Paard gevonden!

Moderators: Sica, Melissa0304, RianneH, Neonlight, balance

 
 

LadyDii
Berichten: 396
Geregistreerd: 29-08-22

Paard gevonden!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-01-23 10:09

Weet je nog...?

28-08-2022 | Wat begon als een doodnormale zondag, veranderde al gauw in een dag om nooit meer te vergeten. Tijdens het verhuizen vond ik het tijd voor een kop koffie, van al dat dozen sjouwen krijg je best wel dorst! Ik pak mijn telefoon erbij en ga wat Facebooken tussendoor, je kent het wel.

Welke Cowboy mist zijn paard? ‘Wat een interessante koptekst voor een paardenfoto’ hoor ik mijzelf denken, maar dan zie ik verschillende reacties die laten blijken dat dit gaat om een paard wat helemaal alleen gezien is, in een natuurgebied vlakbij. Ik zet mijn koffiemok aan de kant en voel de adrenaline opkomen, “er op af!” roep ik hardop en ik bel meteen mijn beste vriendin.

De achtbaan begint steil omhoog te gaan en ik wist op dat moment nog niet wat mij te wachten stond, maar, enjoy the ride! Want nu weet ik dat wél.


Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding


Dé bekende foto's. Een dag nadat ik deze prachtige ruin gevonden had, gingen deze twee foto's over heel Social Media. De oproep "eigenaar gezocht" werd duizenden keren gedeeld en gepubliceerd op verschillende nieuwskanalen. Heel Internet leefde met hem mee, de toetsenborden werden geslepen en ik verwachtte al snel een privé berichtje van de eigenaar/eigenaresse die hem zou missen.

Maar, dat berichtje bleef uit...

Dan ben je opeens wettelijk houder van een (nog) onbekend dier, voor de Nederlandse wet een 'gevonden voorwerp'. Ik heb nog nooit zoveel telefoontjes gepleegd als die eerste week.. Politie, dierenbescherming, de Gemeente, pensionstallen, dierenartsen, tandartsen, hoefsmeden... Ga zo nog maar even door. Ik was vastberaden om de eigenaar te vinden, iemand móet hem toch missen? De 12 maanden beginnen af te tellen, mán wat was dat een onzeker en spannend gevoel. Maar, het hoort erbij...toch?

De eerste week ging voorbij en nog steeds had niemand hem herkend, vreemd.. Dacht ik. Het is niet het "standaard" bruine paard, zijn goudkleurtje valt op en zijn aantekeningen zijn ook niet alledaags bij een Valk. De eerste week bestond vooral uit een goede plek vinden voor hem, de dierenarts laten komen voor controle en chipnummer uitlezen en héél véél aandacht, drinken en eten.. want het was wel duidelijk dat hij dát had gemist de laatste tijd. Je gaat je al snel aan zo'n dier hechten en het is moeilijk om die deur gesloten te houden als je iedere dag bij hem bent, maar wie weet is hij er morgen niet meer? De eigenaar komt vast snel!

Na een aantal nare berichten van "eigenaren" (fokkerijen) die níet de eigenaar bleken te zijn, heb ik in overleg met de Politie alle berichten overal verwijderd. Iedereen ging er vanuit dat de eigenaar terecht was, maar helaas was dat nog steeds niet het geval. "Je hebt je best gedaan, ze komen wel" - aldus autoriteiten, maar dat was voor mij niet voldoende. Na een korte periode, postte ik opnieuw een oproep om de eigenaar te vinden.


Afbeelding

Afbeelding

Pling... - Tijdens het avondeten ontvang ik een privé berichtje, kort maar zeer krachtig. Ik kreeg namelijk twee foto's doorgestuurd en een chipnummer. Ik weet nog dat dit enorm dubbel voelde.. Ik was blij dat iemand hem kende, maar moest ik hem dan toch weer teruggeven? Snel zei ik tegen mezelf dat ik dit van te voren had kunnen weten en leg me erbij neer.. We wisselen nummers uit en we bellen vervolgens bijna anderhalf uur.

