links van canada?

Moderators: Muurp, zonnebloem18

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
boo_laura

Berichten: 2281
Geregistreerd: 09-07-02

links van canada?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-01-04 17:16

wie heeft er voor mij wat sites over canada? of info of foto`s? Bloos!

Stop Wishing, Start Doing


Drunksheep

Berichten: 8926
Geregistreerd: 08-12-03
Woonplaats: Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-04 17:20

boo_laura schreef:
wie heeft er voor mij wat sites over canada? of info of foto`s? Bloos!

wel info ik heb namelijk er een spreekbeurt over, misschien het meeste over Vancouver Island maar dat is ook Canada! Haha!.
hier is de info:

Vancouver Eiland.Vancouver Eiland, British Columbia, Canada is het grootste eiland aan de westkust van Noord America. Het heeft een diversiteit dat nergens anders wordt aangetroffen. Van zandstranden en regen wouden tot en met gletcher bedekte bergtoppen.Het eiland heeft een rijk eco-systeem dat vele planten en diersoorten huist.Vanaf Vancouver Eiland is de zee een plaats waar je kunt vissen voor zalm en andere vissoorten en kanoen met de orca’s langs een ruige kust. Op het Eiland zelf kun je een berg beklimmen, wandelen door bosssen met bomen die meer dan 800 jaar oud zijn. Ook kun je zien hoe de indianen een totempaal snijden etc. De mensen op Vancouver Eiland zijn er zich van bewust dat ze in een stukje paradijs wonen. Een plaats waar je op een dag kunt skien, golf spelen en zeilen.Geografie:Vancouver Eiland is 450 km lang en 100 km breed op her breedste punt. Van rots and zand op zee niveau rijst het eiland tot een hoge bergketen in het midden van het eiland. De hoogste berg, de “Golden Hinde”, (Gouden hert) rijst tot 2200 meters en is bijna in het centrum van het eiland. De berghellingen van het eiland zijn bedekt met bomen, terwijl het laag liggende oosten van het eiland vruchtbaar landbouw gebied is. Vancouver Eiland is gescheiden van de rest van British Columbia bij de Strait of Georgia.

Aan de westkant van het eiland komen de bergen tot aan de Pacific Ocean. Het Zuiden en Noorden van het eiland worden gedomineerd door glooiende heuvels, die gevormd zijn door het terugtrekkende ijs van de laatste ijstijd.

In het Strathcona National Park op het centrum van het eiland liggen de hoogste watervallen van Noord America: de Della Falls.Planten groei:Zoals al eerder vermeld, een groot gedeelte van het eiland is bedekt met bossen. De meest voorkomende boomsoorten zijn: Western Red Cedar, Douglas Fir, Hemlock, Spruce, Alder, Maple etc. The bossen zijn jarenlang de ruggegraat geweest van de economy van het eiland. Het eiland heeft ook dichte ondergroei met planten zoals: ferns, salal, mossen, lichens, bessen struiken en bloeiende struiken. In het drogere Zuiden zijn veel Garry oak bomen en Arbutus bomen.Beestenbende:De wateren rond het eiland krioelt met leven, vijf verschillende zalmsoorten, halibut, cod, haring, garnalen, krabben, octopusses, haaien, oesters, mosselen enz. In de meren in het binnenland zijn forellen en rivierkreeften. Zee zoogdieren zijn onder meer: orca’s, dolfijnen, zeehonden, zeeleeuwen en grijze walvissen.

Op het land vindt je marmotten, herten, beren, bergleeuwen en elanden naast de meer voorkomende kleine dieren zoals muizen, wasbeertjes, konijnen enz.

In de lucht zijn de vogels, Bald Eagle, Golden Eagle, uilen, zangvogels, spechten, ijsvogels, eenden, zwanen, gansen en ospreys.Geschiedenis:Duizende jaren voordat Europeanen op het eiland kwamen , woonden er Native Noord Americaanse Indianen aan de kust. Deze leefden van het overvloedige voedsel dat de zee hun bood. Het bos, vooral de Western Red Cedar gaf ze kleding en hout voor hun kano’s, totem palen en long houses.

Kapitein James Cook was de eerste Europeaan die voet aan wal zette op Vancouver Eiland in 1778. Hij werd gevolgd door vele andere Europeanen. Kapitein Vancouver (Van Coevorden) gaf naam aan het eiland.

De Europeanen expoiteerden de rijke natuur van het eiland en voerden hout, bont en vis uit naar alle werelddelen.

In 1842, vestigde de Hudson Bay Company een fort op het zuidelijk punt van het eiland. Het werd vernoemt naar Koningin Victoria, het fort is nu de welvarende hoofdstad van British Columbia: Victoria.

Gedurende de latere negentiende eeuw werd het eiland ontwikkeld, hoofdzakelijk aan de oostkant. De inwoners van Nanaimo en het centrale eiland werden rijk van de steenkolen die hier werd gewonnen.

In de 225 jaren nadat Capitain Cook voet op het eiland zette in de kleine native gemeente: “Friendly Cove”, is het eiland uitgegroeid tot een welvarend, voornamelijk ongerept stukje paradijs met 700.000 inwoners.

boo_laura

Berichten: 2281
Geregistreerd: 09-07-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-01-04 17:23

dank je wel !!!

iemand foto`s of site`s?

Stop Wishing, Start Doing

Reem

Berichten: 3931
Geregistreerd: 29-09-01
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-04 18:23

Ik denk dat je via www.google.com een heel eind komt!

Maar ik heb geen info, foto's of een specifieke site voor je! Ga eens lekker surfen op het internet zou ik zo zeggen Haha!

"Ubuntu: I am what I am because of who we all are"

Guinevere

Berichten: 5354
Geregistreerd: 22-04-03
Woonplaats: Verenigde Staten

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-04 03:13


boo_laura

Berichten: 2281
Geregistreerd: 09-07-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-01-04 07:41

dank je we

Stop Wishing, Start Doing

Carlaa

Berichten: 2863
Geregistreerd: 25-03-03
Woonplaats: Zuidoost Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-01-04 01:18

JosLover schreef:
Ik denk dat je via www.google.com een heel eind komt!

Maar ik heb geen info, foto's of een specifieke site voor je! Ga eens lekker surfen op het internet zou ik zo zeggen Haha!


Amen!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 bezoekers