Out of your comfortzone - Een ander soort paardenfoto's

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, balance, Lous

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Lau

Berichten: 14145
Geregistreerd: 03-11-09
Woonplaats: Een plaatsnaam met een A

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-19 21:04

Maflinger_S schreef:
Voor mij zijn deze foto's het nog net niet. Het is een goed concept wat nog beter uitgewerkt kan worden.

En waarom is het het voor mij nog net niet?
Het paardenhoofd is niet schoon.
Ik zie hier en daar een randje van de broek wat er voor het mooi niet zou moeten zijn.
De oogmake-up is niet in balans met teveel nadruk op de buitenhoeken.
Het paard is een accessoire, er is geen interactie met het model.Het hele concept was ook dat het paard een accessoire was. Dus wat dat betreft is het concept wel geslaagd. Het ging in deze shoot ook helemaal niet om het paard. Hij hoort erbij maar is zeker geen hoofd onderwerp :D


Lau

Berichten: 14145
Geregistreerd: 03-11-09
Woonplaats: Een plaatsnaam met een A

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-19 21:21

xyzutu2 schreef:
Ik vind het absoluut geen porno, en kan het idee ook absoluut waarderen, zeker met zulke fotogenieke modellen. _/-\o_
Het is meer de keuzes van de fotograaf die ik niet helemaal snap. De uitsnedes vind ik niet helemaal geslaagd, maar vooral de focus in het scherpstellen mis ik. Op de eerste foto doet het vreemd aan dat er is scherpgesteld op een punt halverwege de bil van het paard, wat nogal vreemd overkomt omdat het beeld wordt gevuld door twee modellen en ze zo geen van beiden echt aandacht krijgen. Als de focus niet ligt op het paard en ook niet op de mens, waar dan wel? Bij foto 2 ligt het scherptepunt in het okselpluis van het paard, wat voor mij nogal afleidt van de dieptewerking, en eigenlijk alle 'blootfoto's' ;) gaan zo verder.

Voor mij zijn de foto's die er echt uitspringen nummer 7 en 11. Niet omdat je daar kleren aanhebt, maar omdat het lijkt alsof de fotograaf zich daar (weer) durfde te ontspannen en echt naar de compositie en zeggingskracht van de foto durfde te kijken in plaats van afgeleid te worden door vreemde houdingen en iemand die bijna bloot is. Die foto's vind ik super krachtig, helemaal die waar jij vooruit kijkt en je paard naar de camera kijkt, die zouden zo in een tijdschrift kunnen. +:)+

Ik ben heel benieuwd naar hoe jullie dit concept verder ontwikkelen!Ik vind de scherp stelling via de upload ook vreemd. Ik zie een soort “waas” terwijl als ik ze bekijk op mijn laptop. Dan zijn ze toch echt een stuk helderder en scherp.

In het begin was het zeker wennen, alles was nieuw en ik kom van het “standaard” paarden fotografie af. Dus zeker het zoeken naar de composities was moeilijk. Dit is ook pas de 3e shoot vanuit dit concept dus er is zeker nog ruimte voor groei.

Lau

Berichten: 14145
Geregistreerd: 03-11-09
Woonplaats: Een plaatsnaam met een A

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-19 07:22

Rytir schreef:
Tof concept en heel gedurfd! Mooi model en de tat kan ook mooi gebruikt worden in dit concept met dit paard en deze stijl. Mooiste foto vind ik de tweede; vooral door de hoekige en vloeiende lijnen van zowel paard als model. Die sluiten mooi aan of lopen in elkaar over. Vind alleen de make up te hard in de meeste foto's. Met iets meer een smokey overloop had het nog stoer geweest maar toch iets zachter ofzo (Ik ben overigens geen kenner, zeg puur wat mij opvalt). Bij de andere foto's mis ik dat lijnenspel een beetje tussen paard en model. Zijn mooie foto's van het model hoor! Alleen mis ik het extraatje van het tweede model wat nog net iets meer kan worden gebruikt. Gaan jullie nog verder experimenteren hiermee?Ik ga zeker verder experimenteren, maar niet alleen met dreamer. Maar met meerdere mensen. Op mijn instagram staan de resultaten van mijn 1e en 2e shoot. Dit was mijn 3e shoot vanuit dit concept. Verder is het paard echt geen model, het is een accessoire. Dus het is de bedoeling dat je soms wat meer paard mist als je eigenlijk zou willen. Het is echt eens vanuit een andere hoek gedacht.