Afbeelding

Afbeelding

We verbreken de verbinding..... 11 jaar geleden is "Sunshine" gekocht op de paardenmarkt te Hedel als twee jarige, mooie maar wilde, Hengst. Door deze mevrouw die mij hét belangrijke privé berichtje stuurde. Na zo'n 6 maanden had zij hem echter doorverkocht aan iemand anders. We noemen hem even: PIET. Ze had zijn naam, zijn woonplaats (van 11 jaar geleden) maar geen contactgegevens meer. "Niet nodig.. Internet!" maar deze meneer was onmogelijk te traceren via Internet. Geen social media, geen telefoonnummer, niets... Ik ging weer bellen naar pensionstallen en dierenartsen in de omgeving waar deze meneer zou wonen/gewoond zou hebben, maar niemand herkende het paard, zijn naam of Piet.

Hopeloos.. dat dacht ik, écht. Hoe ga ik nou erachter komen wie de eigenaar is? Is dat nog Piet? Heeft Piet hem doorverkocht? Het spoor liep dood en ik had mijn vastberadenheid een beetje opgegeven. Het kostte zóveel energie, al dat speurwerk, de emoties, een hele andere 'routine' in je dagen, opeens een verantwoordelijkheid erbij, net een huis gekocht, verhuizen, nieuwe baan.... álles werd me even te veel. Ik had de zoektocht naar de eigenaar gestaakt en was het inmiddels eens met de meerderheid die ook vonden dat de eigenaar echt wel bovenwater zou komen drijven.

Weken gingen voorbij.. er werd een band opgebouwd. Inmiddels had ik 'het gevonden paard' omgedoopt naar Misterio. Dat vond ik wel passend bij het verhaal, maar het is ook wel een hele meneer! ;)


Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding


Misterio & ik werden een team. Aanhankelijk, willend, grappig, lief.. hij had het allemaal. Wat mij opnieuw aan het denken had gezet "Hoe kan iemand hem niet missen?!". Het was zo dubbel, inmiddels wou ik Misterio namelijk allang niet meer teruggeven maar toch, stel je nou voor hoe je het zelf had gevonden? Ik besloot toch weer mijn zoekactie te herstarten! En deze keer wél met geluk. Ik voegde mij toe in een Facebook groep, een groep met allemaal inwoners van de plaats waar Piet zou hebben gewoond/zou wonen. Brutaal hé? Ik weet het..

Pling... ik open mijn telefoon en éindelijk wist iemand wie Piet was. Althans, zijn broer. Want een tijdje terug waren deze mevrouw en de broer een setje! Ik kreeg het telefoonnummer van Piet zijn broer en ging aan de slag! Ik voelde aan álles, dat het einde dichterbij kwam. Maar had niet gedacht dat het helemaal geen einde voor Misterio en mij zou betekenen, maar juist een heel nieuw begin! Y)(^)

Een week later..... 20 november 2022, 84 dagen onderweg in deze achtbaan.. waar het er 365 hadden moeten zijn... Krijg ik het paspoort overhandigd en een brief, waar Piet afstand doet van zijn paard. Piet was dus ál die jaren nog steeds eigenaar van "Sunshine". Piet heb ik echter nog nooit ontmoet of gesproken, maar helaas zal dit ook (bijna)niet mogelijk zijn. - Wegens privé omstandigheden -

Hoe of waarom of wanneer Misterio op die plek waar ik hem gevonden heb, terecht is gekomen, weet ik niet. Helaas zijn dat nog steeds vraagtekens, hoewel ik ze zelf wel kan invullen..maar de waarheid wellicht nooit zal weten. Dit knaagt, maar dit moet ik loslaten.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Ons verhaal begon nu pas écht..........

Hoe leg ik een gevoel uit wat niet te omschrijven is? Niet.. dus. Maar mán, wat voelde dat euforisch. Maar ook enorm vreemd, raar, gek.. Je "krijgt" een paspoort, na een intensieve periode wat enorm veel van mij vergde. Eindelijk kan ik adem halen, slapen.. die last van mijn schouders gooien. Er komt níemand, hij mag blijven.. We blijven samen!

