Help onze stal en mooie polder te behouden. Teken!

Moderators: Muiz, Essie73, MirandaT, Ods, Warboel

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
estella81

Berichten: 744
Geregistreerd: 03-12-11
Woonplaats: Rotterdam

Help onze stal en mooie polder te behouden. Teken!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-11-13 19:50

STOP project Buytenland nu!

Red onze polder!

Na 12 jaren van zinloze strijd tegen project ‘Buytenland’ gooien we het over een andere boeg, we betrekken de burgers bij ons protest!

Ongeveer 12 jaar geleden werd voorgesteld om de eeuwenoude, vruchtbare poldergrond de bestemming (natte) natuur en recreatie te geven. Hierop werd woedend gereageerd, want daardoor moeten goedlopende boerenbedrijven wijken en gaat 600 hectare vruchtbare akkergrond verloren.

Deze belastingbetalende bedrijven leveren in tijden van crisis geld op, terwijl het aanleggen van natuur en recreatie enorm veel geld kost. De aanleg en onderhoud van dit gebied kost meer dan 120 miljoen (inmiddels 144 miljoen) euro, wat in crisistijd beter in andere dingen geïnvesteerd kan worden. Toch werd op geen enkel vlak rekening gehouden met de belangen van de boeren en omwonenden. Er werd zelfs van de protestacties niets aangetrokken.

In 2009 werd het potentiele bestemmingsplan ter inzage gelegd. Ook hier hebben protesten niets opgeleverd, want in 2010 lag het definitieve bestemmingsplan er. Dit nieuwe bestemmingsplan leidde tot grote woede onder de bewoners in en rond dit gebied. Het is dus wel erg raar dat er een duur gebied gerealiseerd wordt terwijl de doelgroep de polder juist erg mooi vindt en geen behoefte heeft aan een natuur-en recreatiepark.

In eerste instantie was de aanleg van dit park ter compensatie van de Tweede Maasvlakte MAAR dit is al lang niet meer zo want de Tweede Maasvlakte is al op andere plaatsen gecompenseerd. Nu is dit project voor de leefbaarheid van Rotterdam (terwijl de natuurgebieden rondom de polders beetje bij beetje afgebroken worden vanwege geldgebrek, onbegrijpelijk dat ze dan 200 meter verderop een peperduur natuurproject willen realiseren).

KORTOM: de Rhoonse polders leveren geld, werkgelegenheid, voedsel en een prachtig vruchtbaar landschap op dus deze moeten hoe dan ook blijven en mag absoluut niet vervangen worden door dure natuur en recreatie!


STOP PROJECT BUYTENLAND!

Onze boeren weg, uw eten weg!

Teken ajb de petitie: http://www.petities24.com/stop_project_buytenland_nu

estellafotografie.weebly.com
*D Donatella mijn knappe topper M1 + 4


estella81

Berichten: 744
Geregistreerd: 03-12-11
Woonplaats: Rotterdam

Re: Help onze stal en mooie polder te behouden. Teken!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-11-13 19:58

Super Mies:)

estellafotografie.weebly.com
*D Donatella mijn knappe topper M1 + 4


estella81

Berichten: 744
Geregistreerd: 03-12-11
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-11-13 20:55

Het is echt verschrikkelijk.. We hopen zooo dat we een stokje voor deze plannen kunnen steken. Hoe belachelijk--> 150 miljoen uitgeven aan onnodige natuur waar we niets mee kunnen. Het is immers zo prachtig genoeg. We kennen allemaal een land waar onlangs een Tsunamie is geweest waar ze staan te springen om ook maar 10% van dit bedrag. Als we het dan toch over de balk smijten, laten we die mensen dan helpen!

Wisten jullie dat de boeren overigens een alternatief plan hebben bedacht dat vele malen goedkoper is en ook ruimte biedt voor de vogeltjes en insecten? De boeren zijn echt bereid om een stuk van hun land op te offeren voor natuur als dat echt moet, maar niet ten kosten van hun eigen bedrijf.

De overheid wil er helaas niet naar luisteren. Van de week is het op 1-vandaag geweest. Ik zal de link plaatsen. http://www.eenvandaag.nl/binnenland/478 ... _van_rhoon

estellafotografie.weebly.com
*D Donatella mijn knappe topper M1 + 4


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 bezoekers