Ik zoek nu vooral nog naar composities. En het gaat al steeds vloeiender dan bij bijv de eerste shoot. Er is nog veel ruimte voor goei, maar er is nu al vooruitgang. Het hoeft natuurlijk ook niet perfect bij de 3e keer. En er gaat zeker nog een 4e en een 5e enz komen. Dus ook daar ga je elke keer verschil zien. Tot je het knopje hebt gevonden en kan zeggen ja dit is hoe het moet. Maar daar gaat zoals bij alle fotgografen tijd overheen. Dus we gaan zien waar dit concept mij brengt :D

Lau

Berichten: 14145
Geregistreerd: 03-11-09
Woonplaats: Een plaatsnaam met een A

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-19 10:05

NESCAFE schreef:
Wat goed dat jullie de stap zetten voor het experimenteren met zo'n concept. Ik zou zeker verder experimenteren, er zitten al hele mooie dingen bij. En hoe vaker je dingen probeert hoe meer je op nieuwe ideeen komt.

nr 3 spreekt mij het meeste aan qua lijnen en kleurgebruik.


Thanks!!volgende week staat er weer een shoot op de planning. Niet bij dreamer maar weer een ander model :D
Dus mochten jullie dit project willen zien ontwikkelen volg mij dan op instagram: @lauraploegerfotografie
Daar post ik van alle shoots de resultaten :D

Lau

Berichten: 14145
Geregistreerd: 03-11-09
Woonplaats: Een plaatsnaam met een A

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-19 16:31

anjali schreef:
Bunn schreef:
Ik krijg echt de kriebels van iedereen die commentaar geeft op hoe het paard een accessoire is en er geen interactie is tussen paard en model. Dat is het hele idee niet achter deze shoot, dat staat er letterlijk bij. We weten onderhand wel dat de paarden op Bokt allemaal met de oortjes naar voren op de foto moeten en dan het liefste nog voor 'n afgezaagde zwarte achtergrond. :') Laat dat idee nou eens los...

Ik heb ook even naar de andere foto's in de serie gekeken en ik vind het juist wel verfrissend om eens foto's te zien waarbij de schoonheid van 't paard niet in 't koppie zit, maar in de lijnen van (delen van) het lichaam en de textuur van de vacht.

Netjes gewerkt hoor, mooi model. Aan de visagie en 't haar van het model had misschien nog wel wat gesleuteld kunnen worden en misschien zou het mooier zijn om het tuigage van het paard weg te werken. Maar oh, wat is het fijn om ook eens iets anders op Bokt tegen te komen. :o M'n complimenten.

Maar juist door het gebrek aan interactie en het gebruik van het paard slechts als accessoire vind ik dat de foto's,alhoewel technisch knap,spanning missen. Het is nu naar mijn smaak wat te statisch. Met meer emotie erin en een betere rol voor het paard waren ze volgens mij indrukwekkender geworden.Als je mijn comments leest, zou je weten dat dit pas mijn 3e shoot is vanuit dit concept. Dus dat er nog veel ruimte is voor groei... zowel in compositie als in poses. :D

Lau

Berichten: 14145
Geregistreerd: 03-11-09
Woonplaats: Een plaatsnaam met een A

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-19 16:49

Cinderella schreef:
Als het paard een accesoire is, waarom staan de foto's dan op in the picture? Op deze foto's draait het om het model, niet om het paard. Wellicht een idee het topic te laten verplaatsen? :)

Verder ben ik heel benieuwd wat precies het concept is geweest van de foto's. Uit je comfortzone stappen, op welke manier? Door wat minder gekleed op foto's te gaan? En vanwaar dan het paard? Ik vind soms ook de blik in je ogen icm de make up iets seksueels uitdrukken. Behoort dat ook tot het concept?

Ik denk dat je een heel mooi concept zou hebben als je bijvoorbeeld "pure" foto's wilt maken. Foto's waarop het paard ook echt onderdeel uitmaakt van het concept samen met een (redelijk) ontbloot model. Waarbij je de make up ook subtiel maakt en een prachtig landschap als achtergrond hebt. Dan lijkt de combinatie paard en bloot mij heel mooi.

