Ode aan een heel bijzonder paard

Moderators: Melissa0304, RianneH, Neonlight, Ymor, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Caily

Berichten: 11673
Geregistreerd: 02-09-07

Ode aan een heel bijzonder paard

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-04-18 04:46

Hoe vaak heb ik wel niet gedacht dat slacht de enige optie voor je was....

Afbeelding

Je niet laten pakken, en als ik je eenmaal had deed je alles om weer weg te komen. Niet te beroerd om een trap uit te delen of je tanden te gebruiken. Met consequent zijn, grondwerk of een hengstenketting/zweep kwamen we er niet. Je tactiek was vooral heel hard rennen... heel hard... door alles en iedereen heen: mensen, soortgenoten, 3 lagen omheining, een ijzeren hek, een sloot, een picknickbank, zelfs een boom heb je geprobeerd. Meerdere trainers hebben mee gekeken of geprobeerd, een daarvan waar ik erg tegenop keek (en velen met mij) adviseerde me vooral hier niet mee door te gaan. Levensgevaarlijk, begrazing zou het beste zijn.

Afbeelding

En wat dan? Als je een hond was geweest, had je allang afgemaakt moeten zijn. Gelukkig was je geen hond en stond je op een privéweide waardoor ik zelf in handen had wie wat van jou wist, en wie bij/met je bezig kon. Zolang iemand alleen kwam aaien of kroelen was er niks te merken.

Afbeelding

Dankzij een domme actie van jou twee paarden over me heen gehad, waar ik de rest van mn leven last van hou. En waarbij jij enorm veel geluk hebt hebt, je had met diepe vleeswonden en kapotte pezen kunnen staan... Twee hersenschuddingen, een hap uit mn hoofd, vele blaren en vooral vaak een machteloos gevoel. Want jij was niet echt zo, je was enkel (onbewust) zo gemaakt. Daar was ik van overtuigd.

Afbeelding

Ik zag het als ik stiekem toekeek, hoe andere paarden met jou omgingen, hoe jij met hun om ging, hoe je op nieuwe situaties reageerde (waar geen mensen bij betrokken waren). Een paard met een uitgesproken karakter, niet snel van de wijs te brengen, nieuwsgierig, maar vooral een enorme will to please en zo enorm slim en gevoelig. Ook je familie bestaat stuk voor stuk uit geweldige paarden, en je hebt een prachtige start gehad met een goed veulen abc bij je lieve fokkers.

Afbeelding

Ik kon je niet laten gaan. Je was jong en al zou het jaren duren, ik wilde je een kans geven. Je was het antwoord op zoveel vragen.

Afbeelding

Nadat ik jou had ontmoet liep ik in gedachten naar de weide. Twijfel wat ik nou moest, het zou idioot zijn, en Caily dan? Dat kan toch niet... Toen ik voor mezelf besloot het avontuur met jou aan te gaan, vond ik een van de ballonnen die ik eerder had opgelaten voor Lola’s verjaardag. Hoe bijzonder is dat, aangezien mijn weide en de plek waar de ballonnen waren opgelaten kilometers uit elkaar liggen. Het engeltje daarboven wilde mij een schop in de goede richting geven.

Afbeelding

Wat heb ik vaak getwijfeld. Langzaam maar zeker behaalden we steeds meer mijlpalen, voor de buitenwereld leek alles voorbij, maar ik wist dat je een paard met twee gezichten was, en ik op sommige momenten nog steeds maar één keer pech hoefde te hebben om het definitief einde oefening te maken. Een lange toekomst samen durfde ik me absoluut nog niet voor te stellen.

Afbeelding

Maar inmiddels kan ik zeggen, die toekomst gaat er komen. Ik kan nieuwe dingen introduceren zonder mijn leven te riskeren, ook oude dingen kunnen we oplossen zonder ongelukken. En het allerbelangrijkste, het vertrouwen in mij, in jezelf, in ons, is groter dan je drang om weg te rennen.

Afbeelding

Kort geleden hebben we 10 kilometer gereden, en ook een rondje over de dijk is inmiddels gemaakt. Wat was het genieten. Het grootste gedeelte van de rit in het zadel gezeten, jij ontspannen en briesend met laag hoofd kijkend naar de wereld om je heen. Een paar keer ben ik afgestapt, het waardevolle advies dat afstappen prima is, maar voordat er spanning is, goed in gedachten houdende. Maar ook als ik afstap, is er eigenlijk niks aan de hand, aan de lange teugels blijf je perfect luisteren en doen wat ik vraag. Zelfs als ik je vraag over rijplaten te lopen die door jouw gewicht dusdanig doorbuigen dat ze onder water komen te staan (klotst ook zo lekker), doe je dat gewoon, vertrouwend dat ik je heelhuids thuis laat komen.

