Imara: Once in a lifetime paard !

Moderators: RianneH, Ymor, Neonlight, balance, Melissa0304

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
pimaude

Berichten: 7083
Geregistreerd: 30-01-11
Woonplaats: Kampen

Imara: Once in a lifetime paard !

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-04-17 14:42

07-08-2013 - 24-01-2015
10-04-2017 - ALTIJD

<3 <3 <3 <3 <3 <3

Imara, een fantastische lieve, werkwillige, ietwat dominante maar o-zo-volgzame haflinger. Ik heb haar als 2.5-jarige gekocht van haar fokster. Ze werd mijn eerste pony, superspannend en hartstikke leuk, maar oh oh wat heb ik veel beginnersfouten gemaakt. Uiteindelijk heb ik besloten om Imara te verkopen door privéomstandigheden en is ze naar een fijn huisje gegaan in Drenthe. Toen ik eind augustus de kans kreeg om haar bij te rijden in de vorm van een wekelijkse les centred riding heb ik die kans met beide handen aangepakt! 'mijn' paard weer rijden, wauw wauw wauw! Helaas was er met Imara weinig te doen, ze staakte voortdurend. Bokte op het geven van been, zelfs de lichtste aanraking was al reden voor verzet.. Nadat ze nagekeken is en er geen bijzonderheden te vinden waren is er besloten om haar te verkopen. En ik had eerste keus: Kocht ik haar niet, ging ze op marktplaats.

Na overleg met mijn ouders, een klein topic hier op bokt en heeeeel veeeeel lijstjes, stalbezoeken, financiële overzichten, gesprekken hierover met mijn therapeuten en een week vol puzzelen en denken werd het mij helder. Deze pony is van mij en blijft van mij. Ik wil haar terug.


Afbeelding


10 mei was het dan zover.. Vriendin en ik op weg naar Drenthe om Imara op te halen! Met een lach en een traan is er afscheid genomen van dit bijzondere dier, en ik nam haar mee naar haar nieuwe plekje. Eenmaal daar aangekomen wist ik niet wat er gebeurde.. Imara was ZO braaf. Direct heel releaxed, eten, vriendjes maken, spelen in de paddock - en nu in de weide.

Na drie dagen was Imara al zo vertrouwd met de omgeving, paarden en stal dat ik er wel op durfde. Ik was bang voor een verschrikkelijk dwars paard dat constant zou staken en bokken, maar niets was minder waar. Na 1 keer zweepgebruik (en nog niet eens heftig!) had Imara weer door hoe leuk ze rijden ook alweer vond en sjeesden we de bak door! Hartstikke vol energie, maar erg braaf kunnen we nu samen rijden. Sinds de bitfitter afgelopen week is geweest gaat het nog beter. Ik herken Imara niet meer terug.. Althans: Nu ik nadenk was ze 2.5 jaar terug ook hartstikke werkwillig, lief en licht in de hand. Wat een paard! Wat een kans! Wat een blijdschap!


Afbeelding


Imara is de beste keus die ik heb kunnen maken. Financiëel goed te doen, tijdstechnisch ook en het aller belangrijkste: Ze geeft me de ontspanning en het gevoel van lichte blijdschap die ik zo nodig heb! Ik denk dat we samen nog heel veel mooie dingen mogen beleven! Misschien wel de merriekeuring in augustus? :D


AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding


Een van onze eerste foto's 4 jaar terug :-)

Afbeelding

'some people are worth melting for.'


pimaude

Berichten: 7083
Geregistreerd: 30-01-11
Woonplaats: Kampen

Re: Imara: Once in a lifetime paard !

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-04-17 00:24

Ze maakt me onwijs blij!! En uitgelicht, super lief!

'some people are worth melting for.'


pimaude

Berichten: 7083
Geregistreerd: 30-01-11
Woonplaats: Kampen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-04-17 12:25

WiancaR schreef:
Wat leuk joh Marlijn! Het leven kan soms erg zwaar zijn en dan is een paard z'n ontzettend fijne afleiding en moment om te ontspannen.

Staat ze bij van Lente?


Jep!:-) lekker veel te zien als ze op stal staat en genoeg vriendjes om de wei/paddock tot feesttent te bombarderen. :D

'some people are worth melting for.'


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 bezoekers