meld het even bij JewEmm of mijzelf via pb. Als wij het niet op tijd door krijgen, ben je helaas te laat voor de lijst, ook al is dit maar 5 minuten na het plaatsen.
  • Als je het even een periode te druk hebt en je wil een pauze in lassen, dan kun je dat ook laten weten. Je bent altijd welkom om terug te komen.
  • In geval van vakantie, kun je met iemand anders in het topic afspreken dat hij/zij voor jou foto’s plaatst en/of meld even dat je op vakantie bent, dan maken wij er een notitie van en kun je na je vakantie de foto’s inhalen. Doe je dit niet, dan loop je weer het risico dat je niet meer bij de serieuze PotW’ers op de lijst wordt gezet. Wij zullen discreet zijn en niet in het topic aangeven dat je op vakantie bent, of om welke andere reden dan ook even niet meedoet.
  • Ook wil ik even laten weten dat we echt bij houden wie regelmatig foto's plaatst. Als je om wat voor reden dat niet doet, mis je het hele doel van het topic en kom je niet op de wekelijkse lijst.

Poeh, het klinkt wel heel serieus zo!! _O- Maar dat ís het ook voor een flink aantal deelnemers die enthousiast meedoen!

Laatste puntjes
Ook dit jaar stuur ik geen herinneringsberichtjes meer. Zet het gewoon in je agenda als je serieus mee wil doen. :j Als je te laat bent of het gewoon vergeten bent, is het echt je eigen schuld… Als je niet weet of je die zondag tijd zult hebben, plaats de foto dan eerder in de week. Als je bijvoorbeeld zondag direct ná 22:00 je foto voor de kómende week plaatst, is de druk van de ketel. Je kunt ons ook een pb sturen, maar liever gewoon eerder in de week, dat scheelt ‘administratie’. :D

Oh ja, als je naam wijzigt gedurende het jaar, geef in een pb even aan wie je was en wie je wordt. Dan kan dat ook op de lijst aangepast worden en het scheelt ons veel zoeken. :j Ook hierin zullen JewEmm en ik discreet zijn.
Geef ook duidelijk aan of je een verzamelplek hebt. Dit is vooral erg leuk om aan het eind van het jaar je vooruitgang te zien in je fotografie! :j

Als laatste wil ik nog aangeven dat ik hoop dit jaar weer samen met JewEmm de lijst bij te houden. De communicatie hierover gaat inmiddels uitstekend en JewEmm en ik zullen elkaar hierin afwisselen als het even moeilijker wordt in verband met tijd. Vorig jaar heeft zij het gewéldig gedaan en ik ben zo blij dat ze het heeft gedaan!

We zijn begonnen met een heel klein groepje in 2013. In 2014 is het uitgegroeid tot lange tijd bijna 60 foto’s per week, waarvan er 36 heel 2014 hebben meegedaan. In 2015 begonnen we met bijna 100 enthousiaste bokkers en zijn we geëindigd met 55, waarvan 25 ononderbroken en in 2016 zijn we geëindigd met 40 enthousiaste fotografen. In 2017 begonnen we met 60, hebben we heel lang rond de 35 gezeten en eindigden we met 24 deelnemers. Wie doet er dit jaar mee?

Succes namens JewEmm en mijzelf!! :D
Laatst bijgewerkt door Warboel op 01-01-18 23:41, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Statistieken gewijzigd op verzoek

Gediplomeerd instructrice heeft ruimte voor nieuwe leerlingen en revalidatiepaarden. Klik hier! (Regio Utrecht.)

"Wrede mensen noemen we beesten, maar we kunnen beter wrede beesten mensen noemen."


Bellatrix
Correspondent Shadowhunter
Always & Forever

Berichten: 80944
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Re: [FOTO] Picture of the Week! Deel VI - 2018

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-18 11:39

*\o/* *\o/*

Ik doe weer mee!!

Fotoshoot boeken? http://www.marliestrapfotografie.weebly.com
Op zoek naar een fijne trainer omgeving Ede? Marlies Maathuis kan je helpen!
http://www.mmhorsetraining.nl --> Zadelmak maken, western en dressuurles, coaching en meer!

annikeee19
Berichten: 1975
Geregistreerd: 01-08-14

Re: [FOTO] Picture of the Week! Deel VI - 2018

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-18 11:48

Ik ga het dit jaar proberen, vorige jaar zoveel mogelijk gevolgd :)

MarjanB

Berichten: 9368
Geregistreerd: 04-02-11
Woonplaats: Regio Nijmegen

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-18 11:50

*\o/* Ik ga ook dit jaar weer proberen om elke week zonder vertraging in te sturen :D

Annetjuuh

Berichten: 186
Geregistreerd: 17-08-14
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-18 11:51