Inmiddels gaat het heel goed met Misterio en onze band is erg sterk. Hij heeft niet alleen een gouden vacht, maar ook een gouden hart. Hij is komisch, aanhankelijk, super lief.. Hij is alles wat ík ooit in een paard zocht. Echt waar. Ik hoor mijzelf nog zeggen "Ik wil geen merrie meer. Nooit. Ik wil een ruin en ik wil iets aparts, een valk." niet wetende dat dit een aantal jaar later écht ging gebeuren en al helemaal niet op deze manier! Toeval? Ik weet het niet..

Wat ik wel weet is dat hij enorm is opgeknapt en mijn hart heeft gestolen.. eigenlijk al sinds dag één. Mijn goudstuk, mijn eigen Spirit! O:)

Wij genieten volle teugels! :):)

http://boktimg.nl/img/m/RJjxwz.jpg

http://boktimg.nl/img/m/MZGPJJ.jpg

http://boktimg.nl/img/m/rhBjvf.png

http://boktimg.nl/img/m/So8yzr.jpg


Afbeelding

Afbeelding


Afbeelding

Afbeelding


Afbeelding

^Gisteren, tijdens onze allereerste sneeuwvlokjes samen! Wat issie knap hé?

Wil je ons dagelijks blijven volgen? Volg ons dan op Instagram: @misteriowanders

"Dreams do come true!" als je er maar in blijft geloven. Geniet, leef, lach en heb lief. <3
Laatst bijgewerkt door Sica op 23-01-23 10:32, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Teveel aan afbeeldingen in link gezet

Once lost, once found, now home. Golden Boy Misterio | @misteriowanders


LadyDii
Berichten: 396
Geregistreerd: 29-08-22

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-01-23 10:28

Eef_Bam schreef:
Mooi verhaal, maar zie alleen het sprookje terug. Maar hoe is het nu met zijn gezondheid? Tijd geleden deelde je nog dat het paard heel benauwd is. Is dat al verbeterd? Is hij al aangekomen?


Het is zeker geen sprookje geweest hoor, haha. Zijn gezondheid is onder controle. <'3 Bedankt voor je zorgen.

Once lost, once found, now home. Golden Boy Misterio | @misteriowanders

LadyDii
Berichten: 396
Geregistreerd: 29-08-22

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-01-23 10:33

pmarena schreef:
Jeetje, dat is ook wat zeg! Wat fijn voor jullie dat jullie samen mogen blijven, en aardig (denk ik, of werd hij een beetje door de situatie gedwongen ofzo...?) van Piet dat je hem mocht houden +:)+

Wat was hij mager.... :(:)

Het is wel een heel erg aansprekende knapperd hoor, mazzelaar!!


Wegens alle omstandigheden en de hele gebeurtenis, denk ik dat Piet niet veel keuze had. Anders zou Misterio niet in de natuur terecht zijn gekomen.

Wel 'tof' dat ik het paspoort heb gekregen inderdaad. *\o/*

Once lost, once found, now home. Golden Boy Misterio | @misteriowanders

LadyDii
Berichten: 396
Geregistreerd: 29-08-22

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-01-23 10:43

Mirranda schreef:
Wat een mooi verhaal! Ik geloof graag dat je flabbergasted was toen je opeens met een paspoort in je handen stond.

Toeval bestaat niet en dit heeft dan ook zo moeten zijn <3

Hoop dat je nog heel lang van deze knapperd mag genieten ;)


Ik ben niet snel awkward...maar, het was enorm awkward! :+

Once lost, once found, now home. Golden Boy Misterio | @misteriowanders

LadyDii
Berichten: 396
Geregistreerd: 29-08-22

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-01-23 10:53

Captain schreef:
Prachtig verhaal, en wat heb je veel oliebol over je heen gehad. :(:)
Ik wens jullie nog heel veel mooie gezonde jaren samen. <3


Een pittige oliebol! Maar ach. <3

Dank je wel!

