Horse Reality No3, we gaan maar door!

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

 
 
Xyris

Berichten: 9035
Geregistreerd: 16-01-03
Woonplaats: Bussum

Horse Reality No3, we gaan maar door!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-09-17 19:50

Welkom bij het Horse Reality topic!

http://www.horsereality.nl
http://www.horsereality.com

Horse Reality (HR) is een open bèta, een jong spel dat nog niet af is en verder wordt ontwikkeld totdat het officieel online gaat. Dit betekent dat er veel veranderingen en ontwikkelingen zijn en dat alle feedback erg gewaardeerd wordt. Ook betekent het dat nog lang niet alle features af zijn. Eén daarvan is de handleiding, die hieronder terug te vinden is.


Over Horse Reality

Horse Reality is eigendom van Studio Deloryan. Dit klinkt allemaal erg groot en spannend, maar in werkelijkheid is het maar één persoon die het spel ontwikkelt. Dat maakt het een erg bijzonder en persoonlijk spel. Gezien Deloryan zich veel mengt in de discussies, erg betrokken is en altijd openstaat voor goede ideeën en toevoegingen.

Deloryan is samen met Tamara begonnen aan het maken van het spel. Zij leerden elkaar via een ander paardenspel kennen. Toendertijd wilde Deloryan graag leren programmeren en was Tamara een studie aan het doen waarbij ze veel onderzoek deed. Deze twee samen kregen toen het leuke idee om een realistisch spel te maken. Vandaar dat Deloryan de ontwikkeling doet en Tamara het onderzoek, gecombineerd met het realistisch kleuren van paarden. Tamara werkt voornamelijk achter de schermen en zul je niet veel in het spel tegenkomen.

Daarnaast zijn er nog een aantal anderen die in hun vrije tijd meewerken aan het spel, o.a. freelancers (game art), moderators en wiki-mods. Er is dus geen sprake van een groot team die 40u per week aan het spel werkt zoals bij veel andere paarden simulatiespellen, maar iedereen werkt in zijn vrije tijd hieraan. Updates, bugfixes en reacties via FB, e-mail of het spel zijn daarom niet altijd even snel.


Update 24 september 2017

De aankomende update zal plaatsvinden op 23- of 24 september 2017. Exacte details over de baantjes zijn op dit moment nog niet bekend. Wel is het volgende inmiddels bekend:

Bug fixes
  - Rare opmaak in de foundation store/items zijn opgelost zoals namen van paarden en items die te lang zijn.
  - Trainings-oefeningen zijn nu links uitgelijnd.
  - Foundation-horses bugs opgelost. Er kunnen nu max 4 paarden staan per ras, de bug dat er extra toegevoegd worden als er te weinig paarden staan moet nog opgelost worden.
  - Stalcapaciteit-bug gefixt. Men kan nu een paard vangen/van de foundation halen als men nog één stal vrij heeft.
  - Het getal "users online" is nu gelijk aan de users die zichtbaar zijn als men de gebruikerstab opent.
  - Afmetingen voor banners/avatar zijn toegevoegd.
  - De verzorgingsbalkjes bij het paard worden nu oranje en rood als het paard honger/dorst heeft.
  - Alle resultaten van alle competitielevels zullen zichtbaar zijn.
  - Paarden van Caroll worden nu verkocht met 100% energie en fitness.
  - Paarden uit het wildpark worden met 100% fitness gevangen.
  - Paarden van Caroll zijn nu minimaal 6 maanden oud bij verkoop.
  - Paarden uit de wildparken zijn tussen de 6 maanden en 4 jaar oud.
  - Stalblokken kunnen nu makkelijk vanaf één plek aangepast worden. Verwijderen, toevoegen en namen aanpassen kan op een centraal punt. Paarden uit een verwijderd stalblok komen in 'onbekend' terecht.
  - Forum, meest recente post wordt nu bovenaan gezet, echter werkt het wel heel traag. Houd hier rekening mee!
  - Forum, topics die gesloten zijn worden niet meer meegeteld.

Features
  - Er komen drie nieuwe rassen, namelijk: De ijslander, de Knapstrupper en de Suffolk Punch
  - Simpele zoekfunctie voor de markt is toegevoegd: Ras, leeftijd en geslacht.
  - PATN1-gen test is toegevoegd (Onderdeel van het appaloosa-gen).
  - Rente op de bank. Indien men online is geweest wordt de rente verrekend 3:00 's nachts.

Features die sowieso NIET! in de update zitten
  - Nieuwe kleurpatronen voor oude rassen.
  - Nieuwe stamouders voor oude rassen.


Handleiding

Horse Reality, de naam zegt het al, is een paardenspel dat zoveel mogelijk is gebaseerd op de realiteit. Het doel is om de aspecten van het paarden houden zo realistisch mogelijk te houden met een grote focus op de kleurengenetica van paarden. Dit is op het moment een proces in ontwikkeling.