In deze foto's zie ik het persoonlijk niet helemaal qua een bepaald concept. Smaken verschillen natuurlijk. :j
Ik vind het wel heel leuk om te zien en blij dat jullie het geslaagd vinden. Daar gaat het tenslotte om!


Het concept is dat jet paard de accessoire is. Dat kwam vanuit mij. Hoe het model de keuze qua kleding en make up doet is haar keus. Daarin staan ze vrij. Ik heb bij mijn 1e shoot iemand in een prachtige jurk gehad. De 2e shoot waren ze wat stoerder. En Franka ging voor sexy.

Lau

Berichten: 14145
Geregistreerd: 03-11-09
Woonplaats: Een plaatsnaam met een A

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-19 17:34

xyzutu2 schreef:
anjali schreef:
Maar juist door het gebrek aan interactie en het gebruik van het paard slechts als accessoire vind ik dat de foto's,alhoewel technisch knap,spanning missen. Het is nu naar mijn smaak wat te statisch. Met meer emotie erin en een betere rol voor het paard waren ze volgens mij indrukwekkender geworden.


Ik ben het er niet mee eens dat er meer paard op een foto moet staan om meer spanning/interactie te krijgen. Foto's kunnen zelfs zonder paard heel spannend zijn, ;) en op een fotoshoot in/rond een auto hoeft de auto ook niet overal volledig in beeld te zijn.
Maar ik mis inderdaad ook de spanning - of zie teveel spanning bij fotograaf en model (logisch, het is ook best heftig om hiermee te beginnen!) om het resultaat ontspannen spannend te maken. Ik zou er als fotograaf op letten dat je de modellen zo coacht dat hun blik meer spanning/interactie krijgt. Ik heb even op de instagrampagina gekeken en sommige modellen hebben dat door en kunnen strak en serieus kijken en tegelijkertijd uitdagen/lachen/flirten/op je neerkijken met hun ogen zodat je een iets broeierig/intrigerend effect krijgt, maar de meeste modellen kijken (sorry dat ik het zeg) met dode ogen bevroren in de lens. Dat spelen met hun ogen is iets wat modellen sowieso zelf in de spiegel moeten oefenen als je zo'n shoot met een specifieke uitstraling wilt doen, maar als fotograaf moet je dat ook coachen. Dat maakt namelijk het verschil tussen een plaatje van een mens die voor een stuk paard staat en een model dat met haar blik verklaart waarom deze foto op deze manier is genomen.

Dingen waarmee je je modellen kunt helpen: ik zie heel veel foto's hier en op instagram waarbij het model strak de camera in kijkt. Zelfs als je wilt dat een model je recht aankijkt hoef je je model niet recht vooruit te laten kijken. Een veel gebruikte techniek is bijvoorbeeld om je model te vragen om met haar hoofd helemaal naar rechts te kijken, vervolgens jou met haar ogen aan te kijken en dan haar gezicht langzaam terug te draaien tot ze je recht aankijkt - en dan weer door naar een andere hoek en weer terug. Als je op het juiste moment klikt heb je nog steeds een model dat recht vooruit kijkt, maar door de natuurlijk beweging zijn alle hals- en gezichtsspieren ontspannen en dan kijk je niet die strakke 'ik kijk recht in de camera!'- blik.
Of doe hetzelfde maar dan van omlaag naar rechtuit/omhoog, of van linksboven naar rechtsonder - keuze genoeg, het gaat er gewoon om dat het model kan bewegen (en beweging is emotie en dus uitstraling) in plaats van te verstijven, want dan wordt het moeilijk om iets van spanning of emotie in een foto te krijgen.