Once lost, once found, now home. Golden Boy Misterio | @misteriowanders

LadyDii
Berichten: 396
Geregistreerd: 29-08-22

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-01-23 11:12

Boras schreef:
Ik was een van je critici.
Een respectvolle.

Respect voor hoe grondig en integer je het proces uiteindelijk hebt aangevlogen. En prachtig om te lezen hoe dat werd beloond.

Het verhaal kan achteraf gewoon zo in de Penny <3

Veel geluk en plezier samen :)


(Ik had een reactie getypt..maar het is weg?!)

Ik begrijp (achteraf) de verschillende reacties erg goed. Hoe ga je ermee om, hoe reageer je daarop? Geen idee.. Was voor mij ook een eerste keer dat mij zoiets is overkomen, hopelijk ook wel meteen de laatste!

Lieve reactie. Dank je wel <3
In de Penny zou wel tof zijn overigens..ik heb alle Penny's van vroeger nog (meegenomen naar ons koophuis), fan!

Once lost, once found, now home. Golden Boy Misterio | @misteriowanders

LadyDii
Berichten: 396
Geregistreerd: 29-08-22

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-01-23 11:28

Adelaide71 schreef:
Wat een verhaal zeg! Wat zijn de kansen dat zoiets je overkomt? Ik ben blij dat hij bij jou is en blijft! <3


Ik dacht....nihil! Maar, het bestaat! <3

Once lost, once found, now home. Golden Boy Misterio | @misteriowanders

LadyDii
Berichten: 396
Geregistreerd: 29-08-22

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-01-23 12:05

eva1969 schreef:
Wat een pennyverhaal idd, blij voor jou. Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de daadwerkelijke zoektocht, hebben jullie lang moeten zoeken? En ging ie zo mee? Dat verhaal vind ik dan ook wel weer interessant #pennyforlife


Terwijl ik een trailer e.d. heb geregeld, is mijn beste vriendin die kant op gegaan en heeft hem enorm snel gevonden en hij liet zich gewoon halsteren. Dat viel dus enorm mee. Toen ik aankwam stond hij al op de parkeerplaats en was het alleen nog wachten op de trailer die ook al onderweg was.

Once lost, once found, now home. Golden Boy Misterio | @misteriowanders

LadyDii
Berichten: 396
Geregistreerd: 29-08-22

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-01-23 12:10

Mkango schreef:
Wat een prachtig verhaal, kan zo in de Penny inderdaad! Ik heb net even in je oorspronkelijke topic een stukje zitten lezen, en wat een ontzettend sneue situatie van zijn vorige eigenaar. Maar in een situatie die heel makkelijk alleen maar verliezers gehad zou kunnen hebben, zie ik alleen maar winnaars: Misterio heeft een liefdevol nieuw huis waar het hem duidelijk aan niets ontbreekt, jij hebt je droompaard en 'Piet' weet dat zijn paard goed terecht is gekomen.

Hopelijk kunnen jullie elkaar toch ooit ontmoeten en kan hij zijn vriend ook nog een keertje zien, dat zou het echt helemaal afmaken. <3


Ik sta er absoluut voor open om "Piet" een keer te ontmoeten en we beide ons hart kunnen luchten met een kop koffie. Alleen weet ik niet of die dag ooit gaat komen.

Ik heb in ieder geval (want, ik ben geen opgever) inmiddels zijn telefoonnummer en e-mail adres. Heb hem dan ook vorige week een WhatsApp bericht gestuurd (kwam aan, twee vinkjes) en het is nu absoluut aan hem of hij mij ooit iets terug zal sturen. Wie weet.

<3

Once lost, once found, now home. Golden Boy Misterio | @misteriowanders

LadyDii
Berichten: 396
Geregistreerd: 29-08-22

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-01-23 12:15

Ladygiroc schreef:
Wat een verhaal. Gelukkig met 1 hele duidelijke winaar.Misterio! *\o/*

Once lost, once found, now home. Golden Boy Misterio | @misteriowanders

LadyDii
Berichten: 396
Geregistreerd: 29-08-22

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-01-23 12:27

marley93 schreef:
Dit moet in de Penny hoor, echt waar. Dit hoor je toch niet vaak, en dan ook nog met zo'n goede afloop!
Wat een prachtig hangertje trouwens, kreeg je die bij zijn paspoort?


