Bokt.nl • En vandaag......
Pagina 1 van de 1

En vandaag......

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-05-04 15:48
door Solide
..... mocht alles er weer af. Mijn paardje was namelijk van zaterdag op zondag stokkreupel, zie mijn topic [MD] Kreupel, wat nu? Maandag naar de dierenarts geweest en zag ze er na een bezoekje dierenarts zo uit [ITP] Mijn "gewonde" paardje

Vandaag mocht alles er weer vanaf. Eigenlijk al eerder, maar de dierenarts adviseerde mij om het vandaag eraf te halen. Tot en met woensdag hebben we het nat gehouden en daarna laten drogen, nu was het ook droog. Gisteren heeft ze een paar uurtjes op de wei gestaan en de dagen ervoor heb ik kleine stukjes met haar gewandeld en heeft ze ook wel onder toezicht even in de wei gestaan. Ging gelukkig allemaal goed.

Maar nu de foto's van de operatie het afhalen van alle dingetjes rondom haar hoef..... Wat was ze toch blij. Gelukkig liet ze het weer allemaal rustig toe en liet ons wat klungelen Knipoog

Zo zag het eruit toen alles er nog omheen zat
Afbeelding

Dit zag je als de hoefzak eraf was. Mooi verband toch?
Afbeelding

Toen was het tijd om alles eraf te knippen, dit konden we er niet netjes vanaf rollen. Het zou misschien wel kunnen, maar dan waren we er langer mee bezig, dus de schaar erin....
[img]http://www.clubs.nl/ClubsData/256962/incoming/DSC00005(1).JPG[/img]
Afbeelding
Afbeelding

Hierna bleef dit nog over...
Afbeelding

En tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, daar is haar hoef weer Haha!
Afbeelding

Toen moest er natuurlijk gekeken worden hoe het er nu uitzag. Dus opa met een lamp er op af zodat we het allemaal beter konden zien. Het is wat donker in de stal.
[img]http://www.clubs.nl/ClubsData/256962/incoming/DSC00013(1).JPG[/img]

Hier zie je wat de dierenarts eruit gehaald heeft. In de witte lijn zat een zwart puntje, dat is de hoefzweer geweest. Nu zie je in dat gaat aan de rechterkant ook nog een zwart puntje. Dat heeft de dierenarts laten zitten omdat hij al op het leven zat. Dit ook in de hoop dat het er zo uit zou trekken.
[img]http://www.clubs.nl/ClubsData/256962/incoming/DSC00014(1).JPG[/img]

Alles spullen die we van haar hoef af gehaald hebben
[img]http://www.clubs.nl/ClubsData/256962/incoming/DSC00015(1).JPG[/img]

Na nog wat drukken op de hoef gaf ze eigenlijk geen reflex, en later naar buiten was ze nog wel wat stijfjes (is ook niet gek als ze op stal heeft gestaan). Morgen komt de hoefsmid nog even kijken of we er nog wat aan moeten doen of het zo moeten laten rusten.

Toen was het tijd voor nog een paar gewone Verward foto's
Afbeelding

Ze begon aan haar hoef te ruiken... Ze keek echt zo van: "Hij is er weer!!!!"
Afbeelding
Afbeelding

Maar ja een beetje een rare geur, dus moest mevrouw even flemen...
Afbeelding

Nog 2 foto's van haar hoofd. Op beide foto's zag ze opa met een kruiwagen gras rondlopen... Mag hij wel meer doen, want ik vind het 2 mooie foto's Kwijl
Afbeelding
Afbeelding

En de laatste foto, toen was ze super blij. Eindelijk lieten we haar met rust en kon ze rustig genieten van het gras wat ze gekregen had... Ze heeft het echt niet slecht onze "zieke", maar ze mag ook niks te kort komen.
Afbeelding

Dit was het dan weer. Ik ben benieuwd wat de hoefsmid morgen nog gaat vertellen....

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-05-04 16:20
door loes14
zow daar zat veel verband enz om heen!

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-05-04 17:01
door Vonnie84
Toch vraag ik me af of wij te licht denken over een hoefzweer. Wij breken het open, zetten em in de soda of biotex en daarna mag hij het land weer op. En dan 2x per dag in de soda/biotex, meer niet.
Ik vind stalrust e.d. vrij overdreven van de DA. Vroegah Knipoog gingen ze altijd super hard over het harde draven, dat de hoef bewoog en zo alles eruit kwam Haha!

Maare, leuke foto dat Solide zo d'r been aan het onderzoeken is Dacht de DA trouwens dat die zweer erin was gekomen door die scheur in d'r hoef? Eej, en is ze nu al weer bijna rad?

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-05-04 18:39
door zilverster
Gelukkig gaat het nu al weer wat beter met der... Lachen
Dat blauwe spul is wel blits zeg Cool