Thanks! Ga er aan werken, vind het soms wat lastig om iemand sturen. Even bijv bij deze situatie was ik vooral opzoek naar een hoek die het vooral niet “goedkoop” liet lijken. En vergat ik te sturen. Verder stuur ik mijn modellen vaak wel, ik denk dat ik gewoon van die sport bozige afstandelijke blik hou. Kan er natuurlijk meer uithalen en ga dit ook zeker proberen. Maar van mijn kant is het ook een stukje smaak. :)

Lau

Berichten: 14145
Geregistreerd: 03-11-09
Woonplaats: Een plaatsnaam met een A

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-19 18:03

anjali schreef:
@Lau: Jij zegt dat je van die bozige afstandelijke blik houdt. Dat is inderdaad de blik die je vaak ziet bij fotomodellen (met of zonder paard!).Ik heb dat nooit gesnapt. Deze foto's hebben meestal tot doel iets te verkopen,mode of zo. En als ik het aanprijzende model zo lelijk zie kijken,dan heb ik echt geen zin om iets te kopen!Terwijl ik wel gevoelig ben voor reclame met mooie foto's.


Heel simpel een uitspraak van de designer van Dior: it’s fashion you don’t smile.
Je bent als mode heel banketstaaf maar niet meer als een kleerhanger. En ik hou gewoon van afstand en kou dat is mijn stijl. Daar hoef jij niet van te houden :)
Genoeg fotografen die van andere dingen houden. Dit is mijn stijl en daar kies je voor of niet.

Lau

Berichten: 14145
Geregistreerd: 03-11-09
Woonplaats: Een plaatsnaam met een A

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-19 18:24

anjali schreef:
Lau schreef:

Heel simpel een uitspraak van de designer van Dior: it’s fashion you don’t smile.
Je bent als mode heel banketstaaf maar niet meer als een kleerhanger. En ik hou gewoon van afstand en kou dat is mijn stijl. Daar hoef jij niet van te houden :)
Genoeg fotografen die van andere dingen houden. Dit is mijn stijl en daar kies je voor of niet.

Ik houd van een romantische stijl.Waarbij men blij kijkt omdat men bijv. hele mooie mode draagt.Dan moet je iig niet bij mij zijn :D
Maar ik kan je genoeg andere fotografen aanraden die wel in die stijl fotograferen :)

Lau

Berichten: 14145
Geregistreerd: 03-11-09
Woonplaats: Een plaatsnaam met een A

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-19 18:33

k_m schreef:
_Dreamer schreef:
K_M hoe bedoel je 'te druk'? Dat zie ik zelf niet namelijk :)

Anjali deze foto is dan een echte lach, maar vaak vind ik dat juist weer nep tonen op sommige foto's. Zo zie je maar weer, smaken verschillen :)


Bv foto 5 en 6 vind ik van achtergrond beter dan die bomen maar daar zit je met 1 scheve horizon die gelijk een aandacht trekkende lijn geeft in beeld, en bij die andere is het volgens mij rustiger om hem in te kroppen zodat je net het gras niet meer hebt. Ik zou deze reeks gerust eens heel donker durven doen evt met een lampje oid zodat de aandacht echt naar het model gaat en het paard een beetje het 2de is wat je ontdekt op de foto. Dat mensen eerst het model echt zien en dan al een beetje een WoW effect hebben en dat er dan nog wat te ontdekken valt als paarden details!


Dit is echt een kwestie van smaak, want alles wat je zojuist omschrijft. Zou ik zelf niet voor kiezen.

Lau

Berichten: 14145
Geregistreerd: 03-11-09
Woonplaats: Een plaatsnaam met een A

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-19 20:06

k_m schreef:
@lau oké maar je staat ook niet echt open voor commentaar heb ik de indruk :+ sommige foto’s zijn gewoon heel flets bewerkt en druk.


Ik sta prima open voor commentaar, maar dit is gewoon de stijl waar ik verder op wil borduren. Het heeft inderdaad nog werk nodig. Maar ik wol gewoon binnen MIJN STIJL blijven.

Lau

Berichten: 14145
Geregistreerd: 03-11-09
Woonplaats: Een plaatsnaam met een A

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-19 12:21

Dayanara schreef:
Grappig die verschillende meningen, de ene houdt ervan de ander juist niet. Ik vind ze prachtig! Vrijdag ben ik de klos met Lau en deze foto's s zijn voor mij erg inspirerend.

Iedere fotograaf drukt zijn stempel op zijn of haar foto's. Dat is mooi, daardoor herken je fotografen aan hun foto's. Je houdt ervan of niet.

Maar ik vind het zeker geen porno.


Ja leuk! Heb er erg veel zin in, we gaan er wat moois van maken :D

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 bezoekers