Helaas niet, hij zat alleen bij de foto. Het echte paspoort was zonder hangertje!

Once lost, once found, now home. Golden Boy Misterio | @misteriowanders

LadyDii
Berichten: 396
Geregistreerd: 29-08-22

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-01-23 13:12

Kiekeboefje schreef:
Prachtig! Wat heeft hij het met jou getroffen en wat een hoog penny gehalte verhaal <3 i love it!


Jouw profiel foto!! Spirit! <3

Once lost, once found, now home. Golden Boy Misterio | @misteriowanders

LadyDii
Berichten: 396
Geregistreerd: 29-08-22

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-01-23 13:13

Goudhaan1 schreef:
Ik zit dit, ook al heb ik echt vanaf het begin gevolgd, dus weer met dikke kippenvel te lezen.. Ik ben zo trots op hoe je dit allemaal toch mooi hebt gedaan <3 :(:)Wat lief! <3

Once lost, once found, now home. Golden Boy Misterio | @misteriowanders

LadyDii
Berichten: 396
Geregistreerd: 29-08-22

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-01-23 14:04

N4N4 schreef:
Je tocht destijds stilletjes gevolgd .
Man , wat zag hij eruit toen je hem vond en wat is hij opgeknapt door je TLC .
Het is een prachtig dier en de engel die hem begeleidt heeft .. heeft jou gevonden *\%/*
Heel veel plezier en geluk met hem !


Dank je wel! <3

Once lost, once found, now home. Golden Boy Misterio | @misteriowanders

LadyDii
Berichten: 396
Geregistreerd: 29-08-22

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-01-23 14:57

Lukasje schreef:
Ik herinner me hoe je je vorige paard bent kwijt geraakt en duimde van begin af dat Misterio bij jou kon blijven. Zo tof dat het je gegund is. Ik wens je alle geluk en plezier met hem! En hij is zoooooo knap <3 !


Klopt, dat is "de merrie" die ik helaas in 2019 ben verloren door een vervelende relatiebreuk. |( Hoewel ze absoluut een schat was en ik haar nog steeds iedere dag enorm mis, heb ik daarna besloten dat ik geen merrie meer zou willen. Misschien juist omdat ik haar niet wil "vervangen".

Misterio heelt wel wat openwonden. <3

Once lost, once found, now home. Golden Boy Misterio | @misteriowanders

LadyDii
Berichten: 396
Geregistreerd: 29-08-22

Re: Paard gevonden!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-01-23 15:05

Dank jullie wel! ^^

Once lost, once found, now home. Golden Boy Misterio | @misteriowanders

LadyDii
Berichten: 396
Geregistreerd: 29-08-22

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-01-23 19:17

aliida schreef:
Gefeliciteerd met je knapperd <3 Heel veel geluk samen!


Dank je wel!

Once lost, once found, now home. Golden Boy Misterio | @misteriowanders

LadyDii
Berichten: 396
Geregistreerd: 29-08-22

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-01-23 12:11

Stripe000 schreef:
Blijft een prachtig en bijzonder verhaal. Ik heb je van begin af aan gevolgd op Facebook en was echt ontzettend blij toen duidelijk werd dat Misterio bij jou mag blijven!

Veel geluk nog samen !!


Wat lief! Dank je wel. <3

Once lost, once found, now home. Golden Boy Misterio | @misteriowanders

LadyDii
Berichten: 396
Geregistreerd: 29-08-22

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-01-23 12:24

janouk schreef:
Apple schreef:
Gefeliciteerd! Uiteindelijk is het mysterie toch opgelost :-)


Precies!
Jeetje, toch de geheimzinnige "Piet". Gevonden.

Echt een Penny! Verhaal.....jullie kunnen zo op de voorpagina

Heel veel geluk samen +:)+ +:)+ +:)+Soort van! Hihi. *\o/* Blij met het "eindresultaat" iig. Woo-hoo!