Valuta

Bij HR zijn er twee valuta, de coins (Horse reality coins of HRC) deze zijn “gratis”. Je genereert deze coins met het spelen van het spel, dit kan d.m.v. levelen, paarden, verkopen en werken bij de manege. Vanaf 24 september 2017 is het ook mogelijk een baan te hebben die gerelateerd is aan het type opleiding die gevolgd is!

-Meer over de baantjes later!-

De andere valuta zijn Delta Points (DTP). Dit is een valuta die in de toekomst te koop zal zijn als het spel officieel gelanceerd wordt. Op het moment kun je deze punten verkrijgen wanneer je een level omhoog gaat (2 DTP per level). Met DTP kun je jouw paard verouderen (Let op! De dracht van merries zal niet korter worden!) en stallen kopen als je meer als 50 stallen wilt. Wat je er verder mee kan kopen in de toekomst is nog niet duidelijk. Je kunt ze (nog) niet verhandelen. De enige mogelijkheid is om iemand anders je paard te laten verouderen bijvoorbeeld, door het paard aan die persoon te verkopen, hem het paard te laten verouderen en het paard daarna terug te kopen.


Tickets

Naast de twee valuta die je in je profiel ziet staan, zijn er ook 2 soorten tickets verkrijgbaar in het spel. Er zijn Foundation Tickets (FT) en Wildlife Tickets (WT). Deze zijn terug te vinden bovenin de informatiebalk in de vorm van een wit/blauw icoontje en een wit/groen icoontje wat op een ticket lijkt. Met de FT kun je paarden kopen vanaf de Horse Reality Foundation en met de WT kun je wilde paarden proberen te vangen in Wildparken. Je ontvangt op het moment bij elk level dat je omhoog gaat 1 FT en 1 WT.

Houd er rekening mee dat rewards binnen het spel nog aangepast zullen worden. Er zullen meer mogelijkheden komen om bepaalde valuta of tickets te verkrijgen. Daarnaast kan het zijn dat de huidige werking aangepast wordt en dat je bijv. minder tickets of geld krijgt na een levelup.


Paarden verkrijgen

Er zijn meerdere manieren om paarden te verkrijgen. De simpelste is via de markt. Op elk continent is er een markt met paarden van spelers die op dat continent wonen. Het kan dus in jouw voordeel zijn om te reizen om bijzondere paarden en nieuwe bloedlijnen te vinden.

Een andere manier zijn de Wildlife Tickets. Deze zijn te gebruiken in de Wildparken waar je verwilderde paarden kunt vinden. Om een Wildpark binnen te mogen, moet je 1 WT inleveren. Op dit moment zijn de wildparken nog 24u per dag open en zijn alleen de parken in Noord Amerika (Mustangs) en Europa (Camargue en Exmoor pony’s) geopend. Later zullen de parken alleen binnen bepaalde perioden geopend zijn, om het aantal wilde paarden in het spel in balans te houden. De kans om een paard te vinden per klik is 40%. De kans dat je dit paard daarna ook vangt is 60%.

De derde manier om paarden te verkrijgen is om je Foundation Tickets te gebruiken. Deze tickets geven je de gelegenheid om paarden van de Horse Reality Foundation te kopen. Het is aan te raden om te kijken welke voorouders het paard heeft. Bepaalde combinaties geven betere nakomelingen dan anderen en sommige geven leuke kleurtjes. Ook hier geldt weer dat het slim kan zijn om te reizen, gezien elk continent zijn eigen paarden op de foundation heeft staan. Zodra er een paard van de foundation wordt gekocht, zal er een nieuw paard (van hetzelfde ras) verschijnen. Zo blijven er altijd 4 paarden per ras beschikbaar en heb je als speler altijd toegang tot het kopen van een paard van je lievelingsras.


Fokken en inteelt

Een andere manier om paarden (veulens) te krijgen is uiteraard fokken. Fokken kun je op meerdere manieren doen. Je kan je eigen merrie met een eigen hengst laten dekken via het paarden profiel van de merrie of je kan het doen via de dierenarts. Hier laat je je merrie hengstig spuiten, waarna je haar kan insemineren met een spermarietje van één van jouw eigen hengsten, of hengsten die inmiddels verkocht of dood zijn en waarvan je rietjes hebt afgenomen. Een merrie bevalt tussen de 12 en 17 dagen.