Afbeelding

Uiteraard is de weg nog niet af. Er zijn nog hindernissen te nemen. Ik kan de snelheid waarmee jij ontwikkelt en het vertrouwen groeit, niet altijd bijhouden. Ik ben terughoudend, iets wat ik niet ken van mezelf. Maar we hebben al zo ver moeten kruipen, het laatste stuk zal ook wel gaan, totdat we gaan staan.

Afbeelding

Een toekomst met zoveel dromen die dankzij jou weer perspectief hebben gekregen, de kracht daarvan valt niet te bevatten. Wat ben ik daar dankbaar voor. Met jou hoop ik ze allemaal te delen.

Afbeelding

Mijn drie musketiers ben ik kwijt geraakt, die ene die het grootste stuk van mijn hart heeft, is de enige die ik niet kan gaan opzoeken. Maar dankzij de vele kleine dingetjes waarin zij en jij overeen komen, is ze toch een beetje hier. Kleine details waar geen bloedlijn tegenop kan, maar jou voor mij zo bijzonder maken.

Afbeelding

Laat het geluk alsjeblieft aan onze kant staan, dat jij mijn paard mag zijn voor langer dan een paar jaar. Als we duizenden kilometers hebben gesleten, wil ik samen met jou oud zijn en in de wei liggen, terug denkend aan de ontelbaar mooie momenten die we samen deelden...Kairos
Berichten: 1626
Geregistreerd: 07-08-17

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-18 05:58

Wat een mooi topic! Knap dat jullie al zover zijn gekomen!

~ The comeback is always stronger than the setback ~

joey2010

Berichten: 4305
Geregistreerd: 08-09-11
Woonplaats: limburg

Re: Ode aan een heel bijzonder paard

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-18 06:13

Mooi geschreven!

Een bijzonder paard met een nog nog bijzondere baas.
Je geeft niet op en bent opzoek gegaan naar andere mogelijkheden .
Waardoor het vertrouwen van je paardje naar jou toe zo ontzettend gegroeid is en dit gaat alleen maar meer en meer worden.
Petje af voor jou.

En inderdaad afstappen is niet verkeerd hoor!
Jij helpt je paard daar alleen maar mee om met "enge dingen " rustiger mee om te gaan door jou te vertrouwen op dat moment.

Mooi paardje hoor.

ilonamandjes

Berichten: 1221
Geregistreerd: 20-09-15
Woonplaats: Lelystad

Re: Ode aan een heel bijzonder paard

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-18 06:39

Mooi topic en prachtig beschreven!

Heel veel succes en plezier nog samen <3

Kerstmuts
Django heeft zijn eigen FB pagina! <3 :D
https://www.facebook.com/djangotrekpaard/

Leo

Berichten: 47502
Geregistreerd: 06-12-02
Woonplaats: Den Haag e.o.

Re: Ode aan een heel bijzonder paard

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-18 07:09

Wat een prachtig topic. Wat een bijzonder paard heb je. Vertrouwen in elkaar en dan komt vertrouwen in de toekomst vanzelf.

..
The music of this awe
Deep silence between the notes
Deafens me with endless love

..

Maflinger_S
Berichten: 9976
Geregistreerd: 01-07-08

Re: Ode aan een heel bijzonder paard

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-18 07:13

Wat schrijf je fijn, jullie reis samen is voelbaar. Ik gun jullie nog veel mooie avonturen samen!

If you mess with the planet, the planet will mess with you ...
Black and white are just opposite ends of fifty shades of grey
"Keep Buggering On", W. Churchill en Appleman, Leiden, 3 december 2019
"Under a cherry tree there are no strangers", Dalai Lama, Ahoy Rotterdam, 16 september 2018

dieseltje
Berichten: 1284
Geregistreerd: 20-09-04
Woonplaats: Horst

Re: Ode aan een heel bijzonder paard

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-18 07:24

Prachtig topic over een prachtig paard en een heel speciale band en een weg die heel moeilijk is geweest.
Wat hebben jullie het samen goed gedaan en wat bijzonder hoe het nu al is.
Ga zo door, ik weet zeker dat jullie alles kunnen bereiken waar je je zinnen op hebt gezet.

