een bevalling uit je nachtmerries....

Moderators: petraaken, Apple, Coby, Nicole288, SayaJones, A_nouk, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
neres

Berichten: 1933
Geregistreerd: 20-06-03

een bevalling uit je nachtmerries....

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-05-04 15:56

vanochtend om 8 uur wordt ik uit mn bed gebeld, marit is aan het bevallen. Meteen gaan kijken DA gebelt wat denk je onbereikbaar.
Andere dierenarts gebelt en die is meteen komen kijken.

Ze zei dat als ze er was het veulen waarschijnlijk al geboren zou zijn.
Maar je raad het dat was niet het geval.

Ze heeft haar opgevoeld en het veulen lag scheef, ik moest er rekening mee houden dat ik met haar naar someren moest. Dus trailer klaar laten zetten.
Collega gebelt en die kwam ook.

Het was ondertussen 9 uur.

De ander da heeft haar ook gevoeld ja idd het veulen ligt scheef en niet een beetje maar helemaal. Hij had nog nooit zon moeilijk liggend veulen gezien.

Het veulen heeft hij in totaal 3 keer moeten draaien omdat alles verkeerd lag!! En omdat hij dat niet liggend kon moest ze gaan staan.
Na twee keer staan liet ze zich steeds weer terug vallen totdat ze niet meer kon staan zelf. Ze had de puf niet meer ze had pijn, het was verschrikkelijk om te zien.
Huilen
uiteindelijk toch goed nieuws het veulen lag waarschlijk goed en zou geboren worden met voor en achterpootjes +hoofdje tegelijk.
Met 5 man hebben ze het veulen eraf gehaalt. Het ging met zoveel kracht dat marit mee getrokken werd.

Tot 11.15 11.30 zijn ze bezig geweest om het veulen eraf te halen.
Het lukte maar niet, marit had ontzettend veel pijn. Ik vond het verschrikkelijk om je paard zo te zien kon het ook niet aanzien.
En het idee dat ze het zelf ook niet haalde was helemaal verschrikkelijk voor mij.

Uiteindelijk na 3 uur en een kwartier is het veulen eraf gekomen..

Het veulen was helemaal misvormd dit bemoeilijkte de bevalling extra. Zijn ruggetje was in een S en zijn achterpootjes kon ze niet strekken.

Het veulen was een ze een Noortje.

Marit kon na de bevalling niks meer... na ong. een 20 min moest ze toch echt gaan staan.... Ze kreeg een spuitje zodat ze naween kreeg en moet aan de wandel blijven, of in ieder geval blijven staan.

Ze krijgt nu ieder uur een spuit en wordt de komende dagen gespoeld door de Da.

Ik hoop dat het allemaal goed gaat want haar kan ik niet kwijt... we hopen allemaal dat ze verder geen complicaties krijgt en dat ze snel wat opknapt.

het gaat nu redelijk ze is rustig aan het eten maar wil steeds gaan liggen... Ik hoop dat ze morgen weer wat opgeknapt is.

Ik heb ook fotos van het veulen.. deze zal ik nog op bokt zetten.

Nu heb ik nog 2 vragen.
De dierenarts gaf me het advies voor een adoptie veulen waar kan ik die vinden?

En juridisch advies waar kun je dat krijgen?neres

Berichten: 1933
Geregistreerd: 20-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-05-04 17:21

dank je allemaal,

Het was een zware dag vandaag voor iedereen aanwezig..
Ik kan niet uitleggen hier hoeveel pijn ze heeft gehad!
Maar je om je paard zo te zien lijden is echt verschrikkelijk..

Het veulen is idd dood geboren, waarschijnlijk bij de eerste weeen al dood geperst en godzijdank dat de dierenartsen zo hun best hebben gedaan om haar eraf te krijgen want anders was marit ook zeker overleden. Petje af voor deze mensen OK dan!

Nog even een korte uitleg over het veulen, deze was niet een bewuste keuze. Ik heb haar drachtig gekocht en kwam daar pas in eind april achter. Maar dus te laat want ik ben zo gehecht aan haar en wilde haar niet meer terug doen. Mijn eerste reactie was als het maar goed gaat. Ik heb altijd in mn achterhoofd gehad dat het fout ging ( een gevoel misschien) Natuurlijk had je niet kunnen voorzien dat het zo ernstig zou zijn. Maar gelukkig is het tot nu toe goed afgelopen.
Het belangrijkste voor mij was dat marit het haalde. Het veulen is heel verschrikkelijk dat het dood is maar dat marit het overleeft heeft is het belangrijkste.

Heb gebelt voor een adoptie veulen maar er was er nog geen maar ze lieten het horen als er een veulentje was.

neres

Berichten: 1933
Geregistreerd: 20-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-05-04 17:48

griebels schreef:
Oh Seren, dat is niet niks... Ik help je duimen dat het voor Marit goed afloopt. Miss is dat veulen waar Branca het over heeft iets.
Nog een vraagje..
Dat juridisch advies, waar heb je dat voor nodig? Voor het feit dat je Marit drachtig hebt gekocht zonder dat ze het je vertelde? Dat je dus de DA kosten kunt verhalen op hun? Of heeft het een andere reden?
Groetjes en strekte...


Idd dit wil ik gaan proberen. Of het lukt weet ik niet... maar de kosten zijn op het moment niet te overzien. Heb de exacte rekening nog niet gezien maar gaat al richting de prijs die ik voor marit zelf heb betaald.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: droversrun, fokfanaat, LoeOrange, marga1, Murosch, nathannanvn, Noisy, sultan15, VrouwkjeS, Wispeltuur, xLaraaj, xLeoniee en 24 bezoekers