Let op: Het afnemen van rietjes en het drachtig krijgen van een merrie via de dierenarts kost geld, een natuurlijke dekking is gratis!
  - Op dit moment zijn de rietjes nog oneindig houdbaar, maar hier komt een houdbaarheidsdatum op in de toekomst.
  - Merries kunnen altijd gedekt worden, mettertijd wordt de hengstigheid ingevoerd en zal je moeten wachten totdat de merrie hengstig is of deze hengstig moeten laten spuiten bij de dierenarts.
  - Spermarietjes kunnen nog niet verkocht worden op de markt, dit komt in de toekomst.
  - Het is niet te zien hoeveel spermarietjes je hebt, tenzij je een merrie insemineert. De inhoud van de vriezer wordt mettertijd zichtbaar gemaakt.
  - Dekken met andermans hengsten wordt in de toekomst mogelijk gemaakt.
Gebruik je liever nu al een hengst van iemand anders dan kun je jouw merrie in overleg privé verkopen aan de hengstenhouder. Deze laat jouw merrie dan dekken (eventueel tegen betaling) en stuurt deze via een privé verkoop weer terug. Denk eraan dat dit wel op eigen risico is. Als iemand er met je paard vandoor gaat, kan het beheer niets doen, gezien het paard via de normale manier verkocht is op de markt.

Inteelt is een serieus punt bij HR. Op het moment is deze functie nog niet geïntegreerd, maar in de toekomst wordt dit wel een serieuze factor. Beter voorkomen dan genezen dus. Hoeveel generaties er tussen moeten zitten om het geen inteelt te laten zijn en hoe lijnteelt een factor gaat spelen is op het moment nog niet bekend. Een groot inteeltpercentage zal invloed gaan hebben op de gezondheid, het exterieur en de prestaties van het (ongeboren) veulen.


Leeftijd

De leeftijd van een veulen onder 1 jaar wordt geteld per maanden.
  Alles onder de 4 dagen oud is pasgeboren.
  4 t/m 7 dagen oud is 3 maanden oud.
  8 t/m 11 dagen oud is 6 maanden oud.
  12 t/m 16 dagen oud is een jaar.
  Alles na 1 jaar wordt geteld in jaren.
Een paard is volwassen in het spel als het drie jaar oud is, het paard is echter pas volledig uitgegroeid als het 7jr oud is. Hij kan dus nog iets groeien. Op zijn 3e jaar kan er echter begonnen worden met wedstrijdwerk. Vanaf dan kun je een discipline kiezen en kunnen er wedstrijden en bewegings-keuringen mee gereden worden. Dit is ook de leeftijd dat je kunt beginnen met fokken.


Statistieken bij het paard

Er zijn verschillende statistieken te vinden bij de paarden, voor zowel exterieur (bij prestaties) als beweging (genetisch potentieel bij genetica). Het is een indicatie en helpt je bij het kiezen van een hengst die goed bij je merrie past. “Goed” kan relatief zijn, afhankelijk van of je op exterieur fokt of op beweging of dat je er juist weer een goede balans in wilt vinden.


Hoe werken deze statistieken?

Een vraag die vaak terug komt maar moeilijk te beantwoorden is. Er wordt gewerkt met genen bij Horse Reality. Dit concept is ook toegepast op de prestaties. Zoals we allemaal weten komen de pakketjes informatie (allelen) op een gen altijd in tweevoud. Daarvan komt 50% bij de hengst vandaan en 50% bij de merrie. Ook bij de prestaties van het paard is dit het geval. Het gemiddelde van deze twee pakketjes informatie komt dan tot uiting in de prestaties en exterieur van het paard.

Echter ook hierbij een sidenote, bij sommige scores zoals bijvoorbeeld snelheid zijn meer dan twee van deze pakketjes informatie gemoeid. Helemaal zwart-wit is het dus niet, dus het is nog altijd: Fokken blijft gokken!


Vererving van de statistieken

Bij de vererving komt, net als in het echt 50% van de informatie bij de hengst vandaan en 50% bij de merrie. Het is niet zo dat het gemiddelde vererft wordt! Eén van de twee genen die het gemiddelde veroorzaken wordt doorgegeven aan het veulen. Als een hengst bijvoorbeeld erg uiteenlopende scores heeft kan het zo maar zijn dat het veulen toevallig zijn slechte genen krijgt. Als dit bij de merrie ook gebeurt dan kan dat dus betekenen dat uit twee sterpaarden een 3e premie veulen komt.

Alle scores van een paard, in de wedstrijden, in de keuringen en bij de tabbladen "Prestaties" en "Genetica" zijn een indicatie van hoe het paard zal presteren, een gemiddelde van de genen. In sommige gevallen zou men kunnen zeggen dat een paard stabiele genen heeft, een combinatie van genen die dicht bij elkaar liggen. Dit is dan te zien aan hoe een paard het bijvoorbeeld doet op een keuring. Sommige paarden scoren bijvoorbeeld op een exterieurkeuring tussen de 77 en de 82. Dit is een verschil van 5 punten en dit houden ze systematisch zo vol. Het gemiddelde ligt dan tussen de 77 en de 82 voor de betrokken genen. Zo'n paard is aardig stabiel te noemen en zal dit ook tonen in zijn of haar nakomelingen, indien gecombineerd met een gelijkwaardig paard.