Once lost, once found, now home. Golden Boy Misterio | @misteriowanders

LadyDii
Berichten: 396
Geregistreerd: 29-08-22

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-01-23 13:12

Afbeelding

Once lost, once found, now home. Golden Boy Misterio | @misteriowanders

LadyDii
Berichten: 396
Geregistreerd: 29-08-22

Re: Paard gevonden!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-01-23 21:57

Update komt er zo aan guys. Zijn jullie ready? Ik was dit namelijk écht niet, lol. Wát een plottwist weer. Houdt het een keer op!? Haha.

Once lost, once found, now home. Golden Boy Misterio | @misteriowanders

LadyDii
Berichten: 396
Geregistreerd: 29-08-22

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-01-23 22:48

Houden van is ook loslaten…. ✨
Tegen álle adviezen in, heb ik na het krijgen van het paspoort alsnog mijn zoektocht niet gestaakt naar de vorige eigenaar van Misterio zelf. Ik kon er geen genoegen mee nemen dat ik enkel zijn broer gezien en gesproken had, ik had nog veel vraagtekens en voor mijn gevoel moest ik het tot de bodem uitzoeken. Zo gezegd, zo gedaan.

Het leek onmogelijk om de vorige eigenaar te contacteren, daar hij wegens privé omstandigheden niet “bereikbaar” was en online kon ik hem maar nergens traceren. De maandag nadat ik het paspoort gekregen had, heb ik de dierenarts gecontacteerd die Misterio al die jaren keurig ieder jaar, tot 2020, had geënt. Hij was net als ik, sprakeloos en wist niet goed hoe hij mij kon helpen. Hij had Misterio al 2 jaar niet meer gezien, omdat hij in 2020 besloten had Misterio níet meer te bezoeken.. omdat, naar zijn woorden “** toch niet wou luisteren”. Ook sprak hij uit dat hij “blij” was, dat het paard nu beter af was. Mijn nekharen gingen overeind staan en ik kon niet goed begrijpen waarom dit zo speelde. Hij kon me wegens privacy redenen niet veel vertellen. Alleen dat er lichte artrose was vastgesteld in zijn knie rechts achter. Hij zou dus alleen nog recreatief bereden mogen worden, als ik al ambities had om hem te rijden.

Waarom ik zo lang volgehouden heb? Nou precies, omdat ik hoopte dat wat vandaag gebeurd is, zou gebeuren. De aanhouder wint!

Vorige week heb ik opnieuw de dierenarts gecontacteerd. Toen hij zich herinnerde wie ik was, zei hij ietwat geïrriteerd “Ik weet niet hoe ik je kan helpen!” en er ontstond aan beide kanten een stilte, na een diepe zucht heb ik de verbinding verbroken. “Laat ook maar”.. ik ging er niet uitkomen, dacht ik. Maar een paar minuten later krijg ik een SMS. “Contactgegevens **”, ik kon het haast niet geloven. Heb ik nou serieus het telefoonnummer van de vorige eigenaar? Die ik al die tijd nergens kon vinden? Gemengde gevoelens gingen door mijn lijf, want na de verhalen die ik over deze meneer had gehoord wist ik niet of het achteraf wel slim zou zijn om hem te contacteren en ik ging er ook vanuit dat zijn telefoonnummer toch niet meer zou functioneren, daar hij in een kliniek zou zitten. Ik dacht er heel even(echt, maar heel even) over na en begon een WhatsApp berichtje te typen.
“Alleen als je erover wil praten, ben ik er voor je om erover te praten. Ik heb gewoon wat normale vragen.” en eindigde mijn berichtje met een huidige foto van Misterio. Ik kreeg meteen twee vinkjes.. Het telefoonnummer werkt dus gewoon nog, ik was er best van geschrokken. (Dit was overigens afgelopen donderdag)