Ik doe ook weer mee! :D

Knudd

Berichten: 1346
Geregistreerd: 14-08-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-18 11:51

Ik wil het dit jaar gaan proberen, na een jaartje meegespiekt te hebben :o

[o]

rosslover

Berichten: 983
Geregistreerd: 11-05-11
Woonplaats: Zuid-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-18 11:52

Ik doe dit jaar ook weer mee :) Ik sta in het lijstje met mensen die 1 foto gemist hebben maar heb volgensmij gewoon alle foto’s ingeleverd, 1x niet op tijd maar toen meteen daarna alsnog ingeleverd :o

JewEmm

Berichten: 2876
Geregistreerd: 10-01-08
Woonplaats: Erm

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-18 11:52

Dit wordt net als 4 jaar geleden een heel raar jaar. Met het afronden van mijn baan hier en het vinden van een nieuwe, maar PotW is gewoon een leuke houvast!
Dus, ik doe uiteraard ook weer mee en dit is mijn verzamelplaats: https://flic.kr/s/aHsk3Y1V5b

Te koop Shire merrie - PB voor info
[FK] [FOTO] Another year in photos

Fem

Berichten: 11272
Geregistreerd: 18-11-02
Woonplaats: Vught

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-18 11:53

Ik doe ook weer mee.
De afgelopen 2 jaren telkens 2 keer gemist.
zo was ik gisteren nog net vergeten, maar ach.
Ik doe het niet voor de statistieken maar voor de lol die ik er uit haal :)
Hopelijk binnenkort weer helemaal fit om met plezier mee te doen :)

* Femke Linders Fotografie * *Facebook* & *Website*
Sometimes I'm hard on me,when dreams don't come easy.
I wanna look back and say, I did all that I could.
Yeah at the end of the day, Lord I pray, I have a life that's good.

Muronia

Berichten: 16274
Geregistreerd: 29-04-09
Woonplaats: Aan het kanaal, achter de spoordijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-18 11:53

Jaaaaa daar is hij!! Ik doe weer mee, eens kijken of ik m'n derde jaar ook weer vol kan maken :)

https://www.facebook.com/Stal-Muronia-110051990786770/
Veronia (v. Macho Polo) B + 11 / L1 + 4 voor 2021 drachtig van Ecksteins Eminenz
Florentino (v. Florencio) - Aik (v. Highline) - Wainonia (v. Oliver)

Fem

Berichten: 11272
Geregistreerd: 18-11-02
Woonplaats: Vught

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-18 11:54

rosslover schreef:
Ik doe dit jaar ook weer mee :) Ik sta in het lijstje met mensen die 1 foto gemist hebben maar heb volgensmij gewoon alle foto’s ingeleverd, 1x niet op tijd maar toen meteen daarna alsnog ingeleverd :o


Maar dat is alsnog te laat, dus op die manier kom je aan 1 foto gemist ;)

* Femke Linders Fotografie * *Facebook* & *Website*
Sometimes I'm hard on me,when dreams don't come easy.
I wanna look back and say, I did all that I could.
Yeah at the end of the day, Lord I pray, I have a life that's good.

Tigress

Berichten: 8210
Geregistreerd: 08-11-10
Woonplaats: Haulerwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-18 11:55

Jaar 3 voor mij, kom maar op :D

Things end, but memories last forever
[Volg] Nieuw familielid: corgi Jarvis!

NESCAFE

Berichten: 3093
Geregistreerd: 01-08-07
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-18 11:55

Ik doe ook weer mee !! Geweldig dat je het weer organiseert Agossie en Jewemm :j

Ook jaar 3 of is het alweer 4 (met een pauze van een half jaar) ?

MarijeR

Berichten: 24440
Geregistreerd: 20-08-01
Woonplaats: Onstwedde

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-18 11:59

Na 2014, 2015, 2016 & 2017, doe ik in 2018 natuurlijk ook weer mee :D

R_emkee

Berichten: 3023
Geregistreerd: 11-09-06
Woonplaats: Tussen apeldoorn en Arnhem in

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-18 12:02

Mag ik mij hier melden ? :D
Ik ga de uitdaging aan om elke week wat in te zenden :)

Zag al gave platen voor bij komen !

Agossie

Berichten: 15855
Geregistreerd: 21-07-03
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-01-18 12:16

Ik heb vorig jaar een 'sabbatical' genomen van PotW, maar omdat het toch een beetje 'mijn kindje' is, vind ik wel dat ik weer mee moet doen.

Camera wordt afgestoft en er gaat gezocht worden naar 'mijn' fotografie. Ik ben vorig jaar begonnen met 50x50 (50x met 50mm). Misschien is het een idee om dat weer eens op te pakken. Ik heb vorig jaar 16 heel verschillende foto's gemaakt toen, maar ik ben er nog steeds niet echt uit wát ik nu wil met mijn fotografie.