Andere paarden die bijvoorbeeld tussen de 72 en de 81 scoren hebben score-paren (genen) die verder uit elkaar liggen. De kwaliteit van de nakomelingen is dan ook vaak een stuk wisselender. Dit is het beste te zien in een veulen die voort komt uit een paard die de 3e premie niet haalt gecombineerd met een paard die 1e premie is.


Genetica

De genetica is een belangrijk aspect binnen HR. De meest opvallende hierin is de kleurengenetica, maar alle andere aspecten (exterieur en prestaties) worden ook gebaseerd op genetica al is dit minder visueel gemaakt in het spel. Hier wordt echter nog aan gewerkt om dit te verbeteren.

Genetica is een complexe aangelegenheid. De wiki is nog in ontwikkeling, maar zal binnenkort geupdate worden. Tot die tijd kan men kijken bij de volgende links voor meer informatie over genetica en kleurengenetica, het klopt dat nog niet alle kleuren aanwezig zijn, deze worden later nog toegevoegd.

Hoe werkt genetica, de basis uitgelegd (genetica algemeen)
Special genetica
Wat is genetica? De basis van het DNA uitgelegd
Wat zijn genen en wat is nou DNA? Dieper de genetica in
De functie van allelen op het DNA in de genetica
De relatie tussen chromosomen, celkern, DNA en genen
Uitleg en voorbeeld dominante, recessieve en incomplete genen
Wat is het verschil tussen homozygoot en heterozygoot
Wat is fenotype en genotype, met als voorbeeld vachtkleuren

Kleurengenetica
Special kleurengenetica
Extention-gen (Zwart en vos)
Agouti-gen (Bruin)
Schimmel (Modifier)
Flaxen (Modifier)
Pangaré (Modifier)
Sooty (Modifier)
Crème & Pearl (Verdunning)
Dun (Verdunning)
Champagne (Verdunning)
Mushroom (Verdunning)
Zilver (Verdunning)
Appaloosa (Witpatroon)
OLW, LWO, Frame (Witpatroon)
Splashed White1,2,3 (Witpatroon)
Tobiano (Witpatroon)
Rabicano (Witpatroon)
Sabino (Witpatroon)
Roan (Witpatroon)


Predikaten

  Predikaten zijn bij HR de maatstaf om de kwaliteit van een paard weer te geven. Een paard krijgt een sterpredikaat als deze 3x of meer een score van 80.01 heeft gescoord bij de exterieur keuringen.
  Een talent krijgt een paard als deze 1x of meer een score van 75.01 heeft gehaald bij een bewegingskeuring.
  Preferent is een predikaat die een merrie krijgt als deze meer dan 8 nakomelingen heeft met een sterpredikaat of één hengstnakomeling die goedgekeurde dekhengst is geworden.
  Een hengst krijgt het preferent als deze meer dan 20 sternakomelingen heeft of minstens één goedgekeurde dekhengst als nakomeling heeft.
  Goedgekeurde dekhengst is op het moment nog niet beschikbaar in het spel. Er is dus ook geen preferent te behalen d.m.v. een goedgekeurde dekhengst.


Markt

Op de markt zijn op het moment alleen nog maar paarden te verkopen. In de toekomst kunnen hier ook andere zaken verkocht worden zoals tuig, voer en spermarietjes. Op elk continent is een andere markt. Het is het dus waard om rond te gaan reizen!


Tuig

Tuig is nog niet geïntegreerd in het spel.


Inventaris

Het inventaris heeft nog geen functie totdat er meer functies beschikbaar komen.


Training, wedstrijden en keuringen

Wedstrijden kunnen alleen gereden worden door volwassen paarden. Het type wedstrijd dat je paard kan rijden hangt af van de discipline die je voor je paard hebt gekozen. Het is aan te raden een discipline te kiezen waar het paard goed in is. Om te bepalen waar het paard goed in is moet je bewegingskeuringen rijden. Het is de moeite waard om meerdere keuringen te rijden voordat je een definitieve keuze maakt. Het is nog niet mogelijk om je paard opnieuw te gaan beleren voor een andere discipline.

Bij keuringen kun je kijken of je paard de kans heeft ster te worden of een bepaald talent heeft. Via keuringen kan je deze predikaten ook verkrijgen. De wedstrijden hebben op het moment als enige functie dat ze XP genereren. De scores hangen af van veel factoren, net zoals in het echt. Het is sowieso van belang dat je paard er goed uit ziet voor je gaat. Verzorg je paard dan ook van tevoren. Daarnaast, net zoals in het echt, kan het temperament of andere externe factoren je paard beïnvloeden. Daarom fluctueren de scores ook.

Bij het trainen kan je voor drie locaties kiezen: De bak (Easy), de renbaan (medium) en een buitenrit (hard). Hoe moeilijker, hoe meer energie het je paard kost, maar ook hoe meer ervaring je paard krijgt.

Daarna kan je kiezen voor de tijdsduur. Hoe langer je traint, hoe meer ervaring je paard krijgt en hoe meer energie het kost, maar je krijgt wel relatief minder spelers XP. Hoe vaker je klikt hoe meer XP je krijgt!

Bij stap drie kies je welke training je gaat doen. Let op: Er staat niet hoeveel % je paard bij de geselecteerde oefening krijgt! Dit is bewust gedaan omdat je in real life ook niet van tevoren weet wanneer je paard klaar is met trainen. Als je wat verschillende tijdsduren en terreinen uitprobeert, heb je vanzelf door hoe lang je paard zijn training nodig heeft om tot een volgende balk te komen. Zodra je alle oefeningen tot 100% hebt getraind, kun je het paard naar het volgende level zetten.


Opleidingen

De opleidingen zijn een belangrijk aspect binnen het spel. Op dit moment is deze functie nog in ontwikkeling en wat ze precies allemaal gaan doen kun je bij de baantjes lezen. Het is de moeite waard een opleiding te gaan doen omdat per 24 september 2017 op die manier de baantjes beschikbaar komen. Naast de manege en het verkopen van paarden wordt dit een goede bron van inkomen.


Banen

De banen hebben elk een verschillend doel. Niet alle banen zullen erg rendabel zijn in het begin daar niet alle functies daarvoor per direct beschikbaar zullen zijn. Maar hier een impressie:

Wetenschapper (Moleculaire wetenschappen) onderzoekt de kleurengenetica, onderzoekt ziektes en maakt hier vaccinaties voor. Het tabje kleurengenetica is in de toekomst dus iets wat de wetenschapper voor je gaat testen.

Paardenvoer producent (Paardenvoeding en landbouw) Plant zaadjes, geef ze water, oogst en verwerkt de oogst tot een product zoals muesli, brokken, hooi en stro.

Dierenarts (Diergeneeskunde) Zal alle taken overnemen die op het moment bij de dierenarts staan. Dit zijn: Vaccinatie, gezondheidscontrole, chippen, tweelingen verwijderen, hormooninjecties, echo’s, ruinen, spermarietjes verzamelen, insemineren en klinische controles uitvoeren.

Paardentrainer (Paardentrainer) Zal wilde paarden temmen en kan paarden van anderen op een hoger tempo trainen, uitbrengen op wedstrijden en kan meerdere paarden tegelijk trainen.

Smid (Hoefsmeden en zadelmaken) Kan hoeven bekappen en hoeven behandelen bij ziekten, en kan tuig maken en repareren.

De prijzen voor de diensten zullen statisch zijn. Hoe de diensten precies aangeboden worden of aangevraagd worden is nog niet helemaal duidelijk. Wel zal er weinig sprake zijn van zogenaamde vriendjespolitiek. Dit om ervoor te zorgen dat elke speler een eerlijke kans krijgt om geld te verdienen. Je eigen professie werkt ook in jouw voordeel. Je hoeft jezelf namelijk geen geld te betalen voor je diensten, enkel de materialen die je nodig mocht hebben.


Gebouwen in de stad

Er zijn verschillende gebouwen in de stad met elk hun eigen functie. De meesten zijn al bekend zoals de markt, de dierenarts en het vliegveld.


Voerproducent

De voerproducent biedt voer aan voor jouw eigen paarden. Hoe dit precies geïntegreerd wordt in het spel is nog niet helemaal duidelijk.


Groothandel

Bij de groothandel kan je alle materiaal die je nodig hebt voor jouw bedrijf kopen.


Equistore
Bij de equistore kun je alle materialen voor je landgoed en je paarden aanschaffen.


Clubs

Clubs zijn nog niet in het spel en het duurt waarschijnlijk nog wel even voor ze in het spel komen. In de toekomst zal er wel een bokt-club komen. Deze is alleen voor bokkers die zeer verantwoordelijk fokken met hun paarden! Dus geen inteelt, noch inteeltpaarden in hun bezit.


Rusthuis

Kom je echt niet van je paard af en heeft hij geen functie meer voor je? Dan kan je deze naar het rusthuis brengen. Je bent je paard permanent kwijt en krijgt hier geen vergoeding voor.


Vliegveld

Bij het vliegveld kan je een locatie kiezen waar je naar toe wilt vliegen. Zodra je je locatie hebt gekozen ben je hier per direct. Het duurt daarna een X aantal minuten voordat je weer terug kan keren. Je zit dus niet vast in de middle of nowhere gedurende de reis, maar je bent per direct op de locatie van keuze. Je kan alleen niet direct weer terug of naar een nieuwe locatie.