“Hallo Diana, ten eerste gefeliciteerd met Sunshine.” – ik ben aan het werk en zie dat ik een berichtje heb ontvangen, jawel, van de vorige eigenaar. Een enorm lang berichtje en ook krijg ik meteen daarna een foto toegestuurd van Misterio. Ik lees het berichtje niet direct, maar klik meteen op de foto.. Wow, wát een prachtig paard. Huh.. ik maak de foto groter, Bitloos? Western bereden? Dit bestaat toch niet. Dit is álles wat ik altijd heb gewild in een paard. Daar ik dacht dat het “vinden” van een Valkkleurige-Ruin ál mijn geluk was.., is mijn geluk dus veel groter dan ik eigenlijk dacht. Ik ben namelijk helemaal geen “dressuur-ruiter”, heb merendeels Western gereden buiten in de bossen en wou dit dan ook absoluut in een “nieuw paard”, als ik mijn zoektocht weer zou beginnen na het verliezen van mijn eigen merries in 2019. Toevallig heb ik het continu met mijn stalgenoot erover dat ik zo graag Western met hem zou willen rijden, lekker door de natuur. Is dat wederom toevallig? Nah… Ik begin het berichtje te lezen.
De vorige eigenaar heeft Misterio zelf ingereden, Western dus. Hij heeft bijna dagelijks buitenritten met Misterio gemaakt, in élk natuurgebied waar je maar aan kunt denken. Zo ook de Meinweg, waar ik hem gevonden heb. Deze buitenritten deden ze bitloos, helemaal alleen. Want naar eigen zeggen is de vorige eigenaar een “einzelgänger” die geen vrienden heeft en ook niet nodig heeft, hij had Sunshine(Misterio) en dat was voldoende. Omdat hij zelf gezondheidsklachten heeft, heeft hij al sinds begin vorig jaar niet meer kunnen rijden.
Tijdens deze buitenritten kon hij Misterio los, zonder halster, lekker laten grazen terwijl hij zijn benen strekte. Hier heb ik video’s van mogen ontvangen en, heb nog steeds kippenvel hiervan. Want hoe bijzonder is de band tussen mens en dier dan, als je dát vertrouwen in elkaar hebt. Bizar.
Misterio heeft altijd aan huis gestaan, 24/7 buiten. Hij heeft een tijdje samen gestaan met een merrie en een tijdje met een hengst, maar de overige tijd (vanaf 2018) heeft Misterio altijd alleen gestaan ( :-( ). Echter, verklaard dit wellicht wel waarom Misterio opeens een stofallergie heeft, dit is hij namelijk helemaal niet gewend. Alhoewel de benauwdheid enkel voorkomt zodra het weer veranderd. Hij had dit in ieder geval eerder niet, althans hij heeft er niets over verteld, misschien dat ik hem dat nog eens extra kan vragen.
Hij deed zelf Misterio’s hoeven bekappen en heeft nooit ijzers gehad, dit raadt hij ook absoluut niet aan. Wandelen en recreatief rijden door de bossen (zoals de dierenarts ook al aangaf) kan gewoon. “Intensief rijden” was überhaupt nooit mijn idee, juist lekker naar buiten zodra we elkaar vertrouwen, dus dat is alleen maar “positief” nieuws. Dat onze recreatieve bosritten-droom, nog kan blijven bestaan en dus ook realiteit zal worden.
24 augustus 2022, 4 dagen vóórdat ik Misterio gevonden heb, heeft de vorige eigenaar Misterio zélf, voor zonsopkomst, uitgezet in het natuurgebied de Meinweg. Hij heeft me ook precies verteld waar en ook waarom. Hij had ernstig nieuws gekregen over zijn eigen gezondheid, dit heeft hem mentaal een klap na gegeven. Naar eigen zeggen had hij Misterio twee maanden ‘gratis’ aangeboden in de lokale krant(en), maar is hier door niemand op gereageerd. Hij wist zich geen uitweg meer en heeft afscheid genomen van Misterio, door hem te traileren naar een gebied waar ze veel hebben gereden en hem daar achter te laten. Als ik erover nadenk, krijg ik opnieuw tranen.. Want, hoe kun je jouw enige, beste vriend na 11 jaar daar nou alleen achter laten? Maar ook, hoe pijnlijk moet dit zijn geweest? Ik vind het voor beide partijen enorm verdrietig. Misterio is in de steek gelaten door zijn beste maat, maar zijn beste maat zag het leven niet meer zitten. ….”Houden van, is ook loslaten.”

