Afspenen en alle kritiek

Moderators: petraaken, C_arola, Dyonne, Apple, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Suzanne F.

Berichten: 32660
Geregistreerd: 03-03-01

Re: Afspenen en alle kritiek

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-05-19 17:46

Ik heb alle soorten afspenen meegemaakt en kan niet zeggen dat er een manier echt de beste was. Eerste veulen is er met 4 maanden meteen afgehaald. Dit vanwege de opfok die in oktober begon en het was een laat veulen. Volgende veulen heeft er langer bijgelopen maar die vernielde compleet de staart van moeders. Is er ook in 1 x afgehaald. Daarna een veulen wat tot jaarling bij de moeder heeft gelopen. Daarna werd ze verkocht. Volgende veulen is er met 6 maanden afgegaan maar die zette ik s nachts al wel apart. Ze konden elkaar zien en dat ging prima. Overdag liepen ze weer samen.
Dus ja, ik weet het eigenlijk niet. Ik ken ook veulens en merries die compleet door het lint gingen als je ze even apart had. Andere ging het weer prima. Sommigen reden met het veulen los erbij in de bak. Andere lieten het op stal. In alle gevallen kan het goed gaan en fout en beiden ook meegemaakt. Er is geen ideale oplossing, dat hangt echt af van de omstandigheden.

"Through dangers untold and hardships unnumbered, I have fought my way here to the castle beyond the Goblin City to take back the child that you have stolen. For my will is as strong as yours, and my kingdom is as great - You have no power over me"


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 4 bezoekers