Dag lieve Dreamer, mijn gouden mannetje [o]

Veraaaaah

Berichten: 1942
Geregistreerd: 05-07-15
Woonplaats: Breda

Re: Ode aan een heel bijzonder paard

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-18 07:55

Wat heb je er een mooi verhaal bij geschreven! Niks anders dan respect en lof voor je vastberadenheid :))

Werk aan het vertrouwen, dan opent vanzelf een weg naar een prachtige toekomst.

Glamour Girl je hebt me zoveel gegeven, ik ga je missen 20-01-2021
Rinda, you're a star in heaven 7-6-2017

Chasey

Berichten: 9895
Geregistreerd: 27-10-10
Woonplaats: Meddo

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-18 08:02

<3

Manadeluca

Berichten: 1085
Geregistreerd: 15-07-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-18 08:57

Knappe prestatie waar je nu gekomen bent met je paard. Succes en veel plezier met hem.

Caily

Berichten: 11673
Geregistreerd: 02-09-07

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-04-18 19:09

Wat een hartverwarmende reacties <3 Dankjulliewel!

Ze is zeker heel bijzonder, als paard op zich, maar inmiddels ook voor mij.

Verbondenheid en gevoel zijn soms zo vreselijk ingewikkeld. Gisteren stond ik bijna jankend naast Phoebe omdat ik er op buitenrit eigenlijk niet meer op durfde. Terwijl ze eigenlijk niks deed behalve beetje dribbelen en wegdraven met/na opstappen. Uiteindelijk wel opgestapt en zonder struggles het rondje afgemaakt. Braaf meisje! (Dappere ik)

Vandaag op visite bij mijn vorige paard, ook zelf opgeleid, powerTinker, tempo als een kanon en geeft toch een show weg langs/op de provinciale weg... dan weet ik precies wat te doen, lach ik erom. Net zoals met elk paard eigenlijk. Behalve met Phoebe...

En toch zou ik nooit willen ruilen. Phoebe is mijn grote vriendin, mijn toekomstige liefde, maar ook mijn grootste angst, en daardoor enorm confronterende uitdaging.

De weg van vertrouwen die zij moet afleggen, moet ik net zo goed maken. Het is bijzonder om langzaam steeds dichter bij het middelpunt te komen, maar ook doodeng om zo op jezelf en op elkaar te worden terug geworpen.

Denk dat ik haar als geen ander begrijp :D

driebergen
Berichten: 1548
Geregistreerd: 22-09-06
Woonplaats: utrecht

Re: Ode aan een heel bijzonder paard

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-18 19:34

Wat goed dat je zo veel doorzettingsvermogen hebt om jouw paard het vertrouwen kan geven en dat jullie nu zo fijn samen kunnen zijn. mooie foto's heb je!

ik ben wel benieuwd wat bij jullie het omslagpunt is geweest? op welke manier is het gelukt om samen te komen?

Dag lieve Jasper... 06-05-1999 - 04-08-2010
Het leven met jou was een waar genoegen Caro! 04-05-2012 - 08-10-2020

elbony
Berichten: 280
Geregistreerd: 09-07-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-18 20:09

Wat een enorme beproeving is er op jouw pad gekomen. En wat heb je dat dapper aangenomen en goed weten op te oplossen. Groot respect daarvoor! Ook al ben je er voor jouw gevoel misschien nog niet, je hebt haar in ieder geval al overgehaald tot meewerken en vertrouwen: knappe prestatie!
Prachtig verhaal gelardeerd met prachtige foto's, en je schijft zo eerlijk en open, bijzonder!

jetm
Berichten: 1074
Geregistreerd: 03-10-05
Woonplaats: Driebergen (ut)

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-18 10:31

Mooie ode en prachtig verhaal/foto's.
Wederzijds vertrouwen is een fantastische basis, goed dat jij zoveel geduld hebt gehad.

Centered Riding & Rechtrichten (Specialisatie: begeleiding voor ruiters met (faal)angst en bitloos rijden), Joker the Horse Simulator,
Relatie met je paard, Therapie / EMDR & coaching met paarden en Ademcoach
https://www.paardenpsyche.nl en https://www.facebook.com/Paardenpsyche


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Irene18, Mitchall, xSabineW en 3 bezoekers