Wie weet ga ik dat uitvinden dit jaar.

En ik vind het zo ontzettend leuk om de echte die-hards weer terug te zien komen! Echt, het zijn een handjevol die al een aantal jaar zo fanatiek hebben meegedaan. _/-\o_

Gediplomeerd instructrice heeft ruimte voor nieuwe leerlingen en revalidatiepaarden. Klik hier! (Regio Utrecht.)

"Wrede mensen noemen we beesten, maar we kunnen beter wrede beesten mensen noemen."

MarjanB

Berichten: 9368
Geregistreerd: 04-02-11
Woonplaats: Regio Nijmegen

Re: [FOTO] Picture of the Week! Deel VI - 2018

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-18 12:25

Agossie gewoon lekker foto's gaan maken van heel diverse dingen en kijken waar je blij van wordt :) komt vanzelf goed.

Knudd

Berichten: 1346
Geregistreerd: 14-08-11

Re: [FOTO] Picture of the Week! Deel VI - 2018

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-18 12:26

Ik vind het ook heel bewonderingswaardig dat er mensen zijn die al zolang meedoen :j

[o]

LoveUggs

Berichten: 8446
Geregistreerd: 12-01-11
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-18 12:28

Ja ik ben er ook weer! *\O/*

Al vrees ik dat ik met oude foto's moet beginnen.. Gister (nog voor 24.00) een vuurpijl op mijn vinger gehad dus een camera vasthouden is onmogelijk -O-

Afbeelding

Soms is er zo veel wat we kunnen voelen, maar zo weinig wat we kunnen zeggen...

https://www.facebook.com/pages/MA-Fotog ... 6784189755

[IM] Dag maatje, lieve Gaspard, ik hou nogsteeds van je!

Bellatrix
Correspondent Shadowhunter
Always & Forever

Berichten: 80944
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-18 12:33

Laatst bijgewerkt door Bellatrix op 01-01-18 12:39, in het totaal 1 keer bewerkt

Fotoshoot boeken? http://www.marliestrapfotografie.weebly.com
Op zoek naar een fijne trainer omgeving Ede? Marlies Maathuis kan je helpen!
http://www.mmhorsetraining.nl --> Zadelmak maken, western en dressuurles, coaching en meer!

cathyenbeau

Berichten: 541
Geregistreerd: 24-07-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-18 12:33

Voor dit jaar wil ik toch weer graag mee doen! :D Ik heb een paar jaar geleden meegedaan, maar door privézaken weinig op bokt gezeten. Nu wil ik het fotograferen weer meer oppakken en ik denk dat dit wel een hele mooie stimulans is om het vol te houden! :j

De Vriesjes Beau (Marit's Mistique x Brummerhoeve's Boss) Z1 + 2!

MarjanB

Berichten: 9368
Geregistreerd: 04-02-11
Woonplaats: Regio Nijmegen

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-18 12:36

LoveUggs schreef:
Ja ik ben er ook weer! *\O/*

Al vrees ik dat ik met oude foto's moet beginnen.. Gister (nog voor 24.00) een vuurpijl op mijn vinger gehad dus een camera vasthouden is onmogelijk -O-

[ [url=m/FOzFvP.jpg]Afbeelding[/url] ]


Zit best een gekke knik in? Ff huisartsenpostje?

horses_m

Berichten: 1658
Geregistreerd: 01-05-09
Woonplaats: Bennekom

Re: [FOTO] Picture of the Week! Deel VI - 2018

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-18 12:41

ik doe ook weer mee :) Alleen staat er dat ik 1 foto gemist heb...
Ik heb al mijn posts nagelopen + alle lijstjes en ik heb toch echt elke keer op tijd ingeleverd :')

Y;( Max, Lola, Bailey, Twix, Jacky, Bros en Bounty Y;(

R_emkee

Berichten: 3023
Geregistreerd: 11-09-06
Woonplaats: Tussen apeldoorn en Arnhem in

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-18 12:42

LoveUggs schreef:
Ja ik ben er ook weer! *\O/*

Al vrees ik dat ik met oude foto's moet beginnen.. Gister (nog voor 24.00) een vuurpijl op mijn vinger gehad dus een camera vasthouden is onmogelijk -O-

[ [url=m/FOzFvP.jpg]Afbeelding[/url] ]Oeff ziet er niet fijn uit ! Sterkte ermee :)

horses_m

Berichten: 1658
Geregistreerd: 01-05-09
Woonplaats: Bennekom

Re: [FOTO] Picture of the Week! Deel VI - 2018

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-18 12:46

week 1 :)

Mijn knappe hond weer :)
Afbeelding

Y;( Max, Lola, Bailey, Twix, Jacky, Bros en Bounty Y;(


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 bezoekers