Zaterdagochtend ga ik de vorige eigenaar ontmoeten, althans, dat is de afspraak. Hopelijk gaat dit ook door. Hij zal mij dan álle spullen van Misterio meegeven, waaronder het Westernzadel, dekens e.d. Ik hoop dat hij zelf ook echt komt opdagen en we face-to-face elkaar eens kunnen ontmoeten, spreken, misschien zelfs wel kunnen omhelzen. Ik geloof namelijk niet dat deze meneer “altijd slecht” voor Misterio is geweest, wellicht alleen op het laatst omdat hij zelf behoorlijk in de knoop zit. Want aan de video’s te zien die ik gekregen heb(natuurlijk moment opnames), hebben ze vooral met elkaar genoten.
Grappig.. dubbel, is. Dat hij dus altijd een Cowboy hoed op had met buitenrijden. Ons logo voor de webshop bevat ook een Cowboy hoed.. en de allereerste post toen Misterio gezien was, luidt; “Welke Cowboy is zijn paard verloren?”.

Kun jij het geloven? Ik ben mijzelf al sinds vanochtend aan het knijpen. Ik geloof dat ik droom.
Mijn “zonnenschijn” na regen, is letterlijk én figuurlijk, Sunshine. Misterio. Mijn eigen Spirit paard, die álles heeft wat ik ooit op mijn “eisen-lijstje” had staan voor een paard.

Wij gaan genieten. Nog meer dan van te voren. Maar voor nu vooral dit alles even laten bezinken en aftellen tot zaterdag.Afbeelding
Afbeelding

Once lost, once found, now home. Golden Boy Misterio | @misteriowanders

LadyDii
Berichten: 396
Geregistreerd: 29-08-22

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-01-23 23:23

veerle92 schreef:
Wauw wat een prachtig, maar tegelijkertijd droevig verhaal. Wat een kracht moet die man gehad hebben om zijn allerbeste maatje na zoveel jaar achter te laten omdat hij geen uitweg meer kon vinden. Y;(

Prachtige foto’s.! <3 hopelijk kan jij straks net zo van hem genieten zoals hoe minsterie geniet op foto’s.


Echt wel, enorm dubbel.

Dank je wel! <3

Once lost, once found, now home. Golden Boy Misterio | @misteriowanders

LadyDii
Berichten: 396
Geregistreerd: 29-08-22

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-01-23 23:54

senna21 schreef:
Een bijzonder verhaal.
Weet wel dat een verhaal altijd meerdere kanten heeft. Deze meneer kan naar zijn inzicht altijd goed hebben gezorgd voor zijn paard omdat hij veel van zijn paard hield, maar anderen kunnen een andere mening hebben. Een paard vrijlaten in een natuurgebied klinkt als een serieuze wanhoopsdaad.
Je neemt toch wel iemand als back-up mee naar deze afspraak?!


Absoluut. Mijn vader gaat mee en een vriendin.

Once lost, once found, now home. Golden Boy Misterio | @misteriowanders

LadyDii
Berichten: 396
Geregistreerd: 29-08-22

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-01-23 23:55

Mer1980 schreef:
Jeetje wat een verhaal zeg.... ik hoop echt dat je hem kan ontmoeten. Misterio heeft het getroffen met je. Geen kritische noot naar jou, absoluut niet hoor, jij hebt echt alles gedaan wat je kon doen, ik vraag mij alleen af hoe een paard zo mager kon worden in 4 dagen.... Dat kost wel meer tijd...


Eens. Hij heeft langer dan 4 dagen de aandacht gemist die hij nodig had. Vermoedelijk sinds de dag dat meneer het nieuws ontving over zijn gezondheid. Dat zou ongeveer 1 jaar zijn.

Once lost, once found, now home. Golden Boy Misterio | @misteriowanders


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Daimo, Fientj, JJ4, kouwene, M_Vainqueur, Nanaatjee, SsSimonee en 4 bezoekers