In de toekomst zal je geld moeten betalen voor je vliegticket en kun je paarden meenemen om op andere locaties paarden te verkopen of wedstrijden te rijden. Dit zit echter nu nog niet in het spel.


Woonplek

Als we het spel starten kiezen we gelijk al een locatie waar we onze stallen willen hebben. Deze locatie kan (nog) niet veranderd worden. Maak een verstandige keuze en ga voor Europa of Noord Amerika. Hier zijn de meeste spelers en zijn de markten het grootst. Anders ben je gedwongen steeds maar op en neer te reizen om een volle markt te kunnen bezoeken.


Landgoed

Het landgoed laat je op het moment alleen nog maar extra stallen kopen. Dit kost 5000 HRC per stal tot maximaal 50 stallen. Daarna moet je stallen bij kopen voor 5 DT per stal.


De spelers

HorseReality.NL
Change3x Leo - Oldenburger en IJslander
KittyDylan - FflurPoppy - Akhal-Teke
JesdaJinn - JesdaJinn - Tinker
Limoen - Islentiep - Tinker & IJslander
Rebecca - DutchWari - Tinker & Shire
Kashmino - Kashmino - Quarter Horse
Caitlin_K - Kat - Tinker, Akhal-Teke & IJslander
DohoShots - Silverhorses - Tinker
Marcella - Sunhild - Pre & Quarter Horse
VanessaSH - VanessaSH - Shire & Normandische Cob
PeerAppel - PeerAppel - Oldenburger
Africanlady-AfricanLady- Belgisch trekpaard & Normandische Cob
Eloya -Eloya - Akhal-Teke
Pepperrr - Pepperrr - Oldenburger & Quarter Horse
Suus86-Lolatjuh - Akhal-Teke en Quarter Horse
Xyris Xaleah - Mustang, IJslander
Retjethorse - Retjethorse - Akhal-Teke & Quarter Horse
Wisja -Caju - Quarter Horse
Kanji91 - Kanji - Akhal Teke & PRE
Nadjanadja - Nadjanadja - Mustang
Janine1990 - Janine - Akhal-Teke
Venix - Venix Mustang
Jans - Jans - Quarter Horse, Mustang (frame met veel wit) & IJslander
Irisx - Irisx - Quarter en IJslander
Mandyy Mandyy - Tinker
Killyenn - Beebee - PRE & IJslander
Donnar - Donnar - PRE, Shire, Tinker & IJslanders
Mandarijn - Claudia_x - PRE & Quarter Horse
Iloveiswan Iloveiswan - Oldenburger & Tinker
Piekosjj - Aquintis - Van alles & nog wat
Prosecco - Keleven - PRE, Tinker, Quarter Horse & IJslander
Drico - Drico - IJslanders
Joycexenya - EnyaxBetsy - Tinker & Fjord

HorseReality.COM
KittyDylan - FflurPoppy - Akhal-Teke
Limoen - LadyD - Tinker & IJslander
Rebecca - DutchWari - Tinker & Shire
Kashmino - Kashmino - Tinker, PRE & Akhal-Teke
Caitlin_K - Kat - Tinker & IJslanders
DohoShots - Doho - Tinker & IJslander
Marcella - Sunhild - Tinker & Pre
VanessaSH - VanessaSH - Shire & Normandische Cob
PowerOfZoef - QueenxUlk - Tinker
Suus86 - Lolatjuh - Tinker, Quarter Horse en Oldenburger
Retjethorse - Shana - Akhal-Teke
Wisja -Caju - Quarter Horse
Kanji91 - Kanji - Tinkers, IJslanders & Fjorden
Venix - Venix - Arabisch Volbloed
Jans - Jans - Akhal-Teke & Tinker
Irisx - Irisx - Quarter Horse
Mandyy Mandyy - Tinker
Killyenn - Beebee - PRE & IJslander
Donnar - Donnar - Quarter Horse, Mustang & IJslanders
Mandarijn - Claudia_x - PRE & IJslander
Iloveiswan Iloveiswan - Oldenburger & Tinker
Piekosjj - Aquintis - Akhal-Teke
PeerAppel - PeerAppel - IJslander
Prosecco - Susaeta - IJslander
Luna2006 loentje123 - IJslanders
Drico - Drico - IJslanders
Joycexenya - EnyaxBetsy - Tinker & Fjord
Laatst bijgewerkt door Xyris op 27-09-17 20:09, in het totaal 6 keer bewerkt

Custom dier portretten, creature design en character design commissies
Leer meer over creature design en de wereld om ons heen
Probeer zelf eens een creature design te maken met de creature prompt generator!


