Bokt.nl • shetlander
Pagina 1 van de 1

shetlander

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-02-04 12:23
door neres
waar moet je op letten als je een (mini) shetlander koopt?

Wat hebben jullie betaald voor je shetlander?

De kleur en prijs hangen samen==> welke kleuren zijn duurder?

weet iemand nog een goede betrouwbare stal/ mangege/ persoon waar je leuke shetlandertjes kunt kopen?

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-02-04 13:47
door JollyHumpy
Haay, ik denk niet dat de kleur van een mini uitmaakt voor de prijs. Ik heb een ruintje van 6 voor 500 GULDEN gekocht... met veulen papiertje.
Waar ik op zou letten is: of hij al eens hoefbevangen is geweest, op de stand van de benen (ze hebben vaak Xbeentjes) en ja gezondheid!
veel plezier met n shetje kopen

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-02-04 14:20
door Dennis
Kleur maakt juist wel veel uit. Voor een vosje of een zwarte betaal je minder dan voor een bonte, een valk of palomino oid. Er zijn veel leuke pony's te vinden op internet. Stal Ace heb ik goede ervaringen mee.

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-02-04 14:29
door Desiree
Ik heb er gewoon eentje op de paardenmarkt gekocht. voor 65 euro. Hij hoeft voor mij niet mooi te zijn of goede gangen te hebben. Hij hoeft alleen maar lief te zijn. Zie profiel, onderaan.

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-02-04 15:25
door Marieke_456
Over de prijs valt dus zeg maar eigenlijk niks te zeggen.
Zoals als Dennis al zegt; voor een palomino, bont, appaloosa, valk en dat soort is veel duurder dan een simpele vos of zwarte shet.
En dan heb je nog de papieren. Er zijn zat shets zonder, en die zijn dus goedkoper als shets die wel papieren hebben. En als ze papieren hebben; zijn ze goed gekeurd? En de prijsverschillen tussen merrie/hengst/ruin telt ook mee, want met een ruin kan je niet fokken dus zou die weer goedkoper zijn. Dan heb je nog de leeftijd. En of ie beleerd is. Voor een shet die voor de kar en onder het zadel beleerd is is nl weer duurder als een shet die alleen maar aan een halstertje gewent is. Dus over de prijs valt weinig te zeggen. Tenzij jij al wat eisen hebt? Wat voor een pony het ongeveer meot worden en of hij al beleerd moet zijn?
Voor de rest zou ik als ik jou was gewoon hier en daar bij fokkers of handelaren gaan kijken, maar let wel goed wat je koopt! En laat hem anders eerst door de DA keuren en neem hem een paar weken op proef.
Veel suc6 ermee! Pling