Drico

Berichten: 3896
Geregistreerd: 14-06-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-17 19:51

*\o/*

Instagram: icehorse_drifandi | sebbiethecorgi
Drífandi frá Ponjée & Sebbie <3

mutsiii

Berichten: 418
Geregistreerd: 25-06-10
Woonplaats: belgie

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-17 19:51

Jeejj het nieuw topic is open :D

[o]

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-17 19:51

Woehoe :D

Jolynne

Berichten: 2239
Geregistreerd: 30-11-16

Re: Horse Reality No3, we gaan maar door!

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-17 19:52

*\o/* *\o/*

NadjaNadja
Moderator Algemeen2
No worries, be happy!

Berichten: 5390
Geregistreerd: 28-08-12

Re: Horse Reality No3, we gaan maar door!

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-17 19:52

Yes! :)

Volg ons ook op instagram: @fien_en_fuur! <3

Drico

Berichten: 3896
Geregistreerd: 14-06-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-17 19:52

Alleen ik sta niet op lijstje maar zit nu op mobiel en dan gaat het lastig :')

Instagram: icehorse_drifandi | sebbiethecorgi
Drífandi frá Ponjée & Sebbie <3

Xyris

Berichten: 9035
Geregistreerd: 16-01-03
Woonplaats: Bussum

Re: Horse Reality No3, we gaan maar door!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-09-17 19:53

Gooi de link maar even hier, ik kan nog eventjes bewerken.

Custom dier portretten, creature design en character design commissies
Leer meer over creature design en de wereld om ons heen
Probeer zelf eens een creature design te maken met de creature prompt generator!

Limoen

Berichten: 7498
Geregistreerd: 19-02-06
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-17 19:53

*\o/* *\o/*


Belle Fae - Honden, lifestyle & moederschap
BLOGINSTAYOUTUBE
PetStudio.nlFurrPosters.nl

Janinevv

Berichten: 12642
Geregistreerd: 12-01-16

Re: Horse Reality No3, we gaan maar door!

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-17 19:53

:):)

[o]

Kashmino

Berichten: 940
Geregistreerd: 22-04-14
Woonplaats: Nijmegen/Laren

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-17 19:55


Prince - Lord - Coco - Vivaldi - Otis - Paca

Shoot boeken? Fine Art, portret of actie? Alles is mogelijk!
https://www.instagram.com/marliesm_fotografie/

Drico

Berichten: 3896
Geregistreerd: 14-06-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-17 19:55


Instagram: icehorse_drifandi | sebbiethecorgi
Drífandi frá Ponjée & Sebbie <3

Xyris

Berichten: 9035
Geregistreerd: 16-01-03
Woonplaats: Bussum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-09-17 19:56

!!!Ik zoek nog een Ee friese stermerrie!!! (Op NL)


Xyris schreef:
Mustangs te koop (NL)
Allemaal ster, tenzij anders vermeldt.
Prijzen staan niet vast, een bod uitbrengen mag ook!

Volwassen stermerries
Valk ster en reiningtalent 80.27 (Wildpark)
Smoky black tobiano ster 80+
Smoky grullo frame ster 80.17 (Wildpark)

Volwassen merries sterloos maar kleurrijk (Wildpark merries)
Smoky grullo frame tobinao 79.9
Dunalino tobiano roan 78.4

Volwassen sterhengst
Wildkleur frame ster en reiningtalent 80.97

Ster merrieveulens
Tobiano roan ster 81.33
Tobiano roan ster 82.34
Roan ster 81.63

Ster hengstveulens
Tobiano roan ster 82.37
Valk ster 81.23
Red dun roan ster 82.4
Smoky black roan ster 81.37
Valk tobiano ster 81.77
Wildkleur ster 81.03


Custom dier portretten, creature design en character design commissies
Leer meer over creature design en de wereld om ons heen
Probeer zelf eens een creature design te maken met de creature prompt generator!


Hanafubuki
Zeg maar Hans

Berichten: 77481
Geregistreerd: 02-01-05
Woonplaats: Bij Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-17 19:57

Xyris wil jij mijn .com rassen aanpassen? Ik fok AT's en Tinkers :)

Soon may the Wellerman come to bring us sugar and tea and rum.
One day, when the tonguing' is done we'll take our leave and go.

Xyris

Berichten: 9035
Geregistreerd: 16-01-03
Woonplaats: Bussum

Re: Horse Reality No3, we gaan maar door!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-09-17 19:59

Done 8-)

Custom dier portretten, creature design en character design commissies
Leer meer over creature design en de wereld om ons heen
Probeer zelf eens een creature design te maken met de creature prompt generator!

Piekosjj

Berichten: 5151
Geregistreerd: 10-03-08
Woonplaats: Kalmar, Zweden

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-17 20:01

:):)

JoycexEnya

Berichten: 5680
Geregistreerd: 11-12-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-17 20:04


Enya&Betsy
Enya Klasse I-4 (107 goedgekeurde km's)
Youtubekanaal: http://www.youtube.com/user/SvennForEver

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-17 20:09

Laatst bijgewerkt door Anoniem op 27-09-17 20:09, in het totaal 1 keer bewerkt

Zondag

Berichten: 469
Geregistreerd: 08-07-08
Woonplaats: Noord Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-17 20:09

Zo ik ben er ook weer *\o/*

Every finish line is the beginning of a new race

Janine1990

Berichten: 42162
Geregistreerd: 13-03-05

Re: Horse Reality No3, we gaan maar door!

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-17 20:14

Hello again! :wave:

Lees net dat de scores op wedstrijden na de update nog niet helemaal kloppen? Jammer zeg...

Ik heb uit een combinatie van 2 GP paarden een verbeterd veulen. :j Heb ter controle nog een volle zus (bijna preferent)

Flipping furniture goes Dutch: @jayflippingsjaan

donnar

Berichten: 2066
Geregistreerd: 03-06-11
Woonplaats: Provincie Utrecht

Re: Horse Reality No3, we gaan maar door!

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-17 20:20

Ik ben er weer bij!

Keek net op de foundation en zag een vos merrie met een lichter kleurtje dan de andere vosjes, dus ik kijk. Zebrastrepen! Snel klikken maar geen ruimte. Ruimte gemaakt en ze was er nog! Nu dus een Dun merrieveulen rijker :D

Limoen

Berichten: 7498
Geregistreerd: 19-02-06
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-17 20:20

Limoen schreef:
Te koop .com
Sommige staan al op de markt. Sommige twijfel ik nog, gaan alleen weg tegen goed bod.

Tinkers
PD Chester - Hengst, ster, TO
PD Silver Double Dario - Hengstveulen, 2e Premie, Z/Z TO
PD Cream Lindy - Merrieveulen, 2e premie, CR TO
PD Cream Nada - Merrieveulen, 2e Premie, CR (Smokey Black)
PD Pearl Alyce - Merrieveulen, 2e premie, PRL TO/TO
PD Xeena - Merrieveulen, Ster
PD Silver Rollo - Hengstveulen, Ster, Z/Z
PD Manou - Merrie, Ster (Mag weg na veulen, eventueel gedekt door hengst naar keuze :) )
PD Silver Feo - Hengstveulen, Z, 1ZG
PD Cream Polar - Hengstveulen, CR TO, 1 ZG
PD Cream Lyshee - Merrieveulen, 2 ZG, CR TO VERKOCHT

IJslanders
G/g - Hengstveulen VERKOCHT
PD Jónas - Hengstveulen, Ster
3VG - Hengstveulen VERKOCHT
2VG - Hengstveulen
PD Lara - Merrieveulen
PD Ingvar - Hengstveulen 3VG

Te koop .nl

Tinkers
PD Silver Biko - Hengstveulen, 2ZG, Z/z TO/TO
PP Jubo - Hengstveulen, 1ZG
STER - Hengstveulen, Ster, Z/z TO
STER - Hengstveulen, Ster
PP Aris - Hengstveulen, 1e premie 2/3, TO
PP Tinta Lotte - Merrieveulen
PP Roland - Hengstveulen, 2ZG, TO
PP Cream Muka - Hengstveulen, 1ZG, CR VERKOCHT
PP Cream Sasha - Merrieveulen CR VERKOCHT
PP Silver Mexi - Merrieveulen, 2ZG, Z/Z VERKOCHT
PP Silver Pearl Nilo - Hengstveulen, PRL Z/z
PP Weylinah - Merrieveulen, TO, 4ZG
PP Cream Lugio - Hengstveulen, CR VERKOCHT
PP Cream Silver Pearl Lia - Merrie, CR PRL Z VERKOCHT

DRACHTIGE MERRIE:
PP Tinkya - Drachtig van CR VERKOCHT
PP Cream Betty - CR drachtig van CR VERKOCHT


Belle Fae - Honden, lifestyle & moederschap
BLOGINSTAYOUTUBE
PetStudio.nlFurrPosters.nl

JesdaJinn

Berichten: 9986
Geregistreerd: 23-01-12
Woonplaats: Nijverdal

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-17 20:24

*\o/* *\o/*

Jesda ♥ Jinn ♥ Jaxx

Marcella

Berichten: 29933
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Ergens onder een brug.

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-17 20:35

Y;(

RIP Hero (Sunhild) 21-05-1997 (sinds 29-10-2000 eigenaar) - 17-05-2019 En onderweg naar een nieuwe baan en uitdaging.
Howrse = Sunhild / HPS = Sunhild / HR = Sunhild / MH = Sunhild / Equiverse = Sunhild (niet-actief) / Equiny = Sunhild / HR